Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

6/17/2009

όλοι μαζί γκολ στη φτώχεια!!

ΤΙ: Συνέντευξη Τύπου
ΠΟΥ: Αίθουσα Παλαιού Χρηματιστηρίου, Πεσμαζόγλου 1, Αθήνα.
ΠΟΤΕ: Τετάρτη 17 Ιουνίου, ώρα 12.00
ΓΙΑΤΙ: Το ποδόσφαιρο ενδιαφέρει πολλούς από εμάς, αλλά η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η καταπολέμησή τους είναι υπόθεση όλων μας.
Στις 20 Ιουνίου, η πλατεία Συντάγματος θα μεταμορφωθεί σε ένα φιλόξενο γήπεδο ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ομάδα Αστέγων, ομάδες βετεράνων ποδοσφαιριστών, δημοσιογράφων, υποστηρικτών, ανώνυμων και επώνυμων φίλων, θα ξεδιπλώσουν το ποδοσφαιρικό τους -και όχι μόνο- ταλέντο στον πλαστικό χλοοτάπητα, με έναν και μοναδικό στόχο: να βάλουν όλοι μαζί γκολ στη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις εξαρτήσεις.

Λίγες μέρες αργότερα, στις αρχές Ιουλίου, το κέντρο της Αθήνας θα γεμίσει από έργα γνωστών ελλήνων και ξένων σκιτσογράφων, εμπνευσμένα από το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Αργότερα, θα ακολουθήσει, στη Θεσσαλονίκη, το κινηματογραφικό τριήμερο ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό (προηγήθηκε η Αθήνα και ο κινηματογράφος Φιλίπ, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου).

Και βρισκόμαστε μόνο στην αρχή.

Η εκστρατεία "Γκολ στη φτώχεια", που διοργανώνει το περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ, διανύει το τρίτο έτος της ηλικίας της. Περιλαμβάνει πολλές ακόμα εκδηλώσεις, ποδοσφαιρικούς αγώνες, κινηματογραφικά τριήμερα, ανοιχτές συζητήσεις, αγώνες δρόμου, ακόμα και… pasta pary!

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τον Μάιο και φτάνουν κοντά ως τα Χριστούγεννα, με έναν ενδιάμεσο σταθμό: Το Μιλάνο, όπου φέτος θα φιλοξενηθεί (από 6 ως 13 Σεπτεμβρίου), το 7ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Εκεί, θα βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και η ελληνική ομάδα αστέγων, ανταποκρινόμενη –μαζί με άλλες 47 χώρες- στο σύνθημα- κάλεσμα της διοργανώτριας αρχής για να δώσουμε όλοι μαζί «Κλωτσιά στη Φτώχεια» (“Kick off Poverty”).

Στόχος, μέσα από την ανάδειξη του προβλήματος των αστέγων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και, εν τέλει, η ενίσχυση του δύσκολου αγώνα για ένταξη και επανένταξη συνανθρώπων μας που η ζωή, για κάποιους λόγους, τους πήγε αλλού.
Κύριοι και πολύτιμοι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας είναι το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, ο Δήμος Αθηναίων και το T.T. Hellenic Postbank - Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. O OTE, η INTERAMERICAN, η Football Team, η Street Soccer PR events και η Target Sport, ως υποστηρικτές, είναι και αυτοί στην πρώτη γραμμή της καμπάνιας.

Για όλα αυτά και ακόμα περισσότερα, σας προσκαλούμε στην πρώτη, για το 2009, Συνέντευξη Τύπου της εκστρατείας «Γκολ στη Φτώχεια», όπου θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση των φετινών δράσεων.


Γκολ στη φτώχεια 2009
Πρόγραμμα εκδηλώσεων


- «Σινεμά στο δρόμο», κινηματογραφικό τριήμερο με θέμα τους άστεγους, τους πρόσφυγες και τον κοινωνικό αποκλεισμό. 29 – 31 Μαΐου, κινηματογράφος Φιλίπ.

- Συνέντευξη Τύπου - Επίσημη παρουσίαση της εκστρατείας «Γκολ στη φτώχεια», στο κτίριο του Παλαιού Χρηματιστηρίου, την Τετάρτη 17 Ιουνίου.

- Τουρνουά Ποδοσφαίρου και Ενημέρωσης στην πλατεία Συντάγματος, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και τον Δήμο Αθηναίων, το Σάββατο 20 Ιουνίου.

- Έκθεση γελοιογραφίας στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή γνωστών ελλήνων και ξένων γελοιογράφων, που εμπνέονται από το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, 6 με 12 Ιουλίου.

- Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της φανέλας της ελληνικής ομάδας αστέγων και της τελικής σύνθεσης της αποστολής που θα ταξιδέψει στο Μιλάνο, για το 7ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, στις 3 Σεπτεμβρίου.

- Ανοιχτή συζήτηση σχετικά με το πρόβλημα της έλλειψης στέγης στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων κρατικών φορέων, τοπικής αυτοδιοίκησης, ΜΚΟ κ.λπ. Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, στις 5 Οκτωβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Στέγασης).

- «Σινεμά στο δρόμο» στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, από 16 ως 18 Οκτωβρίου.

- Pasta party, με σκοπό τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού για τις οικονομικά ασθενέστερες χώρες που συμμετέχουν στο Homeless World Cup, στις 6 Νοεμβρίου.

- Αγώνας δρόμου – μαραθώνιος έρανος για την ενίσχυση του Homeless World Cup Foundation, στις 8 Νοεμβρίου (Μαραθώνιος της Αθήνας).

- Φιλικοί ποδοσφαιρικοί αγώνες σε Αθήνα και περιφέρεια, όπως ο νομός Ηλείας. Στόχος πάντα η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση ενάντια στο σκληρό πρόσωπο του κοινωνικού αποκλεισμού.


Για περισσότερες πληροφορίες:
210 3843983
www.galera.gr
www.homelessworldcup.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων