Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

2/21/2009

ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Όπως γνωρίζετε πριν από 20 μέρες ανακοινώθηκε ‘’και’’ επίσημα η παραίτηση σύσσωμου του Δ.Σ. του συλλόγου Η ανακοίνωση απλά επικύρωνε και επίσημα μια προαποφασισμένη απόφαση που είχε παρθεί αρκετό καιρό πριν.
Η δήλωση της δικής μου παραίτησης την πρωτοχρονιά. δεν ήταν τίποτα περισσότερο η λιγότερο από την εκδήλωση της προσωπικής μου αγωνίας μπροστά στο αδιέξοδο που είχε περιέλθει ο σύλλογος σε όλα τα επίπεδα.
Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά στα γραφεία του συλλόγου δεν στόχευε σε τίποτα άλλο από το να διαλύσω κάθε απορία και να απαντήσω σε κάθε πιθανή ερώτηση που θα μπορούσε να μου τεθεί σε σχέση με τους πραγματικούς λόγους που καθόριζαν τις αποφάσεις μου, χωρίς σκιές και υπόνοιες
Με το χέρι στην καρδιά κι έχοντας σαν μοναδικό γνώμονα των ενεργειών μου, όχι απλά την αγάπη μου αλλά το πάθος μου για την ομάδα της καρδιάς μου, αναλογιζόμενος τις ολέθριες συνέπειες που θα μπορούσαν να προκληθούν για όλο το σύλλογο από το κενό που είχε δημιουργηθεί, πήρα την απόφαση να μπω και πάλι μπροστά Με αίσθημα ευθύνης πήρα αποφάσεις και με προσωπικά μου χρήματα έδωσα λύσεις, κυριολεκτικά την ώρα που σε πάρα πολλά επίπεδα είχαμε φτάσει στην κόψη του ξυραφιού Η ποδοσφαιρική ομάδα μετά από ένα μεγάλο σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων παραμένει για βδομάδες αήττητη, τα διαλυτικά φαινόμενα έχουν απομακρυνθεί, τα έξοδα για τα τρια ταξίδια στη ΡΟΔΟ και ΧΙΟ αντιμετωπίστηκαν ‘’εξ ιδίων’’ και η ομάδα πορεύεται χωρίς ανασφάλεια για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος Η ομάδα μπάσκετ διεκδικεί μέχρι τέλους την παραμονή της στην Γ εθνική, και τα υπόλοιπα τμήματα λειτουργούν πλήρως παρά τα προβλήματα που η πρόσφατη μεγάλη κρίση δημιουργεί παντού.
Οι λόγοι που με οδήγησαν στην πρωτοχρονιάτικη παραίτηση μου δεν έχουν αρθεί. Όμως όπως προανέφερα κρατήθηκα για μια ακόμα φορά όρθιος στα δύσκολα, αλλά δεν μπορώ σε καμιά περίπτωση να κρατήσω το βάρος όλου του συλλόγου . Έφθασε η ώρα να πάμε ένα βήμα μπροστα. Κάθε σοβαρή πρόταση που θα εγγυάται την επόμενη μέρα λαμβάνοντας υπ’ όψη το ειδικό βάρος του συλλόγου είναι ευπρόσδεκτη, όπως και η διαθεσιμότητα του καθενός που θέλει και μπορεί να βοηθήσει τον σύλλογο.
ΠΡΟΚΑΛΩ δε τα κατά καιρους παπαγαλακια η κορακια της καθε πλατειας να αναλαβουν επιτελους τις ευθυνες τους.
Σαν πρώτο βήμα μια ανοιχτή δημόσια συγκέντρωση που ο καθένας θα μπορεί να τοποθετηθεί ανοιχτά καταθέτοντας τη γνώμη του είναι μια διαδικασία που πρέπει να την ακολουθήσουμε και θα γίνει σύντομα Ποτέ δεν ταύτισα την Προοδευτική με το πρόσωπο μου και δεν πρόκειται να το αλλαξω ποτε .
Καλώ τους πάντες να πάρουν θέση γιατί η ομάδα που αγαπήσαμε και αγαπάμε μας χρειάζεται όλους

Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΤΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ένα κείμενο αγανάκτησης...

Καταρχάς για τα τυπικά είμαι ο Σταύρος ή αλλιώς με φωνάζουν "Κερατσίνις" είμαι 18 ετων μένω Κερατσίνι και σπουδάζω Κεφαλονιά απο τον Σεπτέμβρη... Είμαι 3 χρόνια Προοδευτικάνος και παράτησα τον Ολυμπιακό και έγινα μόνο Προοδευτική γιατί ένιωσα κάτι όταν πάτησα το πόδι πρώτη φορά στο γήπεδο κατα τύχη.... 

Στο θέμα μας τώρα... 
Παρακολουθώ από αρκετά κοντά τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Προο μας δεν μπορώ να καταλάβω τι μας έχει βαρέσει όλους και τρωγόμαστε μεταξύ μας για θέματα που είναι δευτερεύοντα... Εμείς οι απλοί οπαδοί και φίλαθλοι της ομάδας το κύριο χρέος μας είναι να συσπυρωθούμε σαν οπαδοί και να στεκόμαστε δίπλα στην ομάδα μας ότι και να γίνεται, να φέρουμε τον κόσμο πίσω στο γήπεδο όσο και δύσκολο αν είναι... 
Δεν καταλαβαίνω από μορφωτικούς συλλόγους και τα λοιπά όταν είμαστε χοντρικά 200 - 300 άτομα στο γήπεδο και αντί να κοιτάξουμε να μαζέψουμε κόσμο ονειρευόμαστε άλλα πράγματα βλ. μορφωτικούς συλλόγους κτλ... 
ΠΡΩΤΟ μέλημα μας είναι η συσπείρωση του κόσμου γύρω από την Προοδευτική στο τμήμα του ποδοσφαίρου και μετά απ όλα τα άλλα... Ας ξεχάσουμε έχθρες και τα λοιπά ας κάνουμε ένα γαμημένο project μία κίνησή ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το ωστε να φέρουμε κόσμο στο γήπεδο να κάνουμε ΔΥΝΑΤΟ ΤΟΝ ΦΟΙΝΙΚΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ!!! 

Δεν θα πω άλλα, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!!!! 
ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ!!!! 
ΟΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟ!!!!!!! 

Φιλικά, 
Σταύρος

NA ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΟΤΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ADMIN ΤΟΥ VISSINI FORUM KAI ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΟ ΤΟΥ. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ. 
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ. 

ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

ΤΟ ΔΗΛΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
Στα χρόνια της κλασσικής αρχαιότητας η κοσμική Μύκονος ήτανε στο περιθώριο και τα σκήπτρα της δημοτικότητας εκείνη την εποχή κρατούσε η γειτονική Δήλος στην οποία έμενε (όχι μόνο το καλοκαίρι) πολύς κόσμος.
Για να μην τα πολυλογούμε κάποια στιγμή έπεσε στο νησί λοιμός (επιδημία πανούκλας). Κι αφού οι ντόπιοι δοκίμασαν ότι γιατροσόφι ήξεραν και δεν ήξεραν χωρίς επιτυχία, αποφάσισαν χωρίς δεύτερη σκέψη να πεταχτούνε μέχρι το μαντείο των Δελφών και να ρωτήσουνε τη γνώμη της Πυθίας που από γνώσεις ήτανε πιο πάνω κι από τις τηλεπερσόνες της μεσημεριανής ζώνης.
Στο άκουσμα του προβλήματος η μάντισσα Πυθία δεν ζορίστηκε και τους την έριξε με τη μία. Διπλασιάστε το βάθρο του αγάλματος του Απόλλωνα (τους είπε) και καθαρίσατε. Τόσο απλό ήτανε.
Ευτυχισμένοι οι νησιώτες πήρανε το δρόμο της επιστροφής και μόνο όταν φτάσανε στο στάδιο της εφαρμογής σφίξανε τα γάλατα. Πώς να διπλασιάσεις ένα μέγεθος που έχει τρεις διαστάσεις (μήκος, πλάτος, ύψος).
Μ’ άλλα λόγια το Πυθιάκι που το σκάμπαζε το μαθηματικό τους τρατάρισε ένα προβληματάκι εφάμιλλο με τον τετραγωνισμό του κύκλου, τον διπλασιασμό του κύβου, που ονομάσθηκε σε ανάμνηση του γεγονότος Δήλιο πρόβλημα.
Πολλοί καταπιαστήκανε για να το ξεμπερδέψουνε ανάμεσα τους και ο μέγας Πλάτων αυτοπροσώπως (που προφανώς δε μέτραγε μόνο με τα δάχτυλα) ελπίζοντας να βρούνε λύση. Πως όμως να βρεις λύση σ’ ένα πρόβλημα που ισούται με την εξίσωση να βρεις δηλαδή ένα ακέραιο αριθμό που πολλαπλασιάζοντας τον τρεις φορές να μας κάνει δυο. 

Όμως μην σας παίρνει από κάτω αδέρφια. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο γνωστός Χαρδαβέλλας έχει πιάσει επαφή με τους παντογνώστες Έψιλον και η λύση όπου να ‘ναι έρχεται.

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΠροβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΟι Έψιλον (που ζουν ανάμεσα μας και δεν τους ξέρουμε) έχουν το κλειδί για την έξοδο από την μεγάλη κρίση που περνάμε γιατί σκαμπάζουν από φιλοσοφία μέχρι κβαντικές εξισώσεις (κάτι που κανείς πολιτικός δεν ξέρει να κάνει), και είναι σε θέση μέχρι και τους αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο ν’ ανακαλύψουνε (πάντα για λογαριασμό του ALTER).
Το σημερινό Δήλιο πρόβλημα της Προοδευτικής είναι πάνω κάτω σαν το αρχαίο. Για να βάλουμε τον σύλλογο σε σειρά πρέπει να ταιριάξουμε τρεις παραμέτρους. Εξεύρεση οικονομικών πόρων, αποτελεσματική διαχείριση των καθημερινών δραστηριοτήτων του συλλόγου και το βασικότερο οριοθέτηση μιας ξεκάθαρης στρατηγικής για το τι σύλλογο θέλουμε, καθότι όταν δεν ξέρεις που πας φτάνεις ακριβώς εκεί.
Η πρόταση που καταθέσαμε για την πραγματοποίηση μιας μεγάλης Προοδευτικάνικης συγκέντρωσης θεωρήστε δεδομένο πως θα πραγματοποιηθεί σύντομα και μέχρι τότε μην δίνετε βάση σε φήμες και διαδόσεις.
Δώστε βάση όμως σε κάτι πολύ πιο σημαντικό. Όταν θα φτάσουμε στην ώρα της ταμπακιέρας καλό θα ‘ναι να ‘μαστε έτοιμοι να καταθέσουμε εποικοδομητικές ιδέες και προτάσεις μπας και μπορέσουμε να πάμε ένα βήμα πιο κάτω.
Το blog δηλώνει εξ ορισμού την διαθεσιμότητα του να φιλοξενήσει σκέψεις και θέσεις στη βάση αυτού του τόσο αναγκαίου διαλόγου που ποτέ δεν μάθαμε να κάνουμε (από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου) και γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Θεωρήστε δεδομένο πως η μηχανή των θαυμάτων χάλασε. Οι εφοπλιστές δυστυχώς την κοπανίσανε, η Πυθία βρήκε άλλο στέκι πιο πιασάρικο για να πουλάει τους χρησμούς της, οι Έψιλον δεν τα βρίσκουνε με τον Χαρδαβέλλα στα πριμ κατάκτησης στόχων, και το Χριστό που έκανε σωρηδόν θαύματα οι άνθρωποι όχι μόνο δεν τον πιστέψανε αλλά τον σταυρώσανε κιόλας.
Αποτέλεσμα ν’ απογοητευτεί, να την κάνει μ’ ελαφρά πηδηματάκια για τους ουρανούς κι ένας θεός ξέρει πότε θα ξανακατέβει. Γι’ αυτό αδέρφια θυμηθείτε το ‘’συν Αθηνά και χείρα κίνει’’ γιατί αλλιώς ΓΑΜΑΤΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. (Δ.Β.)
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Καταλαβαίνω την παραίτηση που υπάρχει όταν σκέφτεσαι με τι όνειρα ξεκίνησε η χρονιά και πως εξελίχθηκε. Όμως μην ξεχνάτε το βασικότερο πως ο σύλλογος έμεινε όρθιος σαν εφτάψυχος φοίνικας και την έβγαλε καθαρή όταν τα διαλυτικά φαινόμενα μεγάλωναν επικίνδυνα.
Έχουμε μάθει πια από μπόρες και καταιγίδες και ξέρουμε καλά πως ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Έχουμε όλο το χρόνο να σχεδιάσουμε από τώρα τη νέα χρονιά και να θωρακίσουμε το σύλλογο από κρίσεις και … επικρίσεις. Την τύχη μας εμείς την κρατάμε στα χέρια μας και κανείς άλλος.

Τελευταια νεα

Προοδευτική: Καμία εξέλιξη στα διοικητικά Στασιμότητα παρατηρείται στα διοικητικά της Προοδευτικής όπου δεν έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη μετά τις αποχωρήσεις των Σταμάτη Μόλαρη, Γιώργου Σταμούλα, Στέφανου Σταμούλα, Γιάννη Κωστόγιαννη και Βίλι Παναγιωτίδη.Ο μοναδικός που έχει μείνει να ασχολείται με τους "βυσσινί" είναι ο επίτιμος πρόεδρος Παναγιώτης Μπαταγιάννης. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η προετοιμασία της "Πρόο" ολοκληρώνεται το Σάββατο για την εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕ Περάματος. Ο προπονητής, Άγγελος Πυρένης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Θόδωρο Τσιώλη και Τουμάση όπως και τους ανέτοιμους Γιώρου Μηλιώνη, Δημήτρη Μητρογιάννη, Ηλία Μακρυωνίτη.

2/20/2009

Γιουχαρίσματα Νο 3 (Τσικνοπέμπτη)

 • Φίλοι κι αδέρφια προοδευτικάνοι καλησπέρες πολλές και βυσσινιάρικες για μια ακόμα φορά
 • Με αρκετή καθυστέρηση τα νέα γιουχαρίσματα
 • Αυτή τη φορά δεν έχω όρεξη να γιουχάρω τίποτα.
 • Άλλωστε τα πράγματα στην ομάδα πάνε καλά
 • Στο μπάσκετ λίγο στραβώνουμε αλλά η Προο είναι Προο
 • Και είμαστε μαζί στις χαρές και τις λύπες
 • Ας μπω στο ψητό
 • (λόγω και της ημέρας)
 • Σήμερα θα πω μπράβο
 • Πολλά μπράβο φίλοι μου
 • Αρχικά στην ομάδα ποδοσφαίρου που δείχνει να πατάει πιο καλά σε σύγκριση με το προηγούμενο δίμηνο
 • Μπορεί να μη νικήσαμε στη Χίο αλλά παίξαμε καλά
 • Δείχνει πλέον ο φοίνικας της καρδιάς μας ότι ξέρει να ανασταίνεται…
 • …με κάθε τρόπο…
 • Δεύτερο μπράβο (και μεγαλύτερο) στο blog όλων των προοδευτικάνων
 • Μπράβο για την άνοδο στην επισκεψιμότητα
 • Μπράβο για την αλλαγή
 • Μπράβο και στο σεβασμό προς την ιστορία της ομάδας.
 • Ο φίλος και συνεργάτης του blog Ευγένιος ξεκίνησε νέα στήλη με την ιστορία της ομάδας
 • Από τότε που τον γνώρισα καλά ,έλεγα ότι οι γνώσεις του για το ποδόσφαιρο δεν έχουν να ζηλέψουν σε κάτι από αυτές του Χρήστου Σωτηρακόπουλου
 • Αυτό που έκανε ο Ευγένιος δεν είναι αναφορά στο παρελθόν
 • Είναι μάθημα ιστορίας
 • Όμορφης ιστορίας κι ας περιέχει και μαύρα σημεία
 • Μέσα από αυτά τα άρθρα θα μάθετε ότι η Προοδευτική έμεινε ζωντανή σε αντίξοες συνθήκες
 • Όταν άλλες ομάδες εξίσου παλιές και ιστορικές έμειναν στην αφάνεια
 • Κυρίως από τρίτους παράγοντες…
 • Έγραψα στην αρχή ότι δεν έχω όρεξη να γιουχάρω σήμερα
 • Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι…
 • …έχω αυτό το γαμημένο το μικρόβιο μέσα μου…
 • Γιατί ρε αδέρφια μου να μάθουμε την ιστορία από έναν οπαδό και όχι από την ίδια τη Προοδευτική;
 • Φίλε Ευγένιε δε το λέω από κακία προς εσένα…
 • Το λέω από πίκρα προς όλους τους διοικούντες των τελευταίων χρόνων
 • Κάποτε είχα ακούσει ότι ο πρώην πρόεδρος της ομάδας ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ όταν έκλεινε μια μεταγραφή εξηγούσε στο κάθε νέο παίχτη σε τι ομάδα ήρθε…
 • Εξηγούσε τι αντιπροσωπεύει αυτή η ομάδα
 • Εξηγούσε για την υπερηφάνεια της φανέλας
 • Δεν ήταν από αυτούς που έκλεινε απλά ένα συμβόλαιο
 • Από εκεί και μετά όμως τίποτα.
 • 9 στους 10 της γενιας ,έγιναν προοδευτικάνοι για να κυνηγάνε τους ιωνικούς
 • Προοδευτική όμως φίλοι μου δεν είναι μόνο η κόντρα με τον Ιωνικό
 • Είναι μεγάλο μέρος της ιστορίας της περιοχής που μεγαλώσαμε
 • Είναι η αγνότητα που δεν υπάρχει εδώ και χρόνια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο
 • Γι΄ αυτό σας λέω αδέρφια μου…
 • Πρέπει να ξέρουμε γιατί είμαστε προοδευτικάνοι
 • Και με αυτά τα ιστορικά άρθρα θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε τη Προοδευτική.
 • Κι ας μην έχουμε πολλούς τίτλους και διακρίσεις συγκριτικά με άλλες ομάδες που ιδρύθηκαν περίπου την ίδια εποχή
 • Και πρέπει να μυήσουμε νέο κόσμο στη Προοδευτική γιατί το αξίζει η ιστορία της και το βάρος της φανέλας της
 • Αυτά για σήμερα φίλοι μου
 • Θα τα ξαναπούμε σύντομα
 • (Υ.Γ. Το άρθρο θα το βρείτε και στο blog των γιουχαρισμάτων giouharismata.blogspot.com)

2/19/2009

O PARADISOS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ

Ουσιαστικά από τις αρχές του νέου χρόνου δόθηκε σε λειτουργία η πλήρως ανακαινισμένη χειμερινή αίθουσα του σινέ Παράδεισος στην μορφή που βλέπετε στην φωτογραφία.

Στη φιλόξενη και υψηλών προδιαγραφών αίθουσα στεγάζεται πλέον η κινηματογραφική λέσχη του Κορυδαλλού όπου στις προβολές της Τετάρτης μετά το τέλος του έργου ακολουθεί και συζήτηση.

Τα σαββατοκύριακα ακολουθεί μια ακόμα ταινία που προβάλλεται Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, καθώς και μια παιδική ταινία που προβάλλεται Σάββατο και Κυριακή.

Οι τιμές των εισιτηρίων κινούνται σε πολύ λογικά επίπεδα Τετάρτη και Παρασκευή 5 ευρώ και 4 το νεανικό φοιτητικό, τα σαββατοκύριακα 7 και 4 αντίστοιχα, ενώ υπάρχει και κάρτα 10 προβολών με 30 ευρώ.

Επειδή στα ωραία λέμε ναι, και καθώς γουστάρουμε πολύ το σινεμά και το ξέρετε, δεν γινότανε να μην αναδείξουμε μια τόσο θετική δραστηριότητα.

ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

Το θέμα είναι αλλού. Αναζητώντας πληροφορίες για μια παιδική ταινία που ήθελε να δει η κόρη μου μπήκα στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου και άκρη δεν βρήκα. Κλικάροντας πάνω στο εικονίδιο που γράφει σινέ Παράδεισος η παραπομπή σε πάει κατ’ ευθείαν στο θερινό.

Ψάχνοντας περισσότερο στη μηχανή αναζήτησης έπεσα πάνω στο cine-paradisos.blogspot.com όπου σε περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη.

Όχι μόνο πληροφοριακό υλικό για τις ταινίες που πρόκειται να προβληθούν αλλά και τρέιλερ των ταινιών και εισαγωγικά σημειώματα και πολλές χρηστικές πληροφορίες που φθάνουν μέχρι το σημείο να σ’ ενημερώσουν πως στον συγκεκριμένο χώρο μπορείς να διοργανώσεις ως και παιδικά γενέθλια!

Περιμένοντας πως η δημοτική δεν θ’ αργήσει να προσφέρει εύκολη ενημέρωση και από την ιστοσελίδα της, εμείς θα προβάλλουμε από το δικό μας blog το συγκεκριμένο blog διευκολύνοντας όποιον θελήσει ενημέρωση για την συγκεκριμένη πολιτιστική δραστηριότητα


Και μην ξεχνάτε αδέρφια πως καλή είναι η τηλεόραση και τα D.V.D. αλλά η μαγεία της μεγάλης οθόνης είναι εντελώς άλλο πράγμα. Γι’ αυτό καλές προβολές σε όλους. (Δ.Β.)


ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ-ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ-ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΖΑΠΠΑ 4, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ τηλ: 2104960955


Βασιλης Καλαμβοκας
Θα ηθελα και γω με την σειρα μου να σας πω οτι ο ΣινεΠαραδεισος ειναι μια εξαιρετικη προταση για διασκεδαση και ψυχαγωγια διπλα στην πορτα μας. Ειχα παει στην προβολη της ταινιας "Εξομολογηση ενος οικονομικου δολοφονου'' του Στελιου Κουλογλου. Μετα την προβολη ειχαμε την τιμη και την ευχαριστηση να συζητησουμε μαζι του. 
Ηταν μια πρωτοβουλια που δεν ακουστηκε πολυ στα ΜΜΕ. Οι ανθρωποι που ασχολουνται με το Σινε Παραδεισος κανουν τρομερη δουλεια και παραγουν πολιτισμο. Ενα ακομα μπραβο και στον Δημητρη που το ανεφερε. Αν και με προλαβε και μου πηρε το θεμα!!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ


Όταν πέρυσι την άνοιξη ξεκινούσα την συνεργασία μου με το νεοσύστατο επί της ουσίας Προοδευτικάνικο blog, ούτε που μπορούσα να φανταστώ την εξέλιξη και την πρόοδο που θα παρουσιάζαμε μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.
Δεν το συναρτώ μόνο με την επισκεψιμότητα και τους πολλούς φίλους που αποκτήσαμε. Το συσχετίζω με την ποιότητα και την πυκνότητα της ενημέρωσης που προσφέρουμε, το ήθος και ύφος γραφής που παρουσιάζουμε, την διαθεσιμότητα που προσφέρθηκε έτσι ώστε το blog να γράφεται πλέον από ομάδα φίλων κι όχι μόνο από ένα δυο άτομα, το γεγονός πως καθημερινά απλωνόμαστε προσφέροντας ενημέρωση για όλα τα τμήματα του συλλόγου.
Ανοιχτήκαμε στο πεδίο ανάδειξης της ιστορικής μας ταυτότητας. Με τις ψηφοφορίες που συμμετέχετε και στηρίζετε γνωρίζουμε επιτέλους (έστω και σε επίπεδο αντιπροσωπευτικού δείγματος) τι πιστεύουν οι Προοδευτικάνοι για μια μεγάλη σειρά θεμάτων που αφορά την ομάδα της καρδιάς μας.
Τεχνολογικά ενσωματώνουμε κάθε νέο gadget που σκάει μύτη προσφέροντας από τρέιλερ που τρέχουν στην προμετωπίδα του blog μέχρι ραδιοφωνικές εκπομπές.
Και βέβαια δεν σταματάμε εδώ. Είμαστε πάντα έτοιμοι για περισσότερα και καλύτερα πράγματα που δεν θ’ αργήσουν να έρθουν. Τη σπίθα για την επανίδρυση του μορφωτικού μας τμήματος εσείς την βάλατε.
Τα λέω όλα αυτά αφ’ ενός για να καλωσορίσω την έναρξη συνεργασίας με το blog του Ευγένιου, αλλά και γιατί δεν μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου για το γεγονός ότι αρχίζουμε να προσεγγίζουμε την 83χρονη ιστορία μας με πιο συστηματικό τρόπο.
Είναι φανερό ότι κάτι φρέσκο και υγειές γεννιέται και δυναμώνει μέρα με τη μέρα δίνοντας μας την ευκαιρία να φωνάξουμε το γνωστό σύνθημα: Τίποτα τίποτα δεν μας σταματά …. έστω κι αν η αμαξοστοιχία δεν είναι τελευταίου τύπου … (Δ.Β.)

2/18/2009

Ιστορια: Η Προοδευτικη στο Πρωταθλημα Πειραια

Το πειρα'ι'κό πρωτάθλημα ξεκίνησε το 1924-25 με την συμμετοχή έξι ομάδων (Ολυμπιακός/Εθνικός/Πειρα'ι'κός/Φαληρικός/Τιτάν Νεάπολη) .Η Προοδευτική η οποία ιδρύθηκε επίσημα τον Ιανουάριο του 1927,αν και υπήρχε από το 1924,πρωτοέπαιξε στην Α.κατηγορία το 1939-40.Μέχρι το 1931 ήταν στην Γ.κατηγορία και από 1932 εώς 1938 στην Β.
Το 1939-40 έρχεται και η πρώτη επιτυχία με την συμμετοχή στον νότιο όμιλο του πανελλήνιου πρωταθλήματος.Προκριθήκαμε σαν τρίτοι στο πειρα'ι'κό πρωτάθλημα αλλά στην επόμενη φάση ήρθαμε τελευταίοι.
Την επόμενη χρονιά μας προλαβαίνει ο πόλεμος,αλλά από το 1945 ξαναρχίζει η δράση.Μέχρι το 1953 η ομαδα μας βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας.Την διετία 1953-55 παίζουμε στην Α2 κατηγορία Παίξαμε αγώνες μπαράζ με τον τελαυταίο του πειρα'ι'κού πρωταθλήματος,Πανελευσινιακός,και με νίκη μέσα στην Ελευσίνα 3-5 και 1-1 στο Καραί΄σκάκη επανήλθαμε στην Α.

Τα επόμενα χρόνια είναι και τα καλύτερα στην ιστορία μας. Το 1955-56 ερχόμαστε τρίτοι στο τοπικό πρωτάθλημα αλλά την επόμενη χρονιά ήρθαμε δεύτεροι όπου μας έδωσε το δικαίωμα να παίξουμε στο εθνικό πρωτάθλημα με την συμμετοχή 10 ομάδων

Ήρθαμε ένατοι αλλά με πολύ καλή παρουσία στους αγώνες.Μάλιστα τότε ο Πέτρος Χριστοφορίδης,ο θρυλικός Πετρούνιας,έβαλε 15 γκολ και ήρθε πρώτος σκόρερ. Ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της εποχής του μετά πήρε μεταγραφή στον
Ολυμπιακό.
Την χρονιά 1957-58 παραλίγο να κάνουμε το ακατόρθωτο.Συγκεκριμένα αφού ήραθαμε δεύτεροι στο πειρα'ι'κό πρωτάθλημα και ξαναπεράσαμε στο εθνικό πρωτάθλημα,με την συμμετοχή 12 ομάδων,η ομάδα μας διεκδικούσε το πρωτάθλημα μέχρι και λίγες
αγωνιστικές πριν την λήξη του!!!
Μέχρι και την 13η αγωνιστική η Προο ήταν στην δεύτερη θέση με μόλις 2 πόντους διαφορά από τον μετέπειτα πρωταθλητή Ολυμπιακό
.Αναπάντεχα όμως χαλάσαμε την πάρα πολύ καλή εικόνα μας με 8 συνεχείς ήττες!Τελικά
6η θέση με 45 βαθμούς,10 νίκες 3 ισοπαλίες και 9 ήττες και 32-33 γκολ.
Το 1958-59 δεν καταφέραμε να περάσουμε στο εθνικό πρωτάθλημα αφού ήρθαμε τέταρτοι,και το 1959-60 ξεκίνησε το τοπικό,αλλά η δημιουργία της Α εθνικής,το διέκοψε .Για να περάσουμε όμως στο πανελλήνιο πρωτάθλημα έπρεπε να παίξουμε αγώνες
μπαράζ με τον Ολυμπιακό Χαλκίδας.Το πρώτο παιχνίδι στην Χαλκίδα με παρουσία 5000 κόσμου,250 βυσσινί οπαδοί πήγαν με 5
πούλμαν,φέραμε 2-2.Η ρεβάνς έγινε στο Καρα'ι'σκάκη με 5000 θεατές και ξαναήρθαμε 0-0.Το τρίτο και καθοριστικό παίχνίδι έγινε στην Νέα Φιλαδέλφεια με 10000 κόσμο στις εξέδρες
.Αυτή την φορά κερδίσαμε 3-0 (Χριστοφίδης 9'-Μυτώσης 11'-58') και μας επέ-
τρεψε να παίξουμε στην Α.εθνική όπου και εκεί θα έχουμε πολύ καλή παρουσία.Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία...

Παρακατω βλεπουμε την κατηγορια ανα χρονια και την θεση που κατελαβε η Προοδευτικη
1928-29 Γ
1929-30 Γ
1930-31 Γ
1931-32 Β
1932-33 Β
1933-34 Β
1934-35 Β
1935-36 Β
1936-37 Β
1937-38 Β
1938-39 Β
1939-40 Α
1945-46 Α
1946-47 Α
1947-48 Α
1948-49 Α
1949-50 Α
1950-51 Α
1951-52 Α
1952-53 Α
1953-54 Β
1954-55 Β
1955-56 Α
1956-57 Α
1957-58 Α
1958-59 Α

Εδω βλεπουμε ενα ακομα ιστορικο ντοκουμεντο. Το εξωφυλλο της εποχης, που αναγγελει την ανοδο της Προοδευτικης στην Α Εθνικη.


ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

2/17/2009

Η φωνη του ερασιτεχνη

Αδέλφια χαιρετώ.
Δυστυχώς το σαββατοκύριακο δεν πήγε ιδιαίτερα καλά, θα έλεγα ,καθόλου καλά μάλλον.
Το ρεπορτάζ από τη Χίο μας αφήνει με την εντύπωση πως η θεά τύχη δεν ήθελε να μας
δώσει το διπλό και με ένα γκόλ στα τελευταία λεπτά από την ομάδα της Χίου επιστρέψαμε
στο Κορυδαλλό με τον βαθμό της ισοπαλίας.Η ομάδα πάντως δείχνει διάθεση για καλή
πορεία και είμαστε βέβαιοι οτι μπορεί να τα καταφέρει και πιστεύουμε οτι η τιμητική
δεύτερη θέση δεν είναι στόχος αναπόφευχτος.Τέλος διαβάζοντας τα ρεπορτάζ και από
τους δύο αγώνες που έδωσε η ομάδα μας στη Χίο,θέλω να ευχαριστήσω τους τοπικούς
ρεπόρτερ με τον τρόπο που αντιμετώπισαν την ομάδα μας και οτι ουσιαστικά θεώρησαν τιμή τους
που αγωνίστηκε η Προοδευτική στο νησί τους.
Πραγματοποιώντας την χειρότερη φετινή εντός έδρας εμφάνιση η ομάδα μπάσκετ έχασε από
την ομάδα του Ψυχικού με 59-68 .Ιδιαίτερα όταν το πρώτο ημίχρονο τελειώνει με σκορ 23-24
καταλαβαίνει κανείς οτι και οι δύο ομάδες κάνανε διαγωνισμό για το ποιά θα παίξει χειρότερα
από την άλλη.Αδικαιολόγητος εκνευρισμός,κακές επιλογές στην επίθεση ,χαμένα ριμπάουντ
και προκλητική αστοχία-ατυχία(πάνω από 10 φορές η μπάλα μπήκε και βγήκε από το καλάθι) ,ήταν
οι λόγοι της ήττας.Η διαιτησία με λάθη, αλλά δεν ήταν αυτοί που έκριναν το παιχνίδι.
Η συνέχεια έγινε πια αρκετά δύσκολη, γιατί αφενός μεν η διαφορά μας με τις άλλες ομάδες που έχουν
τους ίδιους στόχους με εμάς ουσιαστικά έχει εκμηδενιστεί, αφετέρου δε, το επόμενο παιχνίδι είναι στη Λιβαδειά
με αντίπαλο την τοπική και πρωτοπόρο της κατηγορίας ομάδα.
Οι έφηβοι πάντως της ομάδας μπάσκετ ξεκίνησαν με διπλό την β' φάση με νίκη μέσα στην Νέα Πέραμο με σκορ 53-63.
Μεσοβδόμαδα η ομάδα βόλλευ των γυναικών έχασε από την ομάδα του Πειραϊκού με 3-1 σετ.
Αντίθετα οι παγκορασίδες του συλλόγου πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία στη πρώτη φάση
βρίσκονται στη δεύτερη θέση.Να τονιστεί ότι μπορεί αυτή την βδομάδα το παιχνίδι με την Α.Ε. Νικαίας
να το πήραν στα χαρτιά λόγω μηδενισμού της ομάδας της Νίκαιας ,αλλά την προηγούμενη εβδομάδα
έκαναν διπλό μέσα στο Ρέντη επί του Ολυμπιακού με 0-3 σετ.
Στο μπάσκετ γυναικών φυσιολογική πρέπει να θεωρείτε η ήττα από τον πρωτοπόρο Φάρο με σκορ 70-57.
Ευχόμαστε το άλλο σαββατοκύριακο να μας βρει με καλύτερα αποτελέσματα.

ΑΒ

Το δεντρο που πληγωναμε....

Καιρος να κανουμε μια ακομα αποτιμηση μιας ψηφοφοριας. Μια απο τις σημαντικοτερες κατα την προσωπικη μου αποψη. Αν και κατα ποσο κρινεται αναγκαια μια γενικη ανοιχτη Πανπροοδευτικανικη συνελευση. Καταρχην να δουμε τα αποτελεσματα

Ξεκινοντας να ευχαριστησουμε για την συμμετοχη τους του 73  ανθρωπους που ψηφισαν.
49 απο αυτους (ποσοστο 67%) εκριναν απολυτα απαραιτητη την συνελευση. Αλλοι 12 (ποσοστο 16%) απλα χρησιμη. Αρα θετικες ψηφοι 61 και ποσοστο 83%!!!!! Με διαφορα απο τις αρνητικες που εχουν 8 και ποσοστο 10%. Και τελος ενα ποσοστο 5% και 4 ψηφοι που δεν απαντησαν.
Τι καταλαβενουμε απο αυτο αδερφια?. Πολλα. Το αποτελεσμα οχι απλα δικαιωνει τον αγωνα του μπλογκ προς την συγκεκριμενη πρωτοβουλια και πορεια αλλα δειχνει οτι θελουμε να παρουμε μερος στα πραγματα. Ακομα δειχνει οτι εχουμε παψει να ειμαστε θεατες και συμμετεχουμε ενεργα. Οχι μονο μεσα απο δω αλλα και εξω.Στο δρομο στην κερκιδα. Οι 73 ανθρωποι που ψηφισαν, δεν ειναι μονοι. Εχουν φιλους και συγγενεις. Παιδια, οικογενειες που μπορουν να επηρεαστουν. Αρα μιλαμε για τουλαχιστον 3πλασιο νουμερο. Μεσα απο αυτους μπορουμε να βρουμε ατομα που θελουν και μπορουν να ασχοληθουν με την ομαδα της καρδιας μας. Μπορει μεσα σε αυτους να βρισκεται το νεο ΔΣ. Αυτοι οι ανθρωποι που παραγκωνιστηκαν μεσα στα χρονια. Αυτοι που για καποιους ειναι το περιθωριο. "Δεν ξερετε εσεις'', ετσι δεν μας ελεγαν για χρονια. Οι οπαδοι και οι φιλαθλοι ειναι για να κανουν τον κινεζο και να πληρωνουν εισητηρια. Δεν μας τα ελεγαν καλα. Εμεις και σεις βγηκαμε μπροστα και σωσαμε το σωματειο. Εμεις και σεις δειχνουμε οτι τα θελουμε ολα. Και τα θελουμε τωρα.
Τι αλλο βλεπουμε.?? Βλεπουμε οτι σε αντιθεση με καποιους που γυρνοβολανε στα καφενεια και στα cafe της πολης μας, εμεις μιλαμε εχουμε γνωμη και την μοιραζομαστε με ολους. Και οχι μονο μεσα στα πηγαδακια μας. Δεν ειμαστε αυλικοι κανενος και το δειχνουμε. Ειμαστε μπροσταρηδες, και οχι τροχοπεδη για το σωματειο. Θελουμε λυσεις αλλα εχουμε και προτασεις. Δεν ζηταμε λαγους με πετραχηλια. Και οταν φτασει ο λογος σε μας δεν πεταμε το μπαλακι.
Μεσα απο συλλογικες διαδικασιες και ανταλαγη αποψεων θα βρεθει η λυση. Αυτο που ποθεις, θελει παθος. Θελει αγαπη και μερακι. Οχι απαραιτητα πολεμο.
Ο τιτλος του αρθου μας παραπεμπει σε ενα φανταστικο εργο του Ελληνικου σινεμα.

Μια  συντομη αναφορα για να εξηγησουμε.....

Το δένδρο που πληγώναμε
Παραγωγός: Δήμος Αβδελιώτης
Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώτης
Σενάριο: Δήμος Αβδελιώτης
Φωτογραφία: Φίλιππος Κουτσαφτής
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Σκηνικά/Κοστούμια: Μαρία Αβδελιώτη
Μοντάζ: Κώστας Φούντας Ηχοληψία: Ντίνος Κίττου
Ηθοποιοί: Γιάννης Αβδελιώτης, Νίκος Μειωτέρης, Μαρίνα Δεληβοριά, Τάκης Αγορής, Δήμος Αβδελιώτης
Διάρκεια: 75' 

Βρισκόμαστε στη Χίο γύρω στο 1960, λίγες μέρες πριν κλείσει το σχολείο. Δυο μικροί φίλοι χαλάνε τη φιλία τους χωρίς να το θέλουν, από μια άτυχη στιγμή. Συναντιούνται πάλι στη μέση του καλοκαιριού και ζούνε το δικό τους καλοκαίρι. Όμως το φθινόπωρο έρχεται γρήγορα χωρίς να το καταλάβουν. 

Το δέντρο που πληγώναμε, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Δήμου Αβδελιώδη, μοιράστηκε στο Φεστιβάλ τις εντυπώσεις με τη Φωτογραφία του Παπατάκη. Η  προκριματική Επιτροπή  φρόντισε να την στείλει στο Πληροφοριακό Τμήμα, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία του μύθου που ερχόταν. Tο φεστιβαλικό κοινό, με τους κριτικούς μαζί, μολυσμένο από τη γεροντική αρρώστια που μετέδιδε η θεματική και δύσκαμπτη φόρμα του άλλοτε ΝΕΚ, αναζήτησε ένα είδωλο πέρα από την κλειστοφοβία και τις νευρώσεις της πόλης, πέρα από την ιστορική ρητορεία, από τα μπερδεμένα νοήματα, από το τράβελινγκ που γινόταν αυτοσκοπός· αναζήτησε έναν  καθρέφτη στο φως της αθωότητας, της απλότητας, που να φέρνει στη σκοτεινή αίθουσα την αίσθηση της φύσης, να ξυπνάει τον παλιμπαιδισμό, να μεταφέρει αβίαστα στη μακάρια εποχή, σ' αυτήν όπου ζωή και παιχνίδι ήταν  ένα. Και ήρθε ένα πρωτόλειο, με πλήθος τεχνικές αδυναμίες, να σταθεί απέναντι σ' αυτό το κενό και να κερδίσει το κοινό του, να δημιουργήσει πιστούς. Όταν η ταινία βγήκε στις  κινηματογραφικές αίθουσες, η Μαρία Παπαδοπούλου  αποφάνθηκε αφοριστικά: Μην τη χάσετε. Δεν επιτρέπεται. Bρισκόμαστε στη Χίο του 1960, πέραν του Καλού και του Κακού, στον κόσμο της παιδικής μας ηλικίας, στον κόσμο του Μύξα και της παρέας του· στον κόσμο  που όλοι ζήσαμε, τον θυμόμαστε, ενώ μας πληγώνει η αίσθηση της χαμένης για πάντα παιδικής μας ηλικίας. O Αβδελιώδης δε σχολίασε, παρά τους κάποιους συμβολισμούς του· δεν έκρινε. Σχεδόν ντοκιμαντερίστικα  κινηματογράφησε τις παιδικές μας μνήμες, με αυθεντικότητα που σε κερδίζει, κατέγραψε ήθη και έθιμα. Μια αίσθηση είναι όλα: οι γάτες που σέρναμε παιδιά, οι σκύλοι που  κυνηγούσαμε, τα φρούτα που κλέβαμε, το  Καλοκαίρι που ερχόταν και έφευγε, ο μαυροπίνακας, ο δάσκαλος, ο  αγροφύλακας, η σοδειά. Επιπλέον, στη Χίο υπάρχει η σοδειά του  μαστιχόδεντρου, του δέντρου που πληγώνεται και δακρύζει (κέντος) για να αποδώσει τους καρπούς του· κι  ακόμα, η θάλασσα: η θάλασσα των παιδικών μας χρόνων, όποια και όπως και αν ήταν αυτή. Η παιδική φαντασία την έβλεπε σαν «στοιχείο αλλόκοτο» και την βλέπει έτσι. Με αυτήν τη  λογική Το δέντρο που πληγώναμε είναι  ταινία διαχρονική, ταινία που σε  παίρνει μαζί της στο γλυκό παρελθόν, αν ποτέ υπήρξες παιδί και αν δεν εγκατέλειψες κάπου στο διάβα του βίου σου εκείνα τα βιώματα.

Από το βιβλίο του Γιάννη Σολδάτου: Ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου, εκδ. Αιγόκερως, Αθήνα , 1990

Το δεντρο ειναι η Προο μας αδερφια. Το πληγωσαμε αρκετα. Δεν εχει να βγαλει αλλο για πληρωσει τους εργολαβους που ηρθαν να βγαλουν. Πρεπει να ποτισουμε το δεντρο. Οι αγροτες εχουν μια λεξη. Αγραναπαυση. Η αναπαυση του αγρου. Ας δουλεψουμε και μεις για την Προο. Αυτη μας εδωσε πολλα. Χαρες, λυπες, συγκινησεις, παιδικες σχεδον μνημες που γεμιζουν το μυαλο μας. Γιαυτο παλευουμε ακομα. Για να κερδισουμε το ηθος. Την περηφανια. Την χαρα. Τα παιδια εχουν ακομα κατι που λεγεται ανιδιοτελεια. Δινουν χωρις να ζητουν...και μολις παρουν ζητανε πολλα ευχαριστω. Ας γινουμε τα παιδια της ταινιας. Να παιξουμε στο καλο αγωνα της Προο. Αυτο θα λεμε στα παιδια μας αυριο. Οτι αφησαμε ακαιρεα πισω μας ....την χαρα της Κυριακης. Την μπαλα, την παρεα του γηπεδου.

Καπου λεει ''αν ποτέ υπήρξες παιδί και αν δεν εγκατέλειψες κάπου στο διάβα του βίου σου εκείνα τα βιώματα.''' .Δεν εγκαταλειψαμε ποτε την Προο. Ητε ειμαστε στο γηπεδο ητε οχι. Το ξερω το νιωθω το ζω. 

Χαλασαμε μια φιλια. Εχουμε χρονο για συγνωμες. Και οι οπαδοι θυμουνται, αλλα συνχωρουν.....

Δεν ειναι αργα αδερφια.....

2/16/2009

Ρεπορταζ απο Βρονταδο

16/02/2009

Έμεινε «ζωντανή» η Α.Ε. Χίου/Βροντάδου στο κυνήγι της παραμονής
1-1 ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

Ο Κεπούτο κατάφερε και πάλι να σκοράρει, όπως και στο παιχνίδι του Κυπέλλου την περασμένη Τετάρτη με τον Βαρβασιακό.

Την ώρα που οι ομάδες που μάχονται για την παραμονή (όπως και η Α.Ε. Χίου/Βροντάδου) γνώριζαν ήττες, το Μοσχάτο με 6-1 από τον Αχαρναϊκό και η Α.Ε. Περάματος με 1-0 από τη Μαρκό, το συγκρότημα του Αχιλλέα Πασβάντη έφερνε ισοπαλία 1-1 με την Προοδευτική στο Δημοτικό Στάδιο Χίου. Διατηρεί τις ελπίδες για παραμονή, καθοριστικό θα είναι το παιχνίδι το Σάββατο με τη Μαρκό, εκτός έδρας.
Ισόπαλη με σκορ 1 – 1 αναδείχθηκε η Α.Ε. Χίου Βροντάδου στο παιχνίδι της με την Προοδευτική, το μεσημέρι της Κυριακής στο Δημοτικό στάδιο Χίου.
Σ’ ένα δύσκολο ματς η χιώτικη ομάδα έπαιξε, πάλεψε και έδειξε ότι και να μη σωθεί θα πάει με αξιοπρέπεια ως το τέλος.
Έχασε πολλές ευκαιρίες μα στο 33’, από κοντά, σε στιγμή που υπήρχε τρικυμία στην άμυνα και η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, δέχθηκε γκολ από τον Τσιώλη.
Στο β’ μέρος και με τις γρήγορες αλλαγές που έκανε ο Αχ. Πασβάντης η ομάδα της Χίου πήρε πνοή και στο 83’ ισοφάρισε σε 1 – 1.
Σε γενικές γραμμές ήμασταν καλοί, οι παίκτες προσπάθησαν και βοήθησαν με το παραπάνω την ομάδα.
Η Προοδευτική έμεινε πίσω, περίμενε να δει τι θα κάνει η Χίος και προσπάθησε να επιτεθεί με τους καλούς επιθετικούς και χαφ, αλλά χωρίς διάθεση να ρισκάρει. Συνέχισε μετά το 1- 0 αυτή την τακτική που θα αποδεικνυόταν σωστή αν δεν ισοφάριζε ο Κεπούτο. Μετά το 1 – 1 και για 10 λεπτά περίπου μέχρι τη λήξη το παιχνίδι έγινε ροκ, αφού και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να σκοράρουν. Το τελικό σκορ δείχνει δίκαιο αν και η παρουσία της Α.Ε. Χ/Β στο β’ ημίχρονο ήταν για κάτι παραπάνω.
Ο κόσμος πάλι δεν ήταν αρκετός. Μία από τα ίδια ξανά. Το ματς ήταν σε καλή ώρα, 3 το μεσημέρι, αλλά βέβαια είχε κρύο και ψιλόβροχο.
Η Α.Ε. Χ/Β έπαιξε σωστά και ψυχωμένα. Φάνηκε πάλι το πρόβλημά της στο σκοράρισμα. Ο Πασβάντης χρησιμοποίησε όλους τους επιθετικούς που είχε, δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα.
Τα χαφ πήγαν καλά όπως και η άμυνα και ο γκολκίπερ.
Η Προοδευτική δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι της. Βασικά ατού της όπως ο Λαζάρου και ο Παντελίδης δεν πήγαν καλά και μοιραία έμεινε στο 1 γκολ.
Έχει κάποιους καλούς παίκτες αλλά έχουμε δει ακόμα και φέτος καλύτερες ομάδες. Άλλωστε το ότι έφυγε με 2 ισοπαλίες από τη Χίο η ιστορική ομάδα του Κορυδαλλού δεν είναι τυχαίο.
Σ. ΠΙΚΟΥΝΗΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αχιλλέας Πασβάντης (προπονητής Α.Ε. Χ/Β)
«Το παιχνίδι κρίθηκε στο α’ ημίχρονο που ήμασταν πολύ χαλαροί, με ένα λάθος, χωρίς να κάνει τίποτα η Προοδευτική – μια μεγάλη ομάδα - προηγήθηκε και μετά στο β’ ημίχρονο ξυπνήσαμε, ισορροπήσαμε το παιχνίδι και το τελευταίο μισάωρο κυριαρχούσαμε στον αγώνα αλλά βάλαμε ένα γκολ. Έχουμε πρόβλημα στο σκοράρισμα. Εμείς πρέπει να προσέχουμε να μην τρώμε γκολ γιατί πολύ δύσκολα σκοράρουμε. Οι αλλαγές πρέπει να πιάνουν όταν μπαίνουν στο παιχνίδι. Ένας προπονητής όταν κάθεται στον πάγκο ψάχνεται γιατί η ομάδα δεν πάει καλά. Είχαμε κάποια προβλήματα στο κέντρο, δεν πιέζαμε, δεν παίρναμε πρώτη μπαλιά και χάναμε προσωπικές μονομαχίες. Γι’ αυτό έφερα μπροστά τον Φρατζή (Κουτελάκη) για να δυναμώσω το κέντρο. Στα δεξιά ήταν ο μικρός Χριστοφάκης, είχε κάποιο πρόβλημα, δεν ήταν σε καλή μέρα, μπήκε μέσα ο Ευθυμίου μετά από πολύ καιρό, άρχισε να δουλεύει και η δεξιά πλευρά όπως δούλευε και η αριστερή με τον Τάσο (Παρμακλή) και πλαγιοκοπούσε και από τις δύο πλευρές. Έχουμε πρόβλημα στο σκοράρισμα, δεν πρέπει να τρώμε γκολ ώστε να μπορούμε να νικάμε με 1 – 0. Με την εικόνα του α’ ημιχρόνου είμαι ευχαριστημένος από την ισοπαλία. Η εικόνα του β’ μέρους και ικανοποιητική ήταν και μας δίνει ελπίδες για καλύτερη παρουσία. Δεν ήρθε κόσμος πάλι και το γήπεδο της Χίου δεν έκανε ούτε καλό ούτε και κακό στην ομάδα.

Μιχάλης Χατζηγεωργαλής (ποδοσφ., αρχηγός Προοδευτικής)
«Η Χίος ήθελε πολύ το παιχνίδι, οι διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων είναι μικρές. Το ματς αυτό όπως και τα περισσότερα στην κατηγορία κρίθηκαν στη δύναμη. Η φιλοξενία ήταν άψογη και δεν έχουμε κανένα παράπονο. Επίσης δεν υπάρχουν παράπονα από τη διαιτησία, εμείς περιμέναμε την επιθετικότητα της Χίου για να δούμε πώς θα αντιδράσουμε, δεν πήγαμε καλά. Παλέψαμε για να τερματίσουμε ψηλά στη βαθμολογία, καλή συνέχεια στην Α.Ε. Χίου Βροντάδου.»

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

4’ η σέντρα του Χριστοφάκη από δεξιά σταμάτησε στον γκολκίπερ Θωμόπουλο.
23’ εκτέλεση φάουλ του Τσιώλη από το ύψος της περιοχής ανάγκασε τον Σάλβια σε εκπληκτική απόκρουση.
24’ σέντρα από τον Παρμακλή από αριστερά πρόλαβε και μάζεψε πάνω από τα κεφάλια των επιθετικών ο Θωμόπουλος.
30’ σουτ του Τσιώλη από το ύψος της περιοχής απέκρουσε ο Σάλβια.
33’ σύγχυση στην περιοχή της Α.Ε. Χίου Βροντάδου. Η μπάλα δεν έφευγε με τίποτα από την περιοχή και στο τέλος με κεφαλιά από κοντά ο Τσιώλης έβαλε την Προοδευτική στη θέση του οδηγού.
35’ σουτ του Χατζηγεωργαλή κατέληξε στα χέρια του Σάλβια.
39’ επικίνδυνο μακρινό σουτ του Μελέκου κόντραρε στα πόδια των αμυντικών και πέρασε κόρνερ.
41’ νέο σουτ έξω από την περιοχή πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Θωμόπουλου.
53’ ο Καραχαλίδης με κεφαλιά τροφοδότησε τον Κεπούτο, το σουτ όμως ήταν αδύναμο και κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
59’ η κεφαλιά του Κουβάτσου μετά από εκτέλεση κόρνερ πέρασε πολύ άουτ.
73’ ο Ευθυμίου από δεξιά ελίχθηκε ωραία, σέντραρε αλλά η κεφαλιά που έπιασε ο Πουλιός πέρασε άουτ.
79’ η κεφαλιά του Διαμαντάκη από κοντά πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
83’ από εκτέλεση κόρνερ του Παρμακλή προκλήθηκε σύγχυση στην περιοχή της Προοδευτικής και εκεί με κοντινή κεφαλιά ο Κεπούτο ισοφάρισε σε 1 – 1.
84’ νέα σέντρα από τον Ευθυμίου, πάλι από δεξιά, πετάχτηκε όμως ο Βογιατζής και έκοψε με κεφαλιά σώζοντας την ομάδα του.
Καλή η διαιτησία των κ.κ. Παπάζογλου, Καλαβρία και Σαλιάρη του Συνδέσμου Αν. Αττικής.
Α.Ε. ΧΙΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ: Σάλβια, Χωρεψιμάς, Τσαφάρας, Κουτελάκης, Λουλούδας, Μελέκος, Χριστοφάκης (55’ Πουλιός), Παραδείσης (61’ Λάγαρης), Καραχαλίδης (68’ Ευθυμίου), Παρμακλής, Κεπούτο.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Θωμόπουλος, Βογιατζής, Δρούζας, Βασιλείου, Μπαλής, Παντελίδης (87’ Θέος), Μαλισιώβας (68’ Πέρος), Λαζάρου, Κουβάτσος, Τσιώλης, Χατζηγεωργαλής (78’ Διαμαντάκης).

Κριτική παικτών

Σάλβια: Εξαιρετικός όπως πάντα, είχε σωρεία αποκρούσεων και αποτελεσματικών επεμβάσεων. Στο γκολ που δέχτηκε δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, αφού είχε κάνει αποκρούσεις στη συγκεκριμένη φάση. Ο Άλντο καλυτερεύει συνέχεια και είναι νέος σε ηλικία.
Χωρεψιμάς: Ώριμος και πληθωρικός στο παιχνίδι του. Κράτησε τη θέση του και βοήθησε επιθετικά είτε με πάσες, είτε με σέντρες. Είχε μεγάλη ψυχραιμία και πήγε καλύτερα από προηγούμενα ματς.
Τσαφάρας: Καλός αμυντικά προσπάθησε και επιθετικά. Συνεργάστηκε άψογα με τον Παρμακλή και η πλευρά του η αριστερή ήταν αυτή που δούλεψε επιθετικά σ’ όλο το ματς.
Κουτελάκης: Καλός και σταθερός αμυντικά στο πρώτο μέρος. Το τελευταίο ημίωρο προωθήθηκε για να βοηθήσει με το ύψος και τη δύναμή του.
Λουλούδας: Ξανά καλός αμυντικά, απροσπέλαστος, προσπάθησε με πάσες να βοηθήσει την ανάπτυξη. Είναι εγγύηση για την άμυνά μας.
Μελέκος: Αγωνίστηκε στο χώρο του κέντρου και ήταν καλός.
Έκοψε, πάσαρε, δοκίμασε να σουτάρει. Πιο ανεβασμένος από άλλα παιχνίδια.
Χριστοφάκης: Ξεκίνησε εντυπωσιακά, όμως στη συνέχεια χάθηκε. Ο μικρός έχει ταλέντο και ταχύτητα και μπορεί να προσφέρει περισσότερα.
Πουλιός: Μπήκε σαν αλλαγή προσπαθώντας να απειλήσει από θέση κεντρικού επιθετικού. Πήρε κεφαλιές αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Έχει πάντως θετικό πρόσημο στην παρουσία του.
Παραδείσης: Έδωσε μάχες, πάλεψε, έκοψε, πάσαρε, σούταρε. Η αλλαγή του ήταν κυρίως για λόγους τακτικής.
Λάγαρης: Μπήκε στο 61’, πέρασε σέντερ μπακ για να προωθηθεί ο Κουτελάκης. Ήταν καλός και στο 87’ έσωσε την ομάδα όταν πρόλαβε και έκοψε την επέλαση του Τσιώλη.
Καραχαλίδης: Αναλώθηκε σε κεφαλιές προσπαθώντας να παίξει ως σέντερ φορ πλάτη. Δεν πέτυχε κάτι παρά τη διάθεση που έδειξε.
Ευθυμίου: Μπήκε στο 68’, μετά από μεγάλο διάστημα αποχής. Με τις κοφτές του τρίπλες και τις φαρμακερές του σέντρες από δεξιά ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων. Όταν μπήκε δούλεψε άριστα και η δεξιά πτέρυγα.
Παρμακλής: Πολύ καλός και πάλι. Κινήθηκε αριστερά και βοήθησε την ανάπτυξη της ομάδας του. Είχε καλά στημένα.
Κεπούτο: Ξεκίνησε σαν επιθετικός πρώτη φορά, στηριζόμενος στην ταχύτητά του και τη μαχητικότητά του. Δεν έκανε περίτεχνες φαντεζί ενέργειες αλλά ήταν καλός και σκόραρε.
Από την Προοδευτική ξεχώρισαν οι Βασιλείου, Τσιώλης και Χατζηγεωργαλής.

http://www.alithia.gr/newspaper/2009/

Μορφωτικος Συλλογος??

Γράφουμε αδέρφια εδώ και μέρες για την πρόθεση μας να ξαναστήσουμε το μορφωτικό σύλλογο των Προοδευτικάνων και θα ήταν αδιανόητο (για μας) να μην ακούσουμε και την δική σας γνώμη γύρω από μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία.
Απο σήμερα λοιπόν θα βρίσκεται στην διαθεσή σας μια ακόμη ψηφοφορία με τέσσερα πεδία ερωτήσεων.
Για την Προοδευτική του 21ου αιώνα η επανύδριση του μορφωτικού της τμήματος Προοδευτικής κρίνεται;
Αναγκαία
Όχι και τόσο σημαντική
Χωρίς νόημα
Διαφωνώ
Επειδή οι ιδέες είναι σαν το κρασί, (θέλουν ζύμωση και κατάλληλες συνθήκες για να ωριμάσουν) περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την δική σας γνώμη. (Δ.Β.)

2/15/2009

Γυριζουμε με το Χ... Αητητος μεχρι τωρα ο Πυρενης!!

Βαθμολογία
Θέση Ομάδα Αγ Βαθμοί Σύνολο Εντός Εκτός
N-I-H Γκολ N-I-H Γκολ N-I-H Γκολ
1
Σαρωνικός Αίγινας
17
47
15-2-0
33-9
9-0-0
18-4
6-2-0
15-5
2
Αήττητος Σπάτων
17
40
12-4-1
30-7
4-3-1
13-5
8-1-0
17-2
3
Αχαρναϊκός
17
36
11-3-3
31-16
6-2-1
20-9
5-1-2
11-7
4
Αμφιάλη
18
32
9-5-4
24-14
5-3-1
17-8
4-2-3
7-6
5
Ολυμπιακός Λαυρίου
18
32
10-2-6
25-15
6-1-2
15-3
4-1-4
10-12
6
Προοδευτική Νεολαία
18
32
9-5-4
30-22
6-2-1
17-8
3-3-3
13-14
7
Αφάντου ΑΕΡ
18
29
9-2-7
35-28
6-0-3
23-12
3-2-4
12-16
8
Μαρκό
17
26
7-5-5
19-16
6-0-2
11-5
1-5-3
8-11
9
Κερατσίνι
18
23
7-2-9
20-23
5-1-2
14-8
2-1-7
6-15
10
Περάματος Α.Ε.
18
17
4-5-9
14-19
2-3-3
5-5
2-2-6
9-14
11
Μοσχάτο
17
17
5-2-10
15-24
3-1-4
9-7
2-1-6
6-17
12
Περαμαϊκός
18
13
3-4-11
19-32
2-2-5
10-14
1-2-6
9-18
13
Α.Ε. Χίου-Βροντάδου
17
12
2-6-9
9-25
1-5-3
5-10
1-1-6
4-15
14
Διαγόρας Βατίου
18
10
2-4-12
10-30
2-2-6
6-11
0-2-6
4-19
15
Ομηρος Καλλιμασιας
18
4
1-1-16
11-45
0-1-9
8-25
1-0-7
3-20
Αποτελέσματα Επόμενοι αγώνες
Περαμαϊκός-Ομηρος Καλλιμασιας
3-0
Αχαρναϊκός-Μοσχάτο
6-1
Διαγόρας Βατίου-Αμφιάλη
0-1
Κερατσίνι-Αφάντου ΑΕΡ
3-1
Μαρκό-Περάματος Α.Ε.
1-0
Ολυμπιακός Λαυρίου-Αήττητος Σπάτων
0-1
Α.Ε. Χίου-Βροντάδου-Προοδευτική Νεολαία
1-1
22/02
15:00
Αήττητος Σπάτων-Αχαρναϊκός
22/02
15:00
Αμφιάλη-Κερατσίνι
22/02
15:00
Αφάντου ΑΕΡ-Α.Ε. Χίου-Βροντάδου
22/02
15:00
Μοσχάτο-Σαρωνικός Αίγινας
22/02
15:00
Ομηρος Καλλιμασιας-Διαγόρας Βατίου
22/02
15:00
Περαμαϊκός-Ολυμπιακός Λαυρίου
22/02
15:00
Προοδευτική Νεολαία-Περάματος Α.Ε.

Μπασκετ Ανδρων 18 αγωνιστικη

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα παρέμειναν Ιεράπετρα και Λιβαδειά που επικράτησαν -έστω και δύσκολα- των αντιπάλων τους στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Το συγκρότημα του Γιώργου Μακράκη κατάφερε να επικρατήσει στο ντέρμπι της Κρήτης του ΠΑΟ Δειλινών με 69-57, ενώ η ομάδα της Λιβαδειάς δυσκολεύτηκε πολύ περισσότερο απέναντι στον Ιπποκράτη Κω, αλλά κατάφερε στο τελευταίο δεκάλεπτο να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα και πήρε τους δύο βαθμούς με 95-90.

Τα αποτελέσματα:
Ιπποκράτης Κω - Λιβαδειά 90-95
Προοδευτική - Ψυχικό 59-68
Πανελευσινιακός - Ιωνικός Ν. 79-63
Ιεράπετρα - ΠΑΟ Δειλινών 69-57
Ιωνικός Ν.Φ. - Φιλαθλητικός 74-66
Ζωγράφου - Κηφισιά 72-69
Κρόνος Αγ. Δημ. - Μίλωνας 60-59

Ιπποκράτης - Λιβαδειά 90-95
Διαιτητές:
Θεοδωρόπουλος Ρ. - Αποστολίδης Β.
Τα δεκάλεπτα: 19-21, 47-45, 73-69, 90-95.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (Κανενόπουλος): Ντούρβας 17 (3), Γκοράτζας 10 (1),  Χρύσης 3, Τσιούντος 29 (4), Γούναρης, Ορνιθόπουλος 23, Λουγιάκης 8.
ΛΙΒΑΔΕΙΑ (Τσιαούσης) Δελέγκος 8 (1), Ρουμελιώτης 9 (1), Ταμπίτσικας 2, Ξενάκης 21 (1), Τερμαντζίδης, Τέιλορ 10, Ψάλτου Μίλαν 13 (2), Ψάλτου Μάρκο 21 (1), Παπαδάκης 11.

Ιεράπετρα - ΠΑΟ Δειλινών 69-57
Διαιτητές:
Αντερριώτης - Πιτσίλκας Μ.
Τα δεκάλεπτα: 19-18, 38-32, 52-46, 69-57.
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (Μακράκης): Βασιλειάδης, Κολοβός, Παπαδημητρίου 4, Μιχαηλίδης 7 (1), Ματζαράκης 2, Μάτος 12 (1), Τσώλης 19 (1), Μυστηλιάδης 3 (1), Χριστόδουλος 11, Καραλής 11 (3).
ΠΑΟ ΔΕΙΛΙΝΩΝ (Κόκκινος - Κατσούνης): Βέλιος 12 (2), Καραλής 13 (3), Βογιατζής 8, Μαυρίδης 11(1), Ζήσιος 1, Κουλουριώτης 4, Γότσος 8 (1), Κοτρώτσιος 2.

Ιωνικός Ν.Φ. - Φιλαθλητικός 74-66
Διαιτητές:
Ντάβαρης - Αντωνόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 27-17, 39-28, 59-45, 74-66.
ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. (Μπιτζάνης): Λυμπερόπουλος 3 (1), Μπαλαμπάνης 9 (1), Κατσούλας 10 (1), Κουκλάκης 6 (2), Κόλλιας, Αγαπιάδης 10 (1), Νταφόπουλος , Μαυραγάνης 31 (4), Στράγκας 5.
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Δανιήλ): Γκίκας, Θάνος 22 (1), Μακρής 9 (1), Γκαϊντάσοβ 6 (1), Παρασκευόπουλος 5 (1), Ναθαναϊλίδης 3, Τσιουμπρής 16 (2), Ντιφαντής 5.

Προοδευτική - Ψυχικό 59-68
Διαιτητές:
Τεφτίκης - Κανακάρης.
Τα δεκάλεπτα: 11-14, 23-24, 41-47, 59-68.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Καλογήρου): Βαμβακάρης 1, Βαρυπάτης, Δρακόπουλος 15 (2), Ζάτας 3 (1), Καραμπάτσος, Λουμιώτης 2, Μητρόπουλος 16 (3), Σταμάτης 9, Τσιρογιάννης 13 (3).
ΨΥΧΙΚΟ (Ρεμεντέλας): Αχής 4, Κακκαβάς 14, Φίλιος, Αρσένης 11 (1), Αποσκίτης 14 (1), Στεργάκης 4, Μπούχερτ 5, Υφαντής 16 (2), Παπαδογιαννάκης, Χιώλος.

Κρόνος Αγ. Δημ. - Μίλωνας 60-59
Διαιτητές:
Παπαγιαννόπουλος Λ. - Τσουραπάς.
Τα δεκάλεπτα: 16-12, 34-28, 43-42, 60-59.
ΚΡΟΝΟΣ (Χρυσόγελος - Παρασκευόπουλος): Χριστοφάκης 3, Στραγανιώτης 16 (2), Αντωνόπουλος 8 (2), Σπανός 3 (1), Λοΐζος , Παπαδάκης 8, Παγώνης 7 (1), Καλφόπουλος, Λίτσιος, Κωνσταντακόπουλος 6 (1), Καραπλής 5 (1), Ξυρογιάννης 4.
ΜΙΛΩΝΑΣ (Παππάς): Ρουσσόπουλος 6, Καλοβύρνας 3, Παπαδάκης 11 (2), Γεωργοπαπαδάκος 9, Μπίκας 5 (1), Ευαγγελίτσης 16 (17 ριμπ.), Σταθόπουλος 2, Μπένος 5, Ντόκος 2.

Πανελευσινιακός - Ιωνικός Ν. 79-63
Διαιτητές:
Μανδρέκας – Μπούκας.
Τα δεκάλεπτα: 19-21, 36-39, 61-50, 79-63.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Αβραμίδης Δ. 15 (1), Βεντούρης 5 (1), Ταταρούνης, Αβραμίδης Γ., Αντωνίου 3 (1), Τύρλας 8 (2), Διολέτης 8 (2), Καραχάλιος, Μπαρμπαρής 3, Κορρές 9, Θέος 10, Μπαλάφας 18 (3).
ΙΩΝΙΚΟΣ Ν. (Ταυρόπουλος): Αγγελόπουλος 9,  Γιαπκιάδης 9 (1), Καββαδάς 19 (1), Πρινέας 2, Ζέρβας, Κουκουνιάς 4, Κουρής 14 (4), Λουκάκης 6, Μητσόπουλος, Μιχαλόπουλος.

Ζωγράφου - Κηφισιά 72-69
Διαιτητές:
Καραβίτης – Γολεγού.
Τα δεκάλεπτα: 11-17, 16-20, 18-16, 72-69.
ΖΩΓΡΑΦΟΥ (Τσιούμας - Τσίκος): Ψυχογιόπουλος 10 (2), Μπουραζάνης 7, Καλογερόπουλος 14 (1), Μητσιούλης, Αλιτζόγλου 17 (2) Φοσσές 7 (1), Κοντόπουλος 6, Δομβρογιάννης, Αργυροπουλος 11 (2).
ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Ψωμαδέρης 6 (1), Λαγοπόδης 1, Κούτουλας 5 (1), Παπαδόπουλος 15 (3), Καρατζάς 14 (1), Κοτίνης, Δέδες 10 (2), Σπανός 2, Διαμαντόπουλος, Ντεφούδης 13, Φραττας 3 (1), Απέργης.

Βαθμολογία (μετά από 18 αγώνες): Πανελευσινιακός 32, Ιεράπετρα 32, Λιβαδειά 32, Κρόνος Αγ. Δημ. 30, Ψυχικό 30, Κηφισιά 29, Μίλωνας 28, Προοδευτική 26, Ιωνικός Ν. Φιλ. 26, Ιωνικός Ν. 25, ΠΑΟ Δειλινών 24, Ιπποκράτης 22, Ζωγράφου 22, Φιλαθλητικός 20.

Επόμενη αγωνιστική (22/02, 19η): Λιβαδειά - Προοδευτική, Ψυχικό - Πανελευσινιακός, Ιωνικός Ν. - Ιεράπετρα, ΠΑΟ Δειλινών - Ιωνικός Ν. Φιλ., Κηφισιά - Φιλαθλητικός, Μίλωνας - Ιπποκράτης Κω, Ζωγράφου - Κρόνος Αγ. Δημ.

ΜΑΡΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ … ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΞΑΚΟΥΣΤΗ … ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΕΤΡΑΣ.

Ενώ η ψηφοφορία για την μετονομασία ή όχι του Ε.Α.Κ. Κορυδαλλού σε Μάρκος Βαμβακάρης συνεχίζεται, μάθαμε από πολύ έγκυρη πηγή πως η Ε.Π.Σ.Π. προγραμματίζει για το προσεχές διάστημα μια μεγάλη εκδήλωση τιμής για τον ‘’πατριάρχη’’ της λαϊκής μας μουσικής.
Κι όταν σκέφτομαι πως αν ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός Πειραιάς τιμάει (και καλά κάνει) το Μάρκο, είναι δυνατόν να μείνουμε απ’ έξω εμείς, που στο κάτω κάτω της γραφής, δικαιούμαστε να τον νοιώθουμε και πιο δικό μας, καθώς όπως έχουμε πει ο ίδιος και πολλοί από την οικογένεια του έζησαν και ζουν ακόμα στον Κορυδαλλό.
Μέχρι ν’ αναστηθεί 83 χρόνια μετά το μορφωτικό κομμάτι της Προοδευτικής στα πόδια του, οπότε θ’ αρχίσουμε να κάνουμε και πιο πρακτικά πράγματα να πούμε πως ο Μάρκος δεν είναι η μόνη μουσική φυσιογνωμία που σχετίζεται με την γειτονιά μας.

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους

Από τις γειτονιές του Κορυδαλλού ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία ο ‘’άρχοντας’’ του λαϊκού μας τραγουδιού Τόλης Βοσκόπουλος.


Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
Δικός μας κι ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές του κλασσικού λαϊκού ρεπερτορίου ο πραγματικά διαχρονικός Γιάννης Ντουνιάς, (ο ανεψιός του έπαιξε μπάσκετ στην Προοδευτική)


Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΠροβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΣτα τμήματα υποδομής της Προοδευτικής έχουν παίξει μπάλα όχι μόνο ο Λευτέρης Πανταζής που τον θυμάμαι στην ηλικιακή κατάσταση της φωτογραφίας να έρχεται να παρακολουθεί παιχνίδια της ομάδας μας, αλλά και ο Διονύσης Σχοινάς.
Πολλοί φίλοι αναρωτιούνται γιατί θέλουμε ν’ αναστήσουμε το μορφωτικό τμήμα της Προοδευτικής; Είναι πολύ απλό. Το απόγευμα της Παρασκευής γυρίζοντας από την δουλειά, άκουγα στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα στο δεύτερο πρόγραμμα, τη Σοφία Βώσσου, τη Λένα Αλκαίου, και το Νίκο Δημητράτο να τραγουδάνε a capella τραγούδια του Βοσκόπουλου με μόνη ουσιαστικά συνοδεία το μαγικό μπουζούκι του Καραντίνη και ταξίδευα.

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΤέτοια κι άλλα πολλά μπορούμε να κάνουμε κι εμείς αδέρφια γιατί δεν είμαστε ακριβώς αυτό που τόσο ωραία τραγουδάει στο γνωστό παραδοσιακό τραγούδι ο κλασσικός πλέον Σπύρος Ζαγοραίος (που πέρασε στα πρώτα του βήματα από την ταβέρνα του Ρουσέτου που ήταν στη γωνία Σερρών και Υψηλάντου στον Κορυδαλλό)

Άιντε, από κάτω από τα ραδίκια
άιντε, κάθονται δυο πιτσιρίκια

Άιντε, και φουμάρουνε τσιγάρο
άιντε, το να πόδι πάνω στ' άλλο

Όχι αδέρφια δεν προερχόμαστε από τα ραδίκια. Αντίθετα είμαστε φορείς (άρα οφείλουμε να μείνουμε συνεχιστές) ενός ολόκληρου πολιτισμού που εκφράζεται παντού. Στη μπάλα, το τραγούδι, τους κοινωνικούς αγώνες, την προσφυγική μας κληρονομιά, την καλώς εννοούμενη μαγκιά.

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΠροβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΠροβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΑν συνεχίσω να λέω (π.χ.) για τους Παγκανίνι του μπουζουκιού Λάκη Καρνέζη και Κώστα Παπαδόπουλο που γεννήθηκαν μεγάλωσαν και μυήθηκαν στο ‘’όργανο’’ στις γειτονιές μας κι έχουν παίξει μέχρι το οργανικό μέρος από τον παγκοσμίως πασίγνωστο Ζορμπά, ή τις περιβόητες ταβέρνες (ναούς του λαϊκού τραγουδιού) του Περιβόλα και του Κεφάλα δεν θα τελειώσουμε ποτέ.

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
Το θέμα είναι να ξεκινήσουμε να ξαναχτίζουμε το μορφωτικό μας σύλλογο ‘’πέτρα πέτρα’’ όπως τόσο ωραία τραγουδάει ο γεννημένος στην οδό Αμερικανίδων κυριών Γιώργος Νταλάρας στον κλασσικό δίσκο Μικρά Ασία, έστω και σαν ‘’φτωχή γωνιά’’ στην αρχή, για να μπορούμε αδέρφια,


‘’Κάθε’’ βράδι που ‘ρχεται
τ’ όνειρο ‘’να’’ μας παίρνει

Και πιστέψτε με αδέρφια πως αυτό είναι κάτι που και τον κόπο αξίζει και ανάγκη το έχουμε, και σ’ αυτή την κατεύθυνση χρειαζόμαστε και την δική σας γνώμη. (Δ.Β.)

Ολοι στο μπασκετ!!!

Αδέλφια καλησπέρα.
Συνχαρητήρια στο Βασίλη για το καινούργιο look που έχει πια το blog.
Ευανάγνωστο και εντυπωσιακό.
Κατ' αρχήν ευχόμαστε να συνεχιστεί το καλό σερί της ομάδας του ποδοσφαίρου στη Χίο και να γυρίσει με το διπλό.
Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το απόγευμα στης 6:00 η ομάδα μπάσκετ δίνει ένα πολύ δύσκολο αγώνα με αντίπαλο την ομάδα του Ψυχικού.
Η ομάδα ελπίζει σε βοήθεια από τον κόσμο της γιατί η συνέχεια είναι πραγματικά δύσκολη. (B.A.)

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων