Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

6/07/2009

ΔΕΝ ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΜΟΥ..απαντηση στο Σακη 2

Βλέπω ξαφνικά την προχθεσινή ανάρτηση του Σάκη στο blog (αναμετάδοση από το φόρουμ) και το Βασίλη να με καλεί να απαντήσω. Προτού λαλήσει ο πετεινός να σου και μια τοποθέτηση του Μπαταγιάννη πάνω στο συγκεκριμένο κείμενο, κι άντε τώρα εγώ να μην πάρω θέση.
Αποφεύγω σ’ ότι γράφω να δίνω χαρακτήρα προσωπικής αντιπαράθεσης. Όμως επειδή το συγκεκριμένο κείμενο είναι ένας πραγματικός λίβελος σε βάρος μου γεμάτος υπαινιγμούς και υπόνοιες (κάνεις την πλάκα σου, κακόγουστα αστεία, πρέπει να ντρέπεσαι, που αποσκοπείς, ποιανού τα χατίρια κάνεις) νομίζω πως δικαιούμαι ν’ απαντήσω και δεν θ’ αποφύγω να το κάνω.
Ζητάω προκαταβολικά συγνώμη γιατί θα μακρηγορήσω. Νοιώθω όμως πως χρειάζεται να πω αυτά που θεωρώ πως πρέπει να ειπωθούν κι όποιος θέλει με διαβάζει. Απλά λόγω του μεγάλου μεγέθους του κειμένου η άποψη μου θα δημοσιευθεί σε δυο μέρη.
Πριν ξεκινήσω δηλώνω πως δεν ανήκω σ’ αυτούς που πιστεύουν πως στη ζωή δεν υπάρχουν δύο απόψεις η δική μου και η λάθος. Δεν είμαι ‘’κήρυκας της μοναδικής αλήθειας’’ απλά σαν ελεύθερος άνθρωπος καταθέτω την γνώμη μου σίγουρος πως δεν πρόκειται να συμφωνήσουν μαζί μου οι πάντες, όπως κι εγώ απ’ την μεριά μου δεν συμφωνώ μ’ ότι βλέπω κι ότι διαβάζω καθημερινά.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή χωρίς να κάνω πλήρη αναφορά στα γραφόμενα του Σάκη γιατί αυτά υπάρχουν ήδη κατατεθειμένα.
ΠΕΣΑΝΕ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ
Στον ωκεανό του διαδικτύου υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που υπερασπίζεται το δικαίωμα στην ανωνυμία υπογράφοντας με ψευδώνημα. Δεν ανήκω σ’ αυτούς. Υπογράφω επώνυμα ότι υποστηρίζω και εκτίθεμαι άφοβα στην όποια κριτική, γιατί έτσι πιστεύω πως πρέπει να κάνω, κι εσύ προσωπικά ξέρεις και ποιος είμαι και πως συμμετέχω αδιάλειπτα σε κάθε είδους εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο σύλλογος.
Κατόπιν τούτου τον χαρακτηρισμό του ‘’μασκοφόρου’’ που μου προσάπτεις όπως κι αν τον εννοείς, τον θεωρώ βαρύτατο, προσβλητικό, άδικο και ψευδή και δεν μπορώ να τον δεχθώ.
ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ
Η έννοια του πρωταπριλιάτικου ψέματος είναι στη βάση της πολύ απλή. Αφορά την ικανότητα ν’ αφηγηθείς μια τερατώδη ιστορία με αληθοφανή τρόπο πείθοντας πως είναι αληθινή και να την διαψεύσεις αμέσως μετά.
Αυτό ακριβώς έκανα δηλώνοντας πλήρη σεβασμό στην υπόληψη των προσώπων που αναφέρθηκα ονομαστικά. Δεν θεωρώ την φίλαθλη ιδιότητα αρρώστια και εκτιμώ βαθύτατα την ντομπροσύνη σου να προσδιορίζεις την δική σου σχέση σαν πιο ιδιαίτερη και ιδιωματική.
Όσοι ασθενούν ή αισθάνονται έτσι, χρειάζονται κατανόηση υποστήριξη και ανοχή. Τα υπόλοιπα τα βρίσκεις όταν γίνουν καλά ακόμα κι αν αυτό αφορά μια απλή συναισθηματική αποφόρτιση.
Μετά απ’ αυτό περιορίζομαι να ζητήσω ταπεινά συγνώμη απ’ όσους ενδεχομένως κι άθελα μου δυσαρέστησα με το σχετικό κείμενο, και δεσμεύομαι πως δεν θα ξαναδοκιμάσω κάτι παρόμοιο.
Με την Προοδευτική που με συνοδεύει μια μακρόχρονη συμπόρευση, δεν έκανα και δεν πρόκειται να κάνω ποτέ μου πλάκα. Πιστεύω ακλόνητα πως στην ομάδα της καρδιάς μας που σήμερα περνάει δύσκολες μέρες, εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να βάζουμε θεμέλια για να μπορούμε να μετά να ‘’ρίχνουμε πλάκα’’ στερεώνοντας και μεγαλώνοντας το οικοδόμημα της.
Το πρόβλημα είναι πως δυστυχώς συχνά πυκνά συμβαίνουν πράγματα που επηρεάζουν αρνητικά τις τύχες του συλλόγου π’ ούτε πρωταπριλιάτικα είναι, ούτε για πλάκα μπορεί να τα πάρει κανείς.
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Δεν παίρνω λέξη πίσω απ’ όσα έγραψα περί εξελεγκτικής επιτροπής. Μου δίνεις όμως την ευκαιρία να πω κι άλλα. Πριν από μερικά χρόνια λοιπόν σαν μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής διέκοψα γενική συνέλευση γιατί η διοίκηση (στην οποία συμμετείχε κι ο Μπαταγιάννης) δεν είχε τακτοποιήσει τα βιβλία του συλλόγου όπως όφειλε.
Για πρώτη φορά τότε τα βιβλία πήγαν στο λογιστικό γραφείο του Προοδευτικάνου και φίλου Δημήτρη Στυλιανού όπου έγιναν οι αναγκαίες εγγραφές συνοδευμένες από τα σχετικά παραστατικά, καταρτίσθηκε ο ισολογισμός και η διαδικασία της παράδοσης παραλαβής έγινε στη συνέχεια όσο πιο κανονικά γινόταν.
Η ιδιότητα του μέλους της εξελεγκτικής επιτροπής είναι ουσιαστικά πιο ισχυρή κι απ’ αυτή του μέλους του Δ.Σ. γιατί είναι αυτή που προτείνει στο σώμα της γενικής συνέλευσης ν’ αποδεχθεί αν μια διοίκηση έπραξε όπως όφειλε το έργο της.
Τίμησα τον συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο όταν μου ανατέθηκε όχι απλά υπογράφοντας αλλά συντάσσοντας εκθέσεις που υπάρχουν καταχωρημένες στο βιβλίο γενικών συνελεύσεων του συλλόγου κι από μένα είσαι ελεύθερος εφ’ όσον η διοίκηση στο επιτρέψει να τις διαβάσεις για να δεις τι λέω.
Δεν φοβήθηκα ποτέ να πάω κόντρα στην γενικευμένη συνήθεια που παρατηρείται (δυστυχώς όχι μόνο στην Προοδευτική) όταν φτάνει η κρίσιμη ώρα να μην παρουσιάζονται τα μέλη της επιτροπής επικαλούμενα πως τους έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι, αρνούμενα ουσιαστικά ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους πιάνοντας με τα χέρια αναμμένα κάρβουνα.
Σ’ αυτές τις εκθέσεις προτείνω μεταξύ άλλων το κομμάτι της οικονομικής διαχείρισης να τηρείται ΜΟΝΙΜΑ από επαγγελματία λογιστή όχι μόνο γιατί τα μέλη των σχετικών επιτροπών δεν έχουν τις κατάλληλες ειδικές γνώσεις για να πραγματοποιούν ελέγχους σε διαχειρίσεις της τάξης δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά πολύ περισσότερο γιατί έτσι τηρείται όχι μόνο η διαφάνεια κι η δυνατότητα ελέγχου όποτε αυτός ζητηθεί, αλλά και γιατί μπορεί μ’ αυτό τον τρόπο η κάθε διοίκηση να κοιμάται με το κεφάλι της ήσυχο.
Ότι λέω βρίσκεται στον αντίποδα όσων υπαινίσσεσαι ότι υπονοώ, χωρίς να υποθέτεις καν, ότι μπορεί να μιλάω για το καλό όχι μόνο της σημερινής διοίκησης αλλά και του συλλόγου ολόκληρου.
Εξ άλλου στη διάρκεια της τελευταίας συνέλευσης τα ίδια υποστήριξε κι η ζωντανή ιστορία της Προοδευτικής δια στόματος Τσεμπεράκη που υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ για 20 συνεχή χρόνια επισημαίνοντας το στοιχείο της ακυρότητας που συνεπάγεται η συγκεκριμένη παρατυπία και δεν καταλαβαίνω γιατί τα βάζεις αποκλειστικά μαζί μου για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Όποιος θεωρεί αδέρφια πως η Προοδευτική μπορεί να λειτουργήσει χωρίς θεμελιώδεις κανόνες παρακαλώ να βγει να το πει.
ΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΟ ΒΟΛΛΕΫ
Αφού μας διαβάζεις γνωρίζεις πως ασχολούμαστε ‘’μέχρι εμμονής’’ με όλα τα τμήματα του συλλόγου, ακόμα και με το μπάσκετ κορασίδων. Επόμενο ήτανε λοιπόν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζουν αυτό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας να μας ζητήσουν να στηρίξουμε το συγκεκριμένο τμήμα που σήμερα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, και απλά ανταποκριθήκαμε.
Μάλλον δεν γνωρίζεις πως την ώρα που μιλάμε εξυφαίνεται ένα πρωτοφανές πραξικόπημα σε βάρος της Προοδευτικής που αφορά την τιμή και την υπόληψη όλου του συλλόγου.
Η περσινή προκήρυξη πρωταθλήματος ανέφερε σαφώς πως από την Α κατηγορία ΕΣΠΕΔΑ θα υποβιβαστούν δύο ομάδες. Το γεγονός πως έπεσε μια ακόμα ομάδα μέλος της ένωσης από την Α2 γυναικών στην Α1 ΕΣΠΕΔΑ, γέννησε σε κάποιους την ιδέα να παραβιάσουν την προκήρυξη πρωταθλήματος υποβιβάζοντας ετσιθελικά την Προοδευτική.
Επειδή δεν μπορώ να ερμηνεύσω την άποψη σου περιορίζομαι να καταθέσω την δική μου. Κατά την γνώμη μου λοιπόν χρειάζεται όχι μόνο άμεση επαφή με την αρμόδια ένωση αλλά και έγγραφη κατάθεση της επίσημης άποψης του συλλόγου (με σφραγίδα και υπογραφή προέδρου και γραμματέα) με υπογραμμισμένη την υπόμνηση πως επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας.
Η υπεύθυνη για το βόλλεϋ Νίτσα Σεφέρη συνεχίζει να παραμένει στις επάλξεις. Νοιώθοντας όμως αφόρητα πιεσμένη δεν δέχθηκε να μπει στο διοικητικό συμβούλιο όταν της προτάθηκε.. Εθελοντές για την ‘’λάντζα’’ του τμήματος υπάρχουν. Που βρίσκεις την υπερβολή όταν ζητάμε να οριστεί ένας σύνδεσμος μεταξύ διοίκησης και τμήματος την στιγμή που άμεσα θα χρειαστεί να παρθούν σοβαρές αποφάσεις για την επόμενη μέρα του τμήματος;
Έχω υπηρετήσει εθελοντικά και αμμισθί την Προοδευτική για πολλά χρόνια κι από πολλές θέσεις. Ευχαριστώ το Θεό που μ’ αξίωσε μαζί με άλλους το 2000 να συνοδεύσω μια ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου (έστω και ποδοσφαίρου σάλας) σ’ ένα τελικό πανελληνίου πρωταθλήματος με διοργανώτρια αρχή την ΕΠΟ, που μεταδόθηκε απ’ ευθείας από την τηλεόραση στελεχωμένη από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που η προέλευση τους ήταν από τα δικά μας τμήματα υποδομής.
Δεν ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του αθλητισμού. Στην καρδιά μου όμως έχει μια ιδιαίτερη θέση. Και να ‘σαι σίγουρος πως με μυαλά σαν τα δικά μου (που με μέμφεσαι) μπορούμε να δούμε πολλές παρόμοιες επιτυχίες και στο μέλλον. Πίστεψε με.
Όμως ήδη είπα πάρα πολλά. Τα υπόλοιπα αύριο. (Δ..Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων