Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

4/30/2009

ΓΗΠΕΔΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Σε συνέχεια του χθεσινού κειμένου για το τεράστιο πρόβλημα εγκαταστάσεων που αντιμετωπίζουμε σαν σύλλογος νομίζω πως αξίζει να πούμε μερικά πράγματα και σήμερα χωρίς ν’ αγγίξουμε για την ώρα το μεγάλο αγκάθι που λέγεται γήπεδο Νίκαιας.
Λέγαμε για το γηπεδάκι του Ασύλου που καταστρέφεται δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στην προπόνηση των ‘’μίνι’’ τμημάτων.
Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΗ δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να το ανακατασκευάσει μέχρι το φθινόπωρο αλλάζοντας την φορά του, προκειμένου να εξυπηρετηθεί όχι μόνο η Προοδευτική αλλά και τα υπόλοιπα ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης. Μακάρι να γίνει έτσι γιατί αλλιώς το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί θα ‘ναι τεράστιο.
Λίγο πιο κάτω στο γηπεδάκι του Σκρα που εδώ και δεκαετίες φιλοξενεί τις ακαδημίες μπάσκετ του συλλόγου τα πράγματα παραμένουν όπως και πριν 20 τουλάχιστον χρόνια. Ένα γήπεδο παιδική χαρά.
Το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να τοποθετηθεί ένα στέγαστρο (τέντα ίδια μ’ αυτή που τοποθετείται τα μπαλκόνια των γειτονικών σπιτιών) προσφέροντας στους αθλούμενους σκίαση και προστασία από την βροχή.
Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο κάποιος πρέπει να το σκεφτεί, κάποιοι να το υιοθετήσουν και να το δρομολογήσουν σαν διεκδίκηση, δηλαδή χαίρετε.
Η γυναικεία ομάδα βόλλεϋ για να προπονηθεί ψάχνει γήπεδα σε γειτονικούς δήμους. Οι μικρές του μπάσκετ γυμνάζονται κι αυτές στο ύπαιθρο προκειμένου να παίρνουν καθαρό αέρα.
Το μικρό κλειστό γυμναστήριο που κατασκευάζεται στο ΤΕΕ Κορυδαλλού στο Σχιστό και αναμένεται να δοθεί σύντομα σε χρήση κάποιοι το ορέγονται για την πάρτη τους γιατί απλά δεν θεωρούν την Προοδευτική υπολογίσιμο μέγεθος.
Με τις υπό ‘’ανέγερση’’ αθλητικές εγκαταστάσεις στα λατομεία κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει ένα καταληκτικό χρονοδιάγραμμα κατασκευής τους, όμως αυτό δεν είναι το χειρότερο. Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΤο τραγικό είναι πως κανείς δεν πιέζει προκειμένου να γίνει κάτι.
Πριν 83 χρόνια οι δημιουργοί της Προοδευτικής πάλευαν για ν’ αποκτήσουν σπίτια οι πρόσφυγες. Σ’ όλη αυτή την διαδρομή πέτρα πέτρα χτίσαμε Κορυδαλλό και Κοκκινιά, ξοδέψαμε δισεκατομμύρια για μεταγραφές που δεν άφησαν τίποτα πίσω τους, και σήμερα δεν έχουμε ‘’σπίτι’’ για να καλύψουμε τις αθλητικές μας ανάγκες.
Δεν θα ρίξω τον λίθο του αναθέματος στο κεφάλι κανενός γιατί εδώ μιλάμε για κουσούρια δεκαετιών. Ποτέ δεν πήραμε στα σοβαρά τα τμήματα υποδομής και το έργο που επιτελούν. Τα υπόλοιπα τμήματα τα θεωρούσαμε απλά πάρεργο στο σίριαλ της ποδοσφαιρικής μας έπαρσης. Ποτέ δεν βάλαμε κάτω τα πράγματα προκειμένου να χαράξουμε ένα πλαίσιο διεκδίκησης ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε στους αθλητές μας το αυτονόητο. Χώρους να γυμνάζονται με αξιοπρέπεια.
Τον απογαλακτισμό της Προοδευτικής από την κοινωνία που μας εξέθρεψε εμείς τον προκαλέσαμε. Τον περιορισμό του ενδιαφέροντος του κόσμου δεν τον ανεχθήκαμε απλώς, σε κάποιες περιπτώσεις σνομπάραμε κιόλας.
Σ’ αυτή την χρονική συγκυρία ακριβώς αυτό πληρώνουμε. Μοιάζουμε σαν το βοσκόπουλο που ζητάει βοήθεια όταν ο λύκος του τρώει τα πρόβατα και κανείς δεν τον ακούει, γιατί τις προηγούμενες φορές κορόιδευε.
Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΗ ανατροπή αυτής της κατάστασης χρειάζεται εκτός από υπομονή κι επιμονή κι ένα θαύμα, κι εδώ είναι το ζητούμενο. Σωτήρες κι από μηχανής θεοί δεν υπάρχουν. Μόνο όσοι αγαπάμε την Προοδευτική μπορούμε ν’ αλλάξουμε την μοίρα της, με μία και μοναδική προϋπόθεση.
Να ξεπεράσουμε το χθες και τις πρακτικές του 70 και του 80 και να κουβεντιάσουμε επιτέλους σοβαρά και συγκροτημένα (αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο) τι θέλουμε και πως θέλουμε να ‘ναι και να λειτουργεί η Προοδευτική. Συνεχίζουμε. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων