Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

5/06/2009

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Η γραπτή δήλωση του επίτιμου προέδρου της Προοδευτικής Παναγιώτη Μπαταγιάννη ανήμερα πρωτομαγιά ήταν ξεκάθαρη. Η προφορική επιβεβαίωση του σ’ όσους μίλησαν μαζί του τις επόμενες μέρες, δεν άφηνε περιθώριο αναθεώρησης της απόφασης του. Ο Παναγιώτης αποχωρεί πλέον από τα κοινά του συλλόγου.
Και τώρα τι κάνουμε θα μου πείτε για να μεταχειριστώ μια αγαπημένη φράση και του ίδιου.
Η απάντηση μέσα πέλαγος των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο σύλλογος είναι απλή και ξεκάθαρη. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ προκειμένου να εκλέξουμε νέα διοίκηση, δεδομένου πως ο σύλλογος δεν μπορεί να πορεύεται ακέφαλος ούτε ν’ αναζητά λύση διαρκείας μέσα σε συνθήκες κενού και χάους.
Σ’ αυτό το πλαίσιο στις 25 Μαϊου ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 στην αίθουσα Πλειάδες του πνευματικού κέντρου του δήμου Κορυδαλλού (στο κτίριο πίσω από την Εθνική τράπεζα που βρίσκεται στην διασταύρωση Ταξιαρχών και Γρ, Λαμπράκη) θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση όπου όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον σύλλογο θα τεθούν επί τάπητος.
Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΔΕΠΑΠΕΚ (και μέλος της Προοδευτικάνικης οικογένειας) κο Βράκα για την παραχώρηση της αίθουσας.
Μέχρι τότε εκείνο που πρέπει να γίνει απ’ όσους ασχολούνται ακόμα με τα κοινά της Προοδευτικής είναι μια αποτίμηση της κατάστασης που βρίσκεται αυτή την στιγμή το κάθε τμήμα του συλλόγου, προκειμένου η διοίκηση που θ’ αναλάβει να έχει εξ αρχής μια αρκετά σαφή εικόνα της πραγματικότητας.
Εξ’ άλλου η καλή προετοιμασία της συνέλευσης θα βοηθήσει σημαντικά στο να καταστεί ωφέλιμη ως προς τ’ αποτελέσματα της και θα συμβάλλει στην διαμόρφωση θετικού κι ενωτικού κλίματος που αυτές τις ώρες είναι αναγκαίο όσο ποτέ.
Είναι προφανές πως στην νέα σελίδα που ανοίγει για τον σύλλογο χρειάζονται παράγοντες με οικονομική ευρωστία και διάθεση να βοηθήσουν. Όμως αυτό δεν φτάνει από μόνο του.
Το νοικοκυριό, η τάξη, η καλή οργάνωση και η συμμετοχή του κόσμου στις ‘’καθημερινές’’ δραστηριότητες του συλλόγου είναι εξ ίσου μέγα ζητούμενο, αποτελεί κλειδί στην επιτυχία κάθε μελλοντικής προσπάθειας που θ’ αναληφθεί, και μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά την προσέλκυση παραγόντων που να κάνουν την ‘’διαφορά’’.
Γίνεται προφανές με βάση όσα ανέφερα πως η εκλογή νέας διοίκησης ακόμα και χωρίς την παρουσία ‘’επενδυτών’’ είναι αναγκαία τη στιγμή που μιλάμε όσο και το νερό που πίνουμε.
Περιθώρια να εγκαταλείψουμε τον σύλλογο στην τύχη του φυγομαχώντας και ασχολούμενοι με παπαγαλομαχίες δεν υπάρχουν. Ο σύλλογος πρέπει να συνεχίσει και θα συνεχίσει να λειτουργεί ακόμα κι αν χρειαστεί να επωμιστούμε παροδικά να οποιοδήποτε υψηλό κόστος.
Μ’ αυτή την έννοια όποιος ενδιαφέρεται να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια είναι καλοδεχούμενος και την διεύθυνση του blog την γνωρίζει προκειμένου να έρθουμε σε επαφή.
Αδέρφια Προοδευτικάνοι βρισκόμαστε σε ώρα ευθύνης, ο κόμπος έφτασε στο χτένι, κανείς δεν δικαιούται να πετάξει λευκή πετσέτα, και να ‘στε σίγουροι πως σ’ αυτή την προσπάθεια διάσωσης της Προοδευτικής από τα χειρότερα, η ομάδα του blog θα δώσει την μάχη της με κάθε δυνατό τρόπο, γι’ αυτό κλείστε τα’ αυτιά σας στις φήμες κι ανοίξτε την καρδιά σας. Η Προοδευτική μας χρειάζεται όλους. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων