Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

6/21/2009

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Από τις στήλες του blog αναφερθήκαμε στο τουρνουά που οργανώθηκε από τα ποδοσφαιρικά σωματεία του Κορυδαλλού προκειμένου να διατηρηθούν σε αγωνιστική ετοιμότητα οι εκκολαπτόμενοι άσσοι των ομάδων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που αντλήσαμε από το ‘’ερασιτεχνικό’’ η κατάταξη των ομάδων στο τέλος του τουρνουά ήταν η ακόλουθη.

<<Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Αετός Κορυδαλλού στο τουρνουά εφήβων που διοργάνωσε ο Α.Ο. Κορυδαλλού. Μπορεί να ισοβάθμησε με την Προοδευτική αλλά επειδή είχε κερδίσει το μεταξύ τους παιχνίδι με 2-1, παίρνει αυτός την πρωτιά. Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής είναι τα εξής: Κορυδαλλός - Ερμής 3-2, Προοδευτική-Παννεαπολικός 2-0 και Αετός Κορ. - Αχιλλέας 3-0.

● Η βαθμολογία: Αετός Κορ. 12, Προοδευτική 12, Παννεαπολικός 9, Κορυδαλλός 6, Ερμής 3 και Αχιλλέας 3.

● Λογικά, το τουρνουά θα επαναληφθεί και του χρόνου μετά τη λήξη των πρωταθλημάτων.>>
Πέρα από την ανάγκη αγωνιστικής ετοιμότητας όλων των παιδιών που προπονούνται στις ακαδημίες μας, θέλω να θίξω ένα γεγονός που χρόνια το λέω (δεν αναφέρομαι ούτε στους σημερινούς υπεύθυνους των ακαδημιών, ούτε σ’ οποιουσδήποτε άλλους προσωπικά) κι έχει να κάνει με την ανάγκη χάραξης ενός στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη των τμημάτων με αντικειμενικό σκοπό την ‘’παραγωγή’’ αθλητών ικανών να παίξουν ποδόσφαιρο σε ψηλό επίπεδο.
Δεν είναι δυνατόν να βλέπεις την πιο μεγάλη βυσσινί ομάδα της Ευρώπης (αναφέρομαι στη Μπαρτσελόνα που ο προσδιορισμός της σαν blaugrana αναφέρεται στα χρώματα της που είναι μπλε και βυσσινί) να παίζει τελικό champions league έχοντας στη δύναμη της 10!!! παίχτες που έχουν μαθητεύσει στις ακαδημίες της (ο εκάστοτε αρχηγός της ομάδας προέρχεται πάντοτε από εκεί) κι εμείς που εκπροσωπούμε μια από τις παλιότερες κι ιστορικότερες ομάδες της χώρας να μην κάνουμε το ίδιο όταν μάλιστα το έχουμε πραγματικά ανάγκη.
Υπάρχει μια παροιμία που λέει πως ‘’το μονοπάτι σου δείχνει το δρόμο’’. Όταν έχεις αξιωθεί να δεις δικά σου παιδιά να παίζουν στο Μαρακανά και το Ουέμπλεϊ, να κάνουνε καριέρα στο καμπιονάτο, να παίρνουνε μέρος στις κορυφαίες συλλογικές διοργανώσεις της Ευρώπης και να φοράνε τη φανέλα με το εθνόσημο όλων των εθνικών ομάδων, δεν έχεις να σκεφτείς πολλά. Στρώνεσαι στη δουλειά για να κάνεις τα πράγματα έτσι όπως πρέπει να γίνουν χωρίς να ‘’μασάς’’ απ’ όποια προβλήματα παρουσιαστούν στο δρόμο σου όσο μεγάλα και να ‘ναι.
Δεν προσπερνάω τις δυσκολίες που υπάρχουν κάθε άλλο. Απλά θυμίζω πως επιδιώκοντας να χτίσεις την αναπτυξιακή σου διαδικασία όσο καλύτερα γίνεται, τελικά βγαίνεις πολλαπλά κερδισμένος.
Στελεχώνεις την ομάδα σου διαμορφώνοντας αθλητές έτσι όπως τους ονειρεύεσαι.
Χτίζεις με την εξέδρα μια ιδιαίτερη μαγική σχέση που την διαμορφώνουν τα δικά σου ‘’αστέρια’’.
Αυξάνεις τα οικονομικά σου μεγέθη από την μεταπώληση ‘’δικών’’ σου ποδοσφαιριστών.
Μπορείς να διαμορφώσεις ‘’αθλητική διπλωματία’’ προς όφελος σου, προσφέροντας παίχτες είτε δανεικούς είτε σαν ανταλλάγματα.
Αποκτάς με το χρόνο πολύτιμη τεχνογνωσία για το πώς μανατζάρεις ένα ποδοσφαιρικό τμήμα από κάθε άποψη, διαμορφώνοντας και τα κατάλληλα στελέχη γι’ αυτό το σκοπό.
Δημιουργείς εικόνα και κοινωνικό πρόσωπο που πιστώνεται σε όλο το σύλλογο.
Τελειώνοντας επαναλαμβάνω αυτό που πάντα έλεγα και θα συνεχίσω να λέω μέχρι τέλους. Το ευκολότερο πράγμα είναι να φτάσεις μια ομάδα στην κορυφαία κατηγορία. Το δυσκολότερο να πείσεις τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σου, πως μερικά πράγματα είναι τόσο αυτονόητο πως πρέπει να γίνουν, όσο αυτονόητο είναι το να τρως και να πίνεις νερό για να μην πεθάνεις. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων