Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

6/03/2009

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΝΩΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ

Σήμερα για την διαδικτυακή κοινότητα των Προοδευτικάνων είναι μια σπουδαία μέρα γιατί σαν σήμερα πριν από δυο χρόνια γεννήθηκε τούτος εδώ ο ιστότοπος που στην κυριολεξία δημιούργησε νέα δεδομένα στην ιστορία της Προοδευτικής.
Γεννήτορας ο Βασίλης που σε μια στιγμή που ο σύλλογος ακροβατούσε στο πουθενά βρήκε το κουράγιο να βγει και να φωνάξει πως είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Όμως η επιτυχία του blog δεν οφείλεται μόνο στο Βασίλη που το έστησε και σ’ όλους εμάς που συμμετέχουμε. Το κλειδί της επιτυχίας το κρατάτε όλοι εσείς που με αμείωτο ενδιαφέρον επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας δημιουργώντας μεγέθη που δεν έχουν ούτε καν σύλλογοι Α εθνικής στους δικούς τους ιστοχώρους.
Με καταμετρημένη επισκεψιμότητα από τον Οκτώβριο του 2007 μέσα σ’ ενάμιση χρόνο έχουμε ήδη ξεπεράσει τους 50.000 επισκέπτες νούμερο πραγματικά σταθμός για τόσο μικρή διάρκεια ζωής και λαμβανομένου υπόψη πως όλη αυτή η προσπάθεια εξελίσσεται σε μια περίοδο που είναι από τις χειρότερες στην πρόσφατη ιστορία μας για να μην πω η χειρότερη.
Νοιώθω πως αξίζει να σχολιάσω το γεγονός πως συγκρίνοντας στοιχεία πενταμήνου φέτος η επισκεψιμότητα του blog τρέχει με διπλάσιους ρυθμούς από πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα πέρυσι στο πρώτο πεντάμηνο μας είχαν επισκεφθεί 8.142 επισκέπτες ενώ φέτος φτάσαμε τους 17.509 έχοντας αύξηση της τάξης του 215%!
Ένα εξ’ ίσου εντυπωσιακό στοιχείο που αξίζει ν’ αναφερθεί έχει να κάνει με το γεγονός πως ένας στους τέσσερεις επισκέπτες προέρχεται από το εξωτερικό, στοιχείο που δικαιώνει τον προσδιορισμό ‘’όπου γης’’ που έχουμε δώσει στην ιστοσελίδα μας.
Θέλω στο σημείο αυτό να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της ομάδας του blog που χάρη στη βοήθεια τους από 92 αναρτήσεις το 2007 ανεβήκαμε στις 499 το 2008, με κείμενα που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι πρωτότυπα και δικά μας δουλεμένα λέξη προς λέξη, μακριά από την φάμπρικα που έχουν ανοίξει κάποια δημοφιλή blogs που δουλεύουν με τη μέθοδο της αντιγραφής επικόλλησης (φασόν του κερατά δηλαδή) και κορδακίζονται κιόλας πως και καλά προσφέρουν πλήρη και διαρκή ενημέρωση.
Τελειώνω σχολιάζοντας κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Την ώρα που δυστυχώς δεν λειτουργεί επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, η διαδικτυακή παρέα των Προοδευτικάνων προσφέρει πέρα από καθημερινή ενημέρωση κι ένα σπουδαίο αρχείο θεματικά ταξινομημένο και δωρεάν προσφερόμενο σ’ όποιον θέλει ν’ ανατρέξει σ’ αυτό, με θέματα που πέρα από την αγωνιστική μας δράση αναδεικνύουν τόσο την κοινωνική υπόσταση του συλλόγου όσο και ιστορικά θέματα κάποια από τα οποία για πρώτη φορά αναδείξαμε συνοδεύοντας τα με ακλόνητα τεκμήρια.
Φίλοι κι αδέρφια συνεχίστε να μας στηρίζετε όχι μόνο απλά διαβάζοντας μας, αλλά συμμετέχοντας και προσωπικά στην διαμόρφωση της Προοδευτικάνικης υπόστασης και περηφάνιας.

Δείτε το φοίνικα που με μορφή κάκτου φυτρώνει στη μέση της ερήμου στο Phoenix της Αριζόνα γεννώντας ζωή εκεί που κυριολεκτικά δεν υπάρχει ερωτοτροπώντας με το φως του φεγγαριού που διαλύει το νυχτερινό σκοτάδι. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία γι' αυτό συνεχίχουμε (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων