Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

7/22/2009

ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να φωνάζω πως Προοδευτική δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Είναι και τα εκτός ποδοσφαίρου τμήματα, η ιστορία μας, η κοινωνική μας αναφορά κι όλα όσα καθορίζουν την υπόσταση μας εδώ και δεκαετίες.
Ως εκ τούτου το ενδιαφέρον μας για το μπάσκετ θα παραμείνει αμείωτο (για το blog μιλάω) και τη νέα χρονιά που η ομάδα ανδρών μπορεί να έπεσε αλλά δεν έσβησε.
Με επικεφαλής από πλευράς διοίκησης το Γιώργο Λαουτάρη έχει αρχίσει εδώ και κάμποσο καιρό το χτίσιμο τόσο της ανδρικής όσο και της γυναικείας ομάδας μπάσκετ.
Μεγάλο συν σ’ αυτή την προσπάθεια είναι το γεγονός πως και στους άνδρες αλλά και στις γυναίκες υπάρχει πλήρης αγωνιστική υποδομή και αυτό το κεφάλαιο θα γίνει η βάση για το στήσιμο των αγωνιστικών μας ομάδων.
Τα δύο τρίτα της γυναικείας ομάδας που θα κατέβει του χρόνου στο πρωτάθλημα θ’ αποτελείται από τις κορασίδες που φέτος φτάσανε στον τελικό της ΕΣΚΑΝΑ. Στόχος η δημιουργία (είναι εφικτό ακόμα και με τα’ ανύπαρκτα μέσα που διαθέτουμε) σε δυο τρία χρόνια μιας πλήρως ανταγωνιστικής ομάδας ικανής να διεκδικήσει την άνοδό της στην Α2 γυναικών.
Πάμε και στην αντρική ομάδα. Είπαμε πως ο προπονητής Πέτρος Καρβούνης αναβαθμίζεται από την εφηβική ομάδα που καθοδηγούσε μέχρι τώρα.
Το σπουδαίο με τη νέα ομάδα που ξεκίνησε να στήνεται έχει να κάνει με το γεγονός πως οι 11 από τους 15 αθλητές που θα την στελεχώσουν προέρχονται από τα σπλάχνα της Προοδευτικής!
Είτε μιλάμε για τους Φωτόπουλο Βαμβακάρη που παραμένουν, είτε για τους Τζιώτη, Κυριακόπουλο, Πανόπουλο, Παπαστυλιανό, Παπαδόπουλο, Παργιανόπουλο, Κουτσουμπάκο, που θα μας ενισχύσουν του χρόνου (οι περισσότεροι έχουν ξαναπαίξει στην Προοδευτική), είτε για τους εφήβους που θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα το σίγουρο είναι πως η καρδιά που θα χτυπάει θα έχει χρώμα βυσσινί κι αυτό είναι το σημαντικότερο απ’ όλα.
Στόχος κι εδώ η δημιουργία σταδιακά μιας ομάδας ικανής να τολμήσει περισσότερα πράγματα στο μέλλον. Ευχή να μην προχωρήσει η ομοσπονδία μπάσκετ στον δραματικό περιορισμό των ομάδων που μετέχουν στην Γ εθνική κατηγορία (απ’ ότι φαίνεται φέτος τουλάχιστον δεν πρόκειται να ισχύσει) γιατί κάτι τέτοιο θα έχει σαν συνέπεια οι περισσότερες ομάδας που αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ να υποβιβαστούν με συνοπτικές διαδικασίες.
Επειδή κι εδώ το οικονομικό πρόβλημα που πλήττει όλο το οικοδόμημα του ελληνικού αθλητισμού είναι τεράστιο και περισσότερο άμεσο για τις ομάδες που δεν έχουν υποδομές προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει κουβέντα για την ανταγωνιστικότητα του νέου πρωταθλήματος. Βλέποντας και κάνοντας. Σημασία έχει πως είμαστε ακόμα ζωντανοί και συνεχίζουμε. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων