Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

5/27/2009

ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠ’ ΟΨΗ ΜΑΣ

Το κείμενο του φίλου που υπογράφει με το συνθηματικό santa sofia (και τον οποίο ευχαριστώ για τις εύστοχες παρατηρήσεις του) μου δίνει ‘’πάσα’’ για να πω κάποια πράγματα που πρέπει ο καθένας από μας πρέπει να έχει στο νου του.
Το δηλητηριώδες σχόλιο ‘όλοι αυτοί δεν μαζεύουνε μαζί 200 ευρώ’’ είναι σωστό. Πριν μια βδομάδα ‘’όλοι αυτοί’’ λοιπόν μαζέψανε πάνω από δύο χιλιάρικα προκειμένου στο τελευταίο παιχνίδι με τον ουραγό Όμηρο Καλλιμασιάς η ‘’κατ’ αυτούς ιδέα’’ της Προοδευτικής να μην οδηγηθεί στο έσχατο σημείου εξευτελισμού και απαξίωσης. Κανείς δεν τους πίεσε να το κάνουν. Έτσι νόμισαν κι έτσι έπραξαν, τέλος.
Πηγαίνοντας παρακάτω σας θυμίζω την πασίγνωστη παροιμία ‘’τα ράσα δεν κάνουν τον παπά’’. Πέρυσι αν θυμάστε ξεκινήσαμε τη χρονιά μ’ ένα προϋπολογισμό επιπέδου Β εθνικής. Καταφέραμε να τερματίσουμε πέμπτοι σ’ ένα όμιλο με 14 ομάδες έχοντας αντιπάλους με βεληνεκές σαν τον Διαγόρα Βατίου, τον Όμηρο Καλλιμασιάς την Αμφιάλη τον Ολυμπιακό Λαυρίου και πάει λέγοντας.
Ποιος είπε ότι για ν’ αποτύχουμε και του χρόνου αν αποτύχουμε, πρέπει να ξοδέψουμε οπωσδήποτε ένα παρόμοιο ποσόν. Η σωστή διατύπωση του κάθε προβλήματος αδέρφια είναι η μισή λύση.
Στη δική μας περίπτωση το πρώτο πράγμα που πρέπει να πάρουμε υπόψη μας είναι πως εδώ και δυο χρόνια είμαστε ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ σωματείο που αγωνιζόμαστε σε ερασιτεχνική κατηγορία και οδηγηθήκαμε εδώ που είμαστε σήμερα γιατί απλά πτωχεύσαμε σαν επαγγελματική ομάδα.
Φαντάζομαι πως δεν χρειάζεται να έχει κανείς μεταπτυχιακό τίτλο για να καταλάβει πως αυτή η εξέλιξη είναι η κορυφαία εκδήλωση διαχειριστικής αποτυχίας;
Ποιος περιμένετε λοιπόν να έρθει αυτή την ώρα σαν επενδυτής, ο Βγενόπουλος (άσε που έφυγε κι αυτός νωρίς) ή ο Αγγελόπουλος; Προσπερνώντας το γεγονός πως κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε γίνονται επαφές για να πλαισιωθεί η συγκεκριμένη προσπάθεια από παράγοντες με σχετική οικονομική άνεση και διάθεση να βοηθήσουν, το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι το εξής.
Στηρίζουμε την πρωτοβουλία των συγκεκριμένων ανθρώπων βοηθώντας την ομάδα να ξαναβρεί το δρόμο της, ή παραδίδουμε τη σφραγίδα μας διατηρώντας την υπόσταση της Προοδευτικής μόνο σαν ανάμνηση;
Εξ άλλου πριν προχωρήσετε το σενάριο που ο καθένας έχει στο κεφάλι του, μην ξεχνάτε την καίρια επισήμανση του Λ Τσεμπεράκη στην γενική συνέλευση, που είπε χωρίς περιστροφές πως υπηρετώ την Προοδευτική 60 χρόνια και δεν ξέρω αν είμαι μέλος της Προοδευτικής!!!, σχολιάζοντας με τον πιο εύστοχο τρόπο την κωμικοτραγική κατάσταση που επικρατεί σε πολλά επίπεδα σ’ ότι αφορά την οργανωτική κατάσταση του συλλόγου. Αν λοιπόν κάποια πράγματα δεν διορθωθούν (χωρίς να απαιτούνται χρήματα) άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δούμε ποτέ.
Επίσης σ’ ότι άλλες σκέψεις κάνετε λάβετε υπόψη σας κι αυτό που είπε ο Π. Μπαταγιάννης. Η ομάδα σαφώς δεν βρίσκεται στο χάλι που βρισκόταν πριν από δυο χρόνια όταν ανέλαβε ό ίδιος, δεν έχει άλλα χρέη πέρα από τις τρέχουσες υποχρεώσεις της, κι ότι ο ίδιος δεν έχει την παραμικρή απαίτηση από κανένα όπως διατείνονται ορισμένοι.
Γι’ αυτό αδέρφια ψυχραιμία τίποτα δεν τέλειωσε εκτός αν εμείς το προκαλέσουμε. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων