Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

7/01/2009

ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕ ΒΑΡΥ ΧΑΡΜΑΝΙ

Τσιγάρο με βαρύ χαρμάνι πες μου ποιος το φουμάρισε, στα γρήγορα και μάνι μάνι τη θέση σου καθάρισε. Έτσι θα τραγουδάει από ‘δω και πέρα ο κάθε κρατικός ελεγκτής προς του παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου που ισχύει από σήμερα.
Είμαι σίγουρος πως ούτε ο Κώστας Βίρβος που έγραψε τους στίχους, ούτε ο Θόδωρος Δερβενιώτης που τους πέρασε τη μουσική, ούτε ο Κορυδαλλιώτης Τόλης Βοσκόπουλος που το τραγούδησε κάνοντας το τεράστια επιτυχία φανταζόντουσαν την εποχή εκείνη πως κάποτε θα φτάναμε στη σημερινή κατάσταση.
Δεν είμαι ούτε καπνιστής ούτε αντικαπνιστής κι ως εκ τούτου έχω την πολυτέλεια να βλέπω τα πράγματα πολύ χαλαρά. Κι απ’ αυτή τη σκοπιά εκφράζω τη συμπάθεια και την ειλικρινή μου κατανόηση προς την συμπαθή τάξη των καπνιστών για τα ζόρια που αναμένεται να τραβήξουν για ένα διάστημα τουλάχιστον και να τους ευχηθώ από καρδιάς καλό κουράγιο.
Αν παίρναμε τα πράγματα στα σοβαρά τότε θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως η υπόθεση ‘’σηκώνει τσιγάρο’’ γιατί πως αλλιώς να εξηγήσεις το δίπτυχο ελευθερία στην εμπορία απαγόρευση στη χρήση (όλων των δημόσιων χώρων τουλάχιστον). Εγώ τουλάχιστον δυσκολεύομαι να το εξηγήσω.
Κατόπιν τούτου περιορίζομαι στην δημοσιοποίηση του σύντομου ανεκδότου που ακολουθεί και αφορά την εποχή πριν την ‘’τσιγαραπαγόρευση’’.
Σε δεξίωση του καλού κόσμου λοιπόν η καλλίγραμμη κυρία με το τολμηρό φόρεμα που περιφέρεται κρατώντας στο χέρι ναζιάρικα μια μακριά γυναικεία πίπα, πλησιάζει τον καλοντυμένο κύριο που λάμπει από φρεσκαδούρα του προτείνει την πίπα και του λέει … Μ’ ανάβεις; …
Και κείνος της απαντάει. … Χασάπης …. !
Χάρη σ’ αυτό μάθαμε πως το πιο καυτό επάγγελμα είναι ο … Μ’ ανάβεις …. Καλό κουράγιο αδέρφια. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων