Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

6/15/2009

ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ

Η απόφαση του Παναγιώτη Μπαταγιάννη να προσφέρει 100 εισιτήρια διαρκείας σε νεαρούς φίλους της Προοδευτικής εκτός από γενναιόδωρη κι αιφνιδιαστικά ευχάριστη, είναι ταυτόχρονα συναρπαστική και καινοτομική ως προς την πρόταση που καταθέτει και την διαδικασία που ενεργοποιεί έτσι ώστε να ξαναγυρίσουν στο γήπεδο όσο περισσότεροι φίλοι της ομάδας γίνεται.
Φανταστείτε οποιοδήποτε τελικό μεγάλης διοργάνωσης χωρίς κόσμο στο γήπεδο. Η μαγεία πάει περίπατο ακόμη κι αν μέσα στον αγωνιστικό χώρου λαμβάνει χώρα ένα ανεπανάληπτο ποδοσφαιρικό υπερθέαμα.
Κανείς επενδυτής και κανένας χορηγός δεν μπορεί να πάει μια ομάδα μακριά όσα χρήματα και να ξοδέψει χωρίς την υποστήριξη αυτού που ονομάζουμε μεγάλο κοινό.
Ο απλός κόσμος είναι εκείνος που διαθέτει την θετική αύρα και την δημιουργική πνοή για την δημιουργία του κατάλληλου κλίματος. Μεγάλα αποτελέσματα με άδειες εξέδρες ακόμα κι αν έρθουν θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα και διάρκεια.
Μ’ αυτές τις σκέψεις θεωρώ πως η πρωτοβουλία του Παναγιώτη μπορεί να γίνει αφετηρία για μια απρόβλεπτα θετική αλλαγή των πραγμάτων προς το καλύτερο. Πως;
Κατ’ αρχήν η κίνηση του να βρει μιμητές. Είναι βέβαιο πως ακόμα και στις σκληρές μέρες που ζούμε υπάρχουν φίλοι της ομάδας που μπορούν να αγοράσουν και να χαρίσουν ένα αριθμό εισιτηρίων όχι μόνο σε νεαρούς αλλά και σε γυναίκες και άτομα της τρίτης ηλικίας που αγαπούν την Προοδευτική, προτρέποντας τους να πάνε στο γήπεδο μεταβάλλοντας κάθε παιχνίδι της ομάδας σε γιορτή.
Δεν είναι προϋπόθεση η μεγάλη οικονομική δυνατότητα για να κάνει ο καθένας μας κάτι παρόμοιο. Ακόμα κι η προσφορά ενός εισιτηρίου είτε ατομικά είτε μέσω του blog μπορεί να δημιουργήσει κλίμα ικανό να κάνει τη διαφορά αλλάζοντας τα πάντα προς το καλύτερο.
Ενδεχομένως κι η ενεργοποίηση ενός λογαριασμού που ακόμα κι ο ελάχιστος οβολός του καθενός (που θα ήθελε να συνεισφέρει), μπορεί να σχηματίσει ένα μικρό ή μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου να διατεθεί για τον σκοπό αυτό.
Τόνιζα προχθές τη σημασία που έχει η έγκαιρη κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας για την ομάδα. Υπάρχουνε πάρα πολλές και καλές ιδέες που αν δρομολογηθούν μπορούν να μας οδηγήσουν σε αποτέλεσμα που να μας κάνει να τρίβουμε τα μάτια μας.
Όμως για να μην πέσω στην παγίδα των αγαπημένων μου παροιμιών που λένε είτε ‘’συν Αθηνά και χείρα κίνει’’ ή ‘’δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν κρατούσες’’ από την πλευρά μου δηλώνω πως προσφέρω συμβολικά 2 εισιτήρια για να μεγαλώσει η αρχική κάβα των 100 και σας προτρέπω όχι να κάνετε το ίδιο αφού δεν γνωρίζω την οικονομική δυνατότητα του καθενός, αλλά να μας κατακλύσετε με τις δικές σας προτάσεις για το πώς αυτή την πρωτοβουλία μπορούμε να την μετατρέψουμε σε δημιουργική καταιγίδα για την ομάδα μας. Άντε να δούμε. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων