Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

4/29/2009

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Περνώντας πριν από μερικές μέρες από το Άσυλο είδα και το τελευταίο κτίριο της παλιάς εγκατάστασης που φιλοξενούσε κάποτε τις φυλακές ανηλίκων γκρεμισμένο. Στη θέση του πρόκειται ν’ αναγερθεί το νέο δημαρχείο του Κορυδαλλού.
Αυτή η διαδικασία σηματοδοτεί για την Προοδευτική ένα ακόμα πρόβλημα, καθώς στον συγκεκριμένο χώρο μας είχε παραχωρηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή μια ευρύχωρη αίθουσα που λειτουργούσε όχι μόνο σαν γραφείο των ποδοσφαιρικών ακαδημιών, αλλά προτού νοικιαστούν πέρυσι τα νέα γραφεία στο Περιβολάκι φιλοξενούσε για σειρά ετών τα γραφεία του ολόκληρου του συλλόγου.
Πέρα από τον συγκεκριμένο χώρο είχαν παραχωρηθεί και βοηθητικές αίθουσες που λειτουργούσαν σαν αποδυτήρια (όταν γινόταν χρήση είτε του γηπέδου 5χ5 που βρίσκεται δίπλα στο τέως κτίριο, είτε των βοηθητικών γηπέδων που χρησιμοποιούνται από τους λιλιπούτειους ποδοσφαιριστές των ‘’μικρών’’ τμημάτων), ενώ σε μια άλλη λειτούργησε κάποτε ακόμα και γυμναστήριο με βάρη, χάρη σε μια σειρά οργάνων που είχε προσφέρει ο αθεράπευτος Προοδευτικάνος Γιώργος Αλεξιάδης.
Σε αντικατάσταση των παραπάνω προσφέρθηκε (ουδέν μονιμότερο του προσωρινού) μια αίθουσα κοντέϊνερ για να καλύψει όσο γίνεται το κενό που δημιουργήθηκε.
Όμως ούτε αυτό είναι το πιο σοβαρό. Προκειμένου να γίνει η θεμελίωση του νέου κτιρίου θα καταστραφεί και το βοηθητικό (μισό) γήπεδο διαστάσεων 35χ50 περίπου, που από πέρσι το φθινόπωρο διέθετε και συνθετικό τάπητα, από κομμάτια που περίσσεψαν μετά την ανακαίνιση του χλοοτάπητα στο μεγάλο γήπεδο.
Κι αν όλο αυτό σας φαίνεται ακόμα μικρό σαν πρόβλημα ας το κάνουμε να μεγαλώσει λίγο. Αν στο γήπεδο Νικαίας ξεκινήσουν φέτος έργα για την εγκατάσταση τεχνητού χόρτου, παίρνοντας σαν μέτρο τι συνέβη στο γήπεδο του Κορυδαλλού, (διάρκεια εργασιών ένα εξάμηνο από χέρι) αυτό σημαίνει πως η ‘’μεγάλη’’ ομάδα μετακομίζοντας για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα στο δημοτικό γήπεδο Κορυδαλλού θα ‘’πάρει’’ τον προπονητικό χρόνο των τμημάτων υποδομής συμπιέζοντας ασφυκτικά τις δικές τους δυνατότητες να λειτουργήσουν.
Επειδή βάλαμε πολλά ζητήματα μαζί ας μην τα λύσουμε όλα σήμερα. Εκείνα που πρέπει να κρατήσουμε για την ώρα είναι δύο.

Α) Με την ίδια γενναιοδωρία που ο δήμος Κορυδαλλού παραχώρησε τα γραφεία του Ασύλου λύνοντας για κάποια χρόνια ένα από κάθε άποψη σοβαρό πρόβλημα για τον σύλλογο, (τα σημερινά γραφεία κοστίζουν ετησίως αρκετές χιλιάδες ευρώ-ποσό δυσβάστακτο στην παρούσα συγκυρία) πιστεύω πως η δημοτική αρχή δεν θα πει όχι στο αίτημα μας να παραχωρηθεί για χρήση γραφείων η ευρύχωρη αίθουσα που βρίσκεται στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου της πόλης, δίνοντας μακρόπνοη λύση σ’ ένα καυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος.
Β) Κανείς δεν παραγνωρίζει την μεγάλη συνεισφορά του Παναγιώτη Μπαταγιάννη την τελευταία κρίσιμη διετία ειδικά στο οικονομικό κομμάτι. Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό.
Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα χρειαζόμαστε εθελοντισμό και διαθεσιμότητα πολλών, καλές σκέψεις που να οδηγούν σε έξυπνες λύσεις, και ποινικοποίηση της γκρίνιας και της μιζέριας.
Άντε να δούμε θα πάμε ένα βήμα παρακάτω, ή θα μείνουμε εγκλωβισμένοι στα αδιέξοδα μας. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων