Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

3/20/2009

Προο Τν για ολους!!

To progresiva multimedia team σας δινει και αλλο ενα εργαλειο αντιγραψτε τον html κωδικα απο το player στον πατο της σελιδας μας (πατηστε εκει που λεει embed) και βαλτε το live player στο σιτε, blog , facebook κτλ

Θα πρεπει να φαινετε καπως ετσι

Δεκαδες video live!! Προο Τν!!

Σημερα η γενικη ανοιχτη συνελευση στις 8 μμ

Θα πραγματοποιηθει η γενικη ανοιχτη συνελευση στα γραφεια του σωματειου μας σημερα στο Περιβολακη. Στης 8 μμ λοιπον μπορειτε ολοι να δωσετε το παρον για να συζητησουμε και να ενημερωθουμε για τις αλλαγες στο διοικητικο σχημα. 

3/19/2009

Για σας που εχετε blog και sites!!!

Μπειτε στο κολπο βαζοντας το νεο μας εργαλειο στο blog,site, facebook profile κτλ σας.
Συνδεστε τον ιστοτοπο σας με το blog των Προοδευτικανων. Το εργαλειο μας, δινει την δυνατοτητα σε ολους να βλεπουν τα αρθρα μας και να συνδεονται με το blog ολων των Προοδευτικανων!!
Το εργαλειο μας ειναι καπως ετσι. Καντε κλικ στο λινκ http://www.widgetbox.com/widget/--tsiros και κατεβαστε το ΤΩΡΑ!!!. Το νεο εργαλειο ειναι μια παραγωγη του progresiva multimedia team για ολους εσας του ιντερνετακιδες!!! (οταν σας ζητηθει το embed code να παρετε αυτον του javascript για να φαινονται ολα στα ελληνικα)

Eπιτροπή προστασίας & οικολογικής ανάδειξης του Ορους Αιγαλεω

Eπιτροπή προστασίας & οικολογικής ανάδειξης
του Όρους ΑΙΓΑΛΕΩ

(Ανοικτή πρόταση)
Που απευθυνόμαστε

Απευθυνόμαστε σε όλες τις συλλογικότητες, φορείς,δημοτικές κινήσεις, επιστημονικούς φορείς, πολίτες και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής (και όχι μόνο) οι οποίοι:
- ενδιαφέρονται να υπερασπίσουν τον χαρακτήρα του ως βουνό,
-επιδιώκουν να αναπτύξουν το φυσικό του πλούτο.

Σκοπός :
Σκοπός μας είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου, αντιλήψεων και στόχων, ικανού να συμβάλλει για να αναπτυχθούν κοινοί αγώνες, δράσεις και κινήματα σε τοπικό ή ευρύτερο επίπεδο.

Για το λόγο αυτό :

Παρουσιάζουμε τα προβλήματα και τις απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα το Όρος Αιγάλεω.

Αναδεικνύουμε την ευεργετική επίδραση του βουνού στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας και γενικότερα του λεκανοπεδίου.

Προβάλλουμε την πλούσια πανίδα και χλωρίδα καθώς και τα ιστορικά στοιχεία που συνδέονται με την περιοχή.Πολιτικό πλαίσιο
Απόλυτη προστασία του δημόσιου δασικού χαρακτήρα του Όρους Αιγάλεω .
Υπεράσπιση του χαρακτήρα του Όρους Αιγάλεω ως δημόσιας δασικής έκτασης.

......Το βουνό μας έχει ήπιες κλίσεις, προσιτούς δασικούς δρόμους και μονοπάτια. Προσφέρεται για περιπάτους, πεζοπορίες, ορεινή ποδηλασία κτλ. Αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση επαφής με το φυσικό περιβάλλον. Αντιμετωπίζει όμως σημαντικά προβλήματα:

* Τα όρια πόλης- βουνού είναι υπό διαρκή αμφισβήτηση από τα ποικίλα συμφέροντα που βλέπουν τις πλαγιές του ως οικόπεδα με θέα το λεκανοπέδιο. Αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας και προβάλλονται ιδιοκτησιακές διεκδικήσεις σχεδόν επί του συνόλου της έκτασης του βουνού. Το βουνό θεωρείται από την κεντρική και τις τοπικές διοικήσεις, ως η φτηνή λύση για «πάσαν νόσον και πάσα ανάγκη».
* Το Αιγάλεω κινδυνεύει, σε περίπτωση μεγάλης πυρκαγιάς, να έχει την τύχη της Πάρνηθας. Δεν υπάρχει ενιαίο συντονιστικό - επιχειρησιακό κέντρο δασοπυρόσβεσης. Τα μέτρα πυροπροστασίας που λαμβάνονται κάθε καλοκαίρι είναι ανεπαρκή και αποσπασματικά.
* Η πολυαρχία και η κατάτμηση του δυσκολεύει γενικότερα τις προσπάθειες υπεράσπισης του και αναζωογόνησης του δασικού του χαρακτήρα.

Το Δημόσιο δεν υπερασπίστηκε, αν και θα μπορούσε, αποτελεσματικά τη δημόσια περιουσία, η δε Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά κανόνα ακολούθησε το δημόσιο και επιπρόσθετα θέλησε να επεκταθεί προς το βουνό μεταφέροντας αστικές λειτουργίες στις πλαγιές του.

Λαμβάνοντας υπ όψη την παραπάνω διαπίστωση και τις δυσμενείς για το περιβάλλον εξελίξεις μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, είναι καιρός να δημιουργήσουμε την ευρύτερη συσπείρωση φορέων, κινήσεων και πολιτών που θα οργανώσει την παρέμβαση της κοινωνίας για την προστασία του Αιγάλεω από τους εκάστοτε σφετεριστές της δημόσιας γης και την αποκατάσταση του οικοσυστήματος ( κατεδάφιση ΚΥΤ ,πράσινο, λατομεία, απομάκρυνση κεραιών κτλ)

Εκτός από τα κινήματα και τις τοπικές δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν, σημαντική είναι η ανάγκη να ληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα θωρακίσουν το βουνό απέναντι στους κινδύνους που αντιμετωπίζει.


Ιστορικά και τοπογραφικά στοιχεία για το Όρος Αιγάλεω

...........................................................................

Προβλήματα και απειλές.

1. Διεκδικήσεις δασικών εκτάσεων. Κίνδυνος επέκτασης των πόλεων εις βάρος του βουνού.

2. Έργα και χρήσεις που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του βουνού.

3. Παράνομες δραστηριότητες.

Παρά την «Απαγορευτική Διάταξη του Δασαρχείου Αιγάλεω» για την υλοτομία, κλάδευση και εκρίζωση, την βοσκή, την εκχέρσωση, την ρητίνευση, την λατόμευση, την χωματοληψία και την απόθεση μπαζών κτλ. και η οποία έχει ισχύ μέχρι 31/12-2011. Οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι:

* Στάνες υπάρχουν στο Αιγάλεω Όρος, σε περιοχές που έχουν ανάγκη αναδάσωσης.
* Η απόθεση μπαζών και κάθε λογής απορριμμάτων είναι ένα σύνηθες φαινόμενο με αποτέλεσμα αρκετοί δασικοί δρόμοι και πλαγιές του βουνού να έχουν μετατραπεί σε άτυπες χωματερές αδρανών υλικών.

Διεκδικούμε.

1)Την αναθεώρηση ή κατάργηση του «δασοκτόνου» νόμου 3208/2003, ο οποίος αν εφαρμοστεί, θα έχει ως συνέπεια πολλές από τις εκτάσεις που σήμερα προστατεύονται από την δασική νομοθεσία, να αποχαρακτηριστούν και να παραδοθούν στην πολεοδόμηση.

.....Την απόσυρση της παρωδίας του «εθνικού χωροταξικού» το οποίο κατατέθηκε τέλος Φεβρουαρίου 2008, που «επιτρέπει δόμηση», έστω και σε «ειδικές περιορισμένες περιπτώσεις», στις Ζώνες Α΄ και Β΄. Εμείς αντίθετα διεκδικούμε όλες οι εκτός σχεδίου πόλης περιοχές των δήμων που «ακουμπούν» στο Αιγάλεω να χαρακτηριστούν δασικές εκτάσεις, ζώνη Α, πλήρους δασικής προστασίας, όπως το σύνολο του ορεινού όγκου του βουνού συμπεριλαμβανόμενων.Οι εντός σχεδίου πόλης αδόμητες περιοχές, να συμπεριληφθούν στη ζώνη δασικής προστασίας. .......
* Να μη γίνουν επεκτάσεις των σχεδίων πόλεων ή οποιαδήποτε μεταφορά άλλων χρήσεων των πόλεων προς το βουνό.
* Να μην επιτραπεί η ανάπτυξη δημοτικών ή ιδιωτικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων οι οποίες με μοναδικό κίνητρο το οικονομικό όφελος, παραβιάζουν τη νομοθεσία προστασίας των δημόσιων δασικών εκτάσεων.
* Να ακυρωθούν τα σχέδια που προβλέπουν:
2) Να καταρτιστεί ενιαίο σχέδιο πυροπροστασίας, μέσω ενός επιχειρησιακού συντονιστικού οργάνου προστασίας ολόκληρου του Όρους στο οποίο θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οικολογικών οργανώσεων.
3) Να σχεδιαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναζωογόνησης
ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
……..

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Νόμοι και Διατάξεις προστασίας του Ποικίλου Όρους

Σήμερα το βουνό προστατεύεται με παλαιότερες διαδοχικές αποφάσεις του Υπ. Γεωργίας (1934, 1947), του Υφυπουργού Προεδρίας της Κυβερνήσεως (25638/23/11/68), που το χαρακτηρίζει ως «�ιδιαίτερου φυσικού κάλλους�». Η πιο πρόσφατη ρύθμιση είναι ο νόμος 2742 (ΦΕΚ αρ.φ.207) και ιδιαίτερα με το άρθρο 21, το οποίο έχει τον τίτλο «χωροταξικός σχεδιασμός και αειφόρος ανάπτυξη»(7/10/99). Ωστόσο, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου, ακόμα και στην καρδιά του βουνού, (Ζώνη Α στην οποία απαγορεύονται αυστηρά η ανέγερση κτιρίων, η χάραξη αυτοκινητοδρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών, ο αποχαρακτηρισμός αναδασωτέων περιοχών) ο νόμος αυτός καταστρατηγήθηκε σε πολλές περιπτώσεις.

’λλες Διατάξεις και αποφάσεις για την προστασία των Βουνών:

Τα άρθρα 66 και 177 του Ν.Δ/τος 86/89 "περί Δασικού Κώδικα".

Τα άρθρα 3. (§4) και 5 του Ν.998/79.

Το άρθρο 40 (§2) του Ν. 1337/83.

Την αριθμ. 412/93 απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας.

Την αριθμ. 87484/7986/14.11.95 δ/γή του Υπουργείου Γεωργίας.

Την αριθμ. 319/6-3-96 απόφαση του Περ/κου Διευθυντή Δυτικής Αττικής.

Την 108424/13.9.1934 απόφαση Υπουργού Γεωργίας "περί κηρύξεως αναδασωτέας της περιοχής του Λεκανοπεδίου Αττικής" που δημοσιεύτηκε στο 132/1934 Φ.Ε.Κ. τεύχος Β΄.
Την 1413/30.5.1990 Δ.Α.Δ. η ισχύς της οποίας έληξε παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να χρήζει προστασίας η δασική βλάστηση, η διαμόρφωση του τοπίου και το περιβάλλον γενικότερα.

Για οσους απο σας που θελετε να γινεται μερος της οικολογικης αυτης κινησης και  εχετε προτασεις και ιδεες μπορειτε να ερθετε σημερα στο Πνευματικο Κεντρο Κορυδαλλου στης 8,30 και να παρετε μερος στην συνελευση. Ολοι μαζι μπορουμε να σωσουμε το περιβαλλον και να αλλαξουμε τις ζωες μας προς το καλυτερο 

3/17/2009

Για την ιστορια μας και την αξιοπρεπεια μας

Για την νίκη κόντρα στο Μοσχάτο, τοποθετήθηκε ο γενικός αρχηγός της Προοδευτικής: «Παίξαμε για την αξιοπρέπειά μας και την ιστορία της ομάδας». Στα υπόλοιπα θέματα ο Χατζηγεωργαλής πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου διεκομίστηκε μετά το παιχνίδι καθώς υπέστη διάσειση ελαφριάς μορφής. Ο παίκτης των «βυσσινί» θα χάσει το παιχνίδι με τον Αήττητο Σπάτων όπως και οι τιμωρημένοι Βογιατζής, Πέρρος και Μπαλής και ο τραυματίας Θέος. Τέλος η «Πρόο» κέρδισε σε φιλικό ματς τη Δευτέρα, το Χαϊδάρι με 2-0 χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Σπέρτος και Λαζάρου

Ευτυχως ειαι καλα ο γιος του Καλουδη.
Στο σπίτι του επέστρεψε ο Θοδωρής Καλούδης ο οποίος πήρε εξιτήριο από την κλινική στην οποία νοσηλευόταν μετά το περιστατικό που συνέβη στο παιχνίδι με τον Διαγόρα Βατίου όπου χτυπήθηκε από κεραυνό. Ο 24χρονος αμυντικός του Περαμαϊκού ξεπέρασε το πρόβλημα του αλλά μόνο με…θαύμα θα προλάβει να αγωνιστεί στα επόμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

5η ΕΞΟΥΣΙΑ

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΈχω ξαναγράψει στο blog πως αν στα χρόνια που κυριαρχούσε η έντυπη πληροφόρηση το μεγάλο πρόβλημα δεν ήταν άλλο από τη (συστηματική) παραπληροφόρηση που στόχευε στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης σύμφωνα με την γνώμη όσων ελέγχανε τα μέσα ενημέρωσης, σήμερα το πρόβλημα λέγεται αποπληροφόρηση και σχετίζεται με την αδυναμία του καθενός από μας μέσα στον καθημερινό κατακλυσμό πληροφοριών που δεχόμαστε ν’ αξιολογήσει τι είναι σημαντικό και τι όχι.
Ως εκ τούτου δεν μου κάνει την παραμικρή εντύπωση πως μ’ εξαίρεση το (αγαπημένο μου και πάντα εξαιρετικό) antinews δύσκολα μπορεί να βρει κανείς την παραμικρή αναφορά για την επέτειο μιας ανακάλυψης που άλλαξε την πορεία του κόσμου που ζούμε.
Μιλάμε για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την ανάρτηση του πρώτου διαδικτυακού ιστοχώρου που τιμής ένεκεν από τότε μέχρι σήμερα προλογίζει κάθε διαδικτυακή καταχώρηση με τα γνωστά και χαρακτηριστικά πλέον w.w.w.
Πριν σας αφήσω ν’ απολαύσετε το σχετικό κείμενο να πω μόνο δυο πράγματα. Μην ξεχνάτε ποτέ πως το διαδίκτυο δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέσο, και πως τόσο η εντατική όσο και η κακή χρήση του, είναι γενεσιουργός αιτία πολλών προβλημάτων.
Η υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει μέχρι κι εξάρτηση, και μη λησμονάτε πως σε τελική ανάλυση η πραγματική ζωή δεν είναι εικονική πραγματικότητα. (Δ.Β.)

Η Πέμπτη Εξουσία θα είναι οι δικτυωμένοι πολίτες
By Factorx | March 14, 2009


______________________________________________________________________________________________

Συμπληρώθηκαν χθες  20 χρόνια από την ημέρα (13 Μαρτίου του 1989) που ο Τιμ Μπέρνερς-Λι ξεκίνησε την υλοποίηση του σχεδίου δημιουργίας του World Wide Web. Ο πρώτος ηλεκτρονικός ιστότοπος (web site) στην ιστορία του Web ήταν το Info.cern.ch και ήταν εγκατεστημένη σε ένα υπολογιστή τύπου NeXT στο CERN και η πρώτη ηλεκτρονική σελίδα, είχε τη διεύθυνση http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html και περιλάμβανε πληροφορίες για το πρόγραμμα.
Το 1991 εγκαταστάθηκε ο πρώτος web server στις ΗΠΑ, στο πανεπιστήμιο του Stanford. Την ίδια χρονιά κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα μη-πανεπιστημιακά web site (π.χ. το http://www.worldbank.org/) ενώ η Τζέιν Αρμουρ Πόλι επινοεί τον όρο «σερφάρω στο internet» («Surfing the Internet»).
Διαβάστε τα υπόλοιπα στοιχεία εδώ: http://new.enet.gr/?i=news.el.home&id=25336
Εμείς θα επισημάνουμε ότι τα περισσότερα από 80 εκατομμύρια ενεργά web site και τα εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες σε όλες τις χώρες του κόσμου θα οδηγήσουν σε μια μεγάλη ανατροπή των υφιστάμενων σχέσεων εξουσίας.  
Το Ιντερνετ δεν προσφέρει μόνον χρήσιμες πληροφορίες σε χρόνο «0». Ούτε αποτελεί απλώς ένα μέσο επικοινωνίας εκατομμυρίων ανθρώπων μεταξύ τους και ανταλλαγής απόψεων σε ελεύθερη βάση. Το Ιντερνετ δεν αποτελεί απλώς και μόνο την ηλεκτρονική εξέλιξη της ειδησεογραφίας, για να έρθουμε στα δικά μας.
Το Ιντερνετ είναι οι δικτυωμένοι Πολίτες. Με αυτήν την έννοια εξελίσσεται ήδη σε Πέμπτη Εξουσία, που ούτε καν θα υπολογίζει την Τέταρτη στο μέλλον.

3/16/2009

ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους‘’Αντρέα δεν αρέσουμε πια’’ είχε πει η Μελίνα Μερκούρη στον ιδρυτή και πρόεδρο του ‘’κινήματος’’ όταν το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην αντιπολίτευση το 1989 κάτω από το βάρος του σκανδάλου Κοσκωτά.
Βλέποντας τα πράγματα με τη ματιά του καλλιτέχνη, η αξέχαστη ντίβα του σινεμά και της πολιτικής είχε ένα εντελώς δικό της τρόπο να μετράει το σφυγμό του κόσμου σε σχέση με όσα γίνονται και δεν γίνονται αλλά μας αφορούν.
Η ατάκα της μου ήρθε στο μυαλό προχθές όταν προσπάθησα να μπω στην ιστοσελίδα του συλλόγου και δεν άνοιγε. Εύχομαι να είναι κάτι παροδικό που θα τελειώσει γρήγορα και να μην μείνουμε για μια ακόμη φορά χωρίς επίσημη διαδικτυακή παρουσία.
Με αφορμή αυτό το γεγονός, δυστυχώς μου ήρθανε στο μυαλό κι όλα τα υπόλοιπα. Ιστοσελίδα του συνδέσμου φιλάθλων δεν υπάρχει εδώ και μήνες. Όπως δεν υπάρχουν και γραφεία πλέον για τον ιστορικό σύνδεσμο.
Το vissini prooletariato έχει ν’ ανεβάσει ανάρτηση στο δικό του blog από τις 7/2. Ο επίτιμος πρόεδρος δηλώνει κουρασμένος και παραιτημένος από την πρωτοχρονιά, μέλη της συντακτικής ομάδας του δικού μας blog δηλώνουν απογοήτευση και διάθεση να μην ξανασχοληθούν, και με βάση όλα τα παραπάνω θα ‘λεγα η σημερινή κατάσταση μπορεί εύκολα να περιγραφεί από την φράση, γάματα με κεφαλαία γράμματα.
Καταλαβαίνω την απογοήτευση που προκάλεσε στον τραυματισμένο κόσμο της ομάδας το γεγονός πως οι εφοπλιστές κατέβηκαν νωρίς από το καράβι. Οι βαρύγδουπες υποσχέσεις βυθίστηκαν σαν τον εντυπωσιακό Τιτανικό λίγο μετά τον πρώτο απόπλου.
Διοικητικό κενό σαφώς και υπάρχει. Ο Καράς ‘’επιστρέφει’’ τιμώμενος προκαλώντας ερωτηματικά σε πολλούς, και η αβεβαιότητα για το αύριο είναι ορατή και υπαρκτή. Ακόμα κι εγώ που απευθύνομαι σε σας, είναι γεγονός πως έχω αραιώσει την παρουσία μου στο γήπεδο χωρίς να αισθάνομαι αίσθημα κενού γιατί γνωρίζω πως η ομάδα της καρδιάς μου βρίσκεται γενικώς και ειδικώς εκτός στόχων.
Ως εκ τούτου αντί να απορώ που έχει πέσει ο μέσος ημερήσιος όρος επισκεπτών του blog, απορώ που ακόμα μας επισκέπτονται καθημερινά περισσότεροι από 100 χρήστες, γεγονός που μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε.
Δυστυχώς η φράση της Μελίνας δεν αρέσουμε μας αφορά και μας αγγίζει. Η απογοήτευση και η αποστρατεία του καθενός από μας, έχει σαν συνέπεια το πισωγύρισμα του συλλόγου σε μέρες που σαφώς δεν θέλουμε να θυμόμαστε.
Είναι όμως όλα τόσο μαύρα όσο φαίνονται; Η απάντηση είναι προφανής. Σαφώς και δεν είναι. Η διάθεση μας είναι εκείνη που μας επηρεάζει και διαμορφώνει το αρνητικό κλίμα χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουνε πράξεις και παραλείψεις που μας φτάσανε στο σημερινό σημείο.
Η συμμετοχή του καθενός από μας στην γενική συνέλευση της Παρασκευής είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να οριοθετήσουμε ένα νέο ξεκίνημα. Μια αφετηρία που θα δείχνει το δρόμο για μια άλλη αντίληψη στον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου με νέες προτεραιότητες και ιεραρχήσεις.
Έχουμε δεσμευτεί πως δεν θα σταθούμε αντίθετοι σε κάθε διοικητικό σχήμα που θ’ αναλάβει να ξεκολλήσει το σύλλογο από τη σημερινή δύσκολη κατάσταση. Πέρα απ’ αυτό όμως είτε εμφανιστεί σαν ‘’επενδυτής’’ ο εμίρης του Κουβέιτ, είτε ο κακομοίρης του Κουβά-ιτ, εκείνο που δεν αλλάζει είναι πως πρέπει να ξαναγίνουμε επιτέλους σύλλογος μελών. Πολλών και ενεργών μελών με πραγματική συμμετοχή στην λειτουργική ζωή του συλλόγου.
Αν απλά αλλάξεις τον τονισμό στη συγκεκριμένη λέξη, ο επενδυτής μεταβάλλεται στη στιγμή σε επενδύτη (παλτό) κι αυτό είναι κάτι που το έχουμε ζήσει πάρα πολλές φορές. Αν δεν καταφέρουμε να ξυπνήσουμε τον κοιμισμένο γίγαντα που λέγεται κόσμος της Προοδευτικής με συγκεκριμένη αλλά όχι κι εύκολη στρατηγική, η επιστροφή στα ‘’περασμένα μεγαλεία’’ θα γίνεται όλο και δυσκολότερη.
Αν καταφέρουμε να δούμε το είδωλο μας στον καθρέφτη έτσι όπως ακριβώς είναι χωρίς ιδεοληψίες και θεωρίες, θα έχουμε κάνει το πιο μεγάλο βήμα για να ξαναγυρίσουμε σ’ αυτό που έλεγε η Μελίνα. Ν’ αρέσουμε.
Γιατί μην ξεχνάμε πως η Προοδευτική έχει κάτι γνήσια αυθεντικό σαν τη μεγάλη Μελίνα. Είναι εξ ορισμού και λαμπερή και πρωταγωνίστρια κι αυτό είναι κάτι που ούτε καν ο χρόνος δεν μπορεί ν’ αλλάξει αρκεί να μην επιλέξουμε ενσυνείδητα να παρατήσουμε τον εαυτό μας και να παραιτηθούμε από την προσπάθεια ν’ αλλάξουμε προς το καλύτερο. (Δ.Β.) 

Εχασε η Προο στο Ζωγραφου στο μπασκετ...Παλευουμε ακομα για την παραμονη

Ζωντανή στο κυνήγι της πρώτης θέσης παρέμεινε η ομάδα της Ιεράπετρας που επικράτησε εκτός έδρας της Λιβαδειάς με 85-68. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν μια επιβλητική εμφάνιση και παραμένουν σε απόσταση… αναπνοής από τον Πανελευσινιακού πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν.

Τα αποτελέσματα:
Λιβαδειά – Ιεράπετρα 68-85
Ψυχικό - Ιωνικός Ν. Φιλ. 99-92
Ιωνικός Ν. –
Φιλαθλητικός 75-76
Κηφισιά - ΠΑΟ Δειλινών 65-63
Μίλωνας –
Πανελευσινιακός 67-69
Ζωγράφου – Προοδευτική 72-61
Κρόνος Αγ. Δημ. - Ιπποκράτης Κω 68-51

Λιβαδειά - Ιεράπετρα 68-85
Διαιτητές:
Μαγκλογιάννης – Τραγάκης.
Τα δεκάλεπτα: 12-27, 25-47, 41-59, 68-85.
ΛΙΒΑΔΕΙΑ (Τσαούσης): Ταμπίτσικας 2, Ρουμελιώτης 7 (1), Ψάλτου Μίλαν 9 (2), Περατζίδης 5 (1), Κωνσταντώνης 3 (1), Παπαδάκης 2, Δελέκος 7 (1), Ξενάκης 13, Ψάλτου Μάρκος 7 (1), Τέιλορ 11 (1), Kαλαντωνέας 2.
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (Μακράκης): Κολοβός, Παπαδημητρίου 9 (1), Μιχαηλίδης 15 (3), Μαντζαράκης 3 (1), Μάτος 7, Τσώλης 14 (1), Μυστηλιάδης 10, Χριστόδουλος 10, Καραλής 17 (3).

Κρόνος Αγ. Δημητρίου - Ιπποκράτης Κω 68-51
Διαιτητές: Μαρνελάκης – Κρεσταινίτης
Τα δεκάλεπτα: 18-14, 28-29, 42-40, 68-51
ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜ. (Χρυσόγελος - Παρασκευόπουλος): Χριστοφάκης, Στραγανιώτης 7 (1), Αντωνόπουλος 18 (4), Μωισίδης 4, Σπανός, Παπαδάκης 5 (1), Παγώνης, Λίτσιος, Κωνσταντακόπουλος 6 (1), Καραπλής 20 (4), Ξυρογιάννης 8.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (Κανενόπουλος): Ντούρβας 2, Γκοράτζας, Χρύσης 7 (1), Τσιούντος 12, Ορνιθόπουλος 18 (1), Λουγιάκης 12 (1).

ΚΗΦΙΣΙΑ - ΠΑΟ ΔΕΙΛΙΝΩΝ 65-63
Διαιτητές:
Νικολόπουλος - Πρωτούλης
Τα δεκάλεπτα: 14-17, 34-30, 49-48, 65-63
ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Παναγιωτάκης, Κούτουλας 4 (1), Φράττας 5 (1), Διαμαντόπουλος 11 (1), Ψωμαδέρης 12 (1), Δέδες 8 (2), Καρατζάς, Σπανός, Απέργης 5, Ντεφούδης 11, Λαγοπόδης 2, Παπαδόπουλος 7.
ΠΑΟ ΔΕΙΛΙΝΩΝ (Κατσούνης – Κόκκινος): Βέλλιος 3, Καραλής 9 (2), Βογιατζής 13 (1), Μαυρίδης 14, Οικονόμου, Κουλουριώτης 12, Γώτσος 9 (1), Κοτρώτσιος 3.

Ψυχικό - Ιωνικός Ν. Φ. 99-92
Διαιτητές:
Ντάβαρης – Μαγγωνάκης
Τα δεκάλεπτα: 25-17, 52-47, 72-68, 99-92
ΨΥΧΙΚΟ (Ρεμεντέλας): Αχής 16 (3), Κακαβάς 7 (1), Αρσένης 13 (2), Γόντικας 3, Αποσκίτης 14 (3), Στεργάκης 7 (2), Μπούχερ 16 (2), Παπαδογιαννάκης, Υφαντής 12, Γκίκας 9 (2), Χιώλος 2.
ΙΩΝΙΚΟΣ Ν. Φ. (Μπιτζάνης): Λυμπερόπουλος 7, Μπαλαμπάνης 13 (3), Κατσούλας 19, Κουκλάκης 14 (4), Αγαπιάδης 8, Μαυραγάνης 27, Κόλλιας 3, Στράγκας 1

Ιωνικός Νικαίας – Φιλαθλητικός 75-76
Διαιτητές:
Παπαθανασίου - Θεολόγη
Τα δεκάλεπτα: 15-27, 38-44, 59-59, 75-76
IΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Ταυρόπουλος): Αγγελόπουλος 8 (2), Γεωργίου 24 (4), Γαπκιάδης 11 (2), Κουρής 4, Πρινέας 9 (1), Κουκουνιάς 12, Καββαδάς 7.
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Δανιήλ): Μακρής 2, Θάνος 15 (1), Μαγιτόμπε 11 (1), Γκίκας, Γκαϊτάσοβ 12, Παρασκευόπουλος 16 (4), Ρούσσης 2, Ναθαναϊλίδης 2, Ντιφαντής 7, Τσιουμπρής 9 (1).

Μίλωνας - Πανελευσινιακός 67-69
Διαιτητές:
Νανούρης – Διμπινούδης
Τα δεκάλεπτα: 10-12, 34-33, 58-49, 67-69
ΜΙΛΩΝΑΣ (Παππάς): Ρουσσόπουλος 9 (1), Καλοβύρνας, Παπαδάκης 20 (5), Γεωργοπαπαδάκος 8 (2), Γρύλλης, Μπίκας, Ευαγγελίτσης 18 (17 ριμπ.), Μπένος 12, Ντόκος.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Αβραμίδης Δ. 3, Βεντούρης 14 (3), Ταταρούνης 8, Παπακωνσταντίνου 1, Αβραμίδης Γ. , Αντωνίου, Τύρλας 12, Διολέτης, Καραχάλιος, Μπαρμπαρής 1, Κορρές, Θέος 14 (1), Μπαλάφας 16 (2).

Ζωγράφου - Προοδευτική 72-61
Διαιτητές:
Αντωνόπουλος – Τσουραπάς
Τα δεκάλεπτα: 14-19, 32-30, 44-46, 72-61
ΖΩΓΡΑΦΟΥ (Τσίκος - Τσιούμας): Ψυχογιόπουλος 19 (1), Παπαθανασόπουλος 8, Καλογερόπουλος 2, Μητσιούλης, Μιχόπουλος 18 (1), Φοσσές 10 (1), Κοντόπουλος, Δομβρογιάννης ,Μπουραζάνης 4,  Παπαϊωάννου 3 (1), Αλιτζόγλου / Σπυρόπολος 8 (2).
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Καλογήρου): Βαμβακάρης, Βαρυπάτης 9 (1), Δρακόπουλος 16 (2), Ζάτας 19 (2), Καραμπάτσος, Σταμάτης 10, Τσιρογιάννης 5 (1), Σακελαρόπουλος, Καλλιμανάς, Λουμιώτης 2.

Βαθμολογία (σε 21 αγώνες): Πανελευσινιακός 38, Ιεράπετρα 37, Λιβαδειά 36, Κρόνος Αγ. Δημητρίου 36, Ψυχικό 34, Κηφισιά 34, Μίλωνας 32, Προοδευτική 30, Ιωνικός Ν. 30, Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας 29, ΠΑΟ Δειλινών 28, Ιπποκράτης 26, Ζωγράφου 26, Φιλαθλητικός 25.

Επόμενη Αγωνιστική (22η, 22/3):  Ιωνικός Ν. Φ. – Λιβαδειά, Φιλαθλητικός – Ψυχικό, Δειλινά – Ιωνικός Νίκαιας, Ιπποκράτης – Κηφισιά, Ιεράπετρα – Μίλωνας, Πανελευσινιακός – Ζωγράφου, Προοδευτική – Κρόνος Αγ. Δημητρίου.

Ρεπορταζ

Η Προοδευτικη παιζοντας πολυ καλη μπαλα στο πρωτο ημιχρονο κρατησε το Μοσχατο φυλακισμενο πανω απο το κεντρο. Με αιχμη τις παραλληλες μπαλιες και με το Θεο που εφυγε τραυματιας (οχι σοβαρα μαλλον) στο 26 και τον πανταχου παρον Μαλισσιωβα εδειξε οτι θελει το παιχνιδι απο νωρις. Στο 40 ο Χατζηγεωργαλης εφυγε σοβαρα τραυματιας στο ματι απο το παιχνιδι αφου διακοπηκε το παιχνιδι για 15 λεπτα. Φορειο τον μετεφερε εκτος και μετα ασθενοφορο στην Βουλα. 
Το γεγονος επηρεασε την ομαδα που μπηκε με το μυαλο στον συμπαιχτη τους και το Μοσχατο εκανε μια αντεπιθεση και εβαλε το γκολ. Η Προοδευτικη εδειχνε ασχημη και χωρις ψυχραιμια αλλα με καποιες εσωτερικες αλλαγες και αντεπιθεσης το Μοσχατο φοβηθηκε κλειστηκε πισω και μεσα σε 10 τελευταια λεπτα με το κοσμο να δινει τον παλμο πηρε το παιχνιδι. Οι παιχτες αφιερωσαν την νικη στον κοσμο και στο Μιχαλη που ευτυχως ειναι καλα αλλα δεν ξερουμε ποτε θα επιστρεψει.

Νικη στο Μοσχατο!! με 1-2

Βαθμολογία
Θέση Ομάδα Αγ Βαθμοί Σύνολο Εντός Εκτός
N-I-H Γκολ N-I-H Γκολ N-I-H Γκολ
1
Σαρωνικός Αίγινας
20
53
17-2-1
38-13
10-0-0
20-4
7-2-1
18-9
2
Αήττητος Σπάτων
20
43
13-4-3
34-13
5-3-2
17-9
8-1-1
17-4
3
Αχαρναϊκός
20
42
13-3-4
39-22
7-2-1
24-10
6-1-3
15-12
4
Ολυμπιακός Λαυρίου
21
41
13-2-6
33-18
7-1-2
18-4
6-1-4
15-14
5
Προοδευτική Νεολαία
20
36
10-6-4
32-23
6-3-1
17-8
4-3-3
15-15
6
Αμφιάλη
21
35
10-5-6
27-18
6-3-2
19-10
4-2-4
8-8
7
Αφάντου ΑΕΡ
20
33
10-3-7
40-30
7-0-3
26-12
3-3-4
14-18
8
Μαρκό
20
29
8-5-7
22-21
7-0-3
13-8
1-5-4
9-13
9
Κερατσίνι
20
24
7-3-10
22-26
5-1-2
14-8
2-2-8
8-18
10
Περάματος Α.Ε.
21
22
5-7-9
18-22
2-4-3
7-7
3-3-6
11-15
11
Μοσχάτο
20
20
6-2-12
18-28
3-1-6
10-11
3-1-6
8-17
12
Α.Ε. Χίου-Βροντάδου
21
18
4-6-11
15-32
2-5-3
7-11
2-1-8
8-21
13
Διαγόρας Βατίου
21
16
4-4-13
14-33
3-2-7
9-14
1-2-6
5-19
14
Περαμαϊκός
21
14
3-5-13
21-37
2-3-6
12-18
1-2-7
9-19
15
Ομηρος Καλλιμασιας
20
4
1-1-18
12-49
0-1-11
9-29
1-0-7
3-20
Αποτελέσματα Επόμενοι αγώνες
Διαγόρας Βατίου-Περαμαϊκός
1-0
Περαμαϊκός-Κερατσίνι
2-2
Αήττητος Σπάτων-Μαρκό
2-1
Αμφιάλη-Περάματος Α.Ε.
1-2
Αχαρναϊκός-Σαρωνικός Αίγινας
4-1
Διαγόρας Βατίου-Ολυμπιακός Λαυρίου
2-3
Μοσχάτο-Προοδευτική Νεολαία
1-2
Ομηρος Καλλιμασιας-Α.Ε. Χίου-Βροντάδου
1-3
22/03
16:00
Αφάντου ΑΕΡ-Μοσχάτο
22/03
16:00
Κερατσίνι-Διαγόρας Βατίου
08/03
15:00
Κερατσίνι-Ομηρος Καλλιμασιας
22/03
16:00
Μαρκό-Αχαρναϊκός
22/03
16:00
Ολυμπιακός Λαυρίου-Σαρωνικός Αίγινας
22/03
16:00
Περάματος Α.Ε.-Ομηρος Καλλιμασιας
22/03
16:00
Προοδευτική Νεολαία-Αήττητος Σπάτων
22/03
16:00
Α.Ε. Χίου-Βροντάδου-Περαμαϊκός

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων