Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

3/16/2009

ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους‘’Αντρέα δεν αρέσουμε πια’’ είχε πει η Μελίνα Μερκούρη στον ιδρυτή και πρόεδρο του ‘’κινήματος’’ όταν το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην αντιπολίτευση το 1989 κάτω από το βάρος του σκανδάλου Κοσκωτά.
Βλέποντας τα πράγματα με τη ματιά του καλλιτέχνη, η αξέχαστη ντίβα του σινεμά και της πολιτικής είχε ένα εντελώς δικό της τρόπο να μετράει το σφυγμό του κόσμου σε σχέση με όσα γίνονται και δεν γίνονται αλλά μας αφορούν.
Η ατάκα της μου ήρθε στο μυαλό προχθές όταν προσπάθησα να μπω στην ιστοσελίδα του συλλόγου και δεν άνοιγε. Εύχομαι να είναι κάτι παροδικό που θα τελειώσει γρήγορα και να μην μείνουμε για μια ακόμη φορά χωρίς επίσημη διαδικτυακή παρουσία.
Με αφορμή αυτό το γεγονός, δυστυχώς μου ήρθανε στο μυαλό κι όλα τα υπόλοιπα. Ιστοσελίδα του συνδέσμου φιλάθλων δεν υπάρχει εδώ και μήνες. Όπως δεν υπάρχουν και γραφεία πλέον για τον ιστορικό σύνδεσμο.
Το vissini prooletariato έχει ν’ ανεβάσει ανάρτηση στο δικό του blog από τις 7/2. Ο επίτιμος πρόεδρος δηλώνει κουρασμένος και παραιτημένος από την πρωτοχρονιά, μέλη της συντακτικής ομάδας του δικού μας blog δηλώνουν απογοήτευση και διάθεση να μην ξανασχοληθούν, και με βάση όλα τα παραπάνω θα ‘λεγα η σημερινή κατάσταση μπορεί εύκολα να περιγραφεί από την φράση, γάματα με κεφαλαία γράμματα.
Καταλαβαίνω την απογοήτευση που προκάλεσε στον τραυματισμένο κόσμο της ομάδας το γεγονός πως οι εφοπλιστές κατέβηκαν νωρίς από το καράβι. Οι βαρύγδουπες υποσχέσεις βυθίστηκαν σαν τον εντυπωσιακό Τιτανικό λίγο μετά τον πρώτο απόπλου.
Διοικητικό κενό σαφώς και υπάρχει. Ο Καράς ‘’επιστρέφει’’ τιμώμενος προκαλώντας ερωτηματικά σε πολλούς, και η αβεβαιότητα για το αύριο είναι ορατή και υπαρκτή. Ακόμα κι εγώ που απευθύνομαι σε σας, είναι γεγονός πως έχω αραιώσει την παρουσία μου στο γήπεδο χωρίς να αισθάνομαι αίσθημα κενού γιατί γνωρίζω πως η ομάδα της καρδιάς μου βρίσκεται γενικώς και ειδικώς εκτός στόχων.
Ως εκ τούτου αντί να απορώ που έχει πέσει ο μέσος ημερήσιος όρος επισκεπτών του blog, απορώ που ακόμα μας επισκέπτονται καθημερινά περισσότεροι από 100 χρήστες, γεγονός που μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε.
Δυστυχώς η φράση της Μελίνας δεν αρέσουμε μας αφορά και μας αγγίζει. Η απογοήτευση και η αποστρατεία του καθενός από μας, έχει σαν συνέπεια το πισωγύρισμα του συλλόγου σε μέρες που σαφώς δεν θέλουμε να θυμόμαστε.
Είναι όμως όλα τόσο μαύρα όσο φαίνονται; Η απάντηση είναι προφανής. Σαφώς και δεν είναι. Η διάθεση μας είναι εκείνη που μας επηρεάζει και διαμορφώνει το αρνητικό κλίμα χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουνε πράξεις και παραλείψεις που μας φτάσανε στο σημερινό σημείο.
Η συμμετοχή του καθενός από μας στην γενική συνέλευση της Παρασκευής είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να οριοθετήσουμε ένα νέο ξεκίνημα. Μια αφετηρία που θα δείχνει το δρόμο για μια άλλη αντίληψη στον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου με νέες προτεραιότητες και ιεραρχήσεις.
Έχουμε δεσμευτεί πως δεν θα σταθούμε αντίθετοι σε κάθε διοικητικό σχήμα που θ’ αναλάβει να ξεκολλήσει το σύλλογο από τη σημερινή δύσκολη κατάσταση. Πέρα απ’ αυτό όμως είτε εμφανιστεί σαν ‘’επενδυτής’’ ο εμίρης του Κουβέιτ, είτε ο κακομοίρης του Κουβά-ιτ, εκείνο που δεν αλλάζει είναι πως πρέπει να ξαναγίνουμε επιτέλους σύλλογος μελών. Πολλών και ενεργών μελών με πραγματική συμμετοχή στην λειτουργική ζωή του συλλόγου.
Αν απλά αλλάξεις τον τονισμό στη συγκεκριμένη λέξη, ο επενδυτής μεταβάλλεται στη στιγμή σε επενδύτη (παλτό) κι αυτό είναι κάτι που το έχουμε ζήσει πάρα πολλές φορές. Αν δεν καταφέρουμε να ξυπνήσουμε τον κοιμισμένο γίγαντα που λέγεται κόσμος της Προοδευτικής με συγκεκριμένη αλλά όχι κι εύκολη στρατηγική, η επιστροφή στα ‘’περασμένα μεγαλεία’’ θα γίνεται όλο και δυσκολότερη.
Αν καταφέρουμε να δούμε το είδωλο μας στον καθρέφτη έτσι όπως ακριβώς είναι χωρίς ιδεοληψίες και θεωρίες, θα έχουμε κάνει το πιο μεγάλο βήμα για να ξαναγυρίσουμε σ’ αυτό που έλεγε η Μελίνα. Ν’ αρέσουμε.
Γιατί μην ξεχνάμε πως η Προοδευτική έχει κάτι γνήσια αυθεντικό σαν τη μεγάλη Μελίνα. Είναι εξ ορισμού και λαμπερή και πρωταγωνίστρια κι αυτό είναι κάτι που ούτε καν ο χρόνος δεν μπορεί ν’ αλλάξει αρκεί να μην επιλέξουμε ενσυνείδητα να παρατήσουμε τον εαυτό μας και να παραιτηθούμε από την προσπάθεια ν’ αλλάξουμε προς το καλύτερο. (Δ.Β.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων