Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

5/09/2009

Τα ολυμπιακα εργα σαπιζουν..και μεις ψαχνουμε για γηπεδα

Πέντε χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα οφέλη από τη μεταολυμπιακή αξιοποίηση των υποδομών και των πλεονεκτημάτων προς όφελος των κατοίκων της Αττικής είναι σχεδόν μηδενικά. Ολυμπιακές εγκαταστάσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ έχουν υποπέσει σε αχρηστία, εξαιτίας της έλλειψης ενός ολοκληρωμένου προγραμματισμού, ενώ η Αθήνα παραμένει τελευταία στη λίστα με τις πράσινες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προέκυψαν από το διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με θέμα την τύχη των ολυμπιακών εγκαταστάσεων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, του Πεκίνου, του Σίδνεϊ και της Βαρκελώνης. Στόχος του συνεδρίου ήταν η σύνταξη ενός κειμένου με προτάσεις και κατευθύνσεις για την αξιοποίηση της μετα- Ολυμπιακής περιόδου σε κάθε διοργανώτρια χώρα. 

Οι επιδόσεις της Αθήνας, σε σύγκριση τουλάχιστον με τη Βαρκελώνη, είναι μάλλον απογοητευτικές. Η Βαρκελώνη, ως διοργανώτρια πόλη των Αγώνων του 1992, και ενώ πριν τους αγώνες βρισκόταν στη 13η θέση των τουριστικών προορισμών στην Ευρώπη, κατέχει σήμερα την 3η θέση. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανάδειξη του θαλάσσιου μετώπου της, μήκους 5 χλμ., με τη δημιουργία τεσσάρων πόλων πρασίνου, συνολικής επιφάνειας 4.900 στρεμμάτων. 

Η ελληνική πρωτεύουσα απέτυχε να εκπληρώσει τους στόχους της στα ζητήματα πρασίνου. Οι ακτές της παραμένουν κλειστές για τους πολίτες, ενώ βάσει των επίσημων υπολογισμών, το πράσινο αυξήθηκε μόνο κατά 15.000 στρέμματα, από τα οποία τα 5.000 αφορούσαν τον περιβάλλοντα χώρο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων που σήμερα σε μεγάλο βαθμό έχει χαθεί. Πριν τους Αγώνες, οι ιθύνοντες «υπόσχονταν» παρεμβάσεις σε 60.000 στρέμματα ελεύθερων χώρων, φυτεύσεις 280.000 δένδρων και 12 εκατ. φυτών. 

Πολλές από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις παραμένουν αναξιοποίητες και εγκαταλελειμμένες. «Στην Αθήνα δυστυχώς καθυστερήσαμε πολύ στον σχεδιασμό και προγραμματισμό της επόμενης μέρας», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπ. Καπράλος. «Δημιουργήσαμε μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς να μας έχει επιβληθεί, δημιουργήσαμε μόνιμες εγκαταστάσεις χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο. Σαν αποτέλεσμα, πολλές από αυτές σήμερα είναι εγκαταλελειμμένες και καταστρέφονται». 

Η Αθήνα απέκτησε 18 νέες αγωνιστικές εγκαταστάσεις, από τις οποίες μόλις τρεις έχουν σήμερα αθλητική δραστηριότητα. «Το κόστος που απαίτησε η διοργάνωση των Αγώνων ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Τα ανταποδοτικά οφέλη καθόλου αμελητέα, αλλά όχι τα προσδοκώμενα», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιάννης Αλαβάνος. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας μας κόστισαν το 30% αυτών του Πεκίνου και το 50% των προβλεπόμενων του Λονδίνου. Έφτασαν το 4,4% του ΑΕΠ, όταν στη Βαρκελώνη το ίδιο ποσοστό ανέρχεται στο 1,6% του ισπανικού ΑΕΠ και στο Σίδνεϊ το 1,5%. Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού, οι Αγώνες επιβάρυναν το έλλειμμα κατά 1,37% του ΑΕΠ. 

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος έκανε λόγο για κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στη μεταολυμπιακή Αθήνα. Τέλος, ανήγγειλε τη δημιουργία μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων, τονίζοντας ότι θα ήθελε να ταυτιστεί η θητεία του στο Δήμο με το σύνθημα «να ξαναπιάσουμε το νήμα της Ολυμπιακής Αθήνας». 

Αλλαγή χάραξης στις επεκτάσεις της Αττικής Οδού με γνωμάτευση του ΚΑΣ 

Σε χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ, ύστερα από γνωμάτευση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού θα πρέπει σε ορισμένα σημεία να αλλάξουν χάραξη εξαιτίας των αρχαιολογικών ευρημάτων. 

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι «οι νέοι αυτοκινητόδρομοι είναι σύμφωνοι τόσο με τις κατευθύνσεις του ισχύοντος ρυθμιστικού σχεδίου, όσο και με τις κατευθύνσεις του νέου. Τα έργα όσον αφορά τον όγκο του Υμηττού έχουν προβλεφθεί να είναι κατά 80% υπόγεια, ενώ στην υφιστάμενη χάραξη της Αττικής Οδού μόνο το 40% είναι υπόγεια». 

Απαντώντας στις μαζικές προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας με τις οποίες απειλούν ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, το ΤΕΕ και οι δήμοι της περιοχής, το ΥΠΕΧΩΔΕ υποστηρίζει ότι «είναι σοφιστείες αυτά που αναφέρθηκαν σε ό,τι αφορά τη χρονική σειρά που ακολούθησε για το Π.Δ. του Υμηττού, αφού οι νέοι οδικοί άξονες είναι σύμφωνοι με το παλιό και το νέο ρυθμιστικό σχέδιο και η κατασκευή τους δεν επηρεάζει το Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού». 

«Για το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού, οι προτάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ αποκλείουν εντελώς την κατασκευή κατοικιών και εμπορικών κέντρων σε όλες τις ζώνες. Θεσμοθετούνται αυστηρότεροι όροι χρήσεων γης και δόμησης. Για παράδειγμα, στο θέμα των περιπτέρων αναψυχής προτείνεται η δόμηση να επιτρέπεται μόνο για πέντε δημοτικά περίπτερα αναψυχής, τα οποία θα έχουν εμβαδόν το καθένα λιγότερο από 100 τετραγωνικά μέτρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. 

Πηγή: «Τα Νέα», «Ελευθεροτυπία», «Βήμα», «Καθημερινή», «Ελεύθερος Τύπος» 

Πολεμος μεταξυ οπαδων στην Αρτα!!

Το αρθρο απο το zougla.gr

Συμμορία νεαρών τρομοκρατεί συστηματικά την πόλη της Άρτας, ξυλοκοπώντας μέρα μεσημέρι ανυποψίαστους πολίτες που τυχαίνει να είναι οπαδοί άλλης ομάδας, για να τους πάρουν τα ρούχα. 

Τελευταίο κρούσμα ήταν η επίθεση που δέχθηκε ξαφνικά ένας νεαρός από 8 άτομα, τα οποία προσπάθησαν να του πάρουν την μπλούζα που φορούσε επειδή έφερε τα χρώματα της ομάδας του. Όταν ο νεαρός προσπάθησε να αντισταθεί, τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον χτύπησαν στο μέτωπο με ένα βαρύ μεταλλικό τασάκι.

Αφού του πήραν την μπλούζα, οι δράστες την περιέφεραν ως λάφυρο στο κέντρο της πόλης επιδεικνύοντάς την σε άλλους φίλους τους, που δεν συμμετείχαν στην επίθεση.

Το θύμα μεταφέρθηκε σε κακή κατάσταση (αναίσθητο) στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν 17 ράμματα για να κλείσουν οι πληγές του.

Ο πατέρας του νεαρού μίλησε στη zougla.gr και κατήγγειλε τα όσα συνέβησαν στο γιό του, αλλά και το κλίμα τρομοκρατίας που έχει δημιουργήσει η συμμορία στις γειτονιές της πόλης.

Η καταγγελία του πατέρα

Όμως αυτό δεν είναι το μόνο κρούσμα. Οι 10 περίπου δράστες, οι οποίοι είναι οπαδοί συγκεκριμένης ομάδας, περιφέρονται όλο το 24ωρο σε δρόμους και πλατείες της Άρτας αναζητώντας αφορμή για να επιτεθούν σε όποιον φοράει ρούχα, καπέλο ή άλλα αξεσουάρ με τα χρώματα αντιπάλων ποδοσφαιρικών ομάδων.

Η ομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελείται από άτομα διαφορετικών αποκλίσεων, με κοινό παρονομαστή σύμβολα και συνθήματα συγκεκριμένης ομάδας, αλλά ορισμένα από αυτά είναι νεοναζιστικής έμπνευσης.

Η δράση της έχει ξεπεράσει και την πιο νοσηρή φαντασία και τα περιστατικά πρέπει να ανέρχονται σε δεκάδες, όμως δεν καταγγέλλονται όλα στην Αστυνομία.

Το ζήτημα έγινε ακόμη πιο σοβαρό, όταν σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων οι νεαροί άρχισαν να «στρατολογούν» νέα μέλη στην ομάδα τους -ακόμη και ανήλικους, εκμεταλλευόμενοι την αγάπη για την ποδοσφαιρική τους ομάδα. Οι στρατολογήσεις γίνονται και δια της βίας, αφού όσοι αρνούνται να ακολουθήσουν την ομάδα, δέχονται την επίθεση των μελών της και ξυλοκοπούνται κι αυτοί! 

Ο δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας «Νέος Παρατηρητής», Λ. Στασινός, μίλησε στη zougla.gr για το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο.

Η καταγγελία του δημοσιογράφου

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα η ομάδα κυκλοφόρησε και… έντυπη προκήρυξη, με την οποία καλεί τους «ομοϊδεάτες» της να ξεκινήσουν το «κυνήγι του λαγού» δηλαδή την… καταδίωξη οπαδών άλλων ποδοσφαιρικών ομάδων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της ομάδας είναι γνωστά στην Αστυνομία της Άρτας, η οποία το μόνο που έχει πράξει μέχρι στιγμής είναι η σύλληψη δύο ατόμων για την επίθεση με το μεταλλικό τασάκι στον νεαρό. Όμως, όταν οι 2 νεαροί οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, επειδή η κατηγορία αφορούσε συνολικά 10 άτομα, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθησαν ελεύθεροι. Αυτή τη στιγμή συνεχίζουν την δράση τους, μέχρι να δικαστούν, κατατρομοκρατώντας αθώους πολίτες.

Παραμένει άγνωστο, αν τα άτομα αυτά έχουν την ανοχή κάποιου οργανωμένου κλαμπ οπαδών από τα πολλά που υπάρχουν στην πόλη.

Συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες..

Home... Alone!

darlighton250.jpgΜια από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας της περνά η Ντάρλινγκτον, ομάδα που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας. Οι Quakers, αναγκάστηκαν να αφήσουν ελεύθερους όλους τους ποδοσφαιριστές τους λόγω οικονομικών προβλημάτων και πλέον το ρόστερ τους αποτελείται από μόλις έναν παίκτη και συγκεκριμένα τον 17χρονο Τζος Γκρέι! 


Kατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου, η Ντάρλινγκτον μπήκε σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης. Αυτό συμβαίνει στη Βρετανία με τους συλλόγους που τινάζονται στον αέρα οικονομικά και προσπαθούν να ορθοποδήσουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, διαχειριστές που δεν σχετίζονται με τις ομάδες, αναλαμβάνουν τα οικονομικά του συλλόγου που τιμωρείται με αφαίρεση δέκα βαθμών. Αυτό έγινε και με τη Ντάρλινγκτον, η οποία μάλιστα είχε τόσο καλή πορεία στο πρωτάθλημα, που αν δεν έχανε τους βαθμούς αυτούς, τώρα θα έπαιζε πλέι οφ και θα διεκδικούσε την άνοδό της!

Οι διαχειριστές βρήκαν χάος στα οικονομικά της Ντάρλι και αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε αποδεσμεύσεις παικτών και τεχνικού τιμ. Στην ομάδα έχει απομείνει μόλις ένας ποδοσφαιριστής και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι κάποιος επιχειρηματίας ενδιαφέρεται να αγοράσει τις μετοχές και να επενδύσει στον σύλλογο.

"Αμέσως μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων, οι διαχειριστές αναγκάστηκαν να αφήσουν τους ποδοσφαιριστές να αποχωρήσουν από την ομάδα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ώστε να μειωθούν τα έξοδα σε μια περίοδο που τα έσοδα είναι πολύ περιορισμένα. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τιο τεχνικό τιμ. Δύο άνθρωποι (Κρεγκ Λιντλ και Νιλ Μάντισον) αναλαμβάνουν να τρέξουν τον σύλλογο μαζί με τον διαχειριστή μέχρι να βρεθεί λύση", ανέφερε ανακοίνωση που "σηκώθηκε" στην επίσημη ιστοσελίδα της Ντάρλινγκτον.

Απο οτι καταλαβατε αδερφια υπαρχει γενικοτερο κακο στο ποδοσφαιρο σε ολο τον κοσμο...ας δουμε τι γινεται και αλλου και ας μην ψαχνουμε δικαιολογιες οτι μονο εμεις τα καναμε ροϊδο...

http://www.dokari.gr

Περί αναδιάρθρωσης...της superleage


theodoridis-serres250.jpgΥπάρχουν πράγματι, πιθανότητες να αλλάξει το σκηνικό στην Σούπερ Λίγκα και να προχωρήσει η αύξηση των ομάδων από 16 σε 18;


Υπό φυσιολογικές συνθήκες η απάντηση θα ήταν αρνητική, αφού με βάση όλα όσα προβλέπονται από τον ΚΑΠ, το καταστατικό της ΕΠΟ κάθε απόφαση για αναδιάρθρωση κατηγοριών πρέπει να εφαρμόζεται από την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτή άλλωστε ήταν και η λογική της πρότασης της Ξάνθης. Πρότεινε κάτι τον Μάιο του 2009 για να αρχίσει να "τρέψει" από τον Αύγουστο του 2010, όταν θα ξεκινήσει το μεθεπόμενο πρωτάθλημα.


Η παρέμβαση όμως του Πανσερραϊκού και η πρόταση Θεοδωρίδη φέρνει τα πάνω κάτω, αφού ουσιαστικά η ομάδα των Σερρών ζητά να συμβεί κάτι που δεν προβλέπεται πουθενά και για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει, αρχικά η αποδοχή της πρότασης από την πλειοψηφία της Λίγκας, στη συνέχεια η έγκρισής από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και στο τέλος η αποδοχή από την ΕΠΟ με την αλλαγή του καταστατικού και του ΚΑΠ.


Δύσκολο το εγχείρημα, αλλά σίγουρα όχι ακατόρθωτο. Ο Πέτρος Θεοδωρίδης έχει αναλωθεί σε ένα μαραθώνιο επαφών με ομάδες, παράγοντες, κανάλια, ενώ φέρεται να έχει εξασφαλίσει και το ΟΚ του Γιάννη Ιωαννίδη, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει καταφέρει να περάσει το θέμα από την Λίγκα. "Αν το ποδόσφαιρο ψηφίσει υπέρ μιας τέτοιας κίνησης, τότε θα το εξετάσουμε" φέρεται να έχει διαμηνύσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού στον πρόεδρο του Πανσερραϊκού.


Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει με βάση το Καταστατικό της Λίγκας να συγκεντρώσει 12 ψήφους η πρόταση Θεοδωρίδη για να γίνει αποδεκτή. Και σήμερα που μιλάμε, είναι περισσότερες από 4 οι ομάδες που δεν δέχονται να αυξηθεί από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο αριθμός των ομάδων της Σούπερ Λίγκας.
Φαίνεται όμως ότι είναι πάνω από 8 και εκείνες που εξετάζουν θετικά το αίτημα του Πανσερραϊκού.


Το μεγάλο... κόλπο βέβαια, όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, θα επιχειρήσει να το κάνει ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού με την εξασφάλιση της στήριξης του Ολυμπιακού. Μέχρι στιγμής αυτή δεν την έχει πετύχει, αλλά είναι βέβαιο πως μέχρι το διοικητικό συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης, στην Σούπερ Λίγκα, θα έχει κατορθώσει να μάθει τουλάχιστον πως βλέπουν στο λιμάνι αυτή την πρότασή του.


Σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, η πρόταση Θεοδωρίδη μοιάζει ρεαλιστική. 
Με το πρωτάθλημα να τελειώνει τέλη Απριλίου, όντως για τις 14 από τις 18 ομάδες υπάρχει ένα νεκρό διάστημα δύο μηνών που ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτα και 4 μηνών απραξίας από επίσημες υποχρεώσεις. Η διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος 18 ομάδων αυτομάτως θα παρατείνει την αγωνιστικό περίοδο μέχρι τα τέλη Μαίου, όπως συμβαίνει υπό φυσιολογικές συνθηκες σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.


Από την άλλη το ερώτημα που θέτουν οι υπέρμαχοι της διατήρησης της υπάρχουσας κατάστασης μοιάζει λογικό. Αντέχει το ελληνικό ποδόσφαιρο 18 ομάδες στην Σούπερ Λίγκα;


Απάντηση σε θεωρητικό επίπεδο δεν μπορεί κανείς να δώσει. Με τα χρήματα από τα τηλεοπτικά να έχουν αυξηθεί σημαντικά, γιατί όχι; Μια δοκιμή άλλωστε θα πείσει και τους μεν και του δε...


Και ως προς το εμπορικό κομμάτι μοιάζει δελεαστική η πρόταση Θεοδωρίδη. Εταιρίες ζυθοποιίας, αναψυκτικών και παγωτών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανσερραϊκού, έχουν γυρίσει την πλάτη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφού την περίοδο που κάνουν τις διαφημιστικές τους εκστρατείες η Σούπερ Λίγκα κλείνει. Λογική και αυτή η προσέγγιση...


Το μεγάλο ερώτημα βέβαια και αυτό που καίει όλες τις ΠΑΕ είναι το πως θα 
ανακατανεμηθούν τα έσοδα από την Κεντρική Διαχείριση. Αν ισχύει η πρόταση της Forthnet προς τον Πανσερραϊκό, ότι θα καταβάλλει 5 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ για την αύξηση των ομάδων, τότε όλα μπορεί να ανατραπούν. Μένει όμως, κάτι τέτοιο να διαπιστωθεί στο συμβούλιο της 14ης Μαίου.


Στο οποίο θα δώσει το παρών τόσο ο Πέτρος Θεοδωρίδης, όσο και ο Χρήστος Πανόπουλος για να παρουσιάσει την πρόταση της Skoda Ξάνθης.


Και κάτι τελευταίο... Τα επόμενα 24ωρα είναι βέβαιο ότι θα δραστηριοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή και η Β' Εθνική. Η συμμετοχή της Κέρκυρας και του Ιωνικού σε αγώνες μπαράζ με τον ΟΦΗ και τον Πανσερραϊκό δεν αφήνει καθόλου αδιάφορους, ούτε τον Κανελλάκη, ούτε τον Καλογιάννη. 

Μια ευκαιρία που ενδέχεται να τους παρουσιαστεί, έστω και από το παράθυρο για τη διεκδίκηση θέσης στην Σούπερ Λίγκα σίγουρα θα τη διεκδικήσουν. 


Και επειδή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν πρέπει ποτέ κανένας να κάνει προβλέψεις, κοντός ψαλμός αλληλούια...

dokari.gr

5/08/2009

Εγραψαν για μας..

Προοδευτική: Ανακοίνωση των βετεράνων Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε ο σύνδεσμος Βετεράνων ποδοσφαιριστών της Προοδευτικής: "Ο Σύλλογος Βετεράνων μετά την απόφαση του Παναγιώτη Μπαταγιάννη να αποχωρήσει από τα κοινά της Προοδευτικής, που τόσο αγάπησε και τόσα πρόσφερε, οφείλουμε δημόσια να τον ευχαριστήσουμε και να δηλώσουμε ότι τον έχουμε για πάντα στις καρδιές μας. Είναι ο μόνος άνθρωπος που βοήθησε (παρά τα προβλήματα υγείας του) ώστε η ομάδα να σταθεί με αξιοπρέπεια επί προεδρίας του. Πιστεύουμε ότι θα βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι να συνεχίσουν το έργο του και να φέρουν την Προοδευτική εκεί που της αξίζει".


Sample ImageΗ Προοδευτική αποχαιρέτησε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, αφού ο Λευτέρης Καλογήρου αποχώρησε από την τεχνική της ηγεσία.

Βέβαια, οι "βυσσινί" εξακολουθούν να προπονούνται υπό την επίβλεψη του Έλληνα τεχνικού, προκειμένου να διατηρηθούν σε καλή φυσική κατάσταση μέχρι τα τέλη του μήνα που φεύγουν για διακοπές. Η επόμενη μέρα της ομάδας του Κορυδαλλού αναμένεται δύσκολη, αφού κανείς δεν ξέρει πόσοι παίκτες είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν την ομάδα στο τοπικό πρωτάθλημα.

Παράλληλα, οι διοικούντες θα πρέπει να βρουν σύντομα τον αντικαταστάτη του Καλογήρου

Τελειωσαμε λοιπον και τι να πουμε.....??

Αδέλφια καλησπέρα.
Εφτασε ο καιρός να επιστρέψουμε και μέχρι την ημέρα της συνέλευσης έχουμε και
πολύ ,αλλά και αρκετά δυσάρεστη δουλειά.
Κύριοι όταν πια θα φτάσουμε στη συνέλευση, θα πρέπει πια να έχουμε ξεκαθαρίσει στο
μυαλό μας ,τι ακριβώς θέλουμε και αυτό που θέλουμε, αν και πως μπορούμε να το σώσουμε
και να το διατηρήσουμε με αξιοπρέπεια και το σεβασμό που του αρμόζει.
Ερώτημα πρώτο .Πεστε ότι βρίσκεται ένας επενδυτής και λέει θέλω να αναλάβω την Προοδευτική.
Για ποιά Προοδευτική μιλάμε ,την ποδοσφαιρική Προοδευτική ή εφόσον είμαστε ποια ερασιτεχνικό
σωματείο θα αναλάβει και το μπάσκετ ανδρών ,μπασκετ γυναικών και το βολλευ γυναικών.?
Ερώτηση δεύτερη.Ολοι στο μυαλό μας έχουμε ουσιαστικά το Ποδόσφαιρο.Με τον υπόλοιπο
σύλλογο τi γίνεται ?
Και για να μην μακρυγορύμε.¨Οσο καιρό περιγράφαμε την καταστάση των υπολοίπων τμημάτων
του συλλόγου και φαινόμασταν γκρινιάριδες και μουρμούρηδες ,το μόνο που κάναμε ήταν να
περιγράφουμε με τα <<φωτεινότερα χρώματα >> την πραγματική κατάσταση.
Το μπάσκετ των ανδρών έπεσε .Το βόλλευ των γυναικών όμως όχι απλά περιμένει την
απόφαση της ομοσπονδίας  για υποβιβασμό, αλλά περιμένει απλά τη ληξιαρχεική πράξη θανάτου.
Ολοι ξέραμε από την προκύρηξη του πρωταθλήματος ότι πέφτουν δύο ομάδες , εμεις είμαστε τρίτοι
από το τέλος ,αλλά μετα την δυάλιση της Ηλιούπολης παρασυρόμαστε και εμείς στο φούντο της Β εσπεδα.
Πιο χαμηλά δεν έχει να πάμε πιασαμε πάτο.Θα ρωτήσετε τώρα γιατί δεν αντιδράμε?
Εδώ ρε μάγκες δεν αντιδρουμε στο ποδόσφαιρο με το θέμα της αναδιάρθρωση των κατηγορίων και περιμένουμε
να ηγηθεί αυτής της ενέργειας ο Αγιος Ιερόθεος και με την Προοδευτική να δηλώνει οτι παρακολουθεί από κοντά......
δεν αντιδρούμε στο μπάσκετ όταν σε όμιλο 14 ομάδων πέφτουν οι 6 και θα αντιδράσουμε στο γυναικείο βόλλευ....
Εχουμε και λέμε μία ομάδα υποβιβασμένη στην τελευταία κατηγορία ,μία ομάδα χωρίς διοίκηση τι άλλο θα συμβεί.
Αυτή τη στιγμή  σχεδόν όλη η ομάδα των παγκορασίδων έχουν πάρει τα δελτία τους και φεύγουν από
την ομάδα  και στην ομάδα αυτή τη στιγμή δεν ξέρω αν οι ακαδημίες έχουν παραπάνω από 10 με 15 παιδάκια. 
Θα πει κάποιος γιατί δίνει τα δελτία η έφορος(η  κοπελα δεν είναι σε κανένα Δ.Σ.,είναι μια εργάτρια του συλλόγου  που
κάνει τα αδυνατα δυνατά για να μην διαλύσουμε και όλοι μας την έχουμε αφήσει  να βγάλει το φίδι από την τρύπα μόνη της.)
Πρέπει μέχρι τέλος του μήνα να καταθέσει τα δελτία.Ποιά δελτία?
Οι γονείς που μίλησα σήμερα είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένοι για την κατάσταση που επικρατούσε και επικρατεί στο
σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια.(όλα τα χρόνια υπομονή και κουράγιο έκαναν).
Και να κατέβει η αγωνιστική ομάδα αν δεν υπάρχει αγωνιστική ομάδα ακαδημιών ξεκινάμε με -3.
Από την άλλη πέστε ότι πείθουμε κάποια παιδιά και κάποιους γονείς να μείνουν ,αλλά μέσα στο μπάχαλο
που επικρατεί δεν λειτουργεί ο σύλλογος και τα παιδιά έχουν δειλωθεί από την  Προοδευτική 
α)δεν θα μπορούν να πάρουν μεταγραφή γιατί θα έχουν δηλωθεί από την Προοδευτική και β)το μόνο που θα μπορούν
είναι να βρουν μια ομάδα να προπονηθουν και όχι να αγωνιστούν.Τι θα γυρίσουμε να πουμε στους γονείς και στα παιδια τότε?
Η κοπέλα που είναι και μόνη της λέει ότι παραδιδοντας τα δελτία στους γονείς (δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς) φοβάται
ότι θα κατηγορηθεί ,ότι αυτή είναι υπεύθυνη για το κλείσιμο του συλλόγου.
Η απάντηση μου ήταν ότι αυτός που θα βρεθεί να την κατηγορήσει να της βρει πρώτα τη λύση και μετά να την
κατηγορήσει.Ολοι γνωρίζαμε το τι μπάχαλο επικρατεί και κάποτε θα έφθανε και η ημερομηνία λήξης.
Μην κάνουμε τώρα τις παρθένες.......Ντροπή......
Αν κάποιος μπορεί και θέλει να βγει τώρα μπροστά και να δώσει λύσεις (όχι θα, ευχολόγια και λόγια παρηγοριάς
αλλά μόνο έργα) έτσι ώστε να μπορέσει να πείσει κάποιους ανθρώπους και να σωθεί το τμήμα,
γιατί αν περιμένουμε να συζητηθεί το πρόβλημα στη συνέλευση θα είναι αργά.
Στη συνέλευση το μόνο που θα κάνουμε είναι να φάμε τα κόλυβα του μνημοσύνου.........
Αυτά για αρχή.......

5/07/2009

ΣΑΝΤΑ ΤΣΙΚΙΤΑ ΣΩΣΕ ΜΑΣ

Αρχές της δεκαετίας του 50 κι ο αγαπημένος του blog Αλέκος Σακελάριος κάνει το ντεμπούτο του στα κινηματογραφικά πλατό με την κλασική ταινία Σάντα Τσικίτα που γυρίστηκε στην Αίγυπτο γιατί τότε ακόμα δεν υπήρχαν κινηματογραφικά στούντιο στη χώρα μας.
Στην πλοκή της ταινίας (που δεν έχει καμιά σχέση με γεγονότα που συμβαίνουν στις μέρες μας) ο ένας και μοναδικός Βασίλης Λογοθετίδης υποδυόμενος την απόλυτη εκδοχή του φουκαρά αναζητά εναγωνίως χρήματα για να εγχειριστεί η γριά μάνα του.
Σ’ αυτή του την προσπάθεια καταφεύγει στον ξάδερφο του (Στέφανο Στρατηγό) ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων. Το αντάλλαγμα που του ζητάει εκείνος για να τον εξυπηρετήσει είναι να παντρευτεί με λευκό γάμο μια αλλοδαπή χορεύτρια που την υποδύεται η Ίλια Λυβικού προκειμένου μ’ αυτό τον τρόπο η όμορφη ‘’καλλιτέχνιδα’’ να αποκτήσει νόμιμα χαρτιά και άδεια παραμονής στην χώρα μας.

Αν υπήρχε μουσείο σουρεαλισμού στη χώρα μας η εικόνα που βλέπετε θα ήταν αναρτημένη σε περίοπτη θέση. Ο Λογοθετίδης που δεν είχε δεύτερο βρακί να φορέσει με ‘’επίσημο ένδυμα’’ και με τη συνοδεία μιας φλογερής καλλονής ευρισκόμενος σε πολυτελές νυχτερινό κέντρο της εποχής χειροκροτεί.
Ο επίσης αξέχαστος Τώνης Μαρούδας τον ρωτάει, σας άρεσε; Πιθανολογώντας ότι το χειροκρότημα απευθύνεται στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του κέντρου, κι ο ξελιγωμένος από την πείνα Λογοθετίδης του λέει άλλο ένα εννοώντας … πιλαφάκι.
Όταν την άλλη μέρα ο εύπορος συγγενής (Στρατηγός) τον ρωτάει πέρασες καλά ξάδερφε; ο Λογοθετίδης απαντάει χωρίς ενδοιασμό: Ναι μόνο που έφαγα έξι πιλαφάκια κολλητά και στούμπωσα !!! ξεστομίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο μια από τις φοβερότερες ατάκες στην ιστορία του Ελληνικού σινεμά.
Αυτή η ταινία μου θυμίζει την κατάσταση της Προοδευτικής όπως είναι σήμερα. Με δανεικό φράκο σαν λόρδοι αλλά και λόρδα ξεγυρισμένη. Παντρεμένοι με χυμώδη καλλονή που όμως τα βράδια κοιμάται μ’ άλλον. Σε διαρκή αναζήτηση ‘’φραγκάτου’’ χρηματοδότη που αν είναι και λίγο λαμόγιο δεν χάλασε ο κόσμος. Ο πρώτος θα ‘ναι η ο τελευταίος;
Η φράση ‘’περασμένα μεγαλεία διηγώντας να κλαις’’ δεν περιγράφει με ακρίβεια την περίπτωση μας. Θα ‘λεγα πως αποτελούμε την απόλυτη ταυτοποίηση του ορισμού ‘’μικρομανής μεγαλοϊδεατισμός’’.
Ζούμε συνεχώς σε μια διαρκή αντίφαση όπου το τι νομίζουμε διαδέχεται με απίστευτη ευκολία το τι είμαστε πραγματικά και τι πρέπει να κάνουμε για να βελτιώσουμε την δυσμενή μας θέση.
Η ταινία τελειώνει με happy end. O Λογοθετίδης εξασφαλίζει εκείνο το ποσόν που του επιτρέπει όχι μόνο να χειρουργηθεί η μάνα του αλλά και να παντρευτεί την καλή του που ήταν έτοιμος ν’ απαρνηθεί για ένα ‘’μουσαντένιο’’ γάμο με ισχυρό όμως αντάλλαγμα.
Πιστεύω πως και στην περίπτωση μας κάπως έτσι θα γίνει. Και λεφτά για τους γιατρούς θα βρεθούνε (πριν πεθάνουμε) και ξαδέρφια πρόθυμα να βοηθήσουν και φράγκα για να βάλουμε στεφάνι στην αρραβωνιάρα που ζητάει επιτέλους νομιμότητα στην εκτέλεση του … συζυγικού καθήκοντος ...
Τέτοια όνειρα σαν αυτό που περιγράφει η ταινία είναι πολύ ωραίο να τα βλέπουμε ξανά και ξανά και να γελάμε. Όχι όμως και να τα ζούμε. Άσε που οι ταινίες δεν έχουν πάντα ευτυχισμένο τέλος.
Οι εποχές αλλάξανε αδέρφια κι ήρθε η ώρα να προσαρμοστούμε στο σήμερα προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει κι αύριο. Τ’ αλλάζουμε όλα εδώ και τώρα αρχίζοντας από τον εαυτό μας και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.
Αν το κάνουμε να ‘στε σίγουροι πως κι η Σάντα Τσικίτα θα βάλει κι αυτή ένα χεράκι για να γίνει το θαύμα. (Δ.Β.)

Τελεσιδικα το arise fest στις 27/6/2009


Η τελικη ημερομηνια του φεστιβαλ οπαδων Προοδευτικης ειναι στις 27/6/2009 στο θεατρο Θανασης Βεγγος στο Κορυδαλλο. Τιμη εισοδου 5 ευρω.
Τα εσοδα θα πανε στο ταμειο του Μορφωτικου Συλλογου Φιλων Προοδευτικης Νεολαιας ''Οι Προοδευτικανοι''.
Θα εχουμε συνεχως ενημερωση για την μεγαλη αυτη προσπαθεια. Αν καποιος απο σας θελει να εμπλακει με το οποιοδηποτε τροπο στην συναυλια μπορει να ερθει σε επαφη μαζι μας με τους γνωστους τροπους. Οσο περισσοτεροι τοσο καλυτερο το αποτελεσμα.
Στην συναυλια θα τιμηθουν ανθρωποι της οικογενειας της Προοδευτικης και θα εχουμε και καποια αναμνηστικα που θα μπορειτε να αγορασετε.
Οι οπαδοι της Προο φαινονται στα δυσκολα!!!

5/06/2009

Τωρα να σας δω..

Η ομαδα μας καλει στην πολυαναμενόμενη ανοιχτη γενικη συνελευση. Καιρος για δραση και αποφασεις. Λογια σταρατα και οχι μετρημενα. Καιρος να δουμε ολους αυτους που λενε αλλα δεν κανουν τιποτα. Και αυτους που κανουν..τι κανουν??
Εχω πει και σε αλλο αθρο οταν γκαριζαμε για γενικη συνελευση οτι πρεπει να παμε σε αυτην με θεσεις και προτασεις. Να ειμαστε ετοιμοι να εκτεθουμε και να εκθεσουμε. Ανθρωπους,  καταστασεις και προβληματα. Να δουμε ομως και τα καλα που εγιναν και πως μπορουν αυτα να γινουν οδηγοι. 
Εγω -και πιστευω ολο το blog- θα παμε με προτασεις και λογο. Δεν θα χαριστουμε σε κανεναν και τιποτα. Αυτο ελπιζω να κανουν οι περισσοτεροι που θα ερθουν στις Πλειαδες. Κατι μεσα μου, μου λεει οτι θα ειμαστε εμεις και μεις. Αν γινει παλι αυτο ειμαστε αξιοι της μοιρας μας. Απο κει και περα θα παρει πολλους ο διαολος. Γιατι μερικοι εχετε μεγαλη γλωσσα αλλα απο αποτελεσμα τιποτα. Μετα θα πρεπει να βαλετε την ουρα στα σκελια, τις γλωσσες μεσα και να εξαφανιστητε απο τις γειτονιες μας.
Μετα απο αυτην την συνελευση θα γινουμε πολυ κακοι με μερικους... Και θα μιλησουμε οπως δεν μιλησαμε ποτε. Εγω τουλαχιστον το ορκιζομαι.
Για να παρουμε ομως και την αλλη αποψη. Οτι θα ειμαστε πολλοι.. Θελω να δω πολλους να μιλανε, αλλα οχι οπως τις αλλες φορες. Αερολογιες, ευχολογια, αλληλομαχαιρώματα και αηδιες. Μπουχτισαμε πια. Ο κοσμος θα αρχισει να κραζει
θα γινουμε μπαχαλο και θα εχουμε και δικιο.
Ελατε να ξεκαθαρισουμε, ελατε να βρουμε επιτελους την επομενη μερα. Με ή χωρις μερικους.
Οσο αφορα τους ανθρωπους που γυρνανε και λενε οτι ενδιαφερονται για την ομαδα, η ωρα σας ηρθε επιτελους.
Θα επανελθουμε...
ΒΚ

Αλλα δυο συγκροτηματα στο #1 Arise Fest!!

Οι Blind Icons και οι Under Pleasure μπηκαν στο lineup μας!!
Δυο συγκροτηματα της ελληνικης hard rock και metal σκηνης. Με πολλα Live και φανατικο κοινο!! Τους ευχαριστουμε για την συμμετοχη τους.
Πληροφοριες των Blind Icons
Οι Blind Icons είναι μια πενταμελής μπάντα που διασκευάζει κομμάτια από την Metal και Hard Rock σκηνή. Διασκευές από Judas Priest, Helloween, Iron Maiden, Metallica κλπ είναι κάποιες από τις επιλογές μας.

Η μπάντα αποτελείται από:

Γιώργος Σαπουντζάκης: Κιθάρα-φωνητικά
Πάνος Σαπουνάκης: Κιθάρα
Γιάννης Πουζουκάκης: Τύμπανα
Νικήτας Ντάνος: Μπάσο
Πάρης Μιχαηλίδης: Φωνητικά

Πληροφοριες των Under Pleasure
The band was first formed in 2006 with various members..Only Alex Flouros and Manolis Gavalas that started the project remain in the band from the starting lineup up to this date..The rest of the members joined sometime in 2007 and now the band is complete.. Live shows begun sometime in 2007 and still going..
Band Members Αris Piris(Vocals) - Alex Flouros(Guitars) - Manolis Gavalas(Keys/Backing Vocals) - Akis Gavalas(Drums) - Giannis Dialynas(Bass) - Mairi Tyrou(Backing Vocals)
Sounds Like Like the covers we play live..Hard Rock and AOR from '70s,'80s and '90s.. Journey,Whitesnake,Europe,Bon Jovi,Talisman,Kansas,Firehouse,Extreme,Mr Big,Toto,Thunder,Van Halen,Winger and many more..
ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Η γραπτή δήλωση του επίτιμου προέδρου της Προοδευτικής Παναγιώτη Μπαταγιάννη ανήμερα πρωτομαγιά ήταν ξεκάθαρη. Η προφορική επιβεβαίωση του σ’ όσους μίλησαν μαζί του τις επόμενες μέρες, δεν άφηνε περιθώριο αναθεώρησης της απόφασης του. Ο Παναγιώτης αποχωρεί πλέον από τα κοινά του συλλόγου.
Και τώρα τι κάνουμε θα μου πείτε για να μεταχειριστώ μια αγαπημένη φράση και του ίδιου.
Η απάντηση μέσα πέλαγος των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο σύλλογος είναι απλή και ξεκάθαρη. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ προκειμένου να εκλέξουμε νέα διοίκηση, δεδομένου πως ο σύλλογος δεν μπορεί να πορεύεται ακέφαλος ούτε ν’ αναζητά λύση διαρκείας μέσα σε συνθήκες κενού και χάους.
Σ’ αυτό το πλαίσιο στις 25 Μαϊου ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 στην αίθουσα Πλειάδες του πνευματικού κέντρου του δήμου Κορυδαλλού (στο κτίριο πίσω από την Εθνική τράπεζα που βρίσκεται στην διασταύρωση Ταξιαρχών και Γρ, Λαμπράκη) θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση όπου όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον σύλλογο θα τεθούν επί τάπητος.
Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΔΕΠΑΠΕΚ (και μέλος της Προοδευτικάνικης οικογένειας) κο Βράκα για την παραχώρηση της αίθουσας.
Μέχρι τότε εκείνο που πρέπει να γίνει απ’ όσους ασχολούνται ακόμα με τα κοινά της Προοδευτικής είναι μια αποτίμηση της κατάστασης που βρίσκεται αυτή την στιγμή το κάθε τμήμα του συλλόγου, προκειμένου η διοίκηση που θ’ αναλάβει να έχει εξ αρχής μια αρκετά σαφή εικόνα της πραγματικότητας.
Εξ’ άλλου η καλή προετοιμασία της συνέλευσης θα βοηθήσει σημαντικά στο να καταστεί ωφέλιμη ως προς τ’ αποτελέσματα της και θα συμβάλλει στην διαμόρφωση θετικού κι ενωτικού κλίματος που αυτές τις ώρες είναι αναγκαίο όσο ποτέ.
Είναι προφανές πως στην νέα σελίδα που ανοίγει για τον σύλλογο χρειάζονται παράγοντες με οικονομική ευρωστία και διάθεση να βοηθήσουν. Όμως αυτό δεν φτάνει από μόνο του.
Το νοικοκυριό, η τάξη, η καλή οργάνωση και η συμμετοχή του κόσμου στις ‘’καθημερινές’’ δραστηριότητες του συλλόγου είναι εξ ίσου μέγα ζητούμενο, αποτελεί κλειδί στην επιτυχία κάθε μελλοντικής προσπάθειας που θ’ αναληφθεί, και μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά την προσέλκυση παραγόντων που να κάνουν την ‘’διαφορά’’.
Γίνεται προφανές με βάση όσα ανέφερα πως η εκλογή νέας διοίκησης ακόμα και χωρίς την παρουσία ‘’επενδυτών’’ είναι αναγκαία τη στιγμή που μιλάμε όσο και το νερό που πίνουμε.
Περιθώρια να εγκαταλείψουμε τον σύλλογο στην τύχη του φυγομαχώντας και ασχολούμενοι με παπαγαλομαχίες δεν υπάρχουν. Ο σύλλογος πρέπει να συνεχίσει και θα συνεχίσει να λειτουργεί ακόμα κι αν χρειαστεί να επωμιστούμε παροδικά να οποιοδήποτε υψηλό κόστος.
Μ’ αυτή την έννοια όποιος ενδιαφέρεται να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια είναι καλοδεχούμενος και την διεύθυνση του blog την γνωρίζει προκειμένου να έρθουμε σε επαφή.
Αδέρφια Προοδευτικάνοι βρισκόμαστε σε ώρα ευθύνης, ο κόμπος έφτασε στο χτένι, κανείς δεν δικαιούται να πετάξει λευκή πετσέτα, και να ‘στε σίγουροι πως σ’ αυτή την προσπάθεια διάσωσης της Προοδευτικής από τα χειρότερα, η ομάδα του blog θα δώσει την μάχη της με κάθε δυνατό τρόπο, γι’ αυτό κλείστε τα’ αυτιά σας στις φήμες κι ανοίξτε την καρδιά σας. Η Προοδευτική μας χρειάζεται όλους. (Δ.Β.)

5/05/2009

Απειλείται το διαδίκτυο όπως το ξέρουμε

Νέοι νόμοι τις Ευρωπαϊκής Ένωσης ("The Telecom Package") που προγραμματίζονται να ψηφιστούν στις 5 Μάη, αν περάσουν θα επιτρέπουν σε προμηθευτές ιντερνετ να αποφασίσουν πόσες σελίδες μπορείς να δεις και αν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις προγράμματα...

Απειλείται το διαδίκτυο όπως το ξέρουμε.

Νέοι νόμοι τις Ευρωπαϊκής Ένωσης ("The Telecom Package") που προγραμματίζονται να ψηφιστούν στις 5 Μάη, αν περάσουν θα επιτρέπουν σε προμηθευτές ιντερνετ να αποφασίσουν πόσες σελίδες μπορείς να δεις και αν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις προγράμματα, (όπως Ρ2Ρ δίχτυα, VOIP τηλεφωνικές υπηρεσίες όπως το Skype, και όποιο άλλο πρόγραμμα θεωρούν λιγότερο κερδοφόρο.) Ο νέος νόμος θα επιτρέπει στους προμηθευτές να προσφέρουν στον κόσμο πακέτα σύνδεσης όπως αυτά της τηλεόρασης, με περιορισμένες επιλογές. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχεις πρόσβαση σε όλες τις σελίδες, μόνο αυτές που συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο σου. Επίσης, θα μπορούν να φιλτράρουν σελίδες και τα περιεχόμενα τους και να παρακολουθούν τις κινήσεις σου στο διαδίκτυο χωρίς οποιαδήποτε εγγύηση. Περισσότερες πληροφορίες για αυτά υπάρχουν στην σελίδα
http://www.blackout europe.eu/


Εξελίσσεται μια κίνηση των hacktivistas, αποστολής email ενάντια σ’αυτό, το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει τα 350,000, αλλά χρειάζεται να φτάσει στο 1 εκατ. ...Αύριο μπορεί να είναι αργά.

[http://www.indymedia.org.uk/en/2009/05/429170.html]

5/04/2009

SOS από Μπαταγιάννη..στο dokari.gr


sima_proo.jpgΔήλωση απελπισίας από τον επίτιμο πρόεδρο της Προοδευτικής Παναγιώτη Μπαταγιάννη προς τους οπαδούς της ομάδας.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση προς τους οργανωμένοςυ οπαδούς του συλλόγου του Κορυδαλλού, οι οποίοι μάλιστα ο ανέβασαν και στο blog τους (vissiniclubnogate.blogspot.com):

“Μετά τη παραίτηση όλου του διοικητικού συμβουλίου τον περασμένο Δεκέμβριο χωρίς καμία πλέον αρμοδιότητα επιστρατεύθηκα για άλλη μια φορά να μαζέψω τα αμάζευτα και να πληρώσω τα απλήρωτα.
Κατάφερα η αγαπημένη μου ομάδα να σωθεί από τον διασυρμό αλλά και τον υποβιβασμό. Ένας β’ γύρος με μόνο μια ήττα και αξιοπρεπέστατα δεν χαρίστηκα σε
κανένα αντίπαλο. Δεκάδες χιλιάδες ευρώ για όλους τους αθλητές όλων των τμημάτων της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ προπονητές και υπάλληλους.
ΕΛΕΟΣ πια ήμουν και είμαι μόνος μου.
Πρώτα η υγειά μου η οικογένεια μου, η εργασία μου και μετά η ομάδα. 
Δυο χρόνια τώρα οι γνωστοί άγνωστοι [παραγοντίσκοι] με σταυρώσανε πολλές φορές. Δεν είναι ώρα μπορώ να πω πολλά και για πολλούς… Ισως το κάνω όταν πρέπει... 
Παναγιωτης Μπαταγιαννης”.

Από το dokari είχαμε αναφερθεί και παλαιότερα στο διοικητικό αδιέξοδο της ιστορικής ομάδας σε άρθρο με τίτλο “Ακούει κανείς;” Και η παραπάνω τοποθέτηση του κυρίου Μπαταγιάννη δυστυχώς επιβεβαιώνει τη δυσχερή κατάσταση των Βυσσινί. 

Κυριακη που περασε

Βαθμολογία
Θέση Ομάδα Αγ Βαθμοί Σύνολο Εντός Εκτός
N-I-H Γκολ N-I-H Γκολ N-I-H Γκολ
1
Σαρωνικός Αίγινας
26
63
20-3-3
50-19
13-0-0
31-6
7-3-3
19-13
2
Αήττητος Σπάτων
26
55
16-7-3
46-15
8-3-2
27-9
8-4-1
19-6
3
Αχαρναϊκός
26
55
17-4-5
49-26
10-2-1
30-10
7-2-4
19-16
4
Ολυμπιακός Λαυρίου
27
52
16-4-7
40-23
9-2-2
21-5
7-2-5
19-18
5
Προοδευτική Νεολαία
26
43
11-10-5
37-27
7-5-1
20-9
4-5-4
17-18
6
Αμφιάλη
26
38
10-8-8
30-25
6-5-2
21-12
4-3-6
9-13
7
Αφάντου ΑΕΡ
26
38
11-5-10
46-42
8-1-4
31-17
3-4-6
15-25
8
Κερατσίνι
26
37
11-4-11
35-29
8-2-3
25-10
3-2-8
10-19
9
Περάματος Α.Ε.
27
37
10-7-10
30-26
6-4-3
17-8
4-3-7
13-18
10
Μαρκό
26
35
9-8-9
31-30
7-3-3
16-11
2-5-6
15-19
11
Μοσχάτο
26
30
9-3-14
27-35
5-1-7
16-14
4-2-7
11-21
12
Α.Ε. Χίου-Βροντάδου
26
23
5-8-13
23-41
3-6-4
14-16
2-2-9
9-25
13
Διαγόρας Βατίου
26
22
5-7-14
16-36
3-4-7
10-15
2-3-7
6-21
14
Περαμαϊκός
26
14
3-5-18
22-49
2-3-8
13-21
1-2-10
9-28
15
Ομηρος Καλλιμασιας
26
4
1-1-24
13-72
0-1-12
9-31
1-0-12
4-41
Αποτελέσματα Επόμενοι αγώνες
Αχαρναϊκός-Περαμαϊκός
3-0
Διαγόρας Βατίου-Αήττητος Σπάτων
1-1
Κερατσίνι-Μοσχάτο
2-0
Μαρκό-Αμφιάλη
0-0
Περάματος Α.Ε.-Ολυμπιακός Λαυρίου
1-0
Προοδευτική Νεολαία-Αφάντου ΑΕΡ
1-1
Σαρωνικός Αίγινας-Ομηρος Καλλιμασιας
5-0
10/05
17:00
Αήττητος Σπάτων-Κερατσίνι
10/05
17:00
Αμφιάλη-Προοδευτική Νεολαία
10/05
17:00
Αχαρναϊκός-Διαγόρας Βατίου
10/05
17:00
Μοσχάτο-Α.Ε. Χίου-Βροντάδου
10/05
17:00
Ολυμπιακός Λαυρίου-Αφάντου ΑΕΡ
10/05
17:00
Ομηρος Καλλιμασιας-Μαρκό
10/05
17:00
Περαμαϊκός-Σαρωνικός Αίγινας

Ισόπαλοι Προοδευτική και ΑΕΡ Αφάντου

Παιχνίδι δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον έγινε στη Νίκαια με την Προοδευτική και την ΑΕΡ Αφάντου να μένουν στο ισόπαλο 1-1. Με τη συμπλήρωση 28' αγώνα ο Χατζηγεωργαλής άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ενώ λίγα λεπτά πριν από το φινάλε της συνάντησης ο Σταυλάς διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Αγγέλου (ΣΔ Κυκλάδων).
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Θωμόπουλος, Πρισιμιτζής, Χατζηγεωργαλής, Βασιλείου, Δρούζας, Πέρρος, Τσιώλης (75' Βογιατζής), Λαζάρου (59' Παντελίδης), Σαλαπάτας (62' κουβάτσος), Μαλισιώβας, Θέος
ΑΕΡΑ: Ψαρράς, Κάτσαρης, Κατσιδωνης, Τσούτσης, Χατζηπέτρος, Παπαδήμος (66' Σταυλάς), Μόσχης, Ανδρεαδάκης (75' Νικολής), Αγγελόπουλος, Παπαστάμος, Πολυμερίδης (46' Παπαδόπουλος).

5/03/2009

ΒΡΕ ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…

Εχθές, Σάββατο 2 Μαΐου, είχε τον περίφημο τελικό Κυπέλλου Hellas On Line (αναρωτιέμαι πώς ανέχεται ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, να παραβρίσκεται σε διοργάνωση με χορηγό εταιρία, και όχι Κρατικό παράγοντα?.. Ήμαρτον Κύριε…)

Μια λογική επεξεργασία των δεδομένων, σε προγνωστικό επίπεδο πριν την έναρξη του αγώνα, έδειχνε ότι μάλλον το μάτς ΔΕΝ θα ήταν στημένο. Κανείς εκ των δύο αντιπάλων δεν καιγόταν για θέση στην Ευρώπη ή κάτι τέτοιο, αφού την έχουν εξασφαλίσει από αλλού.

Κοίτα να δεις που όντως, κατέβηκαν να παίξουν μπάλα έτσι, άνευ «Λαδώματος»! Ο Διαιτητής της αναμέτρησης, κος Τάσος Κάκκος, έπαιξε κάτι παραπάνω από δίκαια! Επιπλέον, δεν είχαμε επεισόδια, αν εξαιρέσει κανείς κάτι καφριλίκια του Κυριάκου, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει αποδείξει για πόσες σφαλιάρες είναι…

Ήθελα να καταλήξω στο εύλογο συμπέρασμα, ότι μία φορά δεν στήσαμε σαν Έλληνες τον τελικό, και αποτέλεσμα αυτού ήταν να παρακολουθήσουμε θέαμα που μόνο στα Αγγλικά γήπεδα βλέπει κανείς. Στην Ελλάδα τελικά έχουμε ομάδες, έχουμε παίχτες, έχουμε και επίπεδο… Αυτήν την νοοτροπία του «Μεγάλου Ντ@βατζή» να μην είχαμε, και κάθε αγωνιστική θα ήταν γιορτή! Ομάδες που αξίζουν θα έπαιζαν εκεί που τους αξίζει, και όχι στη Δ' λόγω χρεών… (Χρεών σε ποιον? Μπάλα υποτίθεται ότι παίζουμε…)

Επιτέλους λοιπόν, είδαμε και λίγο θέαμα σε Ελληνική διοργάνωση. Βρε για δες κάτι πράγματα…

VISSINI  ULTRAS  ARE BACK Κουφάλες!..V.E.

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων