Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

6/13/2009

ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΜΙΑΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ.

Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα GOALNEWS ενόψει της αυριανής γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ και μας αφορά άμεσα. Διαβάστε το κείμενο και σχόλια στο τέλος.

Το «μετέωρο βήμα» μιας αναδιάρθρωσης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΤΣΗΣ & ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΚΑΣ

<<Παρά τις λίγες... φωτεινές εξαιρέσεις που απλά έρχονται να επιβεβαιώσουν τον κανόνα, οι περισσότερες ομάδες από τις 160 της Δ’ Εθνικής έχουν «μπλοκάρει» τον προγραμματισμό τους για την προσεχή σεζόν, καθώς βρίσκονται εν αναμονή της αυριανής γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ.

Κοινώς περιμένουν ν’ ακούσουν τις προθέσεις της ομοσπονδίας σχετικά με την πιθανή αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος από την περίοδο 2010-11, αφού αυτές ενδεχομένως να καθορίσουν και το μέλλον τους (κατά συνέπεια και το φετινό σχεδιασμό τους).

Και εξηγούμαστε: αν περάσει η πρόταση του προέδρου της επιτροπής πρωταθλήματος Βαγγέλη Τοπολιάτη, τότε θα γίνει «συγχώνευση» Γ’ και Δ’ Εθνικής σε μια κατηγορία, που θα αποτελείται από 4 ομίλους των 18 ομάδων. Υπάρχουν βέβαια και εναλλακτικά σενάρια, με ένα από αυτά να προβλέπει τη διατήρηση της Γ’ Εθνικής με 3 ομίλους και της Δ’ με 6 ομίλους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, σε οποιαδήποτε περίπτωση -εφόσον υπάρξει μεγάλη ή μικρή αναδιάρθρωση και γενικά αλλαγές στη μορφή του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής από την επόμενη σεζόν- θα διαφοροποιηθεί ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβαστούν, αλλά κυρίως εκείνων που θα υποβιβαστούν τον Μάιο του 2010.

Επειδή, λοιπόν, όλη αυτή η διαδικασία μόνο εύκολη δεν είναι, ούτε ανεξάρτητη σε σχέση με την Ενωση Β’ και Γ’ Εθνικής, η ηγεσία της ΕΠΟ (όπως αποκάλυψε στο «Goal» ο Βαγγέλης Τοπολιάτης) προσανατολίζεται στο να μη συζητήσει το «δαιδαλώδες» αυτό θέμα στην αυριανή γενική συνέλευση, αλλά να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση -εντός του επόμενου δεκαημέρου- αποκλειστικά για τους 160 συλλόγους της Δ’ Εθνικής. Στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι της Ενωσης Β’ και Γ’ Εθνικής ως άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Στο διά ταύτα, σε ό,τι αφορά τα σενάρια, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η πιθανότητα να μπει στον... πάγο η ιδέα της αναδιάρθρωσης και το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής στο βασικό του οργανόγραμμα να παραμείνει με τη σημερινή του μορφή αν και υπάρχει η σχετική τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου περί της αναγκαιότητας αλλαγών σε Γ’ και Δ’ Εθνική.>>Από τον περασμένο χειμώνα έχουμε ασχοληθεί μα το θέμα της επικείμενης αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών κατηγοριών. Ο κ Τσεμπεράκης στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης έκανε αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα και τώρα η γενική συνέλευση της ομοσπονδίας το ανοίγει με τον πιο επίσημο τρόπο.

Στο σημείο αυτό θέλω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις που θεωρώ αναγκαίο ν’ ακουστούν. Κατ’ αρχήν η ΕΠΟ δηλώνει πως θα λάβει υπόψη της την άποψη των σωματείων της Γ εθνικής που εμπλέκονται στο νέο σχεδιασμό αλλά όχι και των 160 σωματείων του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της χώρας, που η άποψη τους γράφεται κανονικά στην άμμο της παραλίας.

Οι διάφοροι πρόεδροι των ενώσεων που στελεχώνουν την εκάστοτε επιτροπή πρωταθλήματος χωρίς να μπαίνει το αγγούρι … στο στόμα τους … προφανώς ξέρουν πριν από μας για μας.

Κάνοντας όμως και το δικηγόρο του διαβόλου θα ‘λεγα πως βρίσκουνε και κάνουνε γιατί και για τους σωματειακούς παράγοντες οι λέξεις συμμετοχή και συνεργασία για την εξεύρεση κοινών και αναγκαίων λύσεων δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιο τους.

Η λέξη στρατηγική και σχεδιασμός στις ποδοσφαιρικές πιάτσες ακούγεται σαν ανέκδοτο εκτός κι αν πρόκειται για το στήσιμο μιας ακόμη ματσαράγκας όποτε οι γνωρίζοντες κι έχοντες τα ‘’κονέ’’ κάνουν ουρά για να βοηθήσουν με το αζημίωτο φυσικά.

Στο ‘’άγραφο καταστατικό’’ του ελληνικού ποδοσφαίρου τα πέντε βασικά σημεία που κυριαρχούν είναι μιζέρια, τσαπατσουλιά, ψιλοπουστιά, τσατσιλίκι, και ψευτομαγκιά.

Όλα χύμα στο κύμα, στελέχωση των ομάδων με τη μέθοδο του φασόν, λειτουργία των πάσης φύσεως υποδομών απλώς για να βρίσκονται (αν τυχόν υπάρχουν) και μέγα ζητούμενο κάθε φορά ο ‘’φραγκάτος’’ που θα μπει ‘’μπροστινός’’ για να τα ‘’σπρώξει’’ ‘’ξεχαρμανιάζοντας’’ ‘’τρελαμένους’’ κι ‘’άρρωστους’’ με μεταγραφές ποδοσφαιρικών ογκόλιθων με ονόματα του τύπου ‘’Πεπίνο Φραπέδες’’, και ‘’Καρλίτο Κλασομπανιέρα’’.

Σε ποδοσφαιριστές όλων των ποδοσφαιρικών επιπέδων αφού τους αναλύσουν διεξοδικά πόσο πιστεύουν στο ταλέντο τους και τους διαβεβαιώσουν πως το να κλωτσάς μια μπάλα είναι επάγγελμα όχι για λίγους αλλά για πολλούς, μια ωραία πρωία τα παρατάνε όχι γιατί δεν έχουν ή βαρέθηκαν να πληρώνουν, αλλά λόγω ‘’έλλειψης ανταπόκρισης’’ από τον κόσμο της ομάδας και μετά ‘’ας καούν τα κάρβουνα’’.

Το μεγάλο καλαμπούρι είναι πως αν κανείς τολμήσει να πάει κόντρα σ’ όλα αυτά, συμμαχεί το σύμπαν εναντίον του μη τυχόν και ματιάσει τα θέσφατα της ‘’ποδοσφαιρικής σύναξης των αγίων’’.

Η κακοδαιμονία του ελληνικού ποδοσφαίρου αδέρφια δεν σχετίζεται με την διεθνή οικονομική κρίση αλλά με την δική μας ξεροκεφαλιά και αφασία. Κι επειδή το θέμα είναι πολύ μεγάλο για να εξαντληθεί σ’ ένα κείμενο, αυτά για την ώρα. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων