Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

3/26/2009

ΑΡΜΑΤΟΛΟΙ … ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ … ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΠροβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΤο προχθεσινό πακέτο μέτρων που μας επέβαλε η Κομισιόν, δεν σχετίζεται τόσο πολύ με την παγκόσμια κρίση που θέτει σε δοκιμασία τις οικονομίες όλων των χωρών του πλανήτη, όσο με την ‘’ανυπακοή’’ που επιδεικνύουμε σαν χώρα στο να συμμορφωθούμε στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει από ‘’μακρού χρόνου’’ απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο δια ταύτα τώρα, η αγορά στενάζει από την έλλειψη ρευστότητας, και το ελληνικό κράτος όχι μόνο δεν έχει λεφτά για να δώσει, αλλά προκειμένου να μην κηρύξει στάση πληρωμών, δανείζεται με επιτόκια όχι μόνο εντυπωσιακά υψηλότερα απ’ ότι οι Γερμανοί για παράδειγμα, αλλά και σε ύψη που μας γυρίζουν στην προ Ευρωπαϊκής Ένωσης περίοδο.
Αποκλειστική σανίδα σωτηρίας το ταμείο των ‘’κουτόφραγκων’’ και μόνη προϋπόθεση για να τρέξουνε τα όβολα η συμμόρφωση (με σκληρά μέτρα εδώ και τώρα) σε όσα δεσμευτήκαμε εδώ και χρόνια να υλοποιήσουμε (χωρίς να το κάνουμε ποτέ) για τη μείωση του ελλείματος κι όχι μόνο.
Μας πήρανε χαμπάρι βλέπετε και δεν μασάνε πλέον από ελληνικές δεσμεύσεις και μαγειρεμένους αριθμούς. Και για να ‘ναι σίγουροι πως τα φράγκα δεν θα πάνε αλλού γι’ αλλού ως συνήθως, μας προτείνουν μέτρα δημοσιονομικών περιορισμών που επιτείνουν την υπάρχουσα κρίση αντί για πολυπόθητες ενέσεις ρευστότητας.
Κι όλα αυτά παρότι το μέγεθος της ύφεσης δεν έχει στην χώρα μας την έκταση που παρουσιάζει σε άλλες χώρες, καθ’ ότι εμείς διαθέτουμε ‘’ισχυρή οικονομία’’ όπως μας λέγανε οι κυβερνώντες πριν τη δεύτερη επιτήρηση.
Ας όψεται η καταραμένη ελληνική ‘’πατεντιά’’ που καταφέρνει να μετατρέπει την SIEMENS σε MIS’’E’’ENS το άβατο του Αγίου Όρους σε Βατοπέδι για χρυσοφόρες μπίζνες μεταξύ των εγγυητών της καλής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος, και τους αρματολούς και κλέφτες σε … αμαρτωλούς και κλέφτες.
Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΑλήθεια τι σχέση έχει αυτός (Παπαφλέσσας) μ’ αυτόν (ακατονόμαστος). (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων