Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

1/12/2010

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΤΟ GOLDEN ELEVEN !!

Στα πλαίσια μιας σειράς εκπομπών αφιερωμάτων της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ που μέσα από ψηφοφορίες του κοινού αναδεικνύονται είτε οι επιφανέστεροι Έλληνες όλων των εποχών είτε οι ομορφότερες περιοχές της χώρας, αυτή τη φορά πήραν σειρά οι άσσοι των ελληνικών γηπέδων.

Πέντε χρυσές ενδεκάδες με τον προπονητή τους θ’ αναδειχθούν μέσα απ’ αυτό τον κύκλο εκπομπών μια για κάθε προηγούμενη δεκαετία. 1960, 1970, 1980, 1990, 2000, όπου για κάθε δεκαετία 33 ποδοσφαιριστές και τρεις προπονητές διεκδικούν μια θέση στη χρυσή δωδεκάδα.

Θα μπορούσε η Προοδευτική που τα έντεκα γράμματα που σχηματίζουν το όνομα της είναι όσα κι οι παίχτες μιας ποδοσφαιρικής ομάδας να λείψει απ’ αυτή τη γιορτή; Βεβαίως όχι.

Το εντυπωσιακό όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει να κάνει με την παρουσία ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη βυσσινί φανέλα στη συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά ότι για κάθε δεκαετία υπάρχει ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα της Προοδευτικής!

Πιο συγκεκριμένα έχουμε και λέμε:

Δεκαετία 60

Τάκης Οικονομόπουλος

Φώτης Μπαλόπουλος

Δεκαετία 70

Παναγιώτης Κελεσίδης

Δεκαετία 80

Πέτρος Ξανθόπουλος

Δεκαετία 90

Κώστας Φρατζέσκος

Δεκαετία 00

Δημήτρης Ελευθερόπουλος

Αν όλο αυτό δεν σας φαίνεται αρκετά εντυπωσιακό σας ενημερώνουμε πως υπάρχουν και προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο της Προοδευτικής κι έχουν θέση διαγωνιζόμενου!

Προπονητές

Στη δεκαετία του 70 λοιπόν βρίσκουμε να φιγουράρει ο Λάκης Πετρόπουλος ενώ σαν διαγωνιζόμενος ποδοσφαιριστής φιγουράρει ο μεγάλος άσσος της δεκαετίας του 60 Παύλος Γρηγοριάδης που πέρασε από την Προοδευτική σαν προπονητής.

Ενδεχομένως να κάνουμε κάποιο αφιέρωμα για την σχέση όλων των παραπάνω με την ομάδα μας κάποια στιγμή. Για την ώρα κρατήστε αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία. Η Προοδευτική έχει ιστορία, διαχρονική παρουσία, ειδικό βάρος, και πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση του ελληνικού ποδοσφαίρου κι αυτό δημιουργεί αξία πραγματικά ανεκτίμητη.

Όσοι θέλετε περισσότερες πληροφορίες κλικάρετε στη μηχανή αναζήτησης golden eleven και τα υπόλοιπα θα τα βρείτε πάνω πάνω.


ΔΒ

2 σχόλια:

  1. ΄Εντυπωσιακό είναι πράγματι,αλλά επίσης εντυπωσιακή είναι η απουσία του ΛΑΚΗ ΓΚΛΕΖΟΥ από την λίστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΨΗΦΙΣΕΙ (ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων