Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

7/28/2009

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΣΠ

Απόψε το απόγευμα (όπως διαβάσαμε στο ερασιτεχνικό) στα γραφεία της ΕΠΣΠ αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη ανάμεσα στη διοίκηση της ένωσης και εκπροσώπων των πειραϊκών σωματείων που μετέχουν στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Δ εθνικής κατηγορίας.
Από το βήμα αυτό εκφράζω την ευαρέσκεια όλης της ομάδας του blog όταν βλέπουμε να γίνονται πράξη όσα εδώ και μήνες υποστηρίζουμε σαν απολύτως αναγκαία να συμβούν γιατί δεν έχει σημασία τι δεν έγινε μέχρι χθες, αλλά τι θα γίνει από ‘δω και πέρα.
Αν βάλεις δυο διαπραγματευτές να συζητήσουν μια ατζέντα 100 θεμάτων κι αυτοί αποφασίσουν ότι διαφωνούν παντού ακόμα και τότε έχει επιτευχθεί μια κατ’ αρχήν συμφωνία που επιβεβαιώνει ότι αυτοί που συζητούν δεν συμφωνούν πουθενά.
Επειδή σε συνθήκες πραγματικής ζωής ποτέ τα πράγματα δεν είναι τόσο ακραία είναι προφανές πως σ’ ένα κλίμα ειλικρίνειας και καλής πίστης πολλά είναι αυτά που μπορούν να προσδιοριστούν σαν κοινά προβλήματα και να δρομολογηθεί η λύση τους στη βάση του ‘’η ισχύς εν τη ενώσει’’.
Έχουμε μιλήσει για την αναγκαιότητα να συσταθεί μια άτυπη αλλά διαρκής επιτροπή που να καταπιάνεται και να προσπαθεί να λύσει (με την συνδρομή της ΕΠΣΠ) προβλήματα κοινού ενδιαφέροντος.
Οικονομικό, γηπεδικό, οργανωτικό (ώστε το συγκεκριμένο πρωτάθλημα να καταστεί βιώσιμο) είναι οι άξονες που καλείται να κινηθεί μια τέτοια επιτροπή.
Από την πλευρά μας εκείνο που θέλω να επισημάνω για την ώρα αφορά την ανάγκη να ενισχύσει η διοίκηση το έργο της με περισσότερους ανθρώπους ακόμα κι αν δεν είναι μέλη του Δ.Σ.
Έχω ξαναπεί πως πιθανότατα να μην είμαστε έτοιμοι ούτε οργανωτικά ούτε ψυχολογικά για ένα τέτοιο βήμα χρειάζεται όμως κάποτε να γίνει μια αρχή.
Η ανάγκη να γίνουμε σύλλογος μελών όπως εύστοχα προτείνει η διοίκηση στην πρόσφατη καμπάνια της προϋποθέτει κι αυτό. Να λειτουργούμε συμμετοχικά παραμένοντας όσο πιο ενεργοί μπορούμε.
Γι’ αυτό αδέρφια βοηθήστε όσο κι όπως μπορείτε. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός μην το ξεχνάμε. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων