Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

7/29/2009

ΠΡΩΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΛΕΫ

Γράψαμε στη λήξη της αγωνιστικής περιόδου πως τα πράγματα για το τμήμα βόλλεϋ γυναικών είναι πάρα πολύ ζόρικα και το τμήμα απειλείται ακόμα και με διάλυση.
Τη στιγμή που μιλάμε χωρίς κανένα από τα μεγάλα προβλήματα του τμήματος να έχει επιλυθεί τα πράγματα είναι σαφώς πιο αισιόδοξα.
Κατ’ αρχήν είναι δεδομένο πως η ομάδα θα κατέβει στο νέο πρωτάθλημα διαθέτοντας πιο γεμάτο ρόστερ από πέρυσι.
Μπορεί να αποχώρησαν τρεις αθλήτριες μέλη της περυσινής ομάδας, αλλά στη θέση τους έρχεται μια πλειάδα αθλητριών που πέρυσι αγωνιζόντουσαν σαν νεάνιδες με τα χρώματα του αθλητικού οργανισμού του δήμου Αγίας Βαρβάρας φθάνοντας μάλιστα ως την δεύτερη φάση του ανάλογου πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΔΑ συν μια αθλήτρια που αγωνιζόταν δανεική στον Θρίαμβο και φέτος επιστρέφει.
Βεβαίως η συμμετοχή και μόνο της γυναικείας ομάδας στο πρωτάθλημα δεν είναι αυτοσκοπός. Πρόθεση είναι η καλλιέργεια και εξάπλωση του αθλήματος, με στόχο τη στελέχωση και αγωνιστική εξέλιξη όλων των τμημάτων υποδομής (κορασίδες νεάνιδες) ώστε μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα η γυναικεία ομάδα να πλαισιώνεται κατά βάση από δικά της παιδιά.
Τίποτα δεν είναι εύκολο και χρειάζονται θυσίες απ’ όλους όσους μετέχουν στην δραστηριότητα του τμήματος μέχρι τα πράγματα να μπούνε σε σειρά. Αν όμως υπάρχει προγραμματισμός και ρεαλιστικοί στόχοι κανένα εμπόδιο δεν θα μπορέσει να εμποδίσει την ανάπτυξη του τμήματος σ’ ένα άθλημα εξαιρετικά δημοφιλές στα νεαρά κορίτσια.
Είναι δεδομένο πως και με τη δική μας στήριξη (blog) επικοινωνιακά τουλάχιστον το τμήμα δεν θα μείνει στην αφάνεια ψάχνοντας για φακό. Για τα άλλα δυο μεγάλα αγκάθια που συνεχίζουν να μας αγκυλώνουν γηπεδικό και οικονομικό θα κάνουμε ότι μπορούμε ευελπιστώντας πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από πέρυσι.
Μεγάλο ζητούμενο παραμένει η δημιουργία κλίματος ικανού να δημιουργήσει θετική αύρα ώστε να ωθήσει τα πράγματα να πάρουνε μπρος.
Πάγια θέση μας είναι, όχι μόνο να μην διαλυθούν τμήματα αλλά να υπάρξει σταδιακά κι ένα συνολικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που όχι μόνο θα επιτρέπει στον σύλλογο να παίρνει το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό αποτέλεσμα από κάθε επί μέρους κομμάτι του, αλλά που θα δημιουργεί συνεχώς αξίες τόσο αθλητικές όσο και κοινωνικές, γιατί αθλητισμός σημαίνει πρώτα και πάνω απ’ όλα πολιτισμός μην το ξεχνάμε. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων