Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

6/08/2009

ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ

Ομολογώ πως σήμερα είχα κατά νου να καταθέσω το δεύτερο μέρος της άποψης μου πάνω στις θέσεις που παρουσίασε πριν μερικές μέρες ο φίλος Σάκης. Δεν θα το κάνω, τουλάχιστον όχι σήμερα.

Σήμερα αισθάνομαι πως οφείλω να ξεκαθαρίσω κάποια άλλα πράγματα για να μην μένουνε σκιές και λάθος εντυπώσεις. Προσωπικά δεν αποδέχομαι απλά το δικαίωμα του καθενός από μας να καταθέτει την άποψη του, αλλά τον παρακινώ κιόλας να το κάνει καυτηριάζοντας θέσεις και στάσεις που θεωρεί επιζήμιες, χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου από την κριτική ακόμα και την πιο σκληρή.

Αφορμή γι’ αυτή μου την τοποθέτηση παίρνω από το κείμενο του αγαπητού V.E. με τίτλο ‘’είναι κρίμα αδέρφια’’ που πραγματικά με αιφνιδίασε. Είναι εντυπωσιακό πως σ’ ένα τόσο μικρό κείμενο χωρέσανε τόσες πολλές λέξεις που καρφώνουνε σαν πρόκες

Τσακωνόμαστε, διχόνοια, δύσκολες στιγμές, θα την πληρώσει η ομάδα, δεν τα βρίσκουμε για μαλακίες, λεκτικές γροθιές μεγάλη κουταμάρα!

Δεν ξέρω αν όλα αυτά με αφορούν, όμως δεν είναι εκεί το θέμα. Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα ν’ αποχωρήσω από το blog από το να δεχθώ να μετατραπεί αυτό το ξεχωριστό διαδικτυακό Προοδευτικάνικο βήμα σε στίβο αλληλοεξόντωσης και ξεκατινιάσματος.

Έχω καταθέσει αμέτρητα κείμενα μέχρι τώρα περνώντας από κόσκινο την κάθε λέξη που χρησιμοποιώ, απαλείφοντας κάθε πιθανή αιχμή που θα μπορούσε να τραυματίσει.

Είναι τελείως άλλο πράγμα να συνοδεύεις με επιχειρήματα ότι ισχυρίζεσαι υπερασπιζόμενος στο ακέραιο το δικαίωμα του οποιουδήποτε να σε αμφισβητήσει, κι εντελώς διαφορετικό να διαφωνείς μέσω σκληρών χαρακτηρισμών είτε εντελώς προσωπικών είτε γενικότερων επιδιώκοντας ν’ αποδομήσεις τον φορέα των επιχειρημάτων.

Για τα φίλο μας το Σάκη μόνο μια κουβέντα για σήμερα. Επειδή με προτρέπει να απαντήσω προσωπικά δεν θ’ αφήσω ούτε λέξη να πέσει κάτω σε σχέση με τα όσα με εγκαλεί.

Δεν είναι θέμα προσωπικής κόντρας είναι θέμα αρχής και κώδικα συμπεριφοράς να απαντάς (με τον τρόπο σου) όταν σε ρωτάνε ακόμα κι αν αυτό δεν γίνεται με τους κανόνες του savoir vivre.

Μετά, επειδή προφανώς αυτό το βήμα στα δυο μαύρα χρόνια που περάσανε έκοβε αέρα από την Προοδευτική θ’ αφήσω την διοίκηση των γνήσιων Προοδευτικάνων όπως την χαρακτηρίζει να δουλέψει και ν’ αναπνεύσει χωρίς σχόλια από τη μεριά μου, παρ’ ότι όχι μόνο δεν πολεμάω τη σημερινή διοίκηση αλλά αντίθετα, με σαφή κι απόλυτα ξεκάθαρο τρόπο έχω δηλώσει (σε κορυφαία στελέχη της) πως σαν μέλος της ομάδας του blog μπορώ να βοηθήσω εντελώς συγκεκριμένα, κι όποιος θέλει να βγει να με διαψεύσει.

Περιορίζομαι μόνο να κάνω μια έκκληση. Επειδή η επανίδρυση του μορφωτικού τμήματος της Προοδευτικής μέσω του μορφωτικού συλλόγου των Προοδευτικάνων είναι όνειρο για κάποιους από μας, σας παρακαλώ όσοι διαφωνείτε ν’ αποφύγετε λοιδωρίες και δηλητηριώδεις χαρακτηρισμούς γι’ αυτό που ξεκινάμε και πάμε να κάνουμε.

Η σημερινή Προοδευτική συγκρινόμενη με την γενικά αποδεκτή ιστορική της εικόνα έχει μικρύνει πάρα πολύ, κι ευτυχώς ή δυστυχώς κάποιοι από μας εκτιμούμε πως θεμέλιο για την αναγέννηση της δεν είναι μονάχα η ύπαρξη κάποιου ή κάποιων οικονομικά ευκατάστατων που θα δεχθούν να χρηματοδοτήσουν την ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά κυρίως η αποκατάσταση του κοινωνικού της προσώπου κι ανάδειξη της διαφορετικής αύρας που μας συνοδεύει εδώ και δεκαετίες.

Τώρα σ’ ότι αφορά το ύφος και την φυσιογνωμία του blog και την θεματολογία με την οποία πρέπει να καταπιανόμαστε αξίζει τον κόπο ν’ ανοίξει ένας ενδιαφέρων διάλογος πάνω σ’ αυτό τώρα μάλιστα που δεν υπάρχουν κι αγωνιστικές υποχρεώσεις, και περιμένω μ’ ενδιαφέρον να διαβάσω την γνώμη όσων επιθυμείτε να την καταθέσετε. (Δ.Β)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων