Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

8/05/2009

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΜΕ

Κατ’ αρχήν μπράβο στο Βασίλη που μάζεψε και παρουσίασε όλα τα (και αρνητικά) σχόλια που δημοσιεύθηκαν στο face book και στο forum με βάση ένα δικό μου κείμενο, αποδεικνύοντας στην πράξη πως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να δημοσιεύσουμε ακόμα και τις πιο αρνητικές για μας απόψεις.
Με καλεί να πάρω θέση κι εδώ υπάρχει ένα ζήτημα καθώς αφ’ ενός δεν έχω την παραμικρή υποχρέωση ν’ απαντήσω σε απόψεις που κατατέθηκαν σε άλλους ιστοχώρους κι όχι στο blog που καταθέτω τις δικές μου κατ’ αποκλειστικότητα, έχω όμως την υποχρέωση να τοποθετηθώ απέναντι σ’ όλους εσάς που μας διαβάζετε και νοιώθω πως πρέπει να το κάνω.
Αν απαντήσω ξεχωριστά σε κάθε σχόλιο τότε θα πρέπει να γράφω μέχρι αύριο κι επειδή αυτό για ευνόητους λόγους δεν είναι πρακτικό περιορίζομαι σε κάποια γενικά σχόλια, κι ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

ΑΡΧΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ:
Ούτε εγώ προσωπικά ούτε η ομάδα του blog είμαστε μόνο σχολιαστές. Είμαστε εθελοντές-ακτιβιστές-οπαδοί που προσπαθούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να καλύψουμε ένα τεράστιο έλλειμα ενημέρωσης που υπάρχει γύρω από τις πάσης φύσεως δραστηριότητες της ομάδας της καρδιάς μας.
Ως εκ τούτου είναι τουλάχιστον άνισο να σου λένε κάποιοι σε διαβάζω κάθε μέρα, εισπράττω το πακέτο της ενημέρωσης που προσφέρεις αλλά θα σε βρίζω και θα σε χώνω ανεπανάληπτα κάθε φορά που τολμάς να λες κάτι με το οποίο διαφωνώ.
Διαβάστε όσοι έχετε την υπομονή το χθεσινό μου κείμενο. Που είμαι εχθρικός; Όταν όχι απλά επικροτώ αλλά παρακινώ την διοίκηση να φέρει καινούργια πρόσωπα κοντά στην ομάδα; Όταν χαιρετίζω την απόφαση των όποιων προσώπων ν’ ασχοληθούν με τα κοινά του συλλόγου;
Όταν τονίζω επί λέξει πως η σημερινή διοίκηση έχει εκείνο το προφίλ που της επιτρέπει όχι μόνο να επιχειρήσει αλλά να πετύχει επιτέλους την μεγάλη επιστροφή στον κόσμο της ομάδας.
Έχει βουίξει ο τόπος πως στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης κυκλοφορεί μια δικογραφία που απειλεί να κηλιδώσει την υπόληψη ανθρώπων με προσφορά ετών στον αθλητισμό της πόλης εξ αιτίας μιας μη σύννομης οικονομικής διαχείρισης.
Είμαι λάθος που ζητάω διαφάνεια στη διαχείριση τέτοια που να θωρακίζει μια διοίκηση που αποτελείται από απλούς καθημερινούς ανθρώπους, απλούς καθημερινούς Προοδευτικάνους που στο παρελθόν υπήρξαν διακεκριμένοι αθλητές του συλλόγου και άφησαν τα σπίτια τους ρισκάροντας για να κρατήσουν τον σύλλογο όρθιο; Δηλαδή είναι καλύτερο να μη μιλάω για να μην ξεβολεύονται κάποιοι;
Δεν είναι πρώτη φορά που δημοσιεύονται εχθρικά κείμενα (όχι μόνο σε βάρος μου) που χωρίς επιχειρήματα ξεκινούν με τον λίβελο και καταλήγουν σε απειλές.
Δεν τα θεωρώ αυθόρμητα αλλά μέρος σχεδίου που στοχεύουν να δημιουργήσουν εξιλαστήρια θύματα για να πληρώσουν το μάρμαρο στην πρώτη στραβή κι είναι δικαίωμα μου να το πιστεύω, όπως είναι δικαίωμα του καθενός να με αμφισβητεί και να πιστεύει ότι θέλει για μένα.
Πάμε παρακάτω κι απευθύνομαι σε σας φίλοι αναγνώστες που μας παρακολουθείτε και μας διαβάζετε και βγάλτε εσείς τα συμπεράσματα σας.
Γνωρίζετε πως υπάρχει μέλος της ομάδας του blog που κάθε πρωί αποδελτιώνει με τον τρόπο του όλα πενιχρά κατά κανόνα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου για να τα έχετε on line την ίδια μέρα στο πληρέστερο ρεπορτάζ που υπάρχει μνημονεύοντας πάντα για λόγους δεοντολογίας την πηγή της κάθε πληροφορίας:
Πως άλλο μέλος συγκεντρώνει και ψηφιοποιεί εδώ και μήνες αρχειακό υλικό προκειμένου ν’ αποκτήσουμε επιτέλους το ιστορικό μας αρχείο;
Αμφιβάλλει κανείς πως πρώτοι εμείς αναδείξαμε την ιστορική και κοινωνική υπόσταση του συλλόγου μας δημοσιεύοντας ντοκουμέντα που για πρώτη φορά είδαν το φως της δημοσιότητας;
Πως ένας τρίτος από μας για 30 βδομάδες κατέγραφε σε αρχείο excel την σύνθεση της ομάδας και τ’ αποτελέσματα των ψηφοφοριών προκειμένου στο τέλος της περιόδου όχι μόνο να έχουμε τον χρόνο συμμετοχής κάθε ποδοσφαιριστή αλλά και την κατάταξη των πιο δημοφιλών έτσι όπως εσείς τους ψηφίστε;
Σε πόσους ιστοχώρους αθλητικής ενημέρωσης έχετε δει παρόμοιες καινοτομικές πρωτοβουλίες;
Δημιουργήσαμε σε δύσκολους καιρούς ένα διαδικτυακό προοδευτικάνικο στέκι που δεν έχει το προηγούμενο του και φέτος τρέχει με ρυθμό ψηλότερο από 40.000 επισκέπτες σε ετήσια βάση.
Καταγράψαμε κι αρχειοθετήσαμε αμέτρητες πληροφορίες (πάνω από χίλια κείμενα μέχρι τώρα) με ελεύθερη πρόσβαση στον καθένα. Προσφέραμε πλούσιο και δωρεάν αρχειακό υλικό και πάρα πολλά gadgets.
Φωνάξαμε με όλη μας τη δύναμη πως Προοδευτική δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και επικοινωνιακά στηρίξαμε όλα τα τμήματα του συλλόγου με τρόπο που ποτέ δεν έχει γίνει μέχρι ποτέ μέχρι σήμερα.
Προσπαθήσαμε ν’ αναβιώσουμε το μορφωτικό τμήμα της Προοδευτικής που υπήρχε 83 χρόνια πριν. Μέχρι και rock συναυλία οργανώσαμε. Δεν θα τα καταφέρναμε ποτέ χωρίς την προσπάθεια του δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη που αναγνώρισε και στήριξε την προσπάθεια μας άσχετα αν έχουμε πάρει ανοιχτά αντίθετη θέση σε αρκετά θέματα που σχετίζονται με τον αθλητικό σχεδιασμού του δήμου.
Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει επειδή διαφωνούμε; Να μας αλέσει σε κάποιο αποριμματοφόρο και να μας πετάξει στη χωματερή ποινικοποιώντας το δικαίωμα μας να έχουμε γνώμη και να τη λέμε ελεύθερα όπως κάνουν ορισμένοι βρίζοντας μας χυδαία;
Προσπαθήσαμε ν’ αλλάξουμε την αντίληψη πως οπαδός δεν είναι πολίτης με γνώμη, γνώση σεβασμό και αξιοπρέπεια αλλά ξεσαλωμένο παρλιακό που άγεται και φέρεται οχυρωμένος πίσω από ξύλινα λόγια και συνθήματα.
Μέχρι και ύμνο της Προοδευτικής έχουμε στη διάθεση μας γραμμένο από κορυφαίο μουσικό και σολίστα που μας τον χάρισε δωρεάν αναγνωρίζοντας την τρέλα μας και την αγάπη μας σ’ αυτό που κάνουμε και που κι εμείς από την πλευρά μας θα τον προσφέρουμε στην διοίκηση όταν τελειώσει η μουσική επεξεργασία του στο στούντιο.

ΠΕΡΙ ΜΕΛΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΟΓΟΣ
Έχουμε φωνάξει σε όλους τους τόνους πως πρέπει να γίνουμε επιτέλους σύλλογος μελών, πολλών και ενεργών μελών. Κι είναι δικαίωμα μας να καταθέτουμε διαφορετική προσέγγιση από την εκάστοτε επίσημη γραμμή της όποιας διοίκησης προσέχοντας κάθε λέξη που χρησιμοποιούμε, γιατί η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει.
Εμείς είμαστε που δεν είπαμε καλή κουβέντα για τον Τζιέρη που προτείναμε μέχρι και δωρεάν προβολή στο blog κάθε χορηγού της ομάδας με πρώτο και καλύτερο τον Σταμάτη;
Είμαστε φερέφωνα (και πρέπει να ντρεπόμαστε) ενός ιστορικού στελέχους της Προοδευτικής που φέτος-2009 τιμήθηκε από τον σύλλογο παλαιμάχων για την προσφορά του και ο οποίος δωρίζει 100 εισιτήρια διαρκείας αξίας 5.000 ευρώ μέσω του blog σε νεαρούς φιλάθλους βοηθώντας σε περίοδο βαθύτατης οικονομικής κρίσης όχι μόνο όσους τα πάρουν αλλά και τον ίδιο το σύλλογο;
Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κανείς ότι αν κάνει πίσω δεν απαξιώνει εμάς αλλά απαξιώνεται ο ίδιος στα μάτια όσων τα υποσχέθηκε;
Ποιος είπε ότι συμφωνούμε στα πάντα με τον Παναγιώτη; Αμφιβάλλει κανείς ότι διέκοψα (όπως έχω ξαναγράψει) γενική συνέλευση πριν χρόνια σαν μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής απαιτώντας να τακτοποιηθούν τα βιβλία σε διοίκηση που συμμετείχε κι ό ίδιος;
Δεν αποδώσαμε τα εύσημα στον σημερινό πρόεδρο του συλλόγου όταν μετά την παραίτηση Μπαταγιάννη την πρωτομαγιά έκανε έρανο για να μαζέψει τα απαιτούμενα χρήματα ώστε μην διασυρθεί η ομάδα στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος;
Δεν είπαμε τη γνώμη μας για το Μαυρίκο; Δεν είμαστε εμείς που προκαλέσαμε και οργανώσαμε τη γενική συνέλευση στις 25 Μαϊου στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου ώστε να περάσουμε στην επόμενη μέρα μέσα από συγκροτημένες διαδικασίες;
Πριν ένα μήνα γράφτηκε πως είχαν ήδη γραφτεί 130 νέα μέλη. Είναι όνειδος για τη διοίκηση που το ενθάρρυνε να πάει κάποια στιγμή σε γενική συνέλευση ευχαριστώντας όλο αυτό τον κόσμο που ανταποκρίθηκε ζητώντας του επιπλέον στήριξη με βάση τον προγραμματισμό της;
Γιατί είμαστε παράξενοι που το ζητάμε; Γιατί είμαστε σκάρτοι πιστεύοντας πως άνθρωποι σαν τον Τζιέρη και τα παιδιά του blog μπαίνοντας ένας κάθε λίγο στη λειτουργική ζωή του συλλόγου μπορούνε σταδιακά ν’ αλλάξουνε εντελώς το κλίμα;
Η διοίκηση δεν είναι εκείνη που λέει στο πανό που έχει κρεμάσει μπροστά στο δημαρχείο πως θέλει στήριξη γιατί περνάει δύσκολες μέρες;
Κάτι που χωρίς περαιτέρω διευκρίνιση μπορεί να το εκλάβει κανείς, από απλό κρυολόγημα μέχρι ανάγκη μηχανικής υποστήριξης; Ποιον έβλαψε η περισσότερη σαφήνεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ
Αν κάποιοι βλέπουν στο πρόσωπο μου τον ‘’εχθρό’’ ή ένα από τους εχθρούς δεν θα τους αφήσω να το πιστεύουν για πολύ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ BLOG
Δεν σταματάω απλά να γράφω, παύω να ασχολούμαι πλέον. Είναι δικαίωμα μου να πιστεύω και να υποστηρίζω τη γνώμη μου με βάση αρχές και κανόνες.
Το έκανα και πέρυσι παραιτούμενος από τελική φάση δημοσιογραφικού διαγωνισμού γιατί δεν ήθελα να κηλιδώνονται τα κείμενα νου από άθλια τσιτάτα χωρίς ίχνος επιχειρήματος γραμμένα σε άπταιστα greeklees.
Δεν συνθηκολογώ ούτε παραιτούμαι. απλά πάω πάσο όπως λένε οι χαρτοπαίχτες. Όσοι γνωρίζουν τι είναι σωστό και αναγκαίο για το σύλλογο ας κάτσουν εκείνοι στο τραπέζι κάνοντας φύλλα για την επόμενη παρτίδα.
Δεν προτίθεμαι να κάνω το σώμα της Προοδευτικής αρένα ανοίγοντας πόλεμο με οποιονδήποτε ειδικά αυτή την εποχή, ούτε να επιτρέψω σε κάποιους να αυτοπροσδιοριστούν σε πραιτωριανούς και προστάτες απέναντι σε όσους θεωρούν εχθρούς στο όνομα του ‘’καλού’’ του συλλόγου.
Ο Βολταίρος έλεγε ‘’διαφωνώ με ότι λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες’’ κι εδώ έχουμε πάει στο άλλο άκρο, ‘’διαφωνώ με ότι λες και θα κάνω ότι μπορώ για να μην το λες’’ κάτι που δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω.
Σ’ ότι μ’ αφορά μου αρκεί το (δεν θέλω τίποτα δεν περιμένω τίποτα για να δανειστώ τη φράση του Καζαντζάκη) πέρα από το να μην μπλέκεται από τώρα και στο εξής τ’ όνομα μου σ’ ότι γίνεται και δεν γίνεται στο σύλλογο.
Δεν παρακινώ κανένα να κάνει το ίδιο. Η ζωή δεν τελειώνει επειδή η αφεντιά μου θα πάψει να γράφει για την Προοδευτική.
Ευχαριστώ όσους διάβαζαν ως τώρα τα κείμενα μου και στηρίζουν όλη αυτή την συλλογική προσπάθεια μέχρι αυτή τη στιγμή. Όσους διαφωνούν μαζί μου γιατί βοηθούν κάθε τρίτο συγκρίνοντας να σχηματίσει τη δική του γνώμη.
Εύχομαι από καρδιάς στη διοίκηση κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο της. Στους αθλητές του συλλόγου κι όσους στηρίζουν την προσπάθεια τους κουράγιο και δύναμη. Κι όσοι αγαπάτε την ομάδα μην σταματάτε να το δίνετε την αγάπη σας για να μην φτάσουμε σ’ αυτό που έλεγε ο Θουκυδίδης στον μεγαλειώδη επιτάφιο του. <<Δεν κλαίμε για όσα δεν αποκτήσαμε αλλά γι’ αυτά που είχαμε και χάσαμε>>. Γεια σας. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων