Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

9/30/2009

"Μάθε μπαλίτσα..."

Προοδευτικη - ΑΕ Περάματος: 1 - 1
Στο γήπεδο κατά την αποχώρηση του κόσμου ακούστηκαν ένα σωρό απόψεις, σχόλια και κριτικές... Επειδή όμως όλοι στα λόγια είναι ειδήμονες και ξέρουν τα πάντα από προπονητική θα δανειστώ την ατάκα του Ν. Αλέφαντου ο οποίος μια δεκαετία πριν με το κλασσικό βυσσινί πουλόβερ λέει αφοπλιστικά στον δημοσιογράφο "Μάθε μπαλίτσα..."
ΔΕΝ το λέω αυτό ούτε ειρωνικά αλλά ούτε και για να υποτιμήσω κάποιον αλλά καλό θα είναι όλοι να κάνουμε υπομονή και να μην σκεφτόμαστε σενάρια καταστροφολογίας για το μέλλον της ομάδας. Μετά από μήνες ο κόσμος επέστρεψε στο γήπεδο και έτσι πρέπει να είναι κάθε Κυριακή! Δεν νοείται να επιστρέψουμε σε μαύρα παιχνίδια του παρελθόντος που είμασταν μονάχα 100 άτομα στην εξέδρα. Το παιχνίδι ήρθε ισοπαλία και πάει πέρασε. Κοιτάμε μπροστά την επόμενη αγωνιστική να εμφανιστούμε καλύτεροι με λιγότερα λάθη και να αποσπάσουμε βαθμό ή βαθμούς στην Μυτιλήνη. Και επειδή δυστυχώς όλοι έχουν την τάση να ξεχνάνε το παρελθόν και πρόπερσι μια Προοδευτική που όλοι την σχολίαζαν είχε φέρει διπλό στην Κερατέα και της είχε σπάσει το αήττητο γιατί πολύ απλά όταν αποφασίζουν οι ποδοσφαιριστές να παίξουν με πάθος δίνουν τα πάντα για την ομάδα. Όλοι θέλουμε αποτελέσματα και τα θέλουμε άμεσα. Για μένα ρεαλιστικός στόχος είναι να δέσει η ομάδα στον πρώτο γύρο και να παραμείνει σε μια απόσταση βολής μέχρι 5-8 βαθμούς από την πρώτη θέση στη χειρότερη περίπτωση και μετά να χτυπήσει τα πάντα ως ΟΜΑΔΑ που ξέρει τις δυνατότητές της και ξέρει πως να κερδίζει.

Δεν γίναμε πάλι ξαφνικά φαβορί για άνοδο μόνο με την ιστορία και το όνομά μας, πρέπει να μπούμε μέσα και να το αποδείξουμε στα ίσια και αντρίκια όπως παλιά... Πολύ εύστοχο το σχόλιο του nogater για τον πλαστικό χλοοτάπητα. Κατ' επέκταση θα φανεί στο μέλλον το πόσο επηρέασε την ομάδα η μετάβαση από τον φυσικό στον πλαστικό χλοοτάπητα και εκεί μακάρι να βγω ψεύτης αλλά θεωρώ πως όλοι θα καταριούνται την ώρα και την στιγμή που έγινε η ανακατασκευή στο "κλουβί" ... Τέλος να πω κ εγώ πολύ απλά ότι ούτε προπονητής είμαι, ούτε κανένας δημοσιογράφος που γράφει επαγγελματικά άρθρα και πληρώνομαι από κάπου αλλά θέλω να πιστεύω ότι παραμένω ένας απλός αγνός φίλαθλος που έχω σταθεί και στέκομαι ενεργά στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά τα τελευταία που βρίσκεται στη χειρότερη καμπή της ιστορίας της. Όταν ξεκίνησα να γράφω μετά από κάθε παιχνίδι το είχα αιτιολογήσει ότι το κάνω γιατί το ΓΟΥΣΤΑΡΩ και γιατί στην κατηγορία που είμαστε καμιά φυλλάδα δεν αφιερώνει ένα άρθρο για τους αγώνες μας. Τώρα μετά από 3 χρόνια έχει σωθεί έστω ένα μικρό αρχείο από αυτά τα παιχνίδια όσο ασήμαντα και αν είναι για κάποιους με μέτρο σύγκρισης το επίπεδο που έχει παίξει η "Προο" αλλά δεν παύει να διατηρούμε μια ενεργή κοινότητα και να υποκινούμε έναν πυρήνα φιλάθλων να επιστρέψουν στο γήπεδο και να ασχοληθούν, γι' αυτό καλή η κριτική αλλά να μην βλάπτει την ομάδα και να μην απομακρύνει τον κόσμο από το γήπεδο...

Donkey2(Γιώργος Π.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων