Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

6/29/2009

Ο ΠΙΟ ‘’ΣΚΛΗΡΟΣ’’ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Από χθες 27/06/2009 ένας σπουδαίος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου δεν είναι πια κοντά μας. Ο Σπύρος Καλογήρου στα 87 του χρόνια έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.
Φιγούρα πασίγνωστη στον καθένα μας καθώς η παρουσία του δεν θα λείψει ποτέ από τα ελληνικά σπίτια μέσα από τις ταινίες που έπαιρνε μέρος και που όσες φορές κι αν προβληθούν ο κόσμος θα τις παρακολουθεί πάντα με την ίδια ευχαρίστηση.
Το άστρο του έλαμψε τα χρόνια της άνθησης του ελληνικού κινηματογράφου, ειδικά σε ‘’σκληρούς’’ ρόλους που ήτανε πραγματικά ασυναγώνιστος.
Από τους μεγαλύτερους καρατερίστες που πάτησαν τα κινηματογραφικά πλατό άφηνε τη σφραγίδα του σε κάθε ταινία που έπαιρνε μέρος.
Με κατατομή προσώπου που δεν την ξέχναγες ποτέ ταιριασμένη με τη εντελώς ιδιαίτερη μπάσα φωνή του και υψηλή υποκριτική ικανότητα, δημιουργούσε ένα αποτέλεσμα πάντα μοναδικό.
Γι’ αυτό ο γλυκύτατος κατά τ’ άλλα Σπύρος μπορούσε να μεταμορφώνεται τόσο ιδανικά για τις ανάγκες κάθε ταινίας αλλά και κάθε θεατρικής παράστασης που έπαιρνε μέρος.
Από τη γνωστή Βικιπαίδεια αναπαράγουμε το μικρό βιογραφικό που ακολουθεί.
<<Ο Σπύρος Καλογήρου ήταν έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στην Αθήνα (Κυψέλη) στις 3 Νοεμβρίου του 1922 και πέθανε στις 27 Ιουνίου του 2009. Το 1952 γνώρισε την κατά 12 χρόνια μικρότερή του ηθοποιό και μετέπειτα σύζυγό του, Ευαγγελία Σαμιωτάκη. Έπαιξε σε πολλές ταινίες. Είχε έναν γιο και μία εγγονή. Στις 27 Ιουνίου 2009 πέθανε στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν από την Πρωτομαγιά.>>
Εκείνο που πολύ λίγοι γνωρίζουν είναι πως ο Σπύρος ήταν και παραμένει ένας από ‘μας. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΝΟΣ μ’ όλα τα γράμματα κεφαλαία και παρουσία στο γήπεδο μέχρι και τα πρόσφατα χρόνια που είχαμε ξαναγυρίσει στη μεγάλη κατηγορία.
Τώρα θα ναι με την άλλη Προοδευτική του Λάκη Γλέζου του Παναγιώτη Σκούφου και πολλών άλλων και κείνο που σκέφτομαι είναι πως με το Σπύρο στον πάγκο να κρατάει τα μπόσικα άντε να σκεφτεί κανα παράξενο αγγελάκι να κουνήσει τα φτερά ή την ουρίτσα του περισσότερο απ’ όσο επιτρέπεται. Θα γίνει … Φίνος Φιλμ.
Εκφράζουμε στους οικείους του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και στον ‘’και δικό μας’’ Σπύρο τη βεβαιότητα πως δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. (Δ.Β.)
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Άγιο Μελέτιο στα Σεπόλια αύριο στις 11:00 και θα ολοκληρωθεί στο κοιμητήριο του Μαρκόπουλου Ωρωπού που θα στεγάσει την τελευταία του κατοικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων