Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

6/13/2009

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ;

Από το ρεπορτάζ του περιφερειακού πληροφορηθήκαμε πως κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας της νέας περιόδου που κοστίζουν 50 και 100 ευρώ.
Κατ’ αρχήν η έγκαιρη έκδοση των εισιτηρίων διαρκείας είναι μια απόφαση που κινείται σε απόλυτα σωστή κατεύθυνση. Δίνει μεγάλη χρονική δυνατότητα να ‘’φύγουν’’ όσο περισσότερα ‘’κομμάτια’’ γίνεται, στον κόσμο να βοηθήσει πρακτικά και ουσιαστικά ώστε να ξαναβρεθεί η ομάδα σε πρωταγωνιστικό ρόλο, και στη διοίκηση τη δυνατότητα να ενισχυθεί με μια ένεση ρευστότητας που ο σύλλογος την έχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη ενόψει μεταγραφικής περιόδου.
Επειδή για την ώρα δεν έχουμε οποιαδήποτε πληροφόρηση για τα διαδικαστικά όποιος θέλει παραπάνω πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί με τα γραφεία του συλλόγου Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή στο τηλέφωνο 210-4250730. (Δ.Β.)

ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΜΙΑΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ.

Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα GOALNEWS ενόψει της αυριανής γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ και μας αφορά άμεσα. Διαβάστε το κείμενο και σχόλια στο τέλος.

Το «μετέωρο βήμα» μιας αναδιάρθρωσης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΤΣΗΣ & ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΚΑΣ

<<Παρά τις λίγες... φωτεινές εξαιρέσεις που απλά έρχονται να επιβεβαιώσουν τον κανόνα, οι περισσότερες ομάδες από τις 160 της Δ’ Εθνικής έχουν «μπλοκάρει» τον προγραμματισμό τους για την προσεχή σεζόν, καθώς βρίσκονται εν αναμονή της αυριανής γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ.

Κοινώς περιμένουν ν’ ακούσουν τις προθέσεις της ομοσπονδίας σχετικά με την πιθανή αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος από την περίοδο 2010-11, αφού αυτές ενδεχομένως να καθορίσουν και το μέλλον τους (κατά συνέπεια και το φετινό σχεδιασμό τους).

Και εξηγούμαστε: αν περάσει η πρόταση του προέδρου της επιτροπής πρωταθλήματος Βαγγέλη Τοπολιάτη, τότε θα γίνει «συγχώνευση» Γ’ και Δ’ Εθνικής σε μια κατηγορία, που θα αποτελείται από 4 ομίλους των 18 ομάδων. Υπάρχουν βέβαια και εναλλακτικά σενάρια, με ένα από αυτά να προβλέπει τη διατήρηση της Γ’ Εθνικής με 3 ομίλους και της Δ’ με 6 ομίλους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, σε οποιαδήποτε περίπτωση -εφόσον υπάρξει μεγάλη ή μικρή αναδιάρθρωση και γενικά αλλαγές στη μορφή του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής από την επόμενη σεζόν- θα διαφοροποιηθεί ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβαστούν, αλλά κυρίως εκείνων που θα υποβιβαστούν τον Μάιο του 2010.

Επειδή, λοιπόν, όλη αυτή η διαδικασία μόνο εύκολη δεν είναι, ούτε ανεξάρτητη σε σχέση με την Ενωση Β’ και Γ’ Εθνικής, η ηγεσία της ΕΠΟ (όπως αποκάλυψε στο «Goal» ο Βαγγέλης Τοπολιάτης) προσανατολίζεται στο να μη συζητήσει το «δαιδαλώδες» αυτό θέμα στην αυριανή γενική συνέλευση, αλλά να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση -εντός του επόμενου δεκαημέρου- αποκλειστικά για τους 160 συλλόγους της Δ’ Εθνικής. Στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι της Ενωσης Β’ και Γ’ Εθνικής ως άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Στο διά ταύτα, σε ό,τι αφορά τα σενάρια, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η πιθανότητα να μπει στον... πάγο η ιδέα της αναδιάρθρωσης και το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής στο βασικό του οργανόγραμμα να παραμείνει με τη σημερινή του μορφή αν και υπάρχει η σχετική τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου περί της αναγκαιότητας αλλαγών σε Γ’ και Δ’ Εθνική.>>



Από τον περασμένο χειμώνα έχουμε ασχοληθεί μα το θέμα της επικείμενης αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών κατηγοριών. Ο κ Τσεμπεράκης στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης έκανε αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα και τώρα η γενική συνέλευση της ομοσπονδίας το ανοίγει με τον πιο επίσημο τρόπο.

Στο σημείο αυτό θέλω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις που θεωρώ αναγκαίο ν’ ακουστούν. Κατ’ αρχήν η ΕΠΟ δηλώνει πως θα λάβει υπόψη της την άποψη των σωματείων της Γ εθνικής που εμπλέκονται στο νέο σχεδιασμό αλλά όχι και των 160 σωματείων του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της χώρας, που η άποψη τους γράφεται κανονικά στην άμμο της παραλίας.

Οι διάφοροι πρόεδροι των ενώσεων που στελεχώνουν την εκάστοτε επιτροπή πρωταθλήματος χωρίς να μπαίνει το αγγούρι … στο στόμα τους … προφανώς ξέρουν πριν από μας για μας.

Κάνοντας όμως και το δικηγόρο του διαβόλου θα ‘λεγα πως βρίσκουνε και κάνουνε γιατί και για τους σωματειακούς παράγοντες οι λέξεις συμμετοχή και συνεργασία για την εξεύρεση κοινών και αναγκαίων λύσεων δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιο τους.

Η λέξη στρατηγική και σχεδιασμός στις ποδοσφαιρικές πιάτσες ακούγεται σαν ανέκδοτο εκτός κι αν πρόκειται για το στήσιμο μιας ακόμη ματσαράγκας όποτε οι γνωρίζοντες κι έχοντες τα ‘’κονέ’’ κάνουν ουρά για να βοηθήσουν με το αζημίωτο φυσικά.

Στο ‘’άγραφο καταστατικό’’ του ελληνικού ποδοσφαίρου τα πέντε βασικά σημεία που κυριαρχούν είναι μιζέρια, τσαπατσουλιά, ψιλοπουστιά, τσατσιλίκι, και ψευτομαγκιά.

Όλα χύμα στο κύμα, στελέχωση των ομάδων με τη μέθοδο του φασόν, λειτουργία των πάσης φύσεως υποδομών απλώς για να βρίσκονται (αν τυχόν υπάρχουν) και μέγα ζητούμενο κάθε φορά ο ‘’φραγκάτος’’ που θα μπει ‘’μπροστινός’’ για να τα ‘’σπρώξει’’ ‘’ξεχαρμανιάζοντας’’ ‘’τρελαμένους’’ κι ‘’άρρωστους’’ με μεταγραφές ποδοσφαιρικών ογκόλιθων με ονόματα του τύπου ‘’Πεπίνο Φραπέδες’’, και ‘’Καρλίτο Κλασομπανιέρα’’.

Σε ποδοσφαιριστές όλων των ποδοσφαιρικών επιπέδων αφού τους αναλύσουν διεξοδικά πόσο πιστεύουν στο ταλέντο τους και τους διαβεβαιώσουν πως το να κλωτσάς μια μπάλα είναι επάγγελμα όχι για λίγους αλλά για πολλούς, μια ωραία πρωία τα παρατάνε όχι γιατί δεν έχουν ή βαρέθηκαν να πληρώνουν, αλλά λόγω ‘’έλλειψης ανταπόκρισης’’ από τον κόσμο της ομάδας και μετά ‘’ας καούν τα κάρβουνα’’.

Το μεγάλο καλαμπούρι είναι πως αν κανείς τολμήσει να πάει κόντρα σ’ όλα αυτά, συμμαχεί το σύμπαν εναντίον του μη τυχόν και ματιάσει τα θέσφατα της ‘’ποδοσφαιρικής σύναξης των αγίων’’.

Η κακοδαιμονία του ελληνικού ποδοσφαίρου αδέρφια δεν σχετίζεται με την διεθνή οικονομική κρίση αλλά με την δική μας ξεροκεφαλιά και αφασία. Κι επειδή το θέμα είναι πολύ μεγάλο για να εξαντληθεί σ’ ένα κείμενο, αυτά για την ώρα. (Δ.Β.)

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσιεύθηκε στην πάντα εξαιρετική και υψηλού επιπέδου ιστοσελίδα LEFT LIBERAL SYNTESIS του Προοδευτικάνου αδερφού και φίλου Γιάννη Παγιασλή κι αξίζει να το αναμεταδώσουμε σχολιάζοντας με τη δική του ματιά το πρόσφατο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
<<Ο μέσος ψηφοφόρος γουστάρει κοινωνικό κράτος αλα ΠΑΣΟΚ του 80, με πολιτιστική ανεκτικότητα ΣΥΡΙΖΑ, εθνοκεντρισμό ΛΑΟΣ, ιδεοληπτική συνέπεια ΚΚΕ, ηγέτη Κωστάκη, και καταναλωτικό πρότυπο Τρεμόπουλου.
Πολιτικές επιλογές decafeine, με λίγα λιπαρά, μαγειρεμένες στον ατμό, και μπόλικα βιολογικά ζαρζαβατικά.>>
Μπροστά σ’ αυτή τη διαπίστωση εγώ τι να προσθέσω φίλε Γιάννη, τίποτα. Απλά προσυπογράφω. (Δ.Β.)

6/12/2009

ΑΣ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ...ΜΕΛΗ

...όχι ανθρώπινα φυσικά! Η ιδέα των μελών στην ομάδα είναι από τις καλύτερες που έχω ακούσει, γι'αυτό και την επικροτώ με κάθε δυνατό μέσο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως, ότι το ζήτημα είναι πολύ λεπτό και απαιτεί προσοχή, εφόσον πρόκειται για τα ΧΡΗΜΑΤΑ του απλού κοσμάκη, που θα τα δώσει ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ στην ομάδα της καρδιάς του.

Εγώ έχω 3 πράγματα να επισημάνω πάνω στο ζήτημα «μέλη», και ευελπιστώ να τα λάβει υπόψη του έστω και ένας από τους κυρίους που θα αποφασίσουν τελικά τι θα γίνει.

1. Έχει ακουστεί (και από εδώ βασικά) ότι η συνδρομή θα είναι της τάξεως των 130€ το έτος. Δεν λέω, καλό ποσό που θα βοηθήσει την ομάδα. Προσωπικά με το επάγγελμα που ασκώ και τις οικογενειακές ανάγκες που έχω τώρα, δύναμαι να προσφέρω ίσως και περισσότερα από τόσα. Εγώ όμως είμαι ΕΝΑΣ! Οι ΠΟΛΛΟΙ δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εγώ, είναι μεροκαματιάρηδες άνθρωποι ή οικογενειάρχες με έξοδα που τρέχουν (φροντιστήρια, αγγλικά, δάνεια, δόσεις κτλ κτλ κτλ). Πού να του περισσέψουν του μέσου Κορυδαλλιώτη 130€ το χρόνο να τα δώσει? Πρέπει να τεθεί χρηματικό Πλαφόν (minimum ποσό) της τάξεως των 5€ το μήνα, δηλαδή 65€ το έτος, και όχι 10€ το μήνα, δηλαδή 130€ το έτος. Τώρα, όποιος από μας επιθυμεί και δύναται, ας δώσει παραπάνω. Με 10€ το μήνα ο κόσμος δεν θα προσέλθει στην εγγραφή… Εμείς και εμείς θα είματε…

2. Πριν ο ΑΟ αποφασίσει να ανακοινώσει επίσημα το «Ελάτε να γραφτείτε», οφείλει να οργανωθεί ΑΨΟΓΑ! Οι λίστες των μελών πρέπει να είναι τέλεια οργανωμένες, όχι του τύπου «πάρε ένα χαρτί και σημείωνε ονόματα». Οι καταγραφές των συνδρομών πρέπει να είναι τυπικές και με απόδειξη, δηλαδή "ο Κύριος V.E. έδωσε στον ΑΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ 10€ για τον μήνα Σεπτέμβριο 09" κ.ο.κ. Πρέπει να επιδοθούν στα μέλη ΚΑΡΤΕΣ ΜΕΛΟΥΣ με ονοματεπώνυμο, φωτογραφία και στοιχεία μέλους, να ξέρει ο άλλος ότι ανα πάσα στιγμή μπορεί να αποδείξει στον οποιοδήποτε ότι είναι μέλος της ΠΡΟΟ (αν δεν δημιουργηθούν κάρτες θα πρόκειται για εξευτελισμό, έως και τα video club δίνουν… Κοινώς, μην ακούσω καμιά ηλίθια δικαιολογία του στυλ "οι κάρτες θα κόστιζαν πολύ").

3. ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ!!! Το γεγονός και η "ανάγκη" της ομάδας δεν έχουν γνωστοποιηθεί στην τοπική κοινωνία, η οποία παρεμπιπτόντως είναι και πολύ μικρή, συνεπώς χαρά στο δύσκολο να το διαδώσουμε στον Κορυδαλλό! Ευελπιστώ πως θα μεριμνήσει το ΔΣ να ενημερωθεί ο κόσμος, γιατί αλλιώς ποιος θα έρθει?

Ελπίζω να μην σας κούρασα! Σχόλια και προτάσεις (επί προτάσεων στην ουσία!) φυσικά δεκτά.

To Arise Fest στο dokari.gr

Συναυλία για την "Προό"
Πέμπτη, 11 Ιούνιος 2009 17:59
sima_proo.jpgΣπουδαία πρωτοβουλία από τους οπαδούς της Προοδευτικής οι οποίοι διοργανώνουν ροκ συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση της ερασιτεχνικής.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου (20.00) στο θέατρο "Θανάσης Βέγγος" στον Κορυδαλλό και σε αυτή θα λάβουν μέρος οι: Blind Icons, Under Pleasure, Aνύποποτοι Διαβάτες, Μιχάλης Κακέπης, Αντιστρόφως Ανάλογα.






Τις τελευταιες μερες εχουμε στειλε e-mail και μυνηματα σε ολους τους ραδιοφωνικους-αθλητικους σταθμους. Καντε και σεις το ιδιο!! Μπειτε στο live24.gr, εκει θα βρειτε ολους τους σταθμους και μπορειτε να στειλετε μυνηματα στο στουντιο. Βομβαρδιστε τα ερτζιανα με βισσινι τρελα!!

6/11/2009

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ

View Image
Είναι γεγονός πως ο αγαπητός Γιάννης Ταμβάκης είναι ‘’σπαθί’’ στο ρόλο που του ανατέθηκε αυτόν τον εκπροσώπου τύπου της νέας διοίκησης. Έχουμε ήδη μιλήσει τρεις φορές κι ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ μας παραμένει ανοικτός και διεξάγεται σε κλίμα εμπιστοσύνης.
Από την δική του ενημέρωση προέρχονται οι ειδήσεις που σας μεταφέρουμε σύμφωνα με τις οποίες ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας Άγγελος Πυρένης παρέδωσε στην διοίκηση την έκθεση αξιολόγησης του έμψυχου υλικού και με βάση αυτή την έκθεση θα γίνει ο σχεδιασμός των μεταγραφικών κινήσεων.
Ήδη η διοίκηση έχει ξεκινήσει τις επαφές με ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο υπάρχον υλικό και βολιδοσκοπεί τις προθέσεις τους για επέκταση της συνεργασίας και την νέα περίοδο.
Ο Γιώργος Λαουτάρης έχει αναλάβει το αντίστοιχο κομμάτι για την ανδρική ομάδα μπάσκετ που την νέα περίοδο θ’ αγωνίζεται στην Α κατηγορία ΕΣΚΑΝΑ.
Εντός των ημερών θα γίνει συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση και την υπεύθυνη του τμήματος βόλλεϋ γυναικών Νίτσα Σεφέρη προκειμένου να δρομολογηθούν εξελίξεις και προς αυτή την κατεύθυνση.
Από την πλευρά μας σας βεβαιώνουμε πως δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε ‘’ειδήσεις’’ αν δεν υπάρξουν πρώτα επίσημες ανακοινώσεις ακόμα κι αν είμαστε οι τελευταίοι που θα το … μάθουμε ...
Εμάς μας ενδιαφέρει να λειτουργεί το επικοινωνιακό κομμάτι με διαρκή ροή επίσημων ειδήσεων και προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν όχι παράλειψη αλλά αδικία να μην επισημάνουμε το θετικό βήμα γραφής που πιστώνεται στη νέα διοίκηση.
Επειδή όπως αναφέρεται σαφώς στην προμετωπίδα του blog δεν είμαστε τίποτα άλλο από ένα διαδικτυακό κομμάτι Προοδευτικάνων με κείμενα που την ευθύνη τους δεν έχουν παρά μόνο αυτοί που τα γράφουν, εκφράζουμε την ευχή να λειτουργήσει το ταχύτερο η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου και τόσο εμείς όσο κι όλοι οι άλλοι ν’ αντλούμε από κει ενημέρωση.
Στηρίξαμε (χωρίς κανείς να μας εξουσιοδοτήσει γι’ αυτό) το επικοινωνιακό κομμάτι του συλλόγου μέχρι τώρα γιατί δεν υπήρχε άλλη πηγή ενημέρωσης, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο χρειαστεί ανταποκρινόμενοι στη δική σας ζήτηση έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης.
Επειδή το επικοινωνιακό κομμάτι εκτός από ενημέρωση κτίζει και εικόνα είμαστε ανοικτοί να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια εφ’ όσον μας ζητηθεί και η προτροπή που τρέχει στο τρέϊλερ παρακινώντας σας να εγγραφείτε μέλη στο σύλλογο είναι ενδεικτική των προθέσεων μας.
Η Προοδευτική αδέρφια βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας με όποιο τρόπο μπορεί να την προσφέρει ο καθένας μας, μην το ξεχνάτε. (Δ.Β.)

Τα μαγικα χαρτακια!!

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΑπο αυριο θα εχουμε τα εισητηρια του Arise Fest στα χερια μας. Οποιος θελει μπορει να ερθει σε επαφη μαζι μας και να παρει οσα θελει. Ακομα μπορειτε να παρετε και σεις μπλοκακια και να δωσετε βοηθοντας ετσι την προπωληση.
Στις 15 του μηνα οπως ειπαμε θα εχουμε και τα 100 συλλεκτικα μπλουζακια.
Ηδη εχουμε κρατησεις , γιαυτο προλαβετε!!

Ζηταμε απο ολους να διαφημησετε το γεγονος οπου μπορειτε!!
Τυπωστε αφισες, στειλτε sms, κτλ.

6/10/2009

Παλιες καραβανες ...σαρωνουν την Κυπρο























Ειχαμε την τυχη και την τιμη να παραστουμε στα επινικια της ομαδας Παλαιμαχων χτες σην πλατεια Μεμου στο μαγαζι Trafico του κ. Κωστουλα (παλαιμαχου τερματοφυλακα μας).
.Η ομαδα παλαιμαχων επαιξε δυο παιχνιδια στην Κυπρο.
Με τον Ολυμπιακο Λευκωσιας , οπου ειχαμε φιλοξενησει εδω, και με μια μικτη παλαιμαχων Λαρνακας Λευκωσιας.
Η Προο νικησε και στα δυο με 0-2 και 1-4 αντιστοιχα.
Στο πλαισιο της αμοιβαιας φιλοξενιας τιμηθηκε αυτην την φορα στην Κυπρο απο την Πανγκυπρια Ενωση Παλαιμαχων Ποδοσφαιριστων ο κ. Κωστουλας σαν καλυτερος παιχτης των δυο παιχνιδιων.

6/09/2009

Φανταρο-γνωμη

Να παραθέσω και εγώ ένα σύντομο σχόλιο μιας και ο χρόνος που έχω στη διαθέσή μου είναι ελάχιστος με τάση να λιγοστεύει όλο και περισσότερο τις τελευταίες μέρες...
Σημαντικό όπως προαναφέρατε είναι να υπάρχουν και άλλοι τρόποι και άλλα μέρη πέρα από τα γραφεία για να γίνει κάποιος μέλος (πχ.στο γήπεδο,στα γραφεία,στον δήμο,στο ΕΑΚ κλπ.) Ιδανικό θα ήταν με οργανωμένο σχέδιο ( αφισοκόλληση, καταχώρηση στον τοπικό τύπο κ.α.) να κάνουμε γνωστό στο ευρύτερο κοινό το τι συμβαίνει και να προσελκύσουμε με κάθε τρόπο νέα μέλη. Κάποια στιγμή θα επιστρέψω στη βάση μου για να γραφτώ κ εγώ
Όσο αφορά την αντιπαράθεση καλό θα είναι οι τόνοι να πέσουν και να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός από όλους. ΟΛΟΙ είμαστε ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΝΟΙ και κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να υπάρχει κανένας διαχωρισμός. Είτε μέσω του blog είτε μέσω του forum όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα και ρίχνουμε πυρά αδιακρίτως... Το να γράφεις κάποιο άρθρο δεν σημαίνει ότι είσαι μετακινούμενος και υποχείριο κάποιου παράγοντα... Αλίμονο αν ήταν έτσι οι υπόλοιποι φίλαθλοι αναγνώστες θα μας είχαν απορρίψει. Μια καλή κουβέντα πάντα δίνει κουράγιο και δύναμη σε όσους από εμάς αφιερώνουν προσωπικό χρόνο και με κάθε τρόπο στηρίζουν την ομάδα όπως μπορούν. Ο σκοπός είναι ένας και πρέπει όχι μόνα να μείνουμε ενωμένοι αλλά και να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που μας παρουσιάζονται. Αυτά τα λίγα από μένα προς το παρόν...

Υ.Γ. Στην δεξιά στήλη του blog αναγράφονται τα e-mail όσων αρθρογραφούμε καθώς επίσης και εδώ στο forum υπάρχει η δυνατότητα αποστολής προσωπικού μηνύματος. Ίσως κάποιοι γνωρίζουν ακόμα και τα τηλέφωνα κάποιων... Ταπεινή μου γνώμη στο μέλλον να τα χρησιμοποιούμε σε κάθε διαφωνία. Τέλος συμφωνώ και μ αρέσει να γίνεται κριτική γιατί μέσω αυτής βελτιωνόμαστε σε κάθε τομέα αλλά δεν μ αρέσει να τσακωνόμαστε δημόσια κάτι που αποβαίνει εις βάρος της ομάδας και προφανώς δεν αφορά άμεσα τον φίλαθλο που μας επισκέπτεται για να ενημερωθεί. Κλείνοντας συμφωνώ και επικροτώ την αποστολή άρθρων από όλο και περισσότερα άτομα ενώ ταυτόχρονα θεωρώ θετικό το να ανοίξει ένας διάλογος για το τι θεματολογία επιθυμούν οι αναγνώστες να έχει το blog και ταυτόχρονα θα ήταν καλή ιδέα ο καθένας μας να έχει μια στήλη με κάποιον τομέα της ομάδας (πχ. ποδόσφαιρο,ακαδημίες,μπάσκετ,βόλλευ,διοίκήση κλπ.) την οποία και θα αναρτά πχ. εβδομαδίαια. Όσοι πιστοί προσέλθετε...

Donkey2 - Γιώργος Π.

ΕΞΥΠΝΟΣ ΟΠΑΔΟΣ – ΕΞΥΠΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Part 6

Νέος δίσκος εδώ και λίγο καιρό στα ράφια από τους MAGIC DE SPEL με τίτλο "ΟΚ ΠΑΤΕΡΑ". Δυνατοί, ανανεωμένοι και πάνω απ'όλα... πολύ ροκ οι M.D.S. έρχονται ξανά στο προσκήνιο με τον νέο αυτό δίσκο. Έκπληξη στα bonus είναι η επανεκτέλεση του ιστορικού "Σαράγεβο" (καλύτερο και από το αυθεντικό!..) και η συνεργασία τους με την Στέλλα Κονιτοπούλου(!).
***Το link:http://rapidshare.com/files/218927682/Magic_De_Spel_-_Ok_Patera__EXCLUSIVE_By_KastoriaFc_Team_.rar
***Τα εξώφυλλα: http://rapidshare.com/files/218880443/Magic_De_Spel_-_Ok_Patera__FULL_COVERS_By_KastoriaFc_Team_.rar
Καλή ακρόαση!!!

ΠΡΟΟ Ιnside (facebook):

http://www.facebook.com/group.php?gid=53380472127

ΠΡΟΟ ΝΟ GATE forever
VISSINI ULTRAS are coming back κουφάλες...
V.E.

6/08/2009

ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ

Ομολογώ πως σήμερα είχα κατά νου να καταθέσω το δεύτερο μέρος της άποψης μου πάνω στις θέσεις που παρουσίασε πριν μερικές μέρες ο φίλος Σάκης. Δεν θα το κάνω, τουλάχιστον όχι σήμερα.

Σήμερα αισθάνομαι πως οφείλω να ξεκαθαρίσω κάποια άλλα πράγματα για να μην μένουνε σκιές και λάθος εντυπώσεις. Προσωπικά δεν αποδέχομαι απλά το δικαίωμα του καθενός από μας να καταθέτει την άποψη του, αλλά τον παρακινώ κιόλας να το κάνει καυτηριάζοντας θέσεις και στάσεις που θεωρεί επιζήμιες, χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου από την κριτική ακόμα και την πιο σκληρή.

Αφορμή γι’ αυτή μου την τοποθέτηση παίρνω από το κείμενο του αγαπητού V.E. με τίτλο ‘’είναι κρίμα αδέρφια’’ που πραγματικά με αιφνιδίασε. Είναι εντυπωσιακό πως σ’ ένα τόσο μικρό κείμενο χωρέσανε τόσες πολλές λέξεις που καρφώνουνε σαν πρόκες

Τσακωνόμαστε, διχόνοια, δύσκολες στιγμές, θα την πληρώσει η ομάδα, δεν τα βρίσκουμε για μαλακίες, λεκτικές γροθιές μεγάλη κουταμάρα!

Δεν ξέρω αν όλα αυτά με αφορούν, όμως δεν είναι εκεί το θέμα. Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα ν’ αποχωρήσω από το blog από το να δεχθώ να μετατραπεί αυτό το ξεχωριστό διαδικτυακό Προοδευτικάνικο βήμα σε στίβο αλληλοεξόντωσης και ξεκατινιάσματος.

Έχω καταθέσει αμέτρητα κείμενα μέχρι τώρα περνώντας από κόσκινο την κάθε λέξη που χρησιμοποιώ, απαλείφοντας κάθε πιθανή αιχμή που θα μπορούσε να τραυματίσει.

Είναι τελείως άλλο πράγμα να συνοδεύεις με επιχειρήματα ότι ισχυρίζεσαι υπερασπιζόμενος στο ακέραιο το δικαίωμα του οποιουδήποτε να σε αμφισβητήσει, κι εντελώς διαφορετικό να διαφωνείς μέσω σκληρών χαρακτηρισμών είτε εντελώς προσωπικών είτε γενικότερων επιδιώκοντας ν’ αποδομήσεις τον φορέα των επιχειρημάτων.

Για τα φίλο μας το Σάκη μόνο μια κουβέντα για σήμερα. Επειδή με προτρέπει να απαντήσω προσωπικά δεν θ’ αφήσω ούτε λέξη να πέσει κάτω σε σχέση με τα όσα με εγκαλεί.

Δεν είναι θέμα προσωπικής κόντρας είναι θέμα αρχής και κώδικα συμπεριφοράς να απαντάς (με τον τρόπο σου) όταν σε ρωτάνε ακόμα κι αν αυτό δεν γίνεται με τους κανόνες του savoir vivre.

Μετά, επειδή προφανώς αυτό το βήμα στα δυο μαύρα χρόνια που περάσανε έκοβε αέρα από την Προοδευτική θ’ αφήσω την διοίκηση των γνήσιων Προοδευτικάνων όπως την χαρακτηρίζει να δουλέψει και ν’ αναπνεύσει χωρίς σχόλια από τη μεριά μου, παρ’ ότι όχι μόνο δεν πολεμάω τη σημερινή διοίκηση αλλά αντίθετα, με σαφή κι απόλυτα ξεκάθαρο τρόπο έχω δηλώσει (σε κορυφαία στελέχη της) πως σαν μέλος της ομάδας του blog μπορώ να βοηθήσω εντελώς συγκεκριμένα, κι όποιος θέλει να βγει να με διαψεύσει.

Περιορίζομαι μόνο να κάνω μια έκκληση. Επειδή η επανίδρυση του μορφωτικού τμήματος της Προοδευτικής μέσω του μορφωτικού συλλόγου των Προοδευτικάνων είναι όνειρο για κάποιους από μας, σας παρακαλώ όσοι διαφωνείτε ν’ αποφύγετε λοιδωρίες και δηλητηριώδεις χαρακτηρισμούς γι’ αυτό που ξεκινάμε και πάμε να κάνουμε.

Η σημερινή Προοδευτική συγκρινόμενη με την γενικά αποδεκτή ιστορική της εικόνα έχει μικρύνει πάρα πολύ, κι ευτυχώς ή δυστυχώς κάποιοι από μας εκτιμούμε πως θεμέλιο για την αναγέννηση της δεν είναι μονάχα η ύπαρξη κάποιου ή κάποιων οικονομικά ευκατάστατων που θα δεχθούν να χρηματοδοτήσουν την ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά κυρίως η αποκατάσταση του κοινωνικού της προσώπου κι ανάδειξη της διαφορετικής αύρας που μας συνοδεύει εδώ και δεκαετίες.

Τώρα σ’ ότι αφορά το ύφος και την φυσιογνωμία του blog και την θεματολογία με την οποία πρέπει να καταπιανόμαστε αξίζει τον κόπο ν’ ανοίξει ένας ενδιαφέρων διάλογος πάνω σ’ αυτό τώρα μάλιστα που δεν υπάρχουν κι αγωνιστικές υποχρεώσεις, και περιμένω μ’ ενδιαφέρον να διαβάσω την γνώμη όσων επιθυμείτε να την καταθέσετε. (Δ.Β)

6/07/2009

ΔΕΝ ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΜΟΥ..απαντηση στο Σακη 2

Βλέπω ξαφνικά την προχθεσινή ανάρτηση του Σάκη στο blog (αναμετάδοση από το φόρουμ) και το Βασίλη να με καλεί να απαντήσω. Προτού λαλήσει ο πετεινός να σου και μια τοποθέτηση του Μπαταγιάννη πάνω στο συγκεκριμένο κείμενο, κι άντε τώρα εγώ να μην πάρω θέση.
Αποφεύγω σ’ ότι γράφω να δίνω χαρακτήρα προσωπικής αντιπαράθεσης. Όμως επειδή το συγκεκριμένο κείμενο είναι ένας πραγματικός λίβελος σε βάρος μου γεμάτος υπαινιγμούς και υπόνοιες (κάνεις την πλάκα σου, κακόγουστα αστεία, πρέπει να ντρέπεσαι, που αποσκοπείς, ποιανού τα χατίρια κάνεις) νομίζω πως δικαιούμαι ν’ απαντήσω και δεν θ’ αποφύγω να το κάνω.
Ζητάω προκαταβολικά συγνώμη γιατί θα μακρηγορήσω. Νοιώθω όμως πως χρειάζεται να πω αυτά που θεωρώ πως πρέπει να ειπωθούν κι όποιος θέλει με διαβάζει. Απλά λόγω του μεγάλου μεγέθους του κειμένου η άποψη μου θα δημοσιευθεί σε δυο μέρη.
Πριν ξεκινήσω δηλώνω πως δεν ανήκω σ’ αυτούς που πιστεύουν πως στη ζωή δεν υπάρχουν δύο απόψεις η δική μου και η λάθος. Δεν είμαι ‘’κήρυκας της μοναδικής αλήθειας’’ απλά σαν ελεύθερος άνθρωπος καταθέτω την γνώμη μου σίγουρος πως δεν πρόκειται να συμφωνήσουν μαζί μου οι πάντες, όπως κι εγώ απ’ την μεριά μου δεν συμφωνώ μ’ ότι βλέπω κι ότι διαβάζω καθημερινά.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή χωρίς να κάνω πλήρη αναφορά στα γραφόμενα του Σάκη γιατί αυτά υπάρχουν ήδη κατατεθειμένα.
ΠΕΣΑΝΕ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ
Στον ωκεανό του διαδικτύου υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που υπερασπίζεται το δικαίωμα στην ανωνυμία υπογράφοντας με ψευδώνημα. Δεν ανήκω σ’ αυτούς. Υπογράφω επώνυμα ότι υποστηρίζω και εκτίθεμαι άφοβα στην όποια κριτική, γιατί έτσι πιστεύω πως πρέπει να κάνω, κι εσύ προσωπικά ξέρεις και ποιος είμαι και πως συμμετέχω αδιάλειπτα σε κάθε είδους εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο σύλλογος.
Κατόπιν τούτου τον χαρακτηρισμό του ‘’μασκοφόρου’’ που μου προσάπτεις όπως κι αν τον εννοείς, τον θεωρώ βαρύτατο, προσβλητικό, άδικο και ψευδή και δεν μπορώ να τον δεχθώ.
ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ
Η έννοια του πρωταπριλιάτικου ψέματος είναι στη βάση της πολύ απλή. Αφορά την ικανότητα ν’ αφηγηθείς μια τερατώδη ιστορία με αληθοφανή τρόπο πείθοντας πως είναι αληθινή και να την διαψεύσεις αμέσως μετά.
Αυτό ακριβώς έκανα δηλώνοντας πλήρη σεβασμό στην υπόληψη των προσώπων που αναφέρθηκα ονομαστικά. Δεν θεωρώ την φίλαθλη ιδιότητα αρρώστια και εκτιμώ βαθύτατα την ντομπροσύνη σου να προσδιορίζεις την δική σου σχέση σαν πιο ιδιαίτερη και ιδιωματική.
Όσοι ασθενούν ή αισθάνονται έτσι, χρειάζονται κατανόηση υποστήριξη και ανοχή. Τα υπόλοιπα τα βρίσκεις όταν γίνουν καλά ακόμα κι αν αυτό αφορά μια απλή συναισθηματική αποφόρτιση.
Μετά απ’ αυτό περιορίζομαι να ζητήσω ταπεινά συγνώμη απ’ όσους ενδεχομένως κι άθελα μου δυσαρέστησα με το σχετικό κείμενο, και δεσμεύομαι πως δεν θα ξαναδοκιμάσω κάτι παρόμοιο.
Με την Προοδευτική που με συνοδεύει μια μακρόχρονη συμπόρευση, δεν έκανα και δεν πρόκειται να κάνω ποτέ μου πλάκα. Πιστεύω ακλόνητα πως στην ομάδα της καρδιάς μας που σήμερα περνάει δύσκολες μέρες, εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να βάζουμε θεμέλια για να μπορούμε να μετά να ‘’ρίχνουμε πλάκα’’ στερεώνοντας και μεγαλώνοντας το οικοδόμημα της.
Το πρόβλημα είναι πως δυστυχώς συχνά πυκνά συμβαίνουν πράγματα που επηρεάζουν αρνητικά τις τύχες του συλλόγου π’ ούτε πρωταπριλιάτικα είναι, ούτε για πλάκα μπορεί να τα πάρει κανείς.
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Δεν παίρνω λέξη πίσω απ’ όσα έγραψα περί εξελεγκτικής επιτροπής. Μου δίνεις όμως την ευκαιρία να πω κι άλλα. Πριν από μερικά χρόνια λοιπόν σαν μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής διέκοψα γενική συνέλευση γιατί η διοίκηση (στην οποία συμμετείχε κι ο Μπαταγιάννης) δεν είχε τακτοποιήσει τα βιβλία του συλλόγου όπως όφειλε.
Για πρώτη φορά τότε τα βιβλία πήγαν στο λογιστικό γραφείο του Προοδευτικάνου και φίλου Δημήτρη Στυλιανού όπου έγιναν οι αναγκαίες εγγραφές συνοδευμένες από τα σχετικά παραστατικά, καταρτίσθηκε ο ισολογισμός και η διαδικασία της παράδοσης παραλαβής έγινε στη συνέχεια όσο πιο κανονικά γινόταν.
Η ιδιότητα του μέλους της εξελεγκτικής επιτροπής είναι ουσιαστικά πιο ισχυρή κι απ’ αυτή του μέλους του Δ.Σ. γιατί είναι αυτή που προτείνει στο σώμα της γενικής συνέλευσης ν’ αποδεχθεί αν μια διοίκηση έπραξε όπως όφειλε το έργο της.
Τίμησα τον συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο όταν μου ανατέθηκε όχι απλά υπογράφοντας αλλά συντάσσοντας εκθέσεις που υπάρχουν καταχωρημένες στο βιβλίο γενικών συνελεύσεων του συλλόγου κι από μένα είσαι ελεύθερος εφ’ όσον η διοίκηση στο επιτρέψει να τις διαβάσεις για να δεις τι λέω.
Δεν φοβήθηκα ποτέ να πάω κόντρα στην γενικευμένη συνήθεια που παρατηρείται (δυστυχώς όχι μόνο στην Προοδευτική) όταν φτάνει η κρίσιμη ώρα να μην παρουσιάζονται τα μέλη της επιτροπής επικαλούμενα πως τους έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι, αρνούμενα ουσιαστικά ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους πιάνοντας με τα χέρια αναμμένα κάρβουνα.
Σ’ αυτές τις εκθέσεις προτείνω μεταξύ άλλων το κομμάτι της οικονομικής διαχείρισης να τηρείται ΜΟΝΙΜΑ από επαγγελματία λογιστή όχι μόνο γιατί τα μέλη των σχετικών επιτροπών δεν έχουν τις κατάλληλες ειδικές γνώσεις για να πραγματοποιούν ελέγχους σε διαχειρίσεις της τάξης δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά πολύ περισσότερο γιατί έτσι τηρείται όχι μόνο η διαφάνεια κι η δυνατότητα ελέγχου όποτε αυτός ζητηθεί, αλλά και γιατί μπορεί μ’ αυτό τον τρόπο η κάθε διοίκηση να κοιμάται με το κεφάλι της ήσυχο.
Ότι λέω βρίσκεται στον αντίποδα όσων υπαινίσσεσαι ότι υπονοώ, χωρίς να υποθέτεις καν, ότι μπορεί να μιλάω για το καλό όχι μόνο της σημερινής διοίκησης αλλά και του συλλόγου ολόκληρου.
Εξ άλλου στη διάρκεια της τελευταίας συνέλευσης τα ίδια υποστήριξε κι η ζωντανή ιστορία της Προοδευτικής δια στόματος Τσεμπεράκη που υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ για 20 συνεχή χρόνια επισημαίνοντας το στοιχείο της ακυρότητας που συνεπάγεται η συγκεκριμένη παρατυπία και δεν καταλαβαίνω γιατί τα βάζεις αποκλειστικά μαζί μου για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Όποιος θεωρεί αδέρφια πως η Προοδευτική μπορεί να λειτουργήσει χωρίς θεμελιώδεις κανόνες παρακαλώ να βγει να το πει.
ΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΟ ΒΟΛΛΕΫ
Αφού μας διαβάζεις γνωρίζεις πως ασχολούμαστε ‘’μέχρι εμμονής’’ με όλα τα τμήματα του συλλόγου, ακόμα και με το μπάσκετ κορασίδων. Επόμενο ήτανε λοιπόν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζουν αυτό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας να μας ζητήσουν να στηρίξουμε το συγκεκριμένο τμήμα που σήμερα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, και απλά ανταποκριθήκαμε.
Μάλλον δεν γνωρίζεις πως την ώρα που μιλάμε εξυφαίνεται ένα πρωτοφανές πραξικόπημα σε βάρος της Προοδευτικής που αφορά την τιμή και την υπόληψη όλου του συλλόγου.
Η περσινή προκήρυξη πρωταθλήματος ανέφερε σαφώς πως από την Α κατηγορία ΕΣΠΕΔΑ θα υποβιβαστούν δύο ομάδες. Το γεγονός πως έπεσε μια ακόμα ομάδα μέλος της ένωσης από την Α2 γυναικών στην Α1 ΕΣΠΕΔΑ, γέννησε σε κάποιους την ιδέα να παραβιάσουν την προκήρυξη πρωταθλήματος υποβιβάζοντας ετσιθελικά την Προοδευτική.
Επειδή δεν μπορώ να ερμηνεύσω την άποψη σου περιορίζομαι να καταθέσω την δική μου. Κατά την γνώμη μου λοιπόν χρειάζεται όχι μόνο άμεση επαφή με την αρμόδια ένωση αλλά και έγγραφη κατάθεση της επίσημης άποψης του συλλόγου (με σφραγίδα και υπογραφή προέδρου και γραμματέα) με υπογραμμισμένη την υπόμνηση πως επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας.
Η υπεύθυνη για το βόλλεϋ Νίτσα Σεφέρη συνεχίζει να παραμένει στις επάλξεις. Νοιώθοντας όμως αφόρητα πιεσμένη δεν δέχθηκε να μπει στο διοικητικό συμβούλιο όταν της προτάθηκε.. Εθελοντές για την ‘’λάντζα’’ του τμήματος υπάρχουν. Που βρίσκεις την υπερβολή όταν ζητάμε να οριστεί ένας σύνδεσμος μεταξύ διοίκησης και τμήματος την στιγμή που άμεσα θα χρειαστεί να παρθούν σοβαρές αποφάσεις για την επόμενη μέρα του τμήματος;
Έχω υπηρετήσει εθελοντικά και αμμισθί την Προοδευτική για πολλά χρόνια κι από πολλές θέσεις. Ευχαριστώ το Θεό που μ’ αξίωσε μαζί με άλλους το 2000 να συνοδεύσω μια ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου (έστω και ποδοσφαίρου σάλας) σ’ ένα τελικό πανελληνίου πρωταθλήματος με διοργανώτρια αρχή την ΕΠΟ, που μεταδόθηκε απ’ ευθείας από την τηλεόραση στελεχωμένη από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που η προέλευση τους ήταν από τα δικά μας τμήματα υποδομής.
Δεν ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του αθλητισμού. Στην καρδιά μου όμως έχει μια ιδιαίτερη θέση. Και να ‘σαι σίγουρος πως με μυαλά σαν τα δικά μου (που με μέμφεσαι) μπορούμε να δούμε πολλές παρόμοιες επιτυχίες και στο μέλλον. Πίστεψε με.
Όμως ήδη είπα πάρα πολλά. Τα υπόλοιπα αύριο. (Δ..Β.)

Είναι κρίμα αδέρφια...

Δεν κάνει να τσακωνόμαστε κατά αυτόν τον τρόπο. Δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα με τη διχόνοια, ακόμα και αν είχαμε όλα τα χρήματα του κόσμου για ετήσιο budget. Περνάμε δύσκολες στιγμές αδέρφια, είναι πολύ κρίμα να την πληρώσει η ομάδα (γιατί πάλι η ΠΡΟΟ θα την πληρώσει στο τέλος…), επειδή εμείς δεν μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ μας για μ@λακίες! Ρίξτε τους τόνους αδέρφια! Καλώς ή κακώς, μείναμε λίγοι και καλοί και πρέπει να είμαστε μια γροθιά, όχι να ρίχνουμε λεκτικές «γροθιές» ο ένας στον άλλον, ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει η ομάδα.

Δεν το παίζω ειρηνοποιό στοιχείο, απλά αυτό που συμβαίνει είναι μεγάλη κουταμάρα αδέρφια, δεν είναι σωστό…

Όλοι στο ΠΡΟΟ Ιnside (facebook):

http://www.facebook.com/group.php?gid=53380472127

ΠΡΟΟ ΝΟ GATE forever
VISSINI ULTRAS are coming back κουφάλες...
V.E.

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων