Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

6/29/2009

Ο ΝΟΥΡΕΓΙΕΦ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΧΟΡΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ.


Προ ημερών σχολίαζα την ατάκα του Αχιλλέα Ασλανίδη να παρομοιάσει το ποδόσφαιρο σαν μπαλέτο των φτωχών ή της εργατικής τάξης αν προτιμάτε, τονίζοντας το έτσι όπως ακριβώς το είπε.
Υπογράμμισα τότε πως αυτόν που ψηφίστηκε σαν ο κορυφαίος έλληνας ποδοσφαιριστής μέχρι σήμερα (αναφερόμενος στον Βασίλη Χατζηπαναγή) τον παρομοίαζαν με τον μεγαλύτερο χορευτή κλασικού χορού όλων των εποχών αποκαλώντας τον Νουρέγιεφ.
Απ’ ότι φαίνεται αυτό τον προσδιορισμό ο ‘’Νουρέγιεφ’’ τον κρατάει μέχρι σήμερα αναδεικνύοντας με τον τρόπο που λειτουργεί την κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου.
Τι άλλο σχόλιο μπορείς να κάνεις μαθαίνοντας από το erasitexniko πως προχθές ο βιρτουόζος άσσος βρέθηκε στο δημοτικό γήπεδο Περάματος για να δείξει σ’ εκκολαπτόμενους άσσους τα μυστικά της ποδοσφαιρικής τέχνης.
Αναπαράγω όλη την δήλωση του γιατί όσα λέει έχουν πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον.

Μαθήματα από Χατζηπαναγή
<<Ο κατά πολλούς καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής, βρέθηκε το Σάββατο το πρωί στο Δημοτικό γήπεδο Περάματος και δίδαξε στα μικρά παιδιά τα μυστικά του αθλήματος. Σε δηλώσεις του στο sportactive.biz είπε: «Σκοπός της σημερινής ημέρας είναι να με γνωρίσουν τα παιδιά και να τους δείξω κάποια πράγματα ώστε να γίνουν ακόμα καλύτεροι. Σε αυτό βοηθά και ο συνεργάτης μου Νίκος Φράγκος. Θέλουμε περισσότερους έλληνες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι περισσότερο ξένοι που έρχονται είναι β’ και γ’ διαλογής. Πρέπει να το κοιτάξουν αυτό, να δώσουν βάρος στα ελληνόπουλα. Το αξίζουν.>>

Οι επισημάνσεις του για την ανάγκη αναδιάρθρωσης της παραγωγικής διαδικασίας του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι καίριες κι ο καθένας καταλαβαίνει πολύ καλά τι εννοεί.
Σήμερα ο Βασίλης θα πάρει μέρος σε αγώνα που θα διεξαχθεί στο γήπεδο Μοσχάτου με την ομάδα της κοινότητας Μέριμνα που απαρτίζεται από παιδιά που παλεύουν να ξεφύγουν από την μάστιγα των ναρκωτικών. Στον αγώνα θα πάρουν μέρος μεταξύ άλλων και οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού.
Απέναντι σ’ αυτή την συμπεριφορά που σηματοδοτεί στάση ζωής και χαρακτήρα δείχνοντας πως ένας πραγματικός σολίστας του αθλήματος μπορεί να μετασχηματιστεί σε βάθος χρόνου σε δάσκαλο μετάδοσης όχι μόνο γνώσης αλλά και αξιών (σ’ ένα χώρο που βρίθει αρνητικών παραδειγμάτων) μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, το μόνο που περιορίζομαι να προσθέσω είναι πως ο Νουρέγιεφ χορεύει ακόμα και μακάρι κι άλλοι πολλοί ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμα του. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων