Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

6/15/2009

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ … ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Διάβαζα τις τελευταίες μέρες τα ρεπορτάζ του περιφερειακού με τα πρόσφατα νέα των ομάδων του ομίλου μας και δεν πίστευα στα μάτια μου. Χαμός από γενικές συνελεύσεις σ’ ένα πλήθος ομάδων πέρα από τη δική μας.
Συνέλευση στο δημαρχείο των Σπάτων για τον Αήττητο του οποίου ο πρόεδρος κος Κώνστας αποχωρεί χωρίς ν’ αναφέρεται το όνομα του διαδόχου του, γεγονός που ενδεχομένως να υποκρύπτει την μη εξεύρεση ακόμα διάδοχου σχήματος.
Συνέλευση και στο γειτονικό Κορωπί που έπεσε από την Γ εθνική και που όπως αναφέρεται αόριστα στο δημοσίευμα (τα μέλη του νέου Δ.Σ. θ’ αναλάβουν το χρίσμα της ομάδας τη νέα περίοδο). Μάλλον ψάξιμο κι εδώ.
Πριν πάνε για μπάνια στις κοσμικές παραλίες της Ρόδου, στη λουτρόπολη της Αφάντου κάνουνε κι εκεί γενική συνέλευση όπου ο σημερινός πρόεδρος της ομάδας κος Τριανταφύλλου, όπως αναφέρεται θα παραμένει στη θέση του και τη νέα χρονιά.
Συνέλευση και στο Μενίδι με έκδηλη αγωνία για το αύριο του τοπικού Αχαρναϊκού. Εκεί τα πράγματα περιγράφονται πιο ξεκάθαρα. Η παρουσία των 270!! μελών του συλλόγου αντιμετωπίζεται σαν δευτερεύον θέμα και πρωτεύων αναδεικνύεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ η εξεύρεση του ανθρώπου που θ’ αναλάβει να βγάλει τον Αχαρναϊκό από την δύσκολη θέση που βρίσκεται.
Κι εκεί ακόμα που δεν κάνουνε συνέλευση είναι φανερό πως ‘’σφίξανε τα γάλατα’’ ενόψει της νέας περιόδου. Στην Αμφιάλη δρομολογούν περικοπές στο μπάτζετ της ερχόμενης χρονιάς προσδοκώντας πως αυτό δεν θα προκαλέσει διαρροές παιχτών, ενώ πριν λίγο καιρό πάντα με βάση το περιφερειακό υπήρξε μια κατ’ αρχήν ανίχνευση προθέσεων με το ‘’ομόσταυλο’’ Κερατσίνι για πιθανή συγχώνευση των δυο ομάδων, κάτι που δεν γνωρίζω αν έχει βάση τη στιγμή που συζητάμε.
Δεν ξέρω αν επηρεάσαμε ή επηρεαστήκαμε από την διαμόρφωση κλίματος υπέρ των γενικών συνελεύσεων. Το σίγουρο είναι πως ‘’πενία τέχνας κατεργάζεται’’ κι επειδή ‘’από τα ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα’’, εν μέσω κρίσης ξεθάφτηκε σε πάρα πολλούς συλλόγους η ιδέα της γενικής συνέλευσης από το αραχνιασμένο ντουλάπι με τα ξόρκια και τα φετίχ μπας και βρεθεί κάποια άκρη στο βάθος του τούνελ.
Μακάρι πάντως αυτό που ξεκίνησε να γίνεται να συνεχιστεί και στο μέλλον χωρίς να διακοπεί μόλις εμφανιστεί ό πρώτος που θα φωνάξει ‘’εδώ το ζεστό χρήμα’’.
Ο συμμετοχικός τρόπος διοίκησης αδέρφια για να πούμε και πιο σοβαρά πράγματα είναι πριν και πάνω απ’ όλα ένα οργανωτικό μοντέλο διοίκησης που μπορεί να λειτουργήσει σε οποιονδήποτε (και αθλητικό) σύλλογο, και που για να υλοποιηθεί χρειάζεται όχι μόνο αρχές και κανόνες αλλά κυρίως οργανωμένες συμμετοχικές διαδικασίες, εμπειρία, και το βασικότερο εκφρασμένη βούληση για μια τέτοια αντίληψη λειτουργίας.
Καταλαβαίνω απόλυτα κάποιους φίλους που μπορεί ακόμα και να δυσφορούν στην επισήμανση της ανάγκης τήρησης κάποιων πραγμάτων. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει ούτε με γραφειοκρατικές διαδικασίες, ούτε με προσπάθεια να φορτώσουμε βαρίδια στους ώμους της οποιασδήποτε διοίκησης.
Την τήρηση λειτουργικών διαδικασιών φανταστείτε την σαν πλαίσιο κανόνων ασφαλούς οδήγησης. Όλοι γνωρίζουμε την έκταση και τις κάθε μορφής συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων. Ακόμη και πρωτοκλασάτοι οδηγοί μπορούν να βρεθούν κάποια στιγμή εκτός δρόμου όπως συνέβη με τον διάσημο Σεμπάστιαν Λεμπ στο πρόσφατο ράλλυ Ακρόπολις.
Και μην ξεχνάτε ότι κι εμείς βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε, γιατί οι δικές μας στραβοτιμονιές, μας οδήγησαν κάποια στιγμή … εκτός δρόμου ... Το ζητούμενο δεν είναι η εγκατάλειψη, αλλά η ανασυγκρότηση και η επανεκκίνηση. Πόθος όλων μας να ξαναφτάσουμε να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ εκεί που πραγματικά ανήκουμε. (Δ.Β

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων