Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

4/09/2009

ΙΔΟΥ Ο ΝΥΜΦΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
Ευτυχώς που βρίσκονται και μερικοί άνθρωποι (blog) που ψάχνουν τις διεργασίες που συντελούνται γύρω μας από κάποιους που πιθανόν φροντίζουνε για μας έστω και χωρίς εμάς.
Αναφέρομαι στη (δεύτερη κατά σειρά) αυριανή συγκέντρωση εκπροσώπων των ομάδων που μετέχουν στο περιφερειακό πρωτάθλημα με σκοπό την εξεύρεση λύσεων στα οικονομικά αδιέξοδα που προκαλεί η μεγάλη οικονομική κρίση που μας ταλαιπωρεί όλους.
Τα γάλατα σφίξανε, τα ζόρια μεγαλώσανε και οι κοινές προσεγγίσεις που ως εχτές μοιάζανε άγνωστο ρήμα γίνανε ξαφνικά μέγα ζητούμενο. Πάλι καλά.
Το θέμα είναι πολύ μεγάλο για να εξαντληθεί σ’ ένα μόνο κείμενο. Κατ’ αρχήν είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός απέναντι σε αδιαμόρφωτες διαδικασίες που φιλοδοξούν να βρούνε λύσεις αποδεκτές ακόμα κι από ‘κείνους που δεν συμμετέχουν.
Τηλέφωνα και διευθύνσεις είναι πολύ εύκολο να βρεθούνε απ’ όσους αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία ν’ ανοίξουνε τέτοιας κλίμακας ζητήματα κι ένα ελάχιστο υπόμνημα που οφείλει να περιλαμβάνει τι τουλάχιστον πρόκειται να συζητηθεί δεν είναι δύσκολο να στηθεί.
Για να μπει το ζήτημα σε μια σειρά το πρώτιστο που πρέπει να τεθεί στο τραπέζι είναι η απαίτηση η επιτροπή πρωταθλήματος να στελεχωθεί από εκπροσώπους των ομάδων γιατί όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος (ούτε καν οι πρόεδροι των ενώσεων που κάνουν παραγοντικό τουρισμό).
Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να γίνουν άμεσα 10 ανοικτές συζητήσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους των 161 ομάδων που μετέχουν στους δέκα ομίλους του περιφερειακού πρωταθλήματος.
Οι επιτροπές αυτές αφού καταγράψουν τόσο τα γενικά όσο και τα ειδικά πρωταθλήματα του κάθε ομίλου θα πρέπει να ορίσουν κι ένα εκπρόσωπο τους που θα εκπροσωπήσει τον όμιλο στην επιτροπή πρωταθλήματος.
Σ’ αυτή την επιτροπή θα πρέπει να μετέχει εκ των ουκ άνευ ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ (γιατί το περιφερειακό είναι το μεγαλύτερο ομαδικό πρωτάθλημα που διεξάγεται στη χώρα μας), ο υπεύθυνος marketing της ομοσπονδίας, ο υπεύθυνος αγωνιστικού, καθώς κι εκπρόσωπος της διαιτησίας για ευνόητους λόγους.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει αυτή η επιτροπή είναι αφού ταξινομήσει τα προς διαχείριση ζητήματα να καταρτήσει ένα ερωτηματολόγιο που να το στείλει στα σωματεία για να τοποθετηθούν και παίρνοντας το πίσω ν’ αρχίσει να κωδικοποιεί τις απαντήσεις.
Εννοείται πως όλη αυτή η δουλειά πρέπει να έχει στόχο τη νέα αγωνιστική περίοδο καθώς στην παρούσα που τελειώνει σε λίγο τίποτα δεν μπορεί να επιλυθεί.
Έστω κι αν δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα κάτι αντίστοιχο δεν είναι κακό να ξεκινήσει να γίνει έστω και τώρα. Η ομοσπονδία από την πλευρά της οφείλει να στηρίξει μια τέτοια προσπάθεια και οι παράγοντες των ομάδων να πάψουν ν’ αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους σαν κυνηγούς πεταλούδων στο μαγεμένο δάσος.
Την Κυριακή που μας έρχεται ξεκινάει η ακολουθία του Νυμφίου όπως λέγεται αλλιώς η μεγαλοβδομαδιάτικη ακολουθία των Παθών.
Το σχετικό τροπάριο λέει πως <<Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός. Μακάριος ο δούλος ον ευρήσει γρηγορούντα ανάξιος δε πάλιν ον ευρήσει ραθυμούντα>>.
Αδέρφια στην υπόθεση σωτηρίας του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου δεν υπάρχει από μηχανής θεός. Ο Σωτήρας βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στην δική μας θέληση και από εμάς εξαρτάται αν θα μας βρει ενεργούς ή ράθυμους. Συνεχίζεται. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων