Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

8/02/2009

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ..ΔΕΝ ΣΤΑ ΕΞΗΓΩ ΚΑΛΑ??

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ
Την τιμητική της είχε η Προοδευτική στα σαββατιάτικα φύλλα των αθλητικών εφημερίδων. Φως, Φίλαθλος, Εξέδρα και Goalnews κάνουν λόγο τόσο για τη μεταγραφική δραστηριότητα της ομάδας όσο και σε άλλα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.
ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΕΚΤΟΣ Ο ΜΠΑΛΗΣ
Αρχίζουμε από τα δυσάρεστα. Υποτροπή σε προηγούμενο τραύμα στους προσαγωγούς υπέστη ο Χρήστος Μπαλής στη διάρκεια της προπόνησης με αποτέλεσμα να χάνει όλη την υπόλοιπη προετοιμασία. Ο χρόνος που απαιτείται για την επιστροφή του υπολογίζεται σε ενάμιση μήνα.
Ο Χρήστος που στο δημοσίευμα της Goalnews προσδιορίζεται σαν ηγέτης της ομάδας σίγουρα είναι βαρόμετρο στην αγωνιστική μας λειτουργία κι η ευχή που τον συνοδεύει είναι το ταχύτερο κοντά μας και σιδερένιος.
ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Η ενίσχυση της ομάδας με σέντερ φορ και στόπερ κυριαρχεί στα σημερινά δημοσιεύματα με τα ονόματα των Αργυρίου Προβατά να πρωταγωνιστούν. Για τον πρώτο τονίζεται πως έχει 92 συμμετοχές σ’ επαγγελματικό επίπεδο που ξεκινούν από την περίοδο 1995-2001 με τον Αθηναϊκό την επόμενη χρονιά ακολουθεί το Αιγάλεω και την περίοδο 2004-2005 η Κέρκυρα, ενώ όπως αναφέραμε προχθές υπάρχει κι συμμετοχή του με τα χρώματα της Αγίας Παρασκευής του Βύζαντα του Φωστήρα και του Αγίου Ιεροθέου.
Για τον Αργυρίου τονίζεται πως λείπουν μόνο οι υπογραφές για να κλείσει και τυπικά η μεταγραφή του κάτι που αναμένεται να γίνει από δευτέρα.
ΓΚΟΤΖΙΑΣ ΤΕΛΟΣ
Στα παραπάνω δημοσιεύματα δεν γίνεται καμιά αναφορά στην περίπτωση Γκοτζιά με την οποία ασχοληθήκαμε αρκετά τις προηγούμενες μέρες.
Εδώ τα πράγματα μπορεί να λένε ποτέ μη λες ποτέ, αλλά για την ώρα τουλάχιστον και μετά την απόκτηση του Προβατά η περίπτωση του 24χρονου αμυντικού δείχνει ν’ απομακρύνεται για τους προφανείς λόγους που παρουσιάσαμε στο χθεσινό σημείωμα.
ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΜΑΣΗΣ
Τίτλοι τέλους στη συνεργασία της Προοδευτικής με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό Σπύρο Τουμάση. Όπως μάθαμε λόγοι που έχουν να κάνουν με επαγγελματικές υποχρεώσεις του αριστεροπόδαρου χαφ, στάθηκαν αιτία για την μη ανανέωση της συνεργασίας των δυο πλευρών.
Πάντως για να μείνουμε στο δια ταύτα η αριστερή πτέρυγα της ομάδας είναι γεμάτη από άποψη επιλογών καθώς εκτός από τους γνωστούς Χατζηγεωργαλή και Δρούζα αποκτήθηκαν και οι Δελλής και Γιανουδάκης για τους οποίους οι πρώτες πληροφορίες που φτάνουν είναι θετικές, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως και οι δύο προέρχονται από ομάδες του περιφερειακού πρωταθλήματος.
Σημειώστε επίσης γιατί είναι σημαντικό πως Δρούζας και Δελλής αγωνίζονται σαν ‘’μικροί’’.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ
<<Το Δ.Σ. συμβούλιο σεβόμενο το μεγαλείο και την ιστορία της Προοδευτικής προσπαθεί να ενισχύσει την ομάδα. Όμως κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να διαβάλλουν όλη αυτή την προσπάθεια. Η διοίκηση θα παλέψει για το μεγαλείο του συλλόγου και την επιστροφή της Προοδευτικής στη θέση που της αρμόζει>>
Αντιγράφω αυτούσια την λιγόλογη ανακοίνωση όπως ακριβώς δημοσιεύθηκε στο ΦΩΣ χωρίς να γνωρίζω τους λόγους που οδήγησαν την διοίκηση του συλλόγου σε μια τέτοια απόφαση και χωρίς βέβαια να προσπαθώ να την ερμηνεύσω.
Αυτό που έχω να πω είναι πολύ απλό και κατανοητό από τον καθένα. Αν η διοίκηση έχει την αίσθηση πως είτε πρόσωπα είτε κύκλοι προσώπων ενεργούν με βλαπτικό τρόπο για τα συμφέροντα της ομάδας πρέπει να τους κατονομάσει ώστε ο ίδιος ο κόσμος της ομάδας να τους απομονώσει.
Αν μιλάμε για τα γνωστά παπαγαλάκια τότε περιορίζομαι να θυμίσω την παροιμία πως ο ταύρος μπορεί μα γκρεμίσει ένα τοίχο με τα κέρατα του αλλά όχι και τις μύγες που κάθονται στο κεφάλι του.
Από τους αόρατους εχθρούς (όχι μόνο εγώ) προτιμώ τους ορατούς στόχους. Χρόνια και χρόνια μας έφαγε η κωλοπιλάλα κι η ενασχόληση με τ’ ασήμαντα γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Όσοι μας διαβάζουν γνωρίζουν πως είμαστε και δίπλα και μπροστά σ’ όλη αυτή την ωραία αλλά και δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλεται για να ξεκολλήσουμε από τον πάτο του πηγαδιού.
Όσα μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα απ’ όσα μας χωρίζουν, κι ο σύλλογος έχει την ανάγκη του κόσμου εδώ και τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Γι’ αυτό το ’’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ’’ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ.
Και για να προλάβω τους τυχόν δικούς μας ‘’ερμηνευτές’’ δηλώνω για πολλοστή φορά πως είμαστε ότι γράφουμε, επώνυμα, δημόσια και με ευθύνη για κάθε τι που μεταδίδουμε. Όσοι μας παρακολουθούν γνωρίζουν καλά τις θέσεις μας.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ
Από την Goalnews αντλήσαμε μεταξύ άλλων την πληροφορία πως στις ‘’μεταγραφικές’’ προσθήκες της ομάδας περιλαμβάνονται και δυο δικά μας παιδιά. Πρόκειται για τον Ηρακλή Σεβαστόπουλο επιθετικό και τον Σίμο Δημητριάδη στόπερ (ο ένας τουλάχιστον έχει αγωνιστεί και στην μικτή Πειραιά) που προέρχονται από τα δικά μας αναπτυξιακά τμήματα και έπαιζαν σαν δανεικοί στον Α.Ο. Νίκαιας που πέρυσι πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στην πρώτη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος του Πειραιά.
Θεωρώ πλεονασμό στο πλαίσιο του σημερινού κειμένου να ξαναμιλήσω για την ‘’αντίστροφη ανάπτυξη’’ και την ανάγκη να επενδύσουμε στρατηγικά πλέον στην δική μας παραγωγική διαδικασία.
Έχουμε καιρό να ξαναμιλήσουμε όσες φορές χρειάζεται μέχρι κάποια θεμελιώδη πράγματα να γίνουν επιτέλους κοινός τόπος.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΚΡΙΒΑΝΟΥ Ο ΧΑΛΚΙΑΣ
Αναφέραμε πριν μια βδομάδα την μεταγραφή του μέσου Βασίλη Χαλκιά από την Καστέλα χωρίς ν’ αναφέρουμε περισσότερα στοιχεία. Ευκαιρία να το κάνουμε σήμερα καθώς υπάρχει σχετική αναφορά του Αντώνη Δαρζέντα στη στήλη Πειραϊκά του Φωτός.
Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι προσωπική επιλογή του υπεύθυνου των ακαδημιών του συλλόγου Γιώργου Σκριβάνου που γνωρίζει τον παίχτη από την κοινή τους πορεία τα προηγούμενα χρόνια, καθώς ο βετεράνος άσσος ήταν προπονητής της ομάδας.
Από την πλευρά της Καστέλας ο υπεύθυνος του συλλόγου Γιάννης Κατσός είπε πως: ‘’η ομάδα μας δεν στέκεται εμπόδιο σε ποδοσφαιριστές που έχουνε μέλλον μπροστά τους και μπορούν να κάνουνε καριέρα’’
Εκφράζοντας τον θαυμασμό μου για την γενναιόδωρη θεώρηση των παραγόντων του συγκεκριμένου συλλόγου (όταν άλλοι κι άλλοι δεν δίνουνε τ’ αγγέλου τους νερό) δικαιούμαι εκ των πραγμάτων περιμένω τα καλύτερα από την συγκεκριμένη μεταγραφή καθώς τον ποδοσφαιριστή γνωρίζει και ο Γιάννης Μανδρέκας που είναι ο σημερινός προπονητής της ομάδας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ
Κλείνοντας τονίζω για μια ακόμα φορά πως τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί αλλά μην ξεχνάτε αδέρφια πως είμαστε σε καλό δρόμο κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων