Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

3/23/2009

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Το χθεσινό παιχνίδι ανάμεσα στην Προοδευτική και τον Αήττητο δεν νομίζω πως έχει πολλά πράγματα που ν’ αντέχουνε να κρατηθούν στη μνήμη κάποιου που το παρακολούθησε. Το πιο χαρακτηριστικό του στοιχείο έχει να κάνει με το απόλυτα φιλικό κλίμα στο οποίο διεξήχθη.
Ομολογώ πως μετά απ’ όσα συνέβησαν στο παιχνίδι του πρώτου γύρου φοβόμουνα όπως ο διάολος το λιβάνι την πιθανότητα επεισοδίων. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αρκεί μια σπίθα για να ξεφύγουν τα πράγματα από κάθε έλεγχο.
Τελικά όλα κυλήσανε μέλι γάλα και τέλος καλό όλα καλά. Αρκεί να σας πω πως για την πτώση πλαστικών μπουκαλιών (κυρίως) η ΕΠΟ εισέπραξε την προηγούμενη βδομάδα 2.800 ευρώ κερατιάτικα καθότι ήμασταν υπότροποι.
Ως γνωστόν τα ‘’βεντετιλίκια’’ μόνο ζημιά προκαλούν και από την πλευρά μας παρά τις επανειλημμένες προκλήσεις που έχουμε δεχθεί (ειδικά φέτος) είναι γεγονός πως δεν πάμε γυρεύοντας.
Πάντως μου έκανε εντύπωση ο εντελώς χλιαρός τρόπος που οι παίχτες των φιλοξενούμενων αντιμετώπισαν το παιχνίδι, αν και ήξεραν πως ο Σαρωνικός έκανε και δεύτερη σερί ήττα και με ενδεχόμενη νίκη θα μείωναν στους 7 βαθμούς την μεταξύ τους διαφορά.
Εκείνο που έδειχναν ξεκάθαρα μέσα στο γήπεδο, ήταν μια αίσθηση παραίτησης από την υπόθεση διεκδίκησης του τίτλου (όσο μικρές πιθανότητες κι αν είχαν) αλλά σ’ αυτό δεν μας πέφτει λόγος.
Για την Προοδευτική παρά την μέτρια απόδοση της η εμφάνιση μπορεί να χαρακτηριστεί επαρκής. Μην ξεχνάμε πως για διάφορους λόγους λείπανε βασικοί παίχτες όπως Πέρρος, Χατζηγεωργαλής, Μπαλλής, Τσιώλης, Θέος, Βογιατζής, αλλά και ο νεαρός Κουβάτσος που αποχώρησε με διάστρεμμα.
Στα σημαντικά αξίζει να τονιστεί ότι παραμείναμε για μια ακόμα αγωνιστική αήττητοι και πως ο Άγγελος Πυρένης δημιουργεί σαν πρώτος προπονητής ένα εντυπωσιακό σερί χωρίς ήττα, χτίζοντας μια ισορροπημένη ομάδα.
Ακόμη σημαντικότερη θεωρώ την πρόοδο που παρουσιάζουν οι εκκολαπτόμενοι ‘’άσσοι’’ της ομάδας. Ο Παντελίδης μέσα σ’ ένα εξάμηνο παρουσιάζει εντυπωσιακή αγωνιστική άνοδο, ο Ζαφειράτος υπέροχος όσο και τ’ όνομα του, ο ‘’εντελώς δικός μας’’ Σαλαπάτας με την εξαιρετική σωματοδομή μπαίνει σταδιακά στο κλίμα κι αν δουλέψει με σύστημα μπορεί να φθάσει πολύ ψηλά, αλλά η ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ακούει στο όνομα Πρισιμιτζής.
Στην πρώτη φετινή του εμφάνιση μπήκε στη θέση του Κουβάτσου που τραυματίσθηκε, ξεκίνησε σαν αριστερός μπακ, συνέχισε σαν στόπερ κι έδειξε πως δικαιούται ευκαιρίες. Ψηλό παιδί με ήρεμο στυλ και σωστές τοποθετήσεις μπορεί να παίξει σ’ όλες τις ανασταλτικές θέσεις και να εξελιχθεί σε πολυεργαλείο.
Σύντομα θα κάνουμε μια ειδική αναφορά στο νέο αίμα της ομάδας που θα δείξει πως το χρυσάφι για μας μάλλον βρίσκεται πιο κοντά απ’ όσο νομίζουμε.
Γιατί λίγος κόσμος στο γήπεδο; Θα ‘λεγα αναμενόμενο στην φάση που περνάμε. Τελειώνω κάνοντας μια αναφορά στην κατάσταση του γηπέδου. Δυστυχώς εικόνα απαξιωμένης εγκατάστασης παντού.
Το χόρτο αρχίζει να ξαναχαλάει, οι εξέδρες βρώμικες έχουν να σκουπιστούν εδώ και μήνες, το πεζοδρόμιο που βρίσκεται πίσω από τέρμα στην πλευρά του τοίχου αδιάβατο από τα σκουπίδια και τ’ αγριόχορτα, η καντίνα κλειστή να μην βρίσκεις ούτε νερό να πιεις, για χρονόμετρο καλύτερα μην το συζητάμε.
Για την ώρα δεν θα μπω στο τρυπάκι να πω αν φταίει πιο πολύ είτε ο δήμος, είτε η Προοδευτική. Η συζήτηση αυτή είναι πολύ μεγάλη και δεν είναι της ώρας να την ανοίξουμε. Εκείνο που πρέπει να γίνει, είναι να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος όχι μόνο για την χρήση αλλά και την βελτίωση και προστασία του χώρου, χωρίς αλεξίσφαιρα γιλέκα στην διάρκεια της κουβέντας για τον φόβο εκείνου που θα τραβήξει πρώτος όπλο.
Εκείνο που θέλω να κρατήσετε αδέρφια είναι πως με καλή θέληση βρίσκεται λύση για όλα τα προβλήματα. Κι όταν λέω όλα εννοώ όλα. Δεν Συμφωνείτε; (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων