Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

7/25/2009

ΓΗΠΕΔΙΚΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΚΑΘΙ

Πριν ένα χρόνο από τον ιστοχώρο μας για πρώτη φορά ανοίξαμε πρακτικά και συγκροτημένα το τεράστιο θέμα της έλλειψης γηπεδικών εγκαταστάσεων που ταλανίζει τον σύλλογο μας εδώ και δεκαετίες.
Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με την έλλειψη γηπέδων στην πόλη μας αλλά και τις δικές μας διαχρονικές ευθύνες καθώς ποτέ δεν είχαμε συγκεκριμένη και ξεκάθαρη πολιτική για το συγκεκριμένο ζήτημα με αποτέλεσμα αντί να παλεύουμε το ‘’κάθε χρόνο και καλύτερα’’ να συμβιβαζόμαστε με το ‘’ότι βρέξει ας κατεβάσει’’.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό μετά 83 ποδοσφαιρικής ιστορίας αφ’ ενός στον Κορυδαλλό να μην έχουμε ούτε ποδοσφαιρική έδρα, ούτε γραφεία, ούτε την εμφανή παρουσία που αναλογεί στην αθλητική μας υπόσταση, και αφ’ ετέρου στην Κοκκινιά που γεννηθήκαμε και συνεχίζουμε να έχουμε την έδρα μας, ν’ αντιμετωπιζόμαστε σαν σωματείο του Κορυδαλλού αν και είμαστε το παλιότερο και ιστορικότερο σωματείο της περιοχής.
Σ’ όλο αυτό το διάστημα με συνεχείς αναφορές κρατήσαμε το θέμα ανοικτό κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε καθώς δεν έχουμε να διαχειριστούμε μόνο το ζήτημα της ανακατασκευής του γηπέδου Νικαίας αλλά κι ένα σωρό άλλα θέματα που απαιτούν άμεση λύση.
Τι θα γίνει για παράδειγμα με το γηπεδάκι του ασύλου που σύμφωνα με τον προγραμματισμό πρέπει να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο κι αν υπάρξει καθυστέρηση θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με την εκγύμναση των ποδοσφαιρικών μας υποδομών. Με τις κορασίδες του μπάσκετ που φτάσανε στον τελικό της ΕΣΚΑΝΑ και προπονούνται σε προαύλιο σχολείου. Τις αθλήτριες του βόλλεϋ που αναζήτησαν προπονητική στέγη στην Αγία Βαρβάρα και το Ικόνιο.
Για την ώρα δεν χρειάζεται να γίνω πιο αναλυτικός καθώς έχουμε το χρόνο να τα πούμε όλα διεξοδικά. Περιορίζομαι απλά να πω, πως θεωρώ ελπίδα κι ευκαιρία το γεγονός πως στο τιμόνι του συλλόγου βρίσκονται πρώην και μάλιστα διακεκριμένοι αθλητές της Προοδευτικής που έχοντας βιώσει στο παρελθόν ανάλογες συνθήκες, κατανοούν το πρόβλημα καλύτερα από τον καθένα.
Η δημιουργία μιας επιτροπής στελεχωμένης από πρόσωπα και εκτός Δ.Σ. που θα παρακολουθεί σε διαρκή βάση όλο το ‘’πακέτο’’ των θεμάτων, θα διαπραγματεύεται και θα εισηγείται νομίζω πως μεσοπρόθεσμα μπορεί να βάλει τα πράγματα σε ‘’σειρά’’ προς όφελος του συλλόγου συνολικά, αρκεί όλη αυτή η προσπάθεια να έχει διάρκεια και ξεκάθαρους στόχους προς υλοποίηση.
Κλείνοντας επισημαίνω πως καλό θα ήτανε κι όλοι εσείς που μας διαβάζετε να μας στέλνατε και τη δική σας γνώμη γιατί το θέμα είναι πολύ μεγάλο και σοβαρό και κάθε άποψη που μπορεί να βοηθήσει είναι καλοδεχούμενη. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων