Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

6/20/2009

ΒΙΣΣΥΝΙ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΣΠ

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της ΕΠΣΠ, για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Αναμετρήθηκαν δυο ψηφοδέλτια, το πρώτο με επικεφαλής τον μέχρι χθες γ. γραμματέα της ένωσης Στέλιο Μπρατσόλη έχοντας σαν γενικό τίτλο του συνδυασμού ‘’Ποδοσφαιρική Συνεργασία’’ και το δεύτερο με επικεφαλής το Νίκο Σιδηρόπουλο πρόεδρο του συνδέσμου ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών Πειραιά σαν επικεφαλής του συνδυασμού ‘’Όλοι μαζί για την άνοδο του Πειραϊκού ποδοσφαίρου’’.
Ο συνδυασμός του Στέλιου Μπρατσόλη που θα διαδεχθεί στην θέση του προέδρου τον απερχόμενο Νίκο Ανασόπουλο, επικράτησε καθαρά εκλέγοντας οκτώ από τα έντεκα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου. Δίπλα στην κα Αθανοσοπούλου, και τους κυρίους Μπρατσόλη, Χολέβα, Βασιλόπουλο, Λαπατά και Ποϊλα, (τους αναφέρω χωρίς σειρά εκλογής) εξελέγησαν και δυο εντελώς δικοί μας άνθρωποι.
Ο ένας είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Χρήστος Στούκας που κατείχε την θέση του ταμία στην απερχόμενη διοίκηση. Προοδευτικάνος από κούνια με πολυετή παρουσία προσφορά στα κοινά της Προοδευτικής, τόσο σαν γραμματέας του πάλαι ποτέ μεγάλου συνδέσμου φιλάθλων Προοδευτικής, όσο και αργότερα σαν πρόεδρος επί σειρά ετών του Α.Ο. Προοδευτική.
Ο άλλος που εκλέγεται για πρώτη φορά είναι (ένας επίσης ‘’εντελώς’’ Προοδευτικάνος) ο Κώστας Βράκας παλιός ποδοσφαιριστής της Προοδευτικής, μέλος του συλλόγου των παλαιμάχων, δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού και πρόεδρος της ΔΕΠΑΠΕΚ.
Αλλά κι νέος πρόεδρος της ένωσης που ξεκίνησε από τις γειτονιές του Κορυδαλλού, είναι αποδεδειγμένα φίλα προσκείμενος στο σωματεία μας με συχνές παρουσίες στα παιχνίδια της πρώτης ομάδας.
Αξίζει να πούμε πως ο Στέλιος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των Μ.Μ.Ε. είναι στέλεχος στο MEGA και σαν δημοτικός σύμβουλος Πειραιά είναι επικεφαλής του Πειραϊκού δημοτικού ραδιοφώνου.
Από τον συνδυασμό του Νίκου Σιδηρόπουλου εκλέγεται εκτός από τον ίδιο (τον τρίτο δεν τον μάθαμε ακόμα) ο κορυδαλλιώτης κος Μπουλές ενώ συμπολίτης μας είναι κι ο επί χρόνια υπεύθυνος των υποδομών Β. Βασιλόπουλος από τον συνδυασμό Μπρατσόλη.
Απροσδόκητα ενδιαφέρον κι άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός πως στο συνδυασμό του Παναγιώτη Δημητρίου που κέρδισε τις αντίστοιχες εκλογές της ΕΠΣΑ επανεξελέγη διατηρώντας το πόστο του γενικού γραμματέα ο βετεράνος άσσος του Εθνικού Αστέρα αλλά και της Προοδευτικής Γαβρίλος Παπαδόπουλος.
Κρατώ για το τέλος δύο σχόλια. Το πρώτο αφορά την συνολική κατάσταση του πειραϊκού ποδοσφαίρου που τα συσσωρευμένα προβλήματα σήμερα είναι τόσα πολλά που χρειάζεται πραγματικά ηράκλειος άθλος για να ξεπεραστούν.
Κι επειδή ημίθεοι και ήρωες καλώς ή κακώς μας τελειώσανε, χρειάζεται εκτός από καλή πίστη και συστράτευση όλων όσων εξακολουθούν να πονάνε το μη επαγγελματικό ποδόσφαιρο απ’ όποια θέση κι αν βρίσκονται κι όπως μπορούνε να βοηθήσουν.
Το δεύτερο αφορά τη δική μας περίπτωση και τη σημερινή μας κατάσταση. Η μπογιά μας περνάει ακόμα, το ειδικό βάρος που διαθέτουμε υφίσταται και τώρα που μιλάμε, και η διαχρονική μας λάμψη έστω και θαμπωμένη εξακολουθεί ν’ ακτινοβολεί.
Αδέρφια Προοδευτικάνοι απευθύνω έκκληση εκεχειρίας σε όλους. Δεν ζητάω από κανένα να κάνει έστω και μια γραμμή πίσω από τα πιστεύω του. Εκείνο που ζητάω είναι τούτη την κρίσιμη ώρα κάνοντας μια μικρή στάση να δώσουμε όλοι μαζί ένα χέρι για να ξεκολλήσουμε από την κινούμενη άμμο που απειλεί να μας καταπιεί.
Η σημερινή μας κατάσταση είναι δραματικά κατώτερη από την ιστορική μας υπόσταση. Δεν μας αξίζει να μένουμε άλλο εδώ. Και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να μην μετατρέψουμε το περιστασιακό πρόβλημα σε χρόνιο. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων