Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

4/16/2009

Aπάντηση στην ανακοίνωση του Ιωνικού

Aπάντηση στην ανακοίνωση του Ιωνικού, θέλησε να δώσει μέσα από τον δικτυακό μας χώρο ο προπονητής της Προοδευτικής, Λευτέρης Καλογήρου. Φυσικά και τη δημοσιεύουμε αυτούσια, χωρίς καμία περικοπή.

"Είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΣ με τη διαμαρτυρία που έχει να κάνει με την αλλαγή ώρας τέλεσης του αγώνα της 25ης αγωνιστικής, μεταξύ Ιπποκράτη Κω - Ιεράπετρας (μια διαμαρτυρία που εμμέσως παραδέχεται και ο συντάκτης της, ότι γίνεται "κατόπιν εορτής").
Αυτό, όμως, που προκαλεί τη διαφωνία μου και την παρέμβασή μου, είναι ο σαφής υπαινιγμός που γίνεται στην επιστολή, ότι η ομάδα μου και οι παίκτες μου κατάφεραν να νικήσουν τον Πανελευσινιακό επειδή άσκησαν "ψυχολογική και συναισθηματική πίεση" στους αντίπαλους!

Η προσπάθεια απαξίωσης των αθλητών μου, καθώς και το "ανάθεμα" στους αντίπαλους μας, με υποχρεώνει να θέσω μια μικρή σειρά ερωτήσεων στον εμπνευστή αυτών των υπαινιγμών.

● Σε ένα πρωτάθλημα, όπου οι διαφορές όλων των ομάδων είναι πραγματικά μικρές, γιατί θα έπρεπε να είναι έκπληξη η νίκη στο γήπεδό μας; Να θυμίσω ότι και στον αγώνα του πρώτου γύρου στην Ελευσίνα η ομάδα μας είχε ηττηθεί πολύ δύσκολα (64-55).
● Γιατί ενώ ο Ιωνικός μπόρεσε να νικήσει τον Πανελευσινιακό (Α' γύρος), η Προοδευτική δεν επιτρέπεται να κάνει το ίδιο;
● Αν αυτή η περιβόητη "ψυχολογική και συναισθηματική πίεση" είναι τόσο αποτελεσματική μέθοδος, ώστε να κερδίζεις τους πρωταθλητές, γιατί πρόσφατα ηττηθήκαμε από Ζωγράφου και Κηφισιά, ομάδες βαθμολογικά αδιάφορες;

● Ο υπαινιγμός σας αυτός, σκεφτήκατε μήπως μειώνει -έστω και στο ελάχιστο- τη μεγάλη νίκη του Ιωνικού στη Λειβαδιά, επί της επίσης αδιάφορης βαθμολογικά τοπικής ομάδος (άδω να θυμίσω ότι στον πρώτο γύρο η Λειβαδιά είχε περάσει πολύ εύκολα από τη Νίκαια);
● Η αξιέπαινη, τιτάνια θα έλεγα, προσπάθεια των αθλητών και προπονητών του Ιωνικού, δεν μπορεί να μας βρει μιμητές; Είναι αποκλειστικό σας προνόμιο;

ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ότι η νίκη του Ιωνικού στη Λειβαδιά ήταν πέρα ως πέρα δίκαιη, επιτεύχθηκε μέσα στο γήπεδο χάρη στην προσπάθεια, τις ικανότητες και την αξία των παικτών και των προπονητών της ομάδος, και αποτελεί παράδειγμα που πρέπει να μιμηθούν και οι δικοί μου αθλητές στον επόμενο πολύ δύσκολο παιγνίδι μας στην Ιεράπετρα.

ΘΕΩΡΩ τους υπαινιγμούς του συντάκτη της ανακοίνωσης, ατυχείς, ανυπόστατους και πέρα ως πέρα άδικους για τους αθλητές μου και κλείνοντας ΒΕΒΑΙΩΝΩ ότι η επέμβαση μου αυτή δεν γίνεται στα πλαίσια της (ανεξήγητης στα μάτια μου) "αντιπαλότητας" των δυο ιστορικών και γειτονικών σωματείων, αλλά στα πλαίσια της υποστήριξης της προσπάθειας των αθλητών μου και των συνεργατών μου, προσπάθειας που -δυστυχώς- διεξάγεται κάτω από πρωτόγνωρες και πολύ αντίξοες συνθήκες που μας επέβαλε στον σύλλογο η ατυχής διοικητική συγκυρία.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Λευτέρης Καλογήρου"
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ:

Το συγκρότημα του Περικλή Ταυρόπουλου έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΟΚ, τονίζοντας πως έγινε αλλοίωση αποτελέσματος... 
Αναλυτικά η επιστολή:

"ΠΡΟΣ: Πρόεδρο ΕΟΚ κ. Ανδρέα Μιαούλη
Μια μεγάλη απορία κυριαρχεί στη σκέψη μας από την περασμένη Κυριακή, όταν διαπιστώσαμε με λύπη μας ότι ουσιαστικά σημειώθηκε αλλοίωση πρωταθλήματος! Κύριοι της επιτροπής πρωταθλήματος για πιο λόγο όλες οι ομάδες κλήθηκαν να παίξουν στις 16:00 και ο αγώναςΙπποκράτης - Ιεράπετρα μετατέθηκε δύο ώρες νωρίτερα;

Η δικαιολογία περί πτήσεων από την Κω καταρρέει τόσο από το γεγονός ότι ο Ιωνικός Νικαίαςέχει παίξει στο ίδιο γήπεδο στις 16:00, όσο και από το ότι υπήρχαν πτήσεις και για αργότερα. Εν τέλει, ακόμα και τα αεροπλάνα να μην πετούσαν, αποφασίσατε να ανταλλάξετε την αξιοπιστία του πρωταθλήματος με μια διανυκτέρευση;

Η διεξαγωγή όλων των αγώνων την ίδια ώρα (έστω στις 14:00) δεν θα αποτελούσε τη λύση; Ασφαλώς! Από τη στιγμή που το συγκεκριμένο αποτέλεσμα απασχολεί άμεσα έξι ομάδες της κατηγορίας: Τον Πανελευσινιακό, την Ιεράπετρα, τη Λιβαδειά που κυνηγούν την άνοδο, τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, τον Ιωνικό Νικαίας και την Προοδευτική που μάχονται για την παραμονή τους.

Αντί, όμως, να διεξαχθούν όλα τα παιχνίδια την ίδια ώρα (όπως συμβαίνει για ευνόητους λόγους τις τελευταίες αγωνιστικές) η Ιεράπετρα έχασε το παιχνίδι με τον Ιπποκράτη και μαζί κάθε ελπίδα να τερματίσει πρώτη. Η Ελευσίνα στον αγώνα της με την Προοδευτική που παλεύει να σωθεί, έμαθε κατά την διάρκεια της αναμέτρησης ότι και μαθηματικά πλέον κατέκτησε το πρωτάθλημα. Κάπου εκεί η έκπληξη να ηττηθεί ο πρωταθλητής έγινε γεγονός.

Ενδεχομένως κάποιοι, απλά να μην κατάφεραν να προβάλουν την απαιτούμενη αντίσταση στην ψυχολογική και συναισθηματική πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι, ή ακόμα και να θεώρησαν ότι δεν έχουν κανέναν λόγο να ματώσουν και να κερδίσουν για την υστεροφημία τους τερματίζοντας κάθε προσπάθειά τους, στα στενά μονοπάτια της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος. Κάτι που δεν ισχύει για ομάδες που επιδιώκουν εκτός από τίτλους να κερδίζουν και το σεβασμό του αθλητικού χώρου.

Τέτοια ατοπήματα από όλους όσους ευθύνονται και καθορίζουν τις μοίρες των ομάδων, πλήττουν όχι μόνο την αξιοπιστία του πρωταθλήματος αλλά και τη νοημοσύνη όποιου ασχολείται με το άθλημα του μπάσκετ!

Εμείς από τη μεριάς μας οφείλουμε να απολογηθούμε ενώπιον του κόσμου του Ιωνικού, διότι σφάλαμε. Δείξαμε εμπιστοσύνη στην επιτροπή πρωταθλήματος, που αρχικά όρισε κοινή ώρα διεξαγωγής όλων των αγώνων. Το λάθος μας ήταν ότι δεν περνούσαμε κάθε μέρα μπροστά από τις εφημερίδες και το διαδίκτυο για να παρακολουθήσουμε τυχόν αλλαγή ώρας σε κάποιο από τα παιχνίδια που κρίνουν τις προσπάθειες μιας ολόκληρης χρονιάς.

Λάθος μας λοιπόν, η εμπιστοσύνη που δείξαμε σε μια ανυποψίαστη επιτροπή πρωταθλήματος, αλλά και σε ομάδες που θεωρούσαμε αξιόπιστες. Εκφράζουμε ως ευχή, στο μέλλον οι σύλλογοι να προβιβάζονται και να υποβιβάζονται αποκλειστικά με αγωνιστικά κριτήρια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων