Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

5/31/2010

Επίθεση - επιδρομή στα πλοία του FreeGaza, με νεκρούς και τραυματίες. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1177652
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1177477

Την Τρίτη 25 Μάη, αναχώρησαν απο τον Πειραιά με προορισμό το λιμάνι της Γάζας πρώτα το φορτηγό (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ) και μετά το επιβατηγό (ΣΦΕΝΔΟΝΗ). Στόχος να ενωθούν με το διεθνή στολίσκο πλοίων  (με την συμβολική ονομασία "Στόλος της Ελευθερίας")  και να πορευθούν μαζί στη Γάζα για να άρουν την πολιορκία.
8 πλοία, ανάμεσά τους 3 φορτηγά (ένα ελληνικό και 2 τούρκικα) που μεταφέρουν απαγορευμένα από το Ισραήλ υλικά για την ανοικοδόμηση της Γάζας, καθώς και πλούσιο ιατροφαρμακευτικό υλικό, θα επιδιώξουν να σπάσουν την σιωπή των ΜΜΕ για την γεννοκτονία του παλαιστινιακού λαού και να καταδείξουν το ρόλο του κράτους -πειρατή της Μεσογείου, που λυμαίνεται τα ύδατα της Γάζας, καθώς και τα διεθνή ύδατα, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και δικαίου της θάλασσας, της νομιμότητας στην οποία ομνύουν όλοι οι ισχυροί της γης, αλλά δεν εφαρμόζουν για λαούς που αντιστέκονται στην κατοχή, την αποικιοκρατία και στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

Το ισραηλινό κράτος έχει διαμηνύσει μέσω αξιωματούχων του ότι τα πλοια θα αντιμετωπίσουν το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό. Ειχαν προηγηθεί δηλώσεις "αγανακτισμένων" ισραηλινών πολιτών ότι θα προετοιμάσουν στόλο "αντισυγκέντρωσης" για να αναμετρηθούν ανοιχτά της Γάζας με τους ακτιβιστές του Στόλου της Ελευθερίας.

Την ίδια στιγμή το ελληνικό κράτος ξεκινάει κοινές αεροπορικές ασκήσεις με το ισραήλ στο αιγαίο και το Ιόνιο. Είχε προηγηθεί υπονόμευση της προετοιμασίας του φορτηγού ("Ελευθερη Μεσόγειος") με συστηματικό σταμάτημα των εργασιών από το λιμενικό.

Αμεση πληροφόρηση από το σάιτ www.shiptogaza.gr
Ανταποκρίσεις:
Τρίτη 25/5: Από τα πλοία Σφενδόνη & Ελεύθερη Μεσόγειος
Τετάρτη 26/5: Από το πλοίο Σφενδόνη
Πέμπτη 27/5:  Από το πλοίο Ελεύθερη Μεσόγειος
Παρασκευή 28/5: Σαμποτάζ στο Στόλο της Ελευθερίας από την Κυπριακή κυβέρνηση
Σάββατο 29/5: Ο Στόλος της Ελευθερίας θα ξεκινήσει από την Κύπρο προς την Γάζα | Ελεύθερη Μεσόγειος |
Κυριακή 30/5: Ο Στόλος της Ελευθερίας ξεκίνησε | Συνεχής ενημέρωση από τα πλοία | Πρώτη προσέγγιση από Ισραηλινά πλοία |
 
Κείμενα αλληλεγγύης
Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα»

Ενημέρωση
από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στην πρεσβεία του Ισραήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων