Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

2/02/2010

Ποιος ειναι ο Κωνσταντινος Καρυωτης??

Μερικες πληροφοριες για τον συνθετη του νεου υμνου της Προοδευτικης. Σελιγες μερες κυκλοφορει και ενα βιβλιο με την ζωη και το εργο του. Την επιμελεια εχει ο Δημητριος Βεντουρης.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ

Ο Κώστας Καρυώτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο ωδείο Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο παμψηφεί.

Σολίστ της συμφωνικής ορχήστρας της Ε.Ρ.Τ. από το 1964, της συμφωνικής ορχήστρας του δήμου Πειραιώς και από το 1968 κορυφαίος σολίστ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Έδωσε κοντσέρτα με την κρατική ορχήστρα Αθηνών, την κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης και με την συμφωνική ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ.

Έχει παίξει σαν σολίστ σε δίσκους και C.D. με BIG BAND σε ρυθμούς JUZZ-FANK-LATIN και σε μεγάλες φεστιβαλικές ορχήστρες. Έχει διευθύνει ορχήστρες στα μεγαλύτερα ελληνικά θέατρα συνοδεύοντας σπουδαίους ηθοποιούς και τραγουδιστές Έλληνες και ξένους και έχει συμετάσχει σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα και ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής για λογαριασμό της ΕΡΤ .

Έχει πάρει μέρος σε παραστάσεις που δόθηκαν σε μεγάλα θέατρα της Αμερικής και του Καναδά κι έχει συνοδεύσει μουσικά μπαλέτα παγκοσμίου φήμης με πρωταγωνιστές όπως ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ καθώς και κορυφαίους καλλιτέχνες του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος όπως η Σίρλεϋ Μπάσεϊ, ο Μπάρρυ Γουάιτ κ.α.

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

Διδάσκει τρομπέτα και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα για την τεχνική της τρομπέτας εφαρμόζοντας το δικό του σύστημα με τίτλο ‘’ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ’’

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο στο οποίο περιλαμβάνονται τρία μουσικά βιβλία (ΜΕΘΟΔΟΙ) για τρομπέτα και άλλα μουσικά όργανα που εκδόθηκαν από τους μουσικούς οίκους Φίλιππος Νάκας και Νάκας Παπαγρηγορίου.

Ακολούθησε το βιβλίο με τίτλο ‘’100 ‘’ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΡΟΜΠΕΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΝΕΥΣΤΑ’’. Στη συνέχεια συνθέτει τρεις σουίτες με τίτλους ‘’Ο ΗΧΟΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ’’, ‘’ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕΛΩΔΙΑ’’ και ‘’ΜΕΛΩΔΙΚΟ ΞΥΠΝΗΜΑ’’ πριν έρθει το πέμπτο του βιβλίο με τίτλο ‘’ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ’’

Το έκτο βιβλίο του έχει τίτλο ‘’Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΠΕΤΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ’’ και το έβδομο ‘’ΕΞΙ ΚΟΝΤΣΕΡΤΑ ΜΟΥ’’

Στη συνέχεια συνθέτει τρεις φαντασίες ένα βιβλίο που απευθύνεται σε μικρά παιδιά με τίτλο ‘’ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΟΥ ΝΟΤΕΣ’’ όπου υποδεικνύεται μια δική του τεχνική για να μάθουν τα παιδιά καθώς και το ‘’ΜΕΙΖΟΝΕΣ ΚΙ ΕΛΛΑΣΟΝΕΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ’’ σε δική του ανάπτυξη και εφαρμογή. Το τελευταίο βιβλίο του έχει τίτλο ‘’50 ΜΕΛΩΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ’’.

Όλα τα βιβλία του συνοδεύονται από C.D. στα οποία ο ίδιος ο καθηγητής και συγγραφέας παίζει σαν σολίστ αποκλειστικά δικές του συνθέσεις. Σαν καταστάλαγμα ζωής ό ίδιος υποστηρίζει πως: ‘’Η πιστότερη βιογραφία και το αυθεντικότερο ψυχογράφημα ενός μουσικού και συγγραφέα είναι το έργο που αφήνει πίσω του’’

ΥΜΝΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ\

ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΠΛΕ

Ομαδάρα μου Προοδευτική

είσαι μια και μοναδική

για θριάμβους είσαι ικανή

τιμημένη η φανέλα σου η βυσσινί

Ομαδάρα μου Προοδευτική

είσαι απ’ όλες πιο ιστορική

περηφάνια του Κορυδαλλού

ομαδάρα σαν κι εσένα δεν υπάρχει αλλού

ΡΕΦΡΑΙΝ

Οι Προοδευτικάνοι με την Προοδευτική

έχουν στην καρδιά τους μια σχέση μαγική

οι Προοδευτικάνοι του φοίνικα οι γιοι

μαζί σου θα πετάξουν ψηλά να φτάσουν πάνω απ’ τη γη

μαζί σου θα πετάξουν για νέες δόξες και όπου βγει

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΥΠΛΕ

Ομαδάρα μου Προοδευτική

είσαι μια και μοναδική

θα πετάξεις θα γιγαντωθείς

απ’ του φοίνικα τη στάχτη θ’ αναγεννηθείς

ομαδάρα μου Προοδευτική

είσαι απ’ όλες πιο ιστορική

καύχημα είσαι στην Κοκκινιά

σ’ έχει φτιάξει των προσφύγων η πικρή γενιά

ΡΕΦΡΑΙΝ

Οι Προοδευτικάνοι με την Προοδευτική

έχουν στην καρδιά τους μια σχέση μαγική

οι Προοδευτικάνοι του φοίνικα οι γιοι

μαζί σου θα πετάξουν ψηλά να φτάσουν πάνω απ’ τη γη
μαζί σου θα πετάξουν για νέες δόξες και όπου βγει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων