Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

3/22/2009

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ


Στην συνέλευση της Παρασκευής έφτασα καθυστερημένα λόγω προσωπικών υποχρεώσεων. Τα ‘’καλύτερα’’ δεν τα πρόφτασα. Αποκόμισα όμως το ήδη διαμορφωμένο κλίμα που μια χαρά το περιέγραψε ο Βασίλης.
Ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να επανέλθω σε γεγονότα που έχουν ήδη περιγραφεί, αλλά κάποιες εκτιμήσεις δικαιούμαι να τις καταθέσω.
Κατ’ αρχήν δεν έχω λόγο να διαφωνώ πως επί της διαδικασίας δεν τηρήθηκε το … γράμμα … του νόμου. Αναρωτιέμαι όμως μήπως ΟΛΑ τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσαμε υπόδειγμα λειτουργίας κι έπρεπε όσα προβλήματα προκύψανε το τελευταίο διάστημα να τα λύσουμε την περασμένη Παρασκευή;
Από πέρσι το φθινόπωρο γανιάζουμε για την ανάγκη να γίνει μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ γενική συνέλευση με σκοπό να βάλουμε σε σειρά τα ζητήματα της καθημερινότητας που καλούμαστε να διαχειριστούμε.
Μέχρι και ψηφοφορία διοργανώσαμε για το συγκεκριμένο θέμα. Δυστυχώς όμως ‘’φωνή βοώντος εν τη ερήμω’’.
Από το περασμένο καλοκαίρι έχουμε κρεμάσει ταμπέλα την ανάγκη να γίνουμε επιτέλους σύλλογος μελών. Θεωρώ παρήγορο ότι από πολλά χείλη άκουσα προχθές το ίδιο. Πως το να γίνουμε όχι μόνο ΣΥΛΛΟΓΟΣ μόνο αλλά και ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ είναι ζήτημα πραγματικά αναγκαίο.
Δεν έχουμε ανάψει καντήλι στον Παναγιώτη Μαυρίκο. Όμως τέτοιες συμπεριφορές χάβρας που τον κάνανε ν’ αποχωρήσει γρήγορα, δεν αρμόζουν σ’ ένα σύλλογο που πριν 83 χρόνια διέθετε ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ,
Η άσχημη εικόνα δεν αντανακλά μόνο σε βάρος των προσώπων που έρχονται να βοηθήσουν την επόμενη μέρα του συλλόγου αλλά το χειρότερο στον ίδιο τον σύλλογο αποθαρρύνοντας όχι μόνο ‘’επενδυτές’’ αλλά και σοβαρούς ανθρώπους που θα μπορούσανε να βοηθήσουν.
Αποφεύγοντας το κουσούρι της μακρηγορίας που με πιάνει κάπου κάπου δεν θα πω για την ώρα περισσότερα. Έχουμε μέρες μπροστά μας για να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους και να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις.
Για μένα την Παρασκευή (όπως έλεγε κι ο Ιούλιος Καίσαρας προ των πυλών της Ρώμης) Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ. Αισιοδοξώ πως τις επόμενες μέρες το νέο συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα και θα πιάσει δουλειά γράφοντας τις πρώτες γραμμές στην νέα σελίδα της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ
Κι αφού εκτιμηθεί η υπάρχουσα κατάσταση και μπούμε σε μια σειρά, μπορούμε στο τέλος Ιουνίου να πάμε σε μια καλύτερα συγκροτημένη συνέλευση όπου θα βάλουμε τις βάσεις της νέας χρονιάς.
Ψυχραιμία αδέρφια γιατί τις επόμενες μέρες έχουμε να πούμε και να κάνουμε πολλά. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων