Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

7/21/2009

Η ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Χθες το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο του Κορυδαλλού ξεκίνησε την προετοιμασία της η ποδοσφαιρική ομάδα της Προοδευτικής ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2008-2009.
Περισσότεροι από 100 Προοδευτικάνοι παραβρέθηκαν στο νέο ξεκίνημα με έντονη την προσδοκία μέσα τους πως ότι δεν έγινε τις δυο προηγούμενες περιόδους θα γίνει σ’ αυτήν που έρχεται.
View Image

Πέρα από τη διοίκηση και την προπονητική ομάδα εντός αγωνιστικού χώρου μετρήσαμε 29 ποδοσφαιριστές κάποιοι από τους οποίους προφανώς είναι υπό δοκιμή και η οριστική συμμετοχή τους στη σύνθεση της ομάδας θα κριθεί τις επόμενες μέρες.
Πέρα από τις μεταγραφές που έχουμε αναφέρει με τελευταία αυτή του 23χρονου Γιαννουδάκη από την Μαλεσίνα (όπως πληροφορηθήκαμε είναι αριστεροπόδαρος, αγωνίζεται σαν δεκάρι και συνοδεύεται από καλές συστάσεις) η προσπάθεια περαιτέρω μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.
Στην κορυφή της ατζέντας τοποθετείται η απόκτηση σέντερ φορ και προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχουν μεταξύ άλλων επαφές και με ποδοσφαιριστή που στη συγκεκριμένη κατηγορία έχει δείξει δεδομένη ικανότητα στο σκοράρισμα.
Η παρουσία του Αλέκου Τάτση στην εξέδρα δεν γνωρίζουμε αν υποδηλώνει κάτι περισσότερο. Ανοιχτό παραμένει και το θέμα της παραμονής τη νέα περίοδο για τους βασικούς πέρυσι Διαμαντάκη, Τσιώλη, με σημαντικές πιθανότητες ευνοϊκής εξέλιξης.
Όπως επίσης είναι ανοιχτό και το θέμα της περαιτέρω ενίσχυσης στα μετόπισθεν τόσο για το κέντρο της άμυνας όσο και για τα άκρα δεδομένου πως όπως και να ‘χουν τα πράγματα η Προοδευτική αντιμετωπίζεται απ’ όλες τις άλλες ομάδες σαν όνομα και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων κατά κανόνα παίζουν καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη της χρονιάς ως προς τους στόχους που έχουν τεθεί.
Από τους ‘’μικρούς’’ εκτός από τους Ζαφειράτο Δρούζα που πέρυσι έπαιζαν δανεικοί από τον Εθνικό δεν θα είναι μαζί μας και ο Θέος που επέστρεψε στην Αγία Παρασκευή.
Παραμένουν όμως οι Βογιατζής, Παντελίδης, Σαλαπάτας, Κουβάτσος, Πρισιμιτζής, που πέρυσι πήραν πάρα πολλά λεπτά συμμετοχής κι απ’ τους οποίους φέτος περιμένουμε ακόμα περισσότερα πράγματα.
Δεν έχω αμφιβολία πως τις επόμενες μέρες θα γίνουν όσα πρέπει προκειμένου η ομάδα να ενισχυθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Τα ισχνά οικονομικά των ομάδων και το γεγονός πως αρκετοί καλοί ποδοσφαιριστές παραμένουν ελεύθεροι συνηγορούν προς μια τέτοια κατεύθυνση.
Η πολύ καλή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του πρόσφατα ανακαινισμένου γηπέδου του Κορυδαλλού μάλλον βοηθάει στο να κυλήσει ανώδυνα ο χρόνος που απαιτείται μέχρι να ξαναγυρίσουμε στη φυσική μας έδρα στο γήπεδο Νικαίας στο οποίο θα στρωθεί νέος τεχνητός χλοοτάπητας.
Θεωρώ πως το βασικότερο αυτή τη στιγμή δεν είναι πότε θα παραδοθεί το γήπεδο αλλά το καθεστώς χρήσης που θα ισχύσει στη συνέχεια ώστε όχι μόνο να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της ιστορικής έδρας που έχει το συγκεκριμένο γήπεδο για την ομάδα μας, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα συνολικής ανάπτυξης όλων μας των ποδοσφαιρικών τμημάτων.
Όμως αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης και δεν είναι της παρούσης να το ανοίξουμε. Εκείνο που πρέπει όλοι μας να κρατήσουμε είναι πως η παρουσία και η στήριξη του κόσμου της ομάδας είναι φέτος πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά.
Χθες που ξεκινήσαμε γιόρταζε ο προφήτης Ηλίας που είχε το ‘’γιατάκι’’ του στην κορυφή του όρους Σινά την επονομαζόμενη Αγία Κορυφή. Άμα βρείτε καμιά εκκλησία που να γιορτάζει στη χάρη του ανάψτε του ένα κεράκι μπας και σαν προφήτης και μελλοντολόγος που είναι μας βοηθήσει να βρούμε το δρόμο για την δική μας κορυφή.Ένα θαυματάκι το χρειαζόμαστε εδώ που τα λέμε στους δύσκολους καιρούς που περνάμε. (Δ.Β

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων