Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

3/02/2009

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

EPIKAIROTHTA_01_22
Το βράδυ του Σαββάτου παρακολουθώντας την μουσική εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου στην ΝΕΤ, είδα να προβάλλεται διαφήμιση της εφημερίδας ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ που εκδίδεται από την εταιρεία του κου Παναγιώτη Μαυρίκου.
Η εφημερίδα (όπως τόνιζε η διαφήμιση) πωλείται σε πολύ χαμηλή τιμή (μισό ευρώ), επιδιώκοντας προφανώς ν’ απευθυνθεί σ’ ένα διευρυμένο αναγνωστικό κοινό.
Η προσπάθεια προώθησης των εκδόσεων του Πειραιώτη επιχειρηματία είναι απόλυτα θεμιτή και σ’ αυτή του την προσπάθεια δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό. Μακάρι να του πάνε όλα κατ’ ευχήν και λόγος δεν μας πέφτει.
Από την άλλη πλευρά το ενδιαφέρον του κου Μαυρίκου ν’ αναμειχθεί στα κοινά της Προοδευτικής είναι δεδομένο. Αν τελικά δέσει το ‘’προξενιό’’ ότι προκύψει στην συνέχεια θα κριθεί από το αποτέλεσμα και μόνο.
Δεν πρόκειται από την πλευρά μας να γίνουμε κριτές των επαγγελματικών δραστηριοτήτων ούτε του κου Μαυρίκου ούτε κανενός άλλου. Δεν το κάναμε ούτε πριν με τους εφοπλιστές, δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα.
Απλά επειδή ο κόσμος της ομάδας θέλει και σε τελική ανάλυση δικαιούται να ξέρει με τι ασχολείται ο οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να επενδύσει στην ομάδα μας, εμείς απ’ την πλευρά μας απλά παρουσιάζουμε μια βασική πληροφόρηση χρησιμοποιώντας στοιχεία που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί. Αν δεν το κάνουμε (και) εμείς, είναι δεδομένο πως θα το κάνει κάποιος άλλος.
Έχουμε δεσμευτεί προς την επιτροπή που σχηματίσθηκε αναζητώντας λύση για την επόμενη μέρα, πως δεν πρόκειται να υπονομεύσουμε καμιά προσπάθεια που στοχεύει να βγάλει τον σύλλογο από την δύσκολη θέση που βρίσκεται σήμερα, και θ’ αποδεχθούμε όποια λύση κριθεί σαν καταλληλότερη.
Εξ άλλου όπως λέει και μια σοφή παροιμία ‘’απ’ αγκάθι βγαίνει ρόδο κι από ρόδο βγαίνει αγκάθι’’. Μπορεί να μην προκόψαμε με τους ‘’μεγαλοσχήμονες’’ του χρήματος, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θ’ αποτύχουμε συμπορευόμενοι με εταίρους που δεν διαθέτουν ντε και καλά τόσο ‘’ευρεία’’ χρηματοικονομική βάση.
Από την πλευρά μας σαν blog είναι δεδομένο πως δεν πάμε να ‘’πιάσουμε πόρτα για τον χειμώνα’’ εμπλεκόμενοι στη διαδικασία του παραδοσιακού παραγοντισμού (του οποίου την σημασία δεν υποτιμάμε καθόλου).
Είναι δεδομένο πως στο επικοινωνιακό κομμάτι θα συνεχίσουμε να κάνουμε καθημερινά ότι γνωρίζετε προσπαθώντας μέρα με τη μέρα να το εξελίσσουμε και να το βελτιώνουμε.
Όμως δεν στεκόμαστε μόνο σ’ αυτό. Η επανίδρυση του ‘’μορφωτικού’’ είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας. Είναι καιρός να ξανακερδίσουμε την συλλογική μας υπόσταση, να ξαναχτίσουμε την σχέση μας με την τοπική κοινωνία, να επικοινωνήσουμε μ’ ένα νέο κοινό με διαφορετικό ‘’φυσιογνωμικό προφίλ’’ διαμορφώνοντας μια νέα ταυτότητα με χαρακτηριστικά 21ου αιώνα.
Σπέρνουμε αδέρφια σε χωράφια που κανείς άλλος δεν καλλιεργεί αναπτύσσοντας δράση σε άγνωστα μέχρι χθες πεδία χωρίς να μπαίνουμε στα πόδια κανενός, κι έχουμε δρόμο πολύ να διανύσουμε.
Η ζωή προχωράει διαρκώς παίρνοντας κι εμάς μαζί της, κι είναι βέβαιο πως μετά το χειμώνα πάντα υπάρχει η άνοιξη με περισσότερο φως και για ‘μας και την ομάδα της καρδιάς μας. (Δ.Β.)

1 σχόλιο:

  1. Παιδιά μαθαίνω για μια συνάντηση που θα γίνει ισως και σήμερα με τον Μαυρίκο. Σας παρακαλώ ζητήστε του εγγράφως εγγυήσεις η μέσου κάποιου δικηγόρου να υπάρχει τρόπος να διασφαλιστεί η Προοδευτική μας.
    Ο άνθρωπος είναι επικίδυνος και μακάρι να χαλάσει η δουλεια δεν αντέχει άλλες περιπέτειες η ομάδα και το χειρότερο είναι μη χάσουμε χρόνο με αυτό τον αφερέγγυο.

    Την Προοδευτική και τα μάτια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων