Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

5/13/2009

ΝΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ


Επί της αρχής θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ ένα ευρύ κύκλο προσώπων (δεν νομίζω πως χρειάζεται αυτή την στιγμή ν’ αναφερθώ σε ονόματα) που ενεργοποιήθηκε προκειμένου να βρεθεί μια άκρη στο αδιέξοδο που παρουσιάσθηκε σε σχέση με το κυριακάτικο παιχνίδι που κλείνει την πιο περίεργη σαιζόν των τελευταίων χρόνων με αντίπαλο τον ουραγό Όμηρο Καλλιμασιάς.
Το παιχνίδι θα γίνει τελικά στο γήπεδο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη χωρίς κατά τα φαινόμενα να υπάρξουν άλλες δυσάρεστες συνέπειες για τον σύλλογο αυτή την στιγμή.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μειώθηκαν έστω και κατ’ ελάχιστο τα προβλήματα που θα κληθεί να αναλάβει οποιαδήποτε νέα διοίκηση προκύψει, καθώς κυριολεκτικά καλείται να πιάσει αναμμένα κάρβουνα.
Θεωρήστε πως σαν blog η δέσμευση μας να κάνουμε τ’ αδύνατα δυνατά προκειμένου να βοηθήσουμε τον σύλλογο παραμένει δεδομένη και υπαρκτή. Όμως πέρα απ’ αυτό παραμένουμε και άνθρωποι που βιώνουμε τις εκφάνσεις των συναισθημάτων μας θετικές ή αρνητικές.
Κάνοντας χρήση αυτού του εντελώς προσωπικού δικαιώματος να αισθάνομαι όπως εγώ νομίζω, δεν σας κρύβω πως τις τελευταίες μέρες το μόνο που εισπράττω είναι πίκρα κι απογοήτευση.
Η έκφραση ‘’παιδική χαρά’’ που κατατέθηκε από μέλος της ομάδας του blog είναι υπερβολικά επιεικής για να περιγράψει το μαύρο χάλι μας.
Η εξεύρεση ‘’επενδυτή’’ είναι επί της παρούσης δευτερεύων θέμα. Το πρωτεύων είναι να βρούμε κάποιον με ικανότητες ημίθεου όπως ο μυθικός Ηρακλής μπας και καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου.
Αν δεν σας αρέσει η μυθολογία βολευόμαστε και μ’ ένα Μέγα Αλέξανδρο ικανό να διαλύσει με το σπαθί και το μυαλό του ένα κουβάρι πιο μπερδεμένο κι από τον Γόρδιο Δεσμό.
Από την πλευρά μας προχωράμε ακάθεκτοι στην πλήρη επανίδρυση του μορφωτικού συλλόγου των Προοδευτικάνων όχι για να ικανοποιήσουμε κάποια προσωπική μας παραξενιά, αλλά για να βάλουμε τη βάση να χτίσουμε επιτέλους κάτι εντελώς καινούργιο σε αντίληψη και νοοτροπία, κάτι που να βρίσκεται θεωρητικά τουλάχιστον στον αντίποδα όσων μας οδήγησαν στην σημερινή απερίγραπτη κατάσταση.
Αν θέλουμε αυτό το κομμάτι ζωντανής αθλητικής ιστορίας και πολιτισμού να έχει παρόν και μέλλον οφείλουμε ν’ αλλάξουμε τα πάντα όσο επώδυνο κι αν φαίνεται κάτι τέτοιο.
Συμβιβασμοί και συνθηκολογήσεις με ‘’λειτουργικές αντιλήψεις’’ που μας φτάσανε ίσαμε ‘δω το μόνο που θα κάνουν είναι να δώσουν παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του ενεργοποιώντας την αρχή ‘’πως τίποτα δεν είναι τόσο κακό που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο’’.
Συγχωρήστε μου την πίκρα που βγάζω αλλά κάπου πρέπει να τα πω για να ξεσπάσω. Μην ξεχνάτε πως απουσίες από την γενική συνέλευση της 25ης Μαϊου δεν δικαιολογούνται.
Για να υπάρξει ελπίδα να πετύχει η αναγέννηση του συλλόγου αυτή τη φορά, η προσπάθεια πρέπει υποχρεωτικά να προχωρήσει από κάτω προς τα πάνω προστατεύοντας πριν απ’ όλα τα μικρά και βιώσιμα, έστω κι αν αυτό φαίνεται να ξενίζει αρκετούς.
Σας θυμίζω τελειώνοντας τις παροιμίες ‘’όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες’’ και ‘’με τον νου πλουταίνει η κόρη με τον νου κι η ακαμάτρα’’. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων