Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

5/12/2009

ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ


Ο μόνος ορισμός που μπορεί να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο αυτή την στιγμή είναι αυτός που αναφέρεται στην επικεφαλίδα του κειμένου που διαβάζετε.
Δεν θα πέσω στην παγίδα να αρχίσω να λέω αυτή την στιγμή ποιος φταίει, πόσο φταίει και γιατί φταίει. Όταν περπατάς στον δρόμο και βλέπεις κάποιον να σωριάζεται μπροστά σου αυτόματα τρέχεις να του προσφέρεις βοήθεια. Δεν κοιτάς αν είναι μικρός ή μεγάλος, καλός ή κακός άνθρωπος, άνδρας ή γυναίκα.
Αυτή τη στιγμή το μισοπεθαμένο κορμί που βρίσκεται σωριασμένο μπροστά μας ανήκει στην Προοδευτική που περιμένει να ξεψυχήσει αβοήθητη και εγκαταλειμμένη για λόγους που δυσκολεύομαι να κατανοήσω.
Το να πω ότι σαν blog κάνουμε τα αδύνατα δυνατά (χωρίς κανείς να μας έχει εξουσιοδοτήσει για κάτι τέτοιο) προκειμένου να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο δεν έχει κανένα πρακτικό νόημα αυτή τη στιγμή.
Το επίδικο είναι άλλο. Την Κυριακή παίζουμε με τον Όμηρο Καλλιμασιάς. Σήμερα ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ πως το συγκεκριμένο παιχνίδι πρέπει να το παίξουμε 100 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα μας γιατί θεωρηθήκαμε υπότροποι στην πρόκληση επεισοδίων σαν γηπεδούχοι.
Την ποινή συνοδεύει πρόστιμο 1.600 ευρώ και η υποχρέωση να μετακινήσουμε με δικά μας έξοδα την φιλοξενούμενη ομάδα από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι από και προς το γήπεδο διεξαγωγής με δικά μας έξοδα!
Να κουβεντιάσουμε αν η εξοντωτική ποινή είναι δίκαιη ή άδικη δεν είναι της παρούσης. Το θέμα είναι πως αν δεν κατέβουμε ν’ αγωνιστούμε η ομάδα μηδενίζεται και χρεώνεται πλην δύο βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα.
Την στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει άνθρωπος που να διατίθεται να καταβάλλει αυτό το ποσό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει πέρα κι από τις πρακτικές συνέπειες η τιμή και η υπόληψη ενός από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της χώρας.
Από την πλευρά μας κάνουμε δραματική έκκληση σ’ όποιον μπορεί να βοηθήσει όχι να ‘’φάει’’ το ποσόν αλλά να μας δανείσει. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε πως ο νεοσύστατος Μορφωτικός σύλλογος που ξεκινάει σε λίγο θα κάνει τ’ αδύνατα δυνατά προκειμένου να δημιουργήσει έσοδα για να επιστρέψει όλο το ποσόν όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Φίλοι κι αδέρφια μέσα στις συνθήκες κρίσης που ζούμε γνωρίζουμε την αξία του κάθε ευρώ. Όμως και το ν’ αποδεχθούμε πως η τιμή και η ιστορία της Προοδευτικής δεν ‘’πιάνει’’ 3.000 ευρώ είναι αδιανόητο.
Γι’ αυτό ενεργοποιηθείτε κι όποιος μπορεί να βοηθήσει ας το κάνει προσφέροντας ακόμα και τον οβολό του. Η υπόσταση της Προοδευτικής είναι υπόθεση όλων όσων συνεχίζουμε να την αγαπάμε. Άντε λοιπόν να δούμε. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων