Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

3/19/2010

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Ανακοίνωση για το ματς με την Προοδευτική

Έστω και καθυστερημένα, η διοίκηση του Αιολικού εξέδωσε ανακοίνωση σχζετικά με τις φήμες που είχαν συνοδεύσει την αναμέτρηση της περασμένης αγωνιστικής με αντίπαλο την Προοδευτική. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Το Δ.Σ. του Αθλητικού Εκπολιτιστικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου ΑΙΟΛΙΚΟΣ, με αφορμή τα διάφορα σχόλια που διέρρευσαν εις βάρος της ομάδας μας, μία εβδομάδα πριν τον αγώνα με την ομάδα της “Προοδευτικής Νεολαίας” εν όψει και των υπολοίπων αγώνων του πρωταθλήματος, κάνει γνωστά τα εξής: Ο ΑΙΟΛΙΚΟΣ αγωνίζεται για την ιστορία του, όντας η ιστορικότερη ποδοσφαιρική ομάδα του νησιού και του ομίλου στον οποίον αγωνίζεται. Σεβόμενοι λοιπόν αυτή την ιστορία μας, αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, προκειμένου σύντομα να φτάσει η ομάδα εκεί που της αξίζει, στις επαγγελματικές κατηγορίες. Μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα του αγώνα της Κυριακής (14/3/2010) ενάντια σε ένα εξίσου ιστορικό ποδοσφαιρικό σωματείο του Πειραιά, την Προοδευτική Νεολαία, διαψεύσθηκαν όλες οι “Κασσάνδρες”, που κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν τον αγώνα, διέδιδαν διάφορα ψευδή σχόλια εις βάρος της ομάδας μας και του Διοικητικού της Συμβουλίου, δυσφημίζοντας τη μακρά και βαριά ιστορία του ΑΙΟΛΙΚΟΥ. Οι ποδοσφαιριστές μας έπαιξαν, όπως πάντα με ψυχή και κέρδισαν ένα δύσκολο αντίπαλο, πετυχαίνοντας το αυτονόητο σε κάθε μας αγώνα δηλαδή τη νίκη, αδιαφορώντας για το ποιος είναι ο αντίπαλος και τι βαθμολογική θέση κατέχει στον όμιλο που αγωνιζόμαστε. Οι φίλοι της ομάδας μας πρέπει να γνωρίζουν, ότι ο ΑΙΟΛΙΚΟΣ αγωνίζεται για τη βαριά και μακρόχρονη ιστορία του, γι’ αυτό θα πρέπει να δίνουν δυναμικά το παρόν στο γήπεδο σε κάθε μας αγώνα, κλείνοντας παράλληλα τα αυτιά τους στα όσα διαδίδουν οι “Κασσάνδρες” και τα διάφορα “παπαγαλάκια”. Να είναι σίγουροι ότι η ομάδα μας, θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τον ίδιο ζήλο και στα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος, προκειμένου να τερματίσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, προετοιμάζοντας παράλληλα την ομάδα για την επόμενη χρονιά, που θα θέσει ως στόχο την άνοδο στην Γ’ Εθνική».

Οταν ρωτήσεις κάποιον να σου πει μια ομάδα από την Μυτηλήνη η απάντηση σίγουρα θα είναι ο Αιολικός.
Οταν έχεις ιστορία δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα και κανένανε.Γιαυτό οι άνθρωποι δεν είχαν κανένα πρόβλημα
στο να ζητήσουν να έρθουν στο Κορυδαλλό,όπως δεν είχαν και κανένα πρόβλημα να μας φιλοξενίσουν στην έδρα τους.
Σε όλες τις περιπτώσεις οι άνθρωποι θεώρησαν τιμή τους που θα μας αντιμετώπιζαν σαν αντίπαλο και
φυσικά δεν είχαν καμία σχεση με τις "Κασσάνδρες" και τα "παπαγαλάκια" που γνωρίζουμε πολύ καλά
το τρόπο που λειτουργούν(τα είδαμε και με τα μάτια μας πως λειτουργούν).
Τα "παπαγαλάκια" το μόνο που δεν γνωρίζουν είναι, ότι μπορεί να πετανε ψηλά αλλά όταν δεν έχεις ιστορία
και σου γίνει η στραβή θα ψάχνεις να βρείς σε ποιά κατηγορία θα σταματήσεις (όπως έχει γίνει και με δεκάδες
άλλες ομάδες)
Τέλος ευχόμαστε καλή συνέχεια στον Αιολικό και προπάντων νίκες την 28η και 29η αγωνιστική.

3/18/2010

Αφιερωμένη στον Νίκο Καββαδία η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2010


Σε έναν από τους πιο γνωστούς και εμπνευσμένους Έλληνες ποιητές του 20ού αιώνα, στον Νίκο Καββαδία, αφιερώνει φέτος το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, τιμώντας τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του.

Η καθιερωμένη καμπάνια ποίησης που διοργανώνει κάθε χρόνο το ΕΚΕΒΙ θα περιλαμβάνει εικονογραφημένους στίχους του Καββαδία που θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς στις οθόνες στις αποβάθρες του ΜΕΤΡΟ αλλά και μέσα στα οχήματα του ΤΡΑΜ. Από τις 21 Μαρτίου, ημέρα που γιορτάζεται παγκοσμίως η ποίηση, θα ταξιδεύουν στην πόλη οι στίχοι του ποιητή που έπλασε το μυθικό του alter ego ως περιπλανώμενου ποιητή των θαλασσών εισάγοντας στο έργο του στοιχεία κοσμοπολιτισμού και εξωτισμού.
[Η καμπάνια ποίησης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε. και την ΤΡΑΜ Α.Ε].

Η καμπάνια ποίησης του ΕΚΕΒΙ που επαναλαμβάνεται με μεγάλη επιτυχία από το 2005 στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συναντά κάθε Άνοιξη το κοινό δίνοντας μια ποιητική διάσταση στις καθημερινές του μετακινήσεις. Η επιτυχία μάλιστα της περσινής καμπάνιας αφιερωμένης στον Γιάννη Ρίτσο, προέτρεψε στη συνέχιση της μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ο εορτασμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ετήσιου αφιερώματος που οργανώνει το ΕΚΕΒΙ τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκο Καββαδία (1910-1975). Βιωματικός στην ποίηση αλλά και στον πεζό του λόγο ο «Κόλιας» όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, διαβάστηκε και αγαπήθηκε από το ευρύ αναγνωστικό κοινό, ενέπνευσε τον κινηματογράφο, τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες και συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί σημείο αναφοράς των λογοτεχνικών μας αναζητήσεων.

διαδικτυακός ιστότοπος kavvadias.ekebi.gr
Ο ηλεκτρονικός κόμβος του ΕΚΕΒΙ θα φιλοξενήσει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ιστότοπο αφιερωμένο στον Νίκο Καββαδία που περιλαμβάνει χρονολόγιο, εργογραφία, βιβλιογραφία και επιλογή κριτικών, δίνοντας μια πλήρη παρουσίαση του έργου ενός ποιητή της «γενιάς του ‘30» που ακροβάτησε μέσα από τους στίχους αλλά και τα πεζά του στα όρια του υπερρεαλισμού, πάντα όμως στο πλαίσιο της παραδοσιακής στιχουργικής φόρμας και ρυθμικής τεχνικής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΚΕΒΙ, συνεχίζοντας το πρόγραμμα δημιουργίας ειδικών ιστοτόπων για τους Έλληνες λογοτέχνες που έχει τιμήσει με επετειακά αφιερώματα από το 2000 μέχρι και σήμερα, μετά τον Καραγάτση, τον Νίκο Γαβριήλ Πεντζίκη και τον Γιάννη Ρίτσο ολοκληρώνει και παρουσιάζει τις σελίδες για τους Κωστή Παλαμά, Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, Γρηγόριο Ξενόπουλο, Άγγελο Σικελιανό, Γιώργο Θεοτοκά και Νίκο Εγγονόπουλο.

κινητή έκθεση
Κινητή έκθεση-αφιέρωμα στον Καββαδία που θα συνοδεύει εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΚΕΒΙ «Εκθέσεις στα Σχολεία» και θα εξακολουθήσει να περιοδεύει στη χώρα μας και στο εξωτερικό και μετά το 2010. Στόχος του ΕΚΕΒΙ είναι να δώσει κίνητρο σε πολιτιστικούς φορείς, σχολεία, βιβλιοπωλεία, έδρες νεοελληνικών σπουδών, δημοτικές βιβλιοθήκες και λέσχες ανάγνωσης να οργανώσουν εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό φιλοξενώντας την έκθεση. Η έκθεση περιλαμβάνει ταμπλό με εργοβιογραφικά στοιχεία, εξώφυλλα βιβλίων, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα.

εκδηλώσεις σε σχολεία
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς το ΕΚΕΒΙ θα οργανώσει σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα επισκέψεις συγγραφέων και εκδηλώσεις για τον συγγραφέα Νίκο Καββαδία στο πλαίσιο του προγράμματος «Συγγραφείς και εικονογράφοι στα σχολεία».

ημερολόγιο εκδηλώσεων
Το ΕΚΕΒΙ θα καταγράφει καθημερινά στο «Ημερολόγιο εκδηλώσεων για το βιβλίο» που λειτουργεί στον κόμβο του όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην ελληνική περιφέρεια και στο εξωτερικό προς τιμή του Καββαδία – όπως βέβαια καταγράφει και κάθε άλλη εκδήλωση για το βιβλίο.
Μια πλήρης ατζέντα όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για την βιβλιοφιλική δραστηριότητα στην πόλη τους ενθαρρύνοντας τη συνέχιση και ανάπτυξη των δράσεων αυτών.

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου ευχαριστεί θερμά την κ. Έλγκα Καββαδία και τον κ. Σταύρο Πετσόπουλο των Εκδόσεων Άγρα για την πολύτιμη συνεργασία τους στο πρόγραμμα.

3/17/2010

Παμε στοιχημα...ποσες κλοτσιες θα φανε στο τελος μερικοι?

Η Λιάνα Κανέλλη, πριν κάποιες μέρες, έβγαλε στην δημοσιότητα και παρέδωσε στην Βουλή μια λίστα 1.200 ατόμων, οι οποίοι έχουν κερδίσει υπέρογκα ποσά στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.
Στον κατάλογο, φέρονται να βρίσκονται πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου και μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος έκανε ειδική αναφορά στον επικεφαλής της Θύρας 7. Ο επικεφαλής της Θύρας 7 Τάκης Τσουκαλάς φέρεται ότι έχει κερδίσει 5,7 εκ. ευρώ, ενώ επίσης στη...
λίστα περιλαμβάνονται παράγοντες του ποδοσφαίρου, διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ και άνθρωποι της νύχτας. Στον κατάλογο, μάλιστα, δεν εμφανίζονται μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους.

Τα 1.200 αυτά άτομα κέρδισαν συνολικά, από το 2002 έως το 2005, 186 δισεκατομμύρια δραχμές, χάρη σε παρεμβάσεις στο λογισμικό του ΟΠΑΠ, το οποίο ανήκει στην Ιντραλότ του Σωκράτη Κόκκαλη, μετά τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ όπως έγινε γνωστό υπήρξε παίκτης που αποκόμισε οικονομικά οφέλη της τάξης των 900 εκατομμυρίων δραχμών, μέσα σε έναν μόλις χρόνο. Γυναίκα ατόμου επίσης, που είναι συνεργάτης της Ιντραλότ και έχει άμεση σχέση με τα αθλητικά δρώμενα, κέρδισε μέσα
σε μια διετία 11 εκ ευρώ.

Όσον αφορά την έρευνα για παρόμοιες υποθέσεις, αυτή έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2004!!!
http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_7941.html


Ρε μάγκες μόλις το διάβασα με έπιασε ρίγος.Λέω πώς αν αληθεύει ,ποιός Γιούρι Γκέλερ και μ@λ@κιες.
Τάκαρος.Μια κατηγορία μόνος του.Τέτοια διορατικότητα δεν υπήρξε ποτέ αλλοτε στο πλανήτη.
Απλά πρέπει να κατανοήσει και την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και να έρθει μας σώσει ο γίγαντας Τάκαρος.
Πώς? Πολύ απλή απάντηση.
Κάθε πρωι θα δίνει μια τριάδα στο πρωθυπουργό.
Αυτός θα την φορτώνει σε όλους τους μπουκ στο κόσμο, απο bwin μέχρι Ασία.
Αν ο Τάκαρος έβγαλε μόνο από τον ΟΠΑΠ 5,7 εκ.ευρώ σε 3 χρόνια φανταστειτε
το κράτος τι μαιντανό θα βγάλει από όλους τους μπουκ ανά το κόσμο.
Σε 3 χρόνια έλλειμα 0 ,χρέος 0 ,για να μην σας πω ότι μπορεί και να δανείζουμε και σε άλλες χώρες.
Με χρυσά κουτάλια θα τρώμε χάρις στη διορατικότητα του Τάκαρου.
Σώσε το έθνος Τάκαρε ,σε παρακαλούμε

Ηττα στο μπασκετ

Ο Πορφυρας νικησε μεσα στο ΕΑΚ.Αποτελεσμα αναμενομενο αφου η ομαδα του Πειραια φετος ειναι τρομερα οργανωμενη και με παιχτες γεματους ποιοτητα.


21 Aγωνιστική

*ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΟΡΦΥΡΑΣ 75-97 (29-54)
Διαιτητές : Σιώκας , Ουσταμπασίδης
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Καρβούνης) : Παπαδόπουλος 18(3), Κυριακόπουλος 2, Παπαστυλιανός 5, Τζιώτης 22(2), Παργιανόπουλος 8(2) , Κουτσουμπάκος 12 , Κλιγκόπουλος 2, Μοναίος , Πλατής , Σαραντίδης 6
ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Πεταλάς , Καλοίδης) : Φράτας 6(2) , Μπαλτσαβιάς 14(4), Φωκάς 2 Αθανασούλας 1, Γεροδήμος 4 , Τζοβάρας 6(2), Φωτόπουλος 27(2), Αθανασάκης 7, Χρονόπουλος 6, Σχίζας 15, Καρυπίδης 3, Γραμματικός 6(1)

Συνοπτικα τα αποτελεσματα

Προοδευτική – Πορφύρας 75-97 , Πρωτέας Β. - Αετός Καλλ. 75-62, Ελευθερία Μοσχ.- Μέγαρα 56-67, Τερψιθέα – Πέρα 68-65 ,Πόλις –Θεμιστοκλής 80-75, Αστέρας Αγ. Δημ. – ΑΕ Ρέντη 69-87, Άρης Νικ. –Βάρη διεκοπη

Βαθμολογία
(σε 21 αγ.)
1. Πορφύρας 1550- 1089 20-1 41
----------------------------------------------------------------------
2. Πρωτέας Β. 1502- 1341 16-5 37
3. Πόλις 1564- 1362 16-5 37
4. Προοδευτική 1490- 1403 13-8 34
5 Ελευθερία Μοσχ. 1324- 1315 12-9 33
6 Πέρα 1554- 1517 12-9 33
7. Μέγαρα 1436- 1470 12-9 33
8 Άρης Νικ. 1301- 1271 11-9 31
9. ΑΕ Ρέντη 1448- 1440 10-11 31
10. Βάρη 1345- 1444 8-12 28
11 Αετός Καλλ. 1318 - 1416 7-14 28
----------------------------------------------------------------------
12. Τερψιθέα 1291- 1314 6-15 27
13. Θεμιστοκλής 1259 -1556 2-19 23
14 Αστέρας Αγ. Δημ. 1227- 1546 1-20 22
*Άρης Νικ. και Βάρη έχουν ένα αγώνα λιγότερο

Η επόμενη αγωνιστική (22/3/10): Αετός Καλλ. -Προοδευτική , Μέγαρα -Πρωτέας Β. , Πέρα - Ελευθερία Μοσχ., ΑΕ Ρέντη - Τερψιθέα , Πορφύρας -Πόλις , Θεμιστοκλής –Άρης Νικ. , Βάρη - Αστέρας Αγ. Δημ.

Απο eskana.gr

3/15/2010

"Θρίαμβος Αιολικού στο ντέρμπι με την Προοδευτική" (www.periferiako.com)

"Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νταλαμπέκη, που σκόραρε δύο φορές, ο Αιολικός κέρδισε με 2-1 την Προοδευτική και την… έβγαλε εκτός τροχιάς ανόδου. Στο 34' ο χαρισματικός φορ άνοιξε το σκορ, όμως έξι λεπτά αργότερα ο Προβατάς ισοφάρισε σε 1-1 για τους «βυσσινί». Στο 74' ήταν πάλι ο Νταλαμπέκης αυτός που σκόραρε για τους νησιώτες διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Διαιτητής ήταν ο Ζαραβίνος (ΣΔ Αθηνών). ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Λυκούρης, Καφαλούκος, Ραμαντάνης, Τσιανάκας, Δάρρας, Τσετιροκλής, Βουργουτζής Γ. (32' λ. τρ. Διακορώνας), Διονυσάτος, Νταλαμπέκης, Μιχαλάκης (80' Χριστοδούλου), Τσιταντίνος ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Μακρυωνίτης, Κονέ, Καλαϊτζίδης (74' Δρούζας), Προβατάς, Βασιλείου (62' Καλογεράς), Χαλκιάς. Μυλωνάς, Χατζηγεωργαλής (46' Πέρρος), Αργυρίου, Μαλισσιώβας, Μπεθάνης."
(www.periferiako.com)
ΠΡΟΟ NO GATE forever! VISSINI ULTRAS are coming back κουφάλες.... V.E.


__________________________________________________
Χρησιμοποιείτε Yahoo!;
Βαρεθήκατε τα ενοχλητικά μηνύματα (spam); Το Yahoo! Mail διαθέτει την καλύτερη δυνατή προστασία κατά των ενοχλητικών μηνυμάτων
http://mail.yahoo.gr

3/14/2010

Η ανοδος απομακρυνεται.....

Έγινε ματσολιά στη Λέσβο...
Χάθηκαν 3 ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΟΙ βαθμοί...
Αήττητος Σπάτων-Μαρκό: 1-0 (μας έφτασε στους 44 βαθμούς)
Αμφιάλη-Καλλονή: 0-2 (μας πέρασε 2 βαθμούς μπροστά)
Δάφνη Δαφνώνα-Αχαρναϊκός: 0-2 (ξέφυγε 5 βαθμούς μπροστά...)
Είματε 3η σε ισοβαθμία με τον 4ο Αήττητο Σπάτων.
Τι να πω...
ΠΡΟΟ NO GATE forever! VISSINI ULTRAS are coming back κουφάλες....

Αναχωρηση ομαδας για το παιχνιδι με τον Αιολικο!!!

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων