Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

5/17/2009

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ

Σε προχθεσινό μου κείμενο αναφέρθηκα στην επιχορήγηση που προσέφερε ο δήμος Κορυδαλλού στην Προοδευτική για το 2008 και ανέρχεται συνολικά στις 75.000 ευρώ.

Στο κείμενο διευκρίνιζα πως το1/3 του συνολικού ποσού διατέθηκε σαν ενίσχυση για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα του γηπέδου Νικαίας και τα υπόλοιπα για την στήριξη του αθλητικού έργου του συλλόγου. Σχολίασα μάλιστα πως αν έχει κανείς αντίρρηση για την ακρίβεια των αριθμών που καταθέτω να προσκομίσει στοιχεία περί του αντιθέτου.

Επανέρχομαι στο θέμα για να τονίσω τα εξής:

Ο πρώτος που αμφέβαλα για την καταβολή του συγκεκριμένου ποσού ήμουν εγώ ο ίδιος αφού όπως λέει κι ο Π. Μπαταγιάννης την προηγούμενη διετία η επιχορήγηση του δήμου δεν ξεπερνούσε τις 26.000 ευρώ. Μπράβο λοιπόν στον δήμαρχο που κατ’ αρχήν τριπλασίασε την οικονομική βοήθεια προς τον σύλλογο μας και στη συνέχεια φάνηκε συνεπής στην υλοποίηση της δέσμευσης του.

Στην παρουσίαση του αθλητικού προγράμματος του δήμου θυμίζω πως εκπροσωπήθηκε το blog αλλά όχι και η επίσημη Προοδευτική (διοίκηση εφοπλιστών ακόμα) γεγονός που δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω.

Επειδή ο κόσμος που μας διαβάζει δεν γνωρίζει αλλά νομίζει, η κατάθεση στοιχείων (που δεν αμφισβητείται η εγκυρότητα τους) ενόψει μάλιστα γενικής συνέλευσης μας βοηθάει να έχουμε σαφή εικόνα όχι μόνο του τύπου αλλά και της ουσίας κάποιων πραγμάτων.

Κι επειδή η Ελλάδα είναι η πατρίδα της υπερβολής είτε μιλάμε για επιδοκιμασία είτε για αποδοκιμασία (το διαπίστωσα και τις τελευταίες μέρες μιλώντας με πολύ κόσμο) καλό είναι κάποια πράγματα να λέγονται έτσι όπως έχουν.

Συμπεράσματα δύο λοιπόν: Αφ’ ενός την αποκατάσταση του χόρτου την πλήρωσε ο δήμος Κορυδαλλού, και αφ’ ετέρου τα 50.000 ευρώ που χορήγησε σαν οικονομική ενίσχυση λειτούργησαν σαν μάνα εξ ουρανού όταν μετά την αποχώρηση των εφοπλιστών παρουσιάσθηκε τεράστιο πρόβλημα κάλυψης του τερατώδους για τα δεδομένα μας προϋπολογισμού για τη χρονιά που τελειώνει.


Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους

Κι όχι μόνο αυτό. Με αφορμή το πρόβλημα που προέκυψε από την τελευταία τιμωρία της ποδοσφαιρικής ομάδας αν χρειαζόταν να μετακινηθούμε σε μακρινή έδρα για το παιχνίδι με τον Όμηρο, σας βεβαιώνω πως ο δήμος ήταν έτοιμος να καλύψει το πακέτο της μετακίνησης.

Πέρα όμως κι από το οικονομικό σκέλος της σχέσης του συλλόγου με τον δήμο υπάρχει και το ζήτημα της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούμε και που στο σύνολο τους πλην του γηπέδου Νικαίας ανήκουν στον δήμο Κορυδαλλού και παραχωρούνται δωρεάν (όχι μόνο σ’ εμάς).

Θεωρώ πως η σχέση της Προοδευτικής με τον δήμο πρέπει να επιδιώκεται να είναι αρμονική, άρρηκτη, αλλά και συγκροτημένη ως προς το σκέλος του τι, πως, και γιατί το διεκδικούμε, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται κάθε φορά στον δημαρχιακό θώκο.

Έχω σαφέστατη εικόνα των όσων λέω γιατί στο παρελθόν έχω ασχοληθεί με το σχετικό κομμάτι για λογαριασμό της Προοδευτικής, αλλά και σαν εκπρόσωπος της δημοτικής κίνησης ‘’Πάμε Αλλιώς’’ στον αθλητικό οργανισμό του δήμου Κορυδαλλού σήμερα, μιλάω με πολύ κόσμο φροντίζοντας παράλληλα να έχω καθαρή άποψη για την αθλητική ζωή στην πόλη μας γενικότερα.

Μιλώντας σαν Προοδευτικάνος έχω την αίσθηση πως παραδοσιακά δεν έχουμε μεριμνήσει στην σχέση μας με τον δήμο να αποκομίζουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, και δεν θέλω για την ώρα να επεκταθώ περισσότερο πάνω σ’ αυτό.

Πάμε και στο επικοινωνιακό κομμάτι του όλου ζητήματος. Όταν η Άρτεμη για παράδειγμα χαρακτηρίζει στην ιστοσελίδα της τον δήμο Κορυδαλλού χορηγό της, επενδύει τόσο στην καθημερινή όσο και στην μακροπρόθεσμη διάρκεια αυτής της χορηγικής σχέσης.

Λέγοντας εδώ πως το επικοινωνιακό κομμάτι δεν ήτανε ποτέ το καλύτερο μας ο χαρακτηρισμός είναι μάλλον υπερβολικά επιεικής, όταν εδώ και δύο μήνες για παράδειγμα η δική μας επίσημη ιστοσελίδα έχει τεθεί για λόγους που δεν γνωρίζω εκτός λειτουργίας.


Τέλος για να μην νομίσει κανείς πως ‘’πάω να πιάσω πόρτα για τον χειμώνα’’ καλοπιάνοντας την δημοτική αρχή, σας βεβαιώνω πως για ένα ευρύ κύκλο θεμάτων που δεν αφορούν στενά αθλητικά ζητήματα, εξακολουθώ να έχω ριζικά διαφορετικές προσεγγίσεις απ’ αυτές της πλειοψηφούσας δημοτικής κίνησης.Για παράδειγμα επικαλούμαι τον χώρο τον 4,5 στρεμμάτων που βρίσκεται μεταξύ ανοιχτού και κλειστού γηπέδου στον χώρο των φυλακών.

Όταν δεν μπορούμε σήμερα να καλύψουμε επαρκώς τις υφιστάμενες αθλητικές μας ανάγκες, αναφερόμενοι σ’ ένα χώρο που προορίζεται να καλύψει αθλητικούς σκοπούς και βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και στην μέση ενός μεγάλου σχολικού συγκροτήματος, μου φαίνεται αδιανόητο να προσπερνάμε το τι χρειάζονται οι κορασίδες της Άρτεμης και της Προοδευτικής που φέτος φθάσανε στο final four ΕΣΠΕΔΑ και ΕΣΚΑΝΑ (ανεξάρτητα από το ποια θέση κατέκτησαν), τα κορίτσια της αντίστοιχης ομάδας χάντμπωλ του αθλητικού οργανισμού που σαν πρωταθλήτρια Αττικής μετέχει στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, το γεγονός ότι μέσω Προοδευτικής και Ερμή τα προηγούμενα χρόνια γνωρίσαμε σημαντικότατες επιτυχίες και στο ποδόσφαιρο σάλας, κι αντί για την κατασκευή δύο κλειστών γηπέδων χάντμπωλ-μίνι ποδοσφαίρου, και μπάσκετ- βόλλεϋ (με τη μέθοδο του μπαλονιού), συζητάμε για πίστες σκέιτμπορντ και γήπεδα τέννις!! Αυτή την ιεράρχηση αθλητικών αναγκών προσωπικά (κι όχι μόνο εγώ) δεν μπορώ να την δεχθώ με τίποτα.

Υποστηρίζουν αρκετοί πως η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Για να γίνει όμως το ανέφικτο εφικτό, χρειάζεται οπωσδήποτε τεκμηριωμένη άποψη, συγκροτημένος σχεδιασμός, καθώς και ειλικρινής και καλόπιστος διάλογος στο πλαίσιο όποιων των διεκδικητικών ενεργειών επιλέγεις προκειμένου να φτάσεις στον σκοπό σου.

Δεν σηματοδοτεί έκπτωση στις απόψεις του καθενός η αναζήτηση κοινού τόπου σε κάποια θέματα με όσους δεν συμφωνείς. Ούτε υστεροβουλία το να θίγεις με ειλικρινή τρόπο κακώς κείμενα είτε δικά σου είτε των άλλων.

Σε τελική ανάλυση ζητούμενο παραμένει αυτό που ο Περικλής υποστήριξε πριν από 2.500 χιλιάδες χρόνια. Η δυνατότητα να ‘’φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας’’ που σημαίνει να ασχολούμαστε με το ωραίο με ταπεινότητα και να ‘’φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας’’ δηλαδή να μην αφήνουμε να φτάνει το μυαλό μας ξέρετε … που. (Δ.Β.)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων