Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

5/24/2009

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ

Χωρίς μεγάλη συμμετοχή κόσμου αλλά με σημαντική οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο φιλικός αγώνας ανάμεσα στους βετεράνους της Προοδευτικής και του (πράσινα χρώματα φέροντα) Ολυμπιακού Λευκωσίας προς τιμήν του Βασίλη Τερκεσίδη.
Μεταξύ άλλων ξεχωρίσαμε τους βουλευτές της Ν.Δ. στην Β εκλογική περιφέρεια του Πειραιά Γ. Τραγάκη και Τ. Νεράτζη, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Διαμαντίδη, την ηγεσία της Ε.Π.Σ.Π. που εκπροσωπήθηκε από τους Ν. Ανασόπουλο, Σ. Μπρατσόλη, Χ. Στούκα και Β. Βασιλόπουλο, τον δήμαρχο Κορυδαλλού Σ. Κασιμάτη, εκπροσώπους από τον αθλητικό οργανισμό της πόλης, τον πρόεδρο της ΔΕΠΑΠΕΚ Κ Βράκα που αγωνίστηκε με την ομάδα μας, τον επί 20ετία μέλος της ΕΠΟ Λ. Τσεμπεράκη, τον τιμώμενο Βασίλη Τερκεσίδη (που φιγουράριζε και στην φοβερή φωτογραφία του 58 στο κατάμεστο Καραϊσκάκη ανάμεσα σε ιερά τέρατα όπως οι Χριστοφίδης (Πετρούνιας), Γερμενής Σουρούνης, Βαραμέντης, Γεωργιτσάκης), και βέβαια Προοδευτικάνους περισσότερο και λιγότερο γνωστούς.
Το σκορ δεν έχει σημασία γιατί τέτοιοι αγώνες είναι γιορτή και μόνο γιορτή. Πάλι καλά πάντως που κάτι τέτοιες εκδηλώσεις γίνονται αφορμή για να θυμόμαστε πως η Προοδευτική έχει και κοινωνικό πρόσωπο και πως η … βυσσινί … μπογιά της περνάει ακόμα.
Όμως επειδή η κατάσταση που επικρατεί στο σύλλογο αυτή την εποχή είναι οριακή δεν περιορίζομαι απλά να πιστεύω πως το ένδοξο παρελθόν μπορεί να γίνει πυλώνας και βάση για το μέλλον, αλλά ευελπιστώ παράλληλα πως πέρα από την εντελώς αναγκαία συστράτευση όλων των Προοδευτικάνων, τόσο οι διάφοροι φορείς όσο κι οι πάσης φύσεως επώνυμοι κι επίσημοι που μας αγαπούν, θα σταθούν στο πλάι μας, βοηθώντας την Προοδευτική να ξαναβρεί το δρόμο της. (Δ.Β.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων