Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

7/02/2009

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Από τις στήλες του τύπου πληροφορηθήκαμε πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξη του στο αίτημα των νησιωτικών σωματείων που μετέχουν στο περιφερειακό πρωτάθλημα και διεκδικούν επιδότηση των μετακινήσεων τους στο λεκανοπέδιο δεδομένου ότι επιβαρύνονται κάθε περίοδο μ’ ένα τεράστιο για τα δεδομένα της κατηγορίας (και της συγκυρίας) κόστος που ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για κάθε ποδοσφαιρικό εκπρόσωπο της νησιωτικής Ελλάδας.
Δεσμεύτηκε μάλιστα πως αν δεν βρεθεί λύση θα παρέμβει ο ίδιος στο υφυπουργείο αθλητισμού προκειμένου να καλυφθεί αν όχι εξ ολοκλήρου τουλάχιστον σ’ ένα μεγάλο μέρος η συγκεκριμένη δαπάνη που αναλογεί στα σωματεία .
Όμως αυτή η αξιέπαινη πρωτοβουλία περιλαμβάνει μόνο τη μια πλευρά του προβλήματος. Για να γίνω συγκεκριμένος σας λέω πως αν τα τέσσερα σωματεία του 9ου ομίλου που προέρχονται από τα νησιά χρειαζόντουσαν πέρυσι 4χ13=52 μετακινήσεις άλλες 11χ4=44 χρειαζόντουσαν τα έντεκα σωματεία του λεκανοπεδίου για να μετακινηθούν προς τα νησιά. Αυτό σημαίνει μια επιβάρυνση μεγαλύτερη από 200.000 ευρώ για τα ‘’προνομιούχα’’ σωματεία.
Το αίτημα λοιπόν της κάλυψης μέρους ή του συνόλου της δαπάνης που συνεπάγεται η συγκεκριμένη μετακίνηση είναι εκ των πραγμάτων καίριο και για τα σωματεία της ‘’εδώ πλευράς’’.
Μ’ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
Κι επειδή όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό πάει το βουνό στο Μωάμεθ, επαναλαμβάνω σειρά προτάσεων στις οποίες έχω ξαναφερθεί με την ελπίδα πως κάτι μπορεί να γίνει στο τέλος.
Σύσταση στην αρχή άτυπης επιτροπής στο πλαίσιο της ΕΠΣΠ για τα έξι πειραϊκά σωματεία που θα πάρουν μέρος του χρόνου στον 9ο όμιλο του περιφερειακού πρωταθλήματος.
Έγγραφη διεκδίκηση από υπουργείο ναυτιλίας, υφυπουργείο αθλητισμού και νομαρχία Πειραιά ανάλογης επιδότησης. 10.000 ευρώ να δώσει ο κάθε φορέας ένα ταξίδι τουλάχιστον καλύφθηκε για κάθε ομάδα.
Να διερευνηθεί με πρωτοβουλία της ΕΠΣΠ η δυνατότητα διεξαγωγής φιλικού αγώνα στο Καραϊσκάκη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και μικτής επιλέκτων των έξι σωματείων με τα έσοδα να καταλήγουν στην ΕΠΣΠ με τη δέσμευση πως θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των συγκεκριμένων ομάδων.
Αν όχι το σύνολο των εξόδων διαιτησίας τουλάχιστον άλλο ένα ταξίδι της κάθε ομάδας θα μπορούσε να καλυφθεί μ’ αυτό τον τρόπο αναδεικνύοντας παράλληλα και την κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου που έχει εξαφανιστεί στο όνομα του όποιου δήθεν επαγγελματισμού.
Να διερευνηθεί μέσω ΕΠΣΠ η δυνατότητα εξεύρεσης χορηγού στη φανέλα και για τα έξι πειραιώτικα σωματεία. Όπως και να το κάνουμε η ένωση έχει σαφώς μεγαλύτερες διαχειριστικές δυνατότητες από την ΑΕ Περάματος και τον Άρη Αμφιάλης κι εξ άλλου όπως αναφέρεται και στον τίτλο της, ΕΠΣΠ σημαίνει ένωση μελών άρα φορέας που επιλαμβάνεται και δραστηριοποιείται για λογαριασμό των καλώς εννοουμένων κοινών συμφερόντων των μελών της.
Είναι αδιανόητο για το κράτος να ξοδεύει κάθε χρόνο πακτωλό χρημάτων από τα κονδύλια της κρατικής διαφήμισης προς όφελος ιδιοκτητών εντύπων που είτε δεν τα διαβάζει κανείς είτε αμφιβάλλεις ακόμα και για το αν υπάρχουν, κι όχι για ενίσχυση αναγκαίων κοινωνικών δραστηριοτήτων (αθλητισμός) με τα χρήματα να καταλήγουν άμεσα στην πραγματική οικονομία (μετακινήσεις).
Αυτά και άλλα πολλά μπορούν να γίνουν αδέρφια αν καταφέρουμε να κατανοήσουμε κάποια στιγμή πως εκτός από εμάς σ’ αυτό τον κόσμο υπάρχουν και άλλοι με κοινά προβλήματα, και βγάλουμε επιτέλους τον συλλογικό μας εαυτό απ’ αυτή την ιδιότυπη καραντίνα κοινωνικού αυτισμού που μας διακρίνει όλους.
Το ποδόσφαιρο εκπέμπει SOS κι αν συνεχίσουμε ν’ αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα με όρους της δεκαετίας του 70 το πολύ πολύ να φτάσουμε στο τέλος μια ώρα νωρίτερα.
Έφτασε η ώρα για όλους σωματεία, ΕΠΣΠ, ΕΠΟ πολιτεία, να βγούμε επιτέλους από το καβούκι μας αναζητώντας λύσεις. Οι καιροί ου μενετοί όπως λέγανε και οι αρχαίοι, κι αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα το τέλος πλησιάζει. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων