Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

4/28/2009

ΜΙΑ ΑΔΙΚΑ ΧΑΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Στο άκουσμα της ισοπαλίας στο Λαύριο μάλλον θλίψη ένιωσα παρά ικανοποίηση. Ξεκούραστη ισοπαλία σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του ομίλου, αμέσως μετά την ισοπαλία στο Μαρκόπουλο (μέσα σ’ έντονα εχθρικό κλίμα) και την επιβλητική νίκη επί του πρωτοπόρου Σαρωνικού.
Μια μόνο ήττα (κι αυτή με αυτογκόλ) σε 15 παιχνίδια δεν είναι καθόλου μικρή υπόθεση απέναντι σ’ αντιπάλους που θεωρούν μεγάλη επιτυχία ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ιστορική Προοδευτική.
Σκέφτομαι πως η χρονιά που τελειώνει σε λίγο χάθηκε τελείως άδικα. Αν στην αρχή της χρονιάς λειτουργούσαμε με λιγότερο ενθουσιασμό και περισσότερη λογική ίσως να κάναμε άλλου είδους προγραμματισμό αυτή την εποχή ενόψει της νέας χρονιάς.
Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΌμως δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω. Το θετικό που πρέπει να κρατήσουμε από την εντυπωσιακή πορεία του δεύτερου γύρου (πέρα από την πλασματική 5η θέση που βρισκόμαστε στον βαθμολογικό πίνακα) είναι πως έχουμε σχεδόν έτοιμη την ομάδα που μπορεί του χρόνου να πετύχει ότι δεν κατάφερε φέτος.
Με λίγες στον αριθμό, καλά επιλεγμένες, και απόλυτα συγκεκριμένες (ως προς τις θέσεις κλειδιά που πρέπει να καλυφθούν μεταγραφές), η ομάδα μπορεί να πάει ‘’τραίνο’’ του χρόνου ανεξάρτητα από το πώς θα διαμορφωθεί ο όμιλος.
Δεν θα βαρεθώ να το λέω. Σ’ αυτό το ποδοσφαιρικό επίπεδο η Προοδευτική δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανένα. Το ζητούμενο είναι να ξεφύγουμε το ταχύτερο δυνατό απ’ αυτή τη μιζέρια γιατί (πώς να το κάνουμε) η θέση μας είναι για πολύ ψηλότερα.
Μόνο αγκάθι κι αχίλλειος πτέρνα σ’ αυτή την προσπάθεια το χρόνιο διοικητικό πρόβλημα στο οποίο δεν μπορούμε μια σταθερή λύση διαρκείας, κι εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας το επόμενο διάστημα. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων