Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

6/03/2009

ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ

Παρουσιάζοντας χθες το νέο Δ.Σ ‘’έστω κι από σπόντα’’ αναγράφοντας το όπως μας το έδωσε φίλος Προοδευτικάνος στο φόρουμ, αποδείξαμε πως έστω και δια της πλαγίας μπορούμε ακόμα κι έτσι να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των γεγονότων παραμένοντας έγκαιροι και έγκυροι.
Όποιος διαβάσει το χθεσινό κείμενο μου με τίτλο ‘’με αίσθημα ευθύνης’’ νομίζω πως δεν θα δυσκολευτεί να καταλάβει τη θέση που τηρήσαμε και τηρούμε μέχρι σήμερα.
Όμως σήμερα το πρωί ‘’χτυπήσανε τα τέλια’’. Από το τηλέφωνο ρωτήθηκα αν θεωρείται δεδομένη η επάνοδος του Στέφανου Σταμούλα στα διοικητικά μας δρώμενα. Λίγο μετά συνάδελφος και φίλος στη δουλειά μου δήλωσε πως τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. την δημοσίευσε και το ΦΩΣ!
Ομολογώ πως ένοιωσα πάρα πολύ άσχημα διαπιστώνοντας πως η ‘’επίσημη’’ ενημέρωση είχε πάει παντού εκτός από το blog. Το γεγονός πως ο αγαπητός (κι εκπρόσωπος τύπου πλέον) Γιάννης Ταμβάκης επικοινώνησε μαζί μας σήμερα το μεσημέρι για να δώσει τη σύνθεση του συμβουλίου σώνει μεν τα προσχήματα, αλλά δεν αλλάζει την ουσία που προκάλεσε μια άστοχη αλλά και εντελώς άδικη παράλειψη.
Ας είναι. Το συμφέρον της Προοδευτικής παραμένει πάνω απ’ όλα και (όχι μόνο εγώ) δεν έχω την παραμικρή διάθεση ν’ ανοίξω εχθροπραξίες με οποιονδήποτε τη στιγμή που πρωτεύουν άλλα ζητήματα.
Πάμε όμως και σε ποιο πρακτικά θέματα. Η δική μου πληροφόρηση έφτανε στο ότι οι αδελφοί Σταμούλα θα βοηθήσουν την νέα προσπάθεια όχι όμως από διοικητικό πόστο. Η επάνοδος έστω μέρους της ομάδας των εφοπλιστών στη διοίκηση του συλλόγου μόνο σαν θετική μπορεί να καταγραφεί και από μόνη της είναι ικανή να διαμορφώσει γενικότερο θετικό κλίμα.
Σιδεροκέφαλοι λοιπόν όσοι μετέχουν στη νέα διοίκηση, όμως λείπει ακόμα κάτι πολύ σπουδαίο. Τα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής που τα ονόματα τους δεν δηλώθηκαν.
Την αυτονόητη αναγκαιότητα ύπαρξης τους τόνισε και ο κος Τσεμπεράκης στη διάρκεια της συνέλευσης καθώς δεν μπορεί καμιά γενική συνέλευση να θεωρηθεί νόμιμη αν τα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής δεν διαβάσουν τον οικονομικό απολογισμό που κατατίθεται ζητώντας από το σώμα την έγκριση του και την απαλλαγή του (κάθε) απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου.
Η νέα διοίκηση έθεσε σαν μεγάλο στόχο το νοικοκύρεμα του συλλόγου. Θυμίζω λοιπόν πως οι μικρές και επί μέρους αλλαγές είναι εκείνες που συναρμολογούν την μεγάλη που όλοι μας ονειρευόμαστε.
Επίσης απ’ ότι ξέρω και βλέπω δεν αναφέρεται πουθενά υπεύθυνος για την γυναικεία ομάδα βόλλεϋ του συλλόγου. Είπαμε πως σαν ομάδα του blog θα στηρίξουμε το τμήμα που (τώρα που μιλάμε) παρουσιάζει σημάδια διάλυσης, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρχει και κάποιο μέλος του συμβουλίου που θα παρακολουθεί την πορεία του τμήματος θα ενημερώνει την υπόλοιπη διοίκηση και θα στηρίζει το τμήμα όπου και όποτε χρειάζεται.
Η παρακίνηση προς τον κόσμο που μας διαβάζει τρέχει ήδη στην προμετωπίδα του blog προτρέποντας τους Προοδευτικάνους να γραφτούν μέλη (το ευχαριστώ γι’ αυτή μας την ενέργεια το εισπράξαμε ήδη) και δεν πρόκειται να καταθέσω την προσωπική μου πρόταση πριν τελειώσει σε δυο μέρες η ψηφοφορία που τρέχουμε για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Την ιδέα γι’ αυτή την ψηφοφορία μου την γέννησαν οι απίστευτα ασύμβατες απόψεις επί του θέματος που φτάσανε στ’ αυτιά μου. Θεώρησα λοιπόν πως μια ‘’δημοσκόπηση’’ πριν αποφασιστεί οτιδήποτε είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει προκειμένου να δούμε τι πιστεύει ο κόσμος και να πράξουμε το καλύτερο δυνατό.
Τι ζητάω; Αφ’ ενός να περιμένουμε μερικές μέρες μέχρι να κλείσει η ψηφοφορία, και αφ’ ετέρου να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το που και πως θα γράφεται μέλος ο καθένας που θέλει καταβάλλοντας την σχετική συνδρομή, γιατί μιλάω με αρκετό κόσμο και σας βεβαιώνω πως επί του συγκεκριμένου θέματος επικρατεί γενικώς αλαλούμ. Κατά τα λοιπά εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα διοίκηση που ξεκινάει την προσπάθεια της φορτωμένη ευχές κι ελπίδες και πιστέψτε με πως υπάρχει πολύς κόσμος με διάθεση να βοηθήσει όπου και όπως μπορεί. Ας μην συντρίψουμε όλο αυτό το καλό κλίμα στη μέγγενη των μικροπροσωπικών μας εγωισμών. Τα πρόσφατα και παλιότερα τραύματα όλων μας, πονάνε ακόμα. Ας μην το ξεχνάμε. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων