Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

6/28/2009

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

Οι Γερμανοί ξανάρχονται

Έχω ένα τουλάχιστον ‘’θαυμαστή’’ που συχνά πυκνά με εγκαλεί από τη στήλη του chat. Άντε δε θα ξαναγράψεις για το Βυζάντιο και το Σακελάριο (είναι η ατάκα του) βαρεθήκαμε ν’ ακούμε όλο για την Προοδευτική.
Το ‘χω ξαναπεί πως τον αξέχαστο Σακελάριο τον θεωρώ Αριστοφάνη της σύγχρονης Ελλάδας και γνώμη δεν αλλάζω. Κι όποτε μου δίνεται η ευκαιρία θα μνημονεύω τον διαχρονικά επίκαιρο λόγο και τρόπο του και τον καλυμμένο με διάφανο μανδύα κοινωνικό του σαρκασμό.
Αφορμή να τον ξαναθυμηθώ μου έδωσε η σύλληψη του διάσημου πλέον Χριστοφοράκου που σαν άλλος Ερμής έγινε για σειρά ετών κομιστής των ‘’δωρεών’’ του γερμανικού πολυεθνικού ομίλου σε πρόσωπα και φορείς και κόμματα, σαν ταπεινή αναγνώριση της εμπιστοσύνης που έδειχναν οι Έλληνες στα προϊόντα της ανωτέρω εταιρείας.
Σύμφωνα λοιπόν μ’ όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα έχουμε διαπιστώσει πως:
Έχουμε ένα κράτος που αντιδρά με ταχύτητα Παλαιών Πατρών Γερμανού προκειμένου να συλλάβει αυτούς που θεωρούνται πέτρα του σκανδάλου πριν την κοπανίσουν γι’ άλλες πολιτείες.
Διαθέτουμε πολιτικούς και πολιτικά κόμματα που αναγνωρίζουν την ύπαρξη και το μέγεθος του σκανδάλου αλλά ‘’κάνουνε το Γερμανό’’ ως προς την ενεργοποίηση της διαδικασίας καταλογισμού ποινών (έστω και πολιτικών) στους ενεργητικά και παθητικά υπεύθυνους της δωροδοκίας.
Μια χώρα που δουλεύει χωρίς σύστημα αλλά προτιμά τους μετασχηματιστές της συγκεκριμένης εταιρείας αφού με τη μέθοδο της νεοελληνικής ‘’πατέντας’’ καταφέρνει να μετασχηματίσει την ίδια την εταιρεία από SIEMENS σε MIeSEnS.
Μια κοινωνία που ‘’θέλει το Γερμανό της’’ καθώς κολυμπάει χωρίς κατεύθυνση σε μια θάλασσα γενικευμένης διαφθοράς όπου όλο και περισσότεροι αναζητούν το σωστό ‘’κονέ’’ για ένα καλό και αποδοτικό deal.
Κι όταν σφίγγουνε τα γάλατα βλέπουμε τους κατηγορούμενους να την ‘’κάνουνε’’ κανονικά και μ’ ελαφρά πηδηματάκια για τα παράλια της Ουρουγουάης, περιοχή που παραδοσιακά προτιμούσαν οι Γερμανοί φυγόδικοι για εγκλήματα πολέμου.
Άντε να μη θυμηθείς μετά την ιστορική ταινία του Σακελάριου παραγωγής 1948 (όπου 60 χρόνια πριν) σύμφωνα πάντα με το σενάριο ο μοναδικός Βασίλης Λογοθετίδης βλέπει στον ύπνο του την επάνοδο των Γερμανών κατακτητών στη χώρα με τρόπο πιο βίαιο και σκληρό από την πρώτη φορά.
Η ματιά του Σακελάριου αποτελεί ένα ‘’ελαφρύ’’ αλλά και δεικτικό σχόλιο στην εξάπλωση της εμφυλιοπολεμικής σύγκρουσης στη χώρα μας, την επικράτηση των παρακρατικών μηχανισμών σ’ ένα περιβάλλον ουσιαστικής ακυβερνησίας και εξωτερικών παρεμβάσεων, και τις πληγές που συνεχίζουνε να στάζουν αίμα απαγορεύοντας στους πολίτες της χώρας να βιώσουν την αίσθηση της απελευθέρωσης από τον μέχρι χθες κατακτητή.
Κάποια στιγμή ο ήρωας του έργου ξυπνάει νοιώθοντας ένα αίσθημα προσωρινής μόνο ανακούφισης γιατί σ’ αυτή τη χώρα με την ταχύτητα και την ένταση που διαδέχονται τα (ακίνδυνα;;;) σκάνδαλα στη χώρα μας το ένα το άλλο, έχουμε χάσει την αίσθηση που τελειώνουνε τα πραγματικά γεγονότα κι αρχίζει η παράκρουση, ή αν προτιμάτε το ακριβώς αντίθετο. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων