Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

6/21/2009

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ

Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου είναι εξ ορισμού ένα γεγονός παράλογο και άδικο που δεν μπορείς να το δεχθείς ούτε με τη λογική ούτε με το συναίσθημα.
Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις κάποιον προσωπικά για να νοιώσεις την κατάσταση της συναισθηματικής μεταβολής. Ο Θανάσης ηλικιακά θα μπορούσε να ήτανε παιδί μου. Κι όταν μεγαλώνεις παιδιά είναι κάτι φορές που νοιώθεις πραγματικά ευάλωτος μπροστά στο απροσδόκητο που μπορεί να σου τύχει.
Είναι εντυπωσιακό ν’ ανακαλύπτεις πως με ανθρώπους που δε γνώρισες ποτέ σε συνδέουνε κοινά πράγματα. Όταν με πρωτοπήγε ο πατέρας μου στο γήπεδο μια σταλιά πιτσιρικάκι η Προοδευτική έπαιζε στην Α εθνική. Έτσι την πρωτογνώρισε κι ο Θανάσης. Κι όταν η πρώτη εντύπωση για την ομάδα της καρδιάς σου είναι ακριβώς αυτή δεν μπορείς να συμφιλιωθείς με τίποτα λιγότερο.
Θυμάμαι τα πρώτα μου ‘’οπαδικά’’ βήματα. Πάντα στην κερκίδα πίσω από το τέρμα με τα φτηνά εισιτήρια γιατί το χαρτζιλίκι ήτανε περιορισμένο, με ρούχα και κασκόλ στα χρώματα της ομάδας.
Μ’ αυτές τις σκέψεις και με το χέρι στην καρδιά θέλω να στείλω ένα μήνυμα. Όλα τα εισιτήρια που μαζέψαμε μέχρι τώρα για να τα χαρίσουμε δωρεάν σε πιτσιρικάδες Προοδευτικάνους, κι όσα μαζέψουμε στη συνέχεια (γιατί θα μαζέψουμε κι άλλα) τ’ αφιερώνουμε όλα στη μνήμη του Θανάση.
Είμαι σίγουρος πως αυτή τη φάση τη γουστάρει κι ο ίδιος πολύ. Γιατί νοερά και ψυχικά θα είναι πάντα μαζί μας παρέα με τα φιλαράκια, τους κολλητούς, τους δικούς του, να φωνάζει για την Προο μέχρι να ξαναγυρίσουμε στα μεγάλα σαλόνια.
Όπως ο φοίνικας γεννιέται από τη στάχτη του έτσι και τα αισθήματα που γεννιούνται στην καρδιά του καθενός από μας δεν χάνονται. Μετασχηματίζονται, γονιμοποιούνται και σ’ άλλες καρδιές, αλλά δεν εξαργυρώνονται και δε σβήνουν.
Καλό ταξίδι παλικάρι μου και μην ξεχνάς πως θα ‘μαστε πάντα παρέα, εσύ με μας κι εμείς μαζί σου, μ’ όσα μας ενώνουν κι αγαπάμε μ’ όλη τη δύναμη της ψυχής μας (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων