Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

5/31/2009

Ειναι ο Donkey και ειναι καλα!!

Ο ελληνικός στρατός ανέκαθεν προσφερόταν για περιπέτειες...έτσι λοιπόν κ εγώ μετά από μια ολιγοήμερη περιπλάνηση στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας κατέληξα πάλι σε υπολογιστή και έστω και ετεροχρονισμένα πληροφορήθηκα για τα νέα της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε. Δεν είναι επί της παρούσης αλλά επιφυλάσσομαι στο μέλλον να αναφερθώ για τα τραγελαφικά βιώματα που έζησα την προηγούμενη εβδομάδα όμως τέλος καλό όλα καλά μιας και η υγεία μου επανήλθε στο έπακρον.
Για τα τεκταινόμενα της συνέλευσης αφού διάβασα προσεκτικά όλα τα σχετικά άρθρα μπορώ πλέον και εγώ να βγάλω κάποια συμπεράσματα με την επιφύλαξη για το πόσο ασφαλή μπορεί να είναι. Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο περίπου ο σύλλογος πραγματοποιεί γενική συνέλευση αλλά κάθε χρόνο κάποιοι αντλούνται στην δημιουργία εντυπώσεων και στις "κοκκορομαχίες" από το βήμα, πράγμα απαράδεκτο αφού η Προοδευτική βρίσκεται σε διοικητικό τέλμα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Σαφώς και αυτό είναι κάτι πολύ αρνητικό και θα συνεχίσω με πράγματα που κρίνω αρνητικά πριν περάσω στα υπόλοιπα. Αρνητική εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός πως πέρα από το αντρικό ποδοσφαιρικό τμήμα δεν εγίνε καμία αναφορά για τα άλλα τμήματα που έχει ο σύλλογος πόσο μάλιστα και για τα τμήματα υποδομής τα οποία απειλούνται άμεσα με αφανισμό. Δεν είναι τυχαίο πως οι εκπρόσωποι κάποιων τμημάτων αποχώρησαν κατά την διάρκεια της συνέλευσης. Στο προηγούμενο άρθρο μου τόνιζα την σημασία που έχουν τα τμήματα υποδομής για το σύλλογο και τις προοπτικές που πρέπει να έχουν αυτά. Ναι συμφωνώ πως ανέκαθεν η βιτρίνα του συλλόγου είναι το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και τα άλλα αθλήματα καθώς και τα "τσικο" που έχουν αναδείξει σπουδαίους αθλητές πρέπει να παραμείνουν ζωντανά για να τροφοδοτούν με νέα ταλέντα την πρώτη ομάδα. Στα αρνητικά θα χαρακτηρίζα και την μικρή προσέλευση του κόσμου στην γενική συνέλευση που τηρουμένων των αναλογιών και με την σημασία που είχε αυτή θα έπρεπε να ήταν σαφώς μεγαλύτερη.
Στα θετικά στοιχεία αρχικά τοποθετώ την σύσταση του νέου διοικητικού συμβουλίου η οποία και άμεσα έγινε αλλά και εξίσου άμεσα έπιασε δουλειά και αναλαμβάνει καθήκοντα. Επίσης είναι αδιαμφισβήτητα θετικό το γεγονός ότι δώθηκε ο λόγος σε όσους εξέφρασαν την επιθυμία να μιλήσουν και έτσι έγιναν γνωστά όσα έιχαν να πούν στον απλό φίλαθλο κόσμο της ομάδας. Σίγουρα ευμενή σχόλια έχω να κάνω και για την εγγραφή μελών που εδώ και μήνες έχει προτείνει το blog και που φαίνεται ότι θα γίνει πράξη σύντομα. Εδώ κρίνω σκόπιμο να επισημάνω κάποια πράγματα όμως. Μιας και οι οικονομικές δυσκολίες για πολλούς από εμάς αποτελούν ανυπέρβλητο εμπόδιο για να συνεισφέρουμε όσο μπορύμε θα ήταν απαραίτητο η συνδρομή να κυμαινόταν σε λογικά πλαίσια και όσο το δυνατόν γίνεται σε χαμηλό ποσό έτσι ώστε ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως ηλικίας και κοινωνικής τάξης να γίνουν μέλη. Το ποσό δε που θα συγκεντρωθεί θα πρότεινα να τοποθετηθεί σε έναν ξεχωριστό λογαριασμό με εμφανή όλα τα στοιχεία σε κάθε ενδιαφερόμενο από τον οποίο λογαριασμό ο σύλλογος θα αντλεί χρήματα πρωταρχικά για την στήριξη ΟΛΩΝ των τμημάτων υποδομής και στη συνέχεια για την στήριξη των ερασιτεχνών αθλητών ώστε οι συνθήκες προπόνησης και άθλησης τους να κυμαίνονται σε επίπεδα ικανά ώστε να κάνουν πρωταθλητισμό. Τέλος κρίνω απαραίτητο να τονίσω πως είναι αυτονόητο πως όλοι επιθυμούμε το ποδοσφαιρικό τμήμα να κατακτήσει το επερχόμενο πρωτάθλημα και την άνοδο αλλά αφήνω τελευταία τα σχόλια πάνω σε αυτό γιατί πρέπει επιτέλους τα λάθη μας να γίνουν μάθημα. Κατά την περυσινή περίοδο ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα για τον στόχο της ανόδου τα οποία όμως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος πόσο ανεκμετάλλευτα ήταν. Δεν αφορά κανέναν μας αν η οικονομική επιφάνεια της νέας διοίκησης είναι μεγάλη ή μικρή ή αν τελικά θα ανέβουμε άμεσα κατηγορία αυτό που μας αφορά είναι να ασχοληθούν πραγματικά για τον σύλλογο και να δώσουν την ψυχή τους για την πραγματική αναγέννηση και πρόοδο του. Εγώ καθώς και όλη η ομάδα του blog και του forum πιστεύω πως θα στηρίξουμε με ότι μέσα διαθέτουμε αυτή την προσπάθεια. Κλείνοντας επειδή τα λόγια από τις πράξεις απέχουν πολύ περιμένω όπως και όλοι τις εξελίξεις και ανυπομονώ να δω νέα παιδιά στο γήπεδο με τις μαθητικές κάρτες και τα φτηνά εισιτήρια που αναφέρθηκαν στην συνέλευση. Σημασία δεν έχουν μόνο τα χρήματα σε αυτή την ζωή...μεγαλύτερη σημασία έχει να προσδώσεις δύναμη σε κάτι που εδώ και χρόνια βασανιστικά αργοπεθαίνει...και ο μόνος τρόπος για να γίνεις δυνατός είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να σε στηρίζει ο ΚΟΣΜΟΣ όχι από ανάγκη αλλά γιατί πραγματικά τον κάνεις με τις κινήσεις σου να ενδιαφέρεται και να αγαπάει πραγματικά την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ.
 
Donkey2 - Γιώργος Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων