Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

4/05/2009

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Αδέρφια έτσι πρέπει να δούμε τον αγώνα που δίνει η ανδρική ομάδα μπάσκετ με αντίπαλο την ομάδα της Κηφισιάς όπου με νίκη εξασφαλίζει την παραμονή της στην Γ εθνική.
Μπορεί να κριθεί ένα παιχνίδι ιστορικό θα μου πείτε, απλά και μόνο γιατί θα σηματοδοτήσει την παραμονή μας σ’ ένα επίπεδο που δεν είναι καν το ψηλότερο που υπάρχει;
Ξεκάθαρα ναι αν προσμετρήσει κανείς ότι η ομάδα μπάσκετ είναι κείνη που μας χάρισε την περσινή μαύρη χρονιά την μεγάλη χαρά της ανόδου μέσα από την φοβερή κι αξέχαστη τετραπλή ισοβαθμία.
Αν συνυπολογιστεί ότι σ’ αυτό το άθλια οργανωμένο πρωτάθλημα από τους δήθεν παράγοντες που δεν λογαριάζουν τίποτα άλλα πέρα από την πάρτη τους από τις 14 ομάδες που συμμετέχουν δεν υποβιβάζονται 2 η 3 αλλά 5 ή 6 (σχεδόν οι μισές) και είναι τουλάχιστον οξύμωρο η ομάδα μας που βρίσκεται στην 8η θέση ισοβαθμώντας με την 7η να κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό! Επειδή το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό θα επανέλθουμε, όχι όμως τώρα που το ζητούμενο να πάρουμε το παιχνίδι.
Παρ’ ότι έχουμε δραστηριότητα δεκαετιών όχι μόνο στο ανδρικό αλλά και στο γυναικείο μπάσκετ είναι γεγονός πως σαν προοδευτικάνοι πότε δεν αποκτήσαμε μπασκετική νοοτροπία.
Αποτέλεσμα να είναι μόλις η δεύτερη φορά που αγωνιζόμαστε σε εθνική κατηγορία (την πρώτη πέσαμε αμέσως) να παίζουμε κάθε παιχνίδι ουσιαστικά χωρίς κόσμο, με αναγκαστική συνέπεια η παραμονή μας να αποκτά δυστυχώς χαρακτήρα κατορθώματος. Να θυμίσω πως χάσαμε παιχνίδια με λιγότερο από πέντε πόντους διαφορά και με την συνδρομή χειρουργών διαιτητών γιατί απλά δεν υπήρχε το δέος της εξέδρας .
Όπως έχουμε πει πριν ακόμα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, η πορεία της φετινής χρονιάς μπορεί ν’ αποτελέσει την βάση για να τολμήσουμε περισσότερα πράγματα στο μέλλον γιατί και τις αντικειμενικές προϋποθέσεις έχουμε και την εμπειρία να μην επαναλάβουμε τα φετινά λάθη.
Μην ξεχνάτε πως από την επιτυχία του κάθε τμήματος δεν ωφελείται μόνο το τμήμα αλλά ολόκληρος ο σύλλογος που κερδίζει σε κύρος και εικόνα και γνωρίζετε πως είναι δεδομένη η προσπάθεια που κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση.
Όμως στην παρούσα φάση τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Σημασία έχει να κερδίσουμε κι όλα τα υπόλοιπα έχουμε καιρό να τα συζητήσουμε. Γι’ αυτό όλοι αύριο στο γήπεδο για να υποστηρίξουμε, να τιμήσουμε και να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια όσων συγκροτούν και στηρίζουν την ομάδα μπάσκετ. (Δ.Β.)
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Σκέφτεστε πως είναι πιθανόν για πρώτη φορά στα μπασκετικά χρονικά να βρεθούμε ψηλότερα από τον γείτονα Ιωνικό, κάτι που φαινόταν αδιανόητο μέχρι και πριν λίγα χρόνια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων